funtasticko design

http://funtasticko.net

Pandu Uji Auto Anda/Funtastickodesign : Proton Saga FLX 1.6 SE

151 Komen

* UPDATE : Saya dah edit sikit kesilapan info pada artikel ini.

Akhirnya yang dinanti-nantikan telah tiba, laporan Pandu Uji Auto Anda/Funtastickodesign : Proton Saga FLX 1.6 SE telah pun selesai. Kepada mereka yang dah lama menanti, kami mohon maaf atas kelewatan tersebut atas sebab-sebab yang tak dapat nak dielakkan. Terima kasih kerana setia menanti laporan ini. Jom kita layan!!!

Proton Saga FLX 1.6 SE –  Kompak bergaya

Oleh Yanti Zolidia Kassim

ANTARA keistimewaan Proton ialah ia bebas untuk menentukan hala tuju produknya. Tiada pemilik atau pemegang saham untuk dijawab, Proton mampu menghasilkan produk yang bertepatan dengan kehendak pasaran tempatan. Antaranya ialah model Saga FLX 1.6 SE ini. Idea untuk menggunakan enjin yang besar di dalam badan yang kecil bukan sesuatu yang baru. BMW contohnya, menawarkan model 1-Series dengan enjin 3.0L twin turbo. Model 135i itu menjadi kegilaan untuk mereka yang mahukan sesuatu yang tidak begitu menjadi tarikan ramai, tetapi mempunyai prestasi yang mampu mengigit model M3.

Konsep yang sama diguna pakai oleh Proton untuk model Saga, namun variasi FLX 1.6 SE ini lebih ke arah gaya hidup. Penulis berjaya mendapat sebuah unit pandu uji untuk tempoh lima hari (terima kasih Proton Edar!), lebih dari cukup untuk menghayati konsep Saga ini.

Menggunakan badan Saga FLX dengan muncung terbaru dan lampu belakang putih dengan LED, ia ditambahkan lagi dengan bodykit sekeliling yang berwarna kelabu gelap metalik. Ada yang tertanya kenapa warna yang berlainan untuk bodykit tersebut, dan ada juga yang berkata ia menarik. Apapun, rekabentuk ialah sesuatu yang subjektif dan bagi penulis, ia memberikan sedikit kelainan dari model-model lain di jalanraya.

Kemasan dalam menggunakan balutan kulit hitam dengan jahitan benang merah – cukup sporty dan garang. Stereng dan tuil gear juga menerima kemasan yang serupa. Sistem audio Clarion lengkap dengan port untuk USB dan AUX. Seperti biasa, butang kawalan bunyi dan frekuensi turut diletakan pada stereng.

Enjin 1.6L Campro IAFM+ pada model ini berlainan dengan model Persona Elegance. Sebagaimana yang kita ketahui enjin IAFM sudah terbukti penggunaannya tetapi pihak powertrain Proton telah membuat sedikit naik taraf supaya ia menepati emisi Euro 5. Transmisi pula ialah CVT dari Punch. Transmisi ini mula diperkenalkan pada model Saga FLX 1.3L, dan memberikan pemanduan yang lebih lancar kerana tiada penukaran nisbah gear. Ia juga 5 peratus lebih menjimatkan, walaupun ia sedikit subjektif kerana bergantung kepada pemanduan dan 5 peratus bukanlah suatu jumlah yang banyak.

Sistem gantungan ditala sedikit bagi memastikan Saga ini lebih stabil kerana berat enjin bertambah. Fokus masih ke arah keselesaan dan bukannya prestasi ala R3. Dari segi ruang dalaman dan but, Saga memang praktikal. Ruang lega kaki bagi penumpang dibelakang cukup memuaskan, walaupun untuk mereka yang tinggi.

Sebenarnya, keluasan kabin Saga baru sudah menjadi bualan ramai, lebih-lebih lagi mereka yang sering menggunakan perkhidmatan teksi bandar. But direka untuk selaras dengan gaya hidup penduduk Malaysia yang gemar pulang ke kampung. Ia luas, malah lebih luas dari but Inspira.

Penulis menggunakan Saga baru ini disekitar banda dan juga lebuhraya, dan cuna mempraktikan gaya kehidupan sasaran pembeli Proton untuk model ini. Ia digunakan untuk membawa keluarga ke pasaraya, menghantar anak-anak ke sekolah, ke pasar, ke rumah saudara mara di kampung dan juga di atas lebuhraya.

Prestasi keseluruhan lebih mantap dari Saga FLX biasa dengan enjin 1.3L. Walaupun menggunakan transmisi CVT, pecutan masih segar walaupun sistem CVT itu terasa sedikit lembab, terutama ketika hendak memotong di mana roll-on torque lambat menendang masuk. Ciri SAT (Stepped Auto Transmission) juga memberikan tanda tanya kerana ia memberikan gaya pemanduan ala automatik biasa dengan 6 nisbah kelajuan. Alasan Proton, ciri SAT ini ialah untuk mereka yang mahukan rasa pemanduan dengan kotak transmisi automatik konvensyenel dengan torque converter.

Bayangkan jam digital Casio G-Shock yang datang dengan mod manual untuk mereka yang mahukan ciri jam lama – perlu dikunci setiap hari agar ia berfungsi. Pointless. Penulis cuba menggunakannya tetapi tidak begitu teruja dengan kelainan yang diberikan. Lebih baik dipadamkan saja sistem SAT dan diberikan butang mod Sports.

Di atas lebuhraya, ia jauh lebih baik dari kereta-kereta Perodua yang fokusnya lebih kepada pemanduan bandar. Terasa tegap ketika Saga ini meluncur pada kelajuan tiga digit. Cuma pada kelajuan tersebut, bunyi bingit dari enjin menerobos masuk seperti tiada lapik kalis bunyi dipasang pada firewall Saga ini. Setiap kali RPM melangkau 3,500 RPM, bunyi kasar enjin Campro menyakitkan telinga. Di atas lebuhraya, penulis terpaksa bercakap dengan suara yang kuat jika mahu terus berbual dengan penumpang di sebelah. Sungguh kurang romantik.

Penulis juga mendapati enjin melahu pada kelajuan lebih kurang 3,000RPM bila ia dipandu pada halaju 110km/j. Kurang pasti kenapa masih ada yang mengaitkan kelajuan ini dengan penggunaan minyak kerana enjin tiga silinder pada Perodua Kancil dahulu lebih tinggi kelajuan enjinnya tetapi penggunaan minyak masih menjimatkan. Enjin V8 5,000cc pula hanya bergerak pada 1,500RPM ketika kelajuan 110km/j dan penggunaan minyak mampu membuat seseorang itu pengsan. Penggunaan minyak Saga FLX 1.6 SE ini sebenarnya masih ditahap yang mampu diterima. Proton menjangkakan penggunaan dalam 6.5L/100km jika kelajuan malar sekitar 80km/j.

Kelajuan malar penulis mungkin lebih pada 110km/j dan penggunaan bahanapi yang diperolehi secara purata selama lima hari itu ialah dalam jangkaan 7.5L/100km. Pemanduan di jalan luar bandar (B-roads) menguji kemampuan suspensi Saga ini. Walaupun sistem suspensi belakang hanya menggunakan torsion beam, ia masih selesa dan kurang beroleng semasa menghadapi selekoh. Cuma seperti sistem torsion beam yang lain, ia akan melompat sedikit jika terlanggar bonggol ketika mangambil selekoh tajam.

Pada pendapat penulis, sistem suspensi Saga tidak sehebat Persona ataupun Neo yang menggunakan sistem suspensi yang lebih baik. Jadi, apa yang boleh kita simpulkan dengan prestasi Saga mahal ini? Ia ialah sebuah kereta Saga yang premium, dan enjin yang lebih besar menawarkan pemanduan yang lebih selesa. Sayangnya, ia sedikit bingit dan menggangu konsentrasi. Premium juga hanya kepada rekabentuk luaran dan kemasan kulit kerana dalam aspek lain, ia tetap Proton Saga.

Untuk mereka yang mahukan kelainan, atau bagi mereka yang sering berjalan jauh tetapi gemarkan sedan yang kompak dengan pemanduan yang tegap (solid), Saga premium ini mungkin menarik perhatian. Bagi penulis, mungkin Persona lebih memberi pulangan dari segi nilai.

Spesifikasi

Enjin: CamPro IAFM DOHC 16V 1,597cc

Kuasa maksimum: 108hp @ 5,750rpm

Tork maksimum: 150Nm @ 4,000rpm

Transmisi: CVT dari Punch dengan ciri SAT.

Ciri-ciri: Dua beg udara, ABS, EBD, sistem ausio Clarion dengan USB, kemasan kulit

Harga: RM RM49,899 (atas jalan termasuk insurans)

Sinopsis Auto Anda

Ciri positif :

– Bergaya.

– Pemanduan lebih ke arah sedan besar

– Balutan kulit mewah

Ciri negatif :

– Sistem CVT sedikit lembab

– Penggunaan minyak sedikit tinggi dalam bandar

– Bunyi enjin masuk ke ruang kabin

Jom “LIKE” page Auto Anda facebook Auto Anda

151 thoughts on “Pandu Uji Auto Anda/Funtastickodesign : Proton Saga FLX 1.6 SE

  1. kalau boleh lepas nie keluarkanlh review yang lebih hebat.macam kurang mengancam..dan kalau boleh letak lah rate skit..contoh 6/10 ke…tapi ape2 pn saga flx se nie pada saya antara yang terbaik untuk nilai wang..sebab persona base line pn dah RM49K..antara sebab saya beli saga flx SE nie adalah RIM 15,leather seat,CVT,body kit dan kaler kereta,CC 1.6

  2. Ala block kereta pulak..cam tak kena plak..kalau tak leh buat wallpaper dah..aduiii

    • tula.. model tudung pulak..haha..biasanya hot cik.. keh keh..
      jimat kos le..sendiri review sendiri jd model..hehe..

      *kak cik/ kak ngah/ kak long dlm gambar ni mesti masa muda pojaan ramai kut…haha

      gambar2 lain mmg cantik.. berkilat kereta tu..mesti siap polish sebelum amik gambar..hehe

    • ala buat je wallpaper dgn gambar puan tu sekali.kira orait pe..hehehe..

  3. penulis kata pickup kurang…alamak ingat bila dah 1.6 pickup dah ok…

    penulis kata persona guna iafm+,yaka…

    • minyak jgak dia kata xjimat la…

    • aku rasa bunyi bising dlm kabin tu sibijik la sama ngan neo cps aku ni kot..bawak 120kmh, kat dlm kabin dh kena separuh pekit dh..radio pn dh tak dgr mana dah..

      sungguh mengecewakan..aku rasa terlalu kurang penebat antara dinding dpn utk memisahkan bunyi enjin dr masuk ke dlm kabin.kalau drive di highway terlalu lama dgn kelajuan tinggi mcmtu, buatkan terpaksa stop kat mana2 sbb telinga dh jd terlalu bengang sperti berada di kawasan tanah tinggi gamaknya..you pay 60k that will make you cant speak very well in your car..so ashame..

      mcm mana diorg test kete diorg sebelum dipasarkan?takkan tester2 proton tak perasan bunyi bising dlm kabin yg terlampau tu?@ ini adalah langkah cut-cost proton?berapa la sgt harga penebat bunyi tu di bandingkan dgn negative perception pengguna proton yg akan terus merebak mouth to mouth hingga ke generasi demi generasi?

      bkn nk mengutuk, tp dh memang dh reality..benda2 ni proton patut take note betul2 untuk model2 akan datang proton..zaman skrg penggunakan inginkan keselesaan dgn hasil jumlah wang yg agak besar yg telah pinjamkan dr bank dgn rate 4%.

      sorry la, sbb aku terpaksa luahkan kerana kecewa dgn tahap kualiti yg aku dapat, compare dgn viva 1000cc member aku, aku drive 150kmh, takde plak bunyi bising mcm kete aku.

      • waja dengan neo memang bising.. tapi persona bagus NVH nyer.. aku rasa P3-21A mungkin lebih bagus.. nnt try la

      • Saga blm lame 120km/h xde la bising sgt..mgkin penulis biasa bwk kete premium kot.

      • saya pun ada pakai BLM.. memang bising pun… bercakap boleh lagi.. tapi radio baik tutup je, kalau tak makin bising la dlm kete tu…

      • cuba pergi kat kedai buat sound proofing tengok harga dia brapa… kang kereta nie cecah 50k tak laku lak… diy jer… cabut seat depan.. cabut carpet… tampal jer sound proofing material… yg kualiti takdelah mahal sangat RM800 jer.. ahah mcm 2bln monthly installment jer….

        korang pikir gak kalu kereta tu dia increase harga RM800 brapa korang kene bayar monthly termasuk interest kat bank…. org malaysia nie malas sungguh lah nak creative… lemah semangat aku….

      • mgkn dkat saga je kot..stakat ni sy dah pki persona dgn exora,xde bising pon. dgr radio pon steady je.

      • rupenye aku alami masalah yg sama..cuma kes persona-e aku ni cecah speed dr 140 ke atas baru bunyi angin menguasai segenap ruang kokpit ku..hehe..bunyi radio terus kelam..

        adakah ini mmg biasa terjadi @ perlu refer semula SC Proton..sapa2 kat cni leh solve kan masalah ni..?

    • mmm..dia ada x guna gear ‘L’ aka sport mode 2?

  4. Rasanya kalau rpm 3,000, kelajuan kete saya sekitar 120km/j, bukan 110. Mcmana dgn owner yg lain?

  5. Gagal…. apa yg pembaca rasa …saga ini gagal!…..
    Bagi penulis, mungkin Persona lebih memberi pulangan dari segi nilai.
    bagi pembaca …persona lebih memberi pulangan dari segi nilai…..
    bagi pembeli …persona lebih memberi pulangan dari segi nilai…..

    Cuma pada kelajuan tersebut, bunyi bingit dari enjin menerobos masuk seperti tiada lapik kalis bunyi dipasang pada firewall Saga ini. Setiap kali RPM melangkau 3,500 RPM, bunyi kasar enjin Campro menyakitkan telinga. Di atas lebuhraya, penulis terpaksa bercakap dengan suara yang kuat jika mahu terus berbual dengan penumpang di sebelah. Sungguh kurang romantik. GAGAL… Proton GAGAL!!

    Pembeli.
    ini tak wajar belaku…proton harus ambil tindakan segera…tiada lapik kalis bunyi…
    wajib di pasang kalis bunyi pada setiap model ini….
    tak cukup dana ! mintak dgn DRB…..
    proton mesti ambil segera…. ini kereta rakyat….

    • pada saya tak gagal..sebab ditutupi dengan kelebihan yang lain..pada kelajuan 120KM/J saya rasa ok je bunyi dier..takde lh terlalu bising..tp proton tetap perlu penambahbaikan untuk bunyi yg bising nie..mahal ke modal untuk hilangkan bunyi bising?..

    • nampak sangat bohong klu ckp sampai nak kena guna suara yg kuat bila rpm tinggi , saya pun guna saga fl juga, ok je, klu buka cermin tu mmg la tak dgr suara, persona pun sama je ada bunyi gak ,

    • kira ok la dari myvi tuh..

      • myvi 1.3 kalau bawak lebih 120km/j pun bising jugak…seriau juga bawak lagi2 kalau jalan beralun

      • Myvi kalo laju memang bising.. myvi kan enjin roket, dah brape byk yang terbang melompat atas kreta lain? hahaha..
        ok, jokes aside. Myvi aku rasa interiornya better, ada kualiti. Saga pulak not bad, takde la rasa terlalu murahan sgt. kalau FLX CVT 1.6 ni, siap dengan kulit tuu. plastik dashboard gelap tak nampak murah macam kereta 80-an, dan spec sgt menarik pada harga baseline persona.
        kalo beli persona dpt kreta lebih besar dan lebih senyap masa memandu, lebih ‘class’ dari saga, tapi basic spec…so, tepuk dada tanya selera..
        pada aku, Proton maybe tak plan nak produce versi FLX CVT 1.6 ni byk2 pun kot… maybe derang punya sales target pun paling rendah berbanding variasi saga yang lain. sebab tu derang introduce pun lambat. orang dah tau saga ni budget car je.. harga murah. so, konsep pun agak janggal kalau nak sebut “versi mewah untuk kereta murah”..

    • mana datang kereta rakyat nie… kesian lah kat mercedes… honda kereta rakyat gak tu… oopss tak lupa juga produa…korang nie tak nampa kekurangan tu sebagai opportunity lah… buat lah business sound proofing… semua nak kene suap jer…. patut r pakai saga jer (ops terkasar.. haha)

      • diam la ko tabogen. ko xyah komen lg la dlm ni. nyampah aku. dah la komen ko ni bnyk org dislike. hahahah.. padan muka. balik tutup muka la wei.

      • honda n merc tu bukan kereta rakyat..tu owner private..tapi proton kereta nasional Malaysia. bagitaw fact je.

    • Apa yang pengguna harapkan dari kereta base-line? soundproof sebaik merc or BMW? Bg saya pengguna model ni merasa berpuas hati dgn pelaburan yang telah dibuat.
      Mustahil kereta ni takde kalis bunyi kecuali yg buat dakwaan tu tak memiliki kereta ni. Saya dah check dan mmg ada, cuma tak menyeluruh.
      Kalau nak romantik tolong naik motosikal or bas ekspress. Kalau nak naik kete jugak, tolong bwk pelan2, baru boleh ckp romantik. Mana ada org ckp romantik bwk kete 140km/j (pd 3,500rpm) kecuali……hmmm…..

  6. Sebenarnya, saya banyak membaca review test drive dari pelbagai sumber lain juga. Pandangan saya, review dari Fantasticko kali ini berinformasi & menarik. Terutama dari segi penggunaan Saga FLX SE secara realiti kehidupan seharian Cuma kalo boleh saya beri pandangan, adalah lebih baik test drive review akan datang lebih menumpukan kepada aspek-aspek yang tidak tercatat dalam spec list kereta. Sebagai contoh dari artikel ini yang boleh di jadikan contoh, pandangan test driver berkenaan CVT yang agak lembab, penggunaan minyak secara purata berdasarkan penggunaan sebenar, kestabilan kenderaan pada halaju tinggi di lebuh raya dan lain-lain. Saya berpendapat review sebegini yang ingin diketahui oleh bakal pembeli(atau mungkin saya sahaja). Kalo setakat menyatakan kereta ini guna LED, leather seat, audio control di steering, saya rasa itu semua boleh di dapati dari spec list kereta. Bukan bermaksud lansung tak boleh disebut dalam review, tetapi pengalaman pemanduan itu lebih perlu di utamakan & di banyakkan.

    Sekadar pandangan saya selaku pembaca yang menyokong blog automotive berbahasa melayu. Sekian.

  7. ‘Enjin 1.6L Campro IAFM+ yang sama pada model Persona terbaru’
    bukan ke enjin Saga FlX IAFM+ ni x sama dgn persona e….

  8. aku faham maksud penulis. saga tetap saga walaupun ia high spec/SE. lgpun kereta ni mmg dicipta sbg baseline proton. so, kekurangan yg dinyatakan tu mmg biasa bg model2 sebegitu.

    cuma langkah proton menaiktaraf spec saga ini seharusnya dipuji. bukan senang nak tgk CVT pd kereta2 lain sekelas saga.

    off topic: hari ini Tun M memberi komen di berita harian mengenai kegagalan pimpinan dato nadzmi dan DSZ memberi keuntungan kpd proton. sign for restructure??

    • bg aku..mungkin proton gagal dari segi generate keuntungan tapi at least mereka da berjy bawa masuk new technology ke dlm proton..

      • Setuju! Sekurang-kurangnya DSZ dan kumpulannya telah membuat sesuatu yang membanggakan dengan model Saga, Exora, Persona dan tidak lupa juga P3-21A yang penuh dengan ciri dan teknologi.

        Saya rasa banyak orang yang pernah dengar siapa yang cakap Proton Waja itu jawapan kepada BMW Asia! (Saya tidak mahu sebutkan nama beliau). Terima kasih.

        DSZ masih terbaik! Keep it up🙂

      • Bisnes memg la ada untung rugi,kalo x, bukn bisnes namanya.proton still untung mungkin x setinggi tahun2 seblmnya.

    • Itulah, bila untung tidak cakap DSZ and mereka yang terlibat baik. Bila rugi akibat banyak sebab-sebab yang ada yang memang tidak dapat dielakkan seperti lebih susah untuk mendapatkan pinjaman dan daripada pengeluar kereta yang begitu banyak yang juga mengeluarkan kereta model yang lebih rendah spesifikasi untuk negara-negara Asian dan banyak lagi!

      DSZ adalah terbaik!!!!

    • tak boleh begitu, kalau tak disebabkan DSZ, Proton mungkin masih membuat kereta ‘syok sendiri’ , sekurang2nya Proton kembali memberi saingan kepada si ‘Pemasang kereta’ no. 1 di Malaysia, kualiti juga meningkat, rugi ni bukannya rugi berterusan sejak DSZ masuk, rugi ni ada banyak sebabnya, takkan nak untung2 semata2, tapi aspek kualiti dipinggirkan.
      Takpe TUN, kita tengok apa P3-21A mampu lakukan untuk menaikkan nama Proton semula.

    • Tun membandingkan proton pada zaman2 wira ke??mmg masa tu proton untung banyak, tapi keadaan dah berubah skrg. Persaingan semakin kuat. Cuba bayangkan kalau proton masih keluarkan kereta kebal saga, tak keluarkan mpv, persona,saga BLM… memang lagi merana proton. Nasib baik juga DSZ telah melakukan transformasi dalam proton.

      aku masih vote DSZ..sorry kalau off topic lagi🙂

    • kali ini aku tidak bersetuju dengan pendapat Tun M..dsz bukanlah 100% punca proton mengalami kerugian.. dengan bajet yang limit beliau berjaya juga mengeluarkan model2 baharu. Apepun proton seharusnya menumpukan pasaran luar. Kalau nak harapkan pasaran tempatan yang kecil sampai bila2 pun proton tidak untung. Hendak bersaing dengan perodua lagi.

    • orang tua ni nampak gaya macam nak suruh DRB buang DSZ ngan nazmi ja. hope jgn la. semua good leader pernah gagal. x kan x nak bg chance kot tebus kegagalan.

  9. ~Enjin 1.6L Campro IAFM+ yang sama pada model Persona terbaru.~
    baru ku tahu saga/persona pn pakai IAFM+..!
    ingat kan start pakai kt exora cfe je…

    yg ku pikir selama ni–
    IAFM ~ cuma intake module
    IAFM+ ~ada bonjol kt cover campuly intake(vvt)

    betul ka?

  10. bro mohon izin nak share review autoanda kt blog proton-sales ok..😉

  11. pasal bunyi enjin, sy rasa saga flx dan se ni lebih enak didengar berbanding persona se saya.. bunyinya lebih garang.. mungkin proton ada buat penalaan pada sistem ekzos atau enijn bagi lebih karekter kt enjin bila nak rev.. saya suka

  12. kalau pasang sound proof agak2 dpat tak atasi bunyi bising tu…rasa x syok kalau bawa kereta bising2 ni…..apa-apa hal pon masih dalam dilema nak angkat saga flx se ni ataupun persona…..=(

    • Itu terpulang kepada belanjawan (budget) kamu. Jangan cuba mahu bergaya, membeli sesuatu yang tidak mampu hendak membayar kemudian.

      Itulah banyak orang yang buat, tengoklah sekarang bank telah mengetatkan syarat-syarat pinjaman membeli kereta. Siapa yang susah? Saya berasa bukan sahaja pembeli susah, sekarang pembuat kereta pun susah. Kereta susah mahu jual!!!

      Kenapalah membuatkan semua orang susah? Adui!

      • ermmm tq for ur advice…..kalo mcm nie kene solat sunat istikharah jugak lah kalo nak beli keter…mohon pertunjuk dari ALLAH agar kereta yg dibeli tepat pada pilihan hati….

      • Pendpt sku better amk saga flx se ni berbnding persona bline sebb dgn harga yg sama ko bole dpt cvt n safety features yg bagus. Ia sgt2 berguna bila waktu kcemasan nnt.

    • memang ada bengkel yang boleh buat soundproofing. ramai yang buat tebalkan bahagian firewall tu. ada yang sampai letak foam dalam dashboard… terpulang pada budget anda.

    • baik pakai persona… lebih selesa.. nt g showrom, masuk duduk dalam ke2 dua kete nih… dan jangan lupa cuba duduk di seat penumpang belakang.. hayati perbezaannya..

      • Saya yg setiap mnggu dok showroom selalu p bandingkan kedua2 model saga n persona ni. saya dah byk kali duduk dlm kedua2nya dan saya dapati saga terasa lebih luas dan selesa. legroom belakang pn sy rase saga lbh selesa. ini kerana seat saga yg lebih tinggi dan ergonomik berbanding persona yg terlalu rendah, nk msuk pn ssh sket. tp dari segi pemanduan, mmg saga xbleh challenge persona lah sbb body saga yg lbh lebar dan suspensi multilink yg digunakan.

        Dari segi praktikaliti, saga mmg pemenangnye dgn byk ruang meletak barang, botol dan juga glovebox yg lbh besar. cume klau la dpt letak tray kt bwh seat mcm viva tu lg bgusla.

      • kwn dah pergi showroom area kulai pg td…nak test drive FLX se tak dapat pulak, staff proton pakai…dah janji isnin nnti nak pergi lagi test drive saga flx se….. just test drive saga flx 1.3 cvt exec saja….yup dapat rasakan lambat pick up pakai cvt nie..tapi lepas tekan minyak, mengaum enjin kereta dapat rasakan pecutan yang amat memberangsangkan tanpa disedari pertukaran gear…..handling dengan talaan lotus ride and handling amat stabil dan tidak membuang ketika ambil selekoh 110km/j…terbongkang sale advisor naik ngan kwn hehhee…..

        bunyi mengaum bising memang bingitkan telinga..rasa tak syok dengan kecacatan ini……space seat belakang memang luas dan selesa berbanding persona…tapi seat hadapan persona menang dan rasa lebih sporty dan selesa….tengak persona rasa teruja lak yg full spec tu……..ngancam…

        dari segi penjimatan minyak antara persona dan flx se mana yang lebih jimat ek???….even dua2 pakai cc 1.6…yg kwn tau persona antara kereta yang jimat jugak dikalangan segmennya selepas vios….

    • sound proof tu masalah kecik je. g je buat sound proof. belanja x besar mana pun tp hasil memuaskan. berbaloi2.

      Maybe benda ni Proton kena tengok dan halusi. Biar belanja lebih sikit (tp rasa x byk sgt) tapi nama baik dan imej baik pd bakal pembeli terpelihara. Ramai yg beli kereta terutama kaum hawa nilai kualiti kereta pada NVH, bunyi pintu walhal benda 2 alah ni senang je nak settle. Tp tu la 1st impression pembeli. Hebat pi la macam mana spec cth ada CVT, ESC, disc brake, multilink suspension (semua ni pd kos lebih tinggi) diaorang bkn pandang sgt pun walhal ini2 la yg penting (majoriti org2 perempuan yg sy kenali).

      persona vs saga
      kalau m line vs saga 1.6 FLX better persona jika faktor ruang, keselesaan penumpang, handling lebih baik jd keutamaan. Sebaliknya jika faktor perfomance, gearbox, feeling premium inside jd pilihan dan pd masa sama harga so of coz la Saga FLX. 2-2 da baik dan buruk.

      Bg saya 2-2 tu dlm segmen berbeza. Persona pilihan yg baik utk sub C segment manakala Saga utk B sagement. Harga beza tak la jauh sgt. So saga ni actually pesaingnya adalah Myvi bkn Persona itu sendiri. Pesaing Persona dlm family Proton adalah next P3-21A yg saya nantik2kan dan current Inspira

  13. Well, give me a chance to meet DSZ. Not to interview, but have time to chit-chat between “Car Lovers”! Perhaps can sharing some thoughts! Hahaha….

  14. ada sedikit kesilapan, mgkin typo kot, antaranya cvt sat 5 kelajuan, punch vt2 6 kelajuan sat, 3k rpm@110kmh, utk iafm+ 3k@120kmhm 1.6 n 1.3. Tp utk iafm lama n campro lama 1.6, yup, 3k@110kmh. Tp klu ada modi ckit, rpm akan drop rendah kit.

    Iafm+ sama seperti saga n persona, ini pun dah salah coz persona xdpt lg enjin iafm+ nih. Iafm+ special combo ngan cvt. Paling senang, tgk catalizer dia,iafm n iafm+ lain cat con dia, diameter exhaust sistem pun lain, yg iafm sama cam campro, iafm+ sama cam cps.

    Mgkin typing error atau ada maklumat yg tersalah dapat dari sumber kot. Tp cam byk plak slhnya, harap2 dapat diperbaiki masa akan dtg. Smoga berjaya auto anda.

  15. lupa plak, persona elegance iafm, enjin spec sebenar, 110hp@6500rpm, 148nm@4000rpm. Campro kosong, 110hp@6000rpm, 148nm@4000rpm. Iafm+ 108hp@5750rpm, 150nm@4000rpm.

    So, ader bezanyer, itu blum tgk torque curve lagik. Klu iafm biasa, top hp sampai lewat, 6500rpm, tp iafm+ 5750 rpm. Mmg 110hp lebih besar dr 108hp, tp perbezaan 750rpm utk 2hp xberbaloi coz torque curve dh junam gile time tuh. Iafm+plak, 2nm jek lebih torque,tp top rpm hp xjauh sgt, so lebih balance dr segi hp n torque. Klu campro kosong, top end ok,low end,kureng. Sbb tuh campro kosong, top speed,lg mantop dr iafm, tp iafm lebih mantop dr campro kat low end, tgklah peak hp campro kosong,110hp@6k rpm ajek banding ngan 110hp@6.5k rpm utk iafm,
    tp iafm+, balancekan kedua2nya. Utk drivability bwk dlm bando n hway.

    Tpkan, xberapa suka klu review pkai gbox cvt, bkn aper, klu yg xsuka@xbiasa ngan cvt nih,mmg ckp cvt lembab. Masih ingat cite neo cps vs lancer gt, ni sama2 geng jek. Lancer gt pkai paddle shift, neo cps manual, 0-100kmh, neo leading ckit jek, tp lebih 120kmh, lancer gt leading. Tp bile try smula dlm full cvt mode, neo cps kena tapau dr awal lg.

    Tp sama gak bila saya test drive lancer gt,inspira,sylphy, city lama, jazz lama, flx,flx se, bold, mmg rasa lembab, tp bile tgk kete kat sebelah, xlembabpun, cume coz illusi sbb cvt, rpm xselaras dgn speedo, jadi rpm bleh shoot tinggi tetiba, enjin ngaum, tp speed naik gradually, lain ngan conventional, tekan minyak,rpm naik coz dropping gear, speedo naik sama2 ngan rpm.

    Jd aku rasa yg terbaik, nak uji kemampuan enjin,uji guna manual coz sume manual, sama jek feeling dr segi enjin. Cume smooth@xsmooth jek shifting yg bezakannya. Tp apakan daya, prtn xbwk kuar manual bg flx se lg. Xtaula,coz dgr2 nanti ada kuar. Lembab btl.

  16. 3000rpm = 120km/h
    —————————–

    it lembab ,,,yes. but if you push it, it will obey you command, the tiger wakes up and runs really fast.

    i suspect if the author did not explore the limit of FLX SE .
    ——————————————————————

    my comment is its brake, although progressive. its a little lack of servo.

    —————————————————-
    cvt abit jumpy low speed in town creep.

    ——————————————————————

    FLX SE is in its element when on the highway. its will not scare of any civic ferio.

    ——————————————————————–

    handling , although it no neo or persona in the feel of road holding .
    but it does the job nearly as good as it brothers.

    ——————————————————————-

    mix drive 20cents per km in blm or fl
    mix drive 16 or 17cents per km in flx.

  17. keta murah, tapi nak rasa macam naik merc….dptla keta ni…
    mmg tk berbaloi…persona more better

  18. 2 toned color scheme of body and kit.

    • ya bro..the concept is nice…but the fluidity of the bodykit in reality tak match la with the body itself….

  19. , mungkin Persona lebih memberi pulangan dari segi nilai

    yes. but they have different equipment .

    if both are in se category . persona se will costs 10k more

  20. uh.. kenapa macam lain jek review ni dengan reality aku guna selaku owner? yang aku rasa sama dan tepat adalah noise intrusion jek.. ni review aku setelah 2 bulan pakai..

    Pro:
    1. Bayar murah untuk sebuah kereta sedan yang agak luas dan enjin berkuasa
    2. Minyak penuh (setakat ni RM50 je penuh dah) tinggal satu bar lampu minyak x menyala boleh pergi sejauh 400km++ (kereta dah jalan sejauh 4030km) rasa2 jimat ke x?
    3. Dapat sporty look, radio USB, MP3, kawalan radio di steering, leather seat, air bag, ABS, EBD, rim 15″, 1.6 iafm++
    4. handling mmg sharp, steering weight dgn feel best
    5. bila accelerating (RPM3000-RPM4000) memang terus menujah.. pick up bila nak potong ada on the sport..

    Cons:
    1. Perghh.. Bunyi tanyar Silverstone M5 ni mmg bising gila lah.. Lagi2 kalau jalan tar x elok..
    2. fender belakang xde protection/penebat bunyi sbb kalau kena batu/air/pasir mmg jelas sangat bunyi besi
    3. xde air-cond untuk kaki!!! adoi!!!
    4, xde auto-lock (bila tekan brake pintu terkunci)!!!
    5. kalau nak cari siaran radio yg x berapa faymous mmg payah.. aku nak cari ikim.fm makan masa yg lama sgt sbb bila search dia selalu jump ke hitz.fm..
    6. pick up dari stand still yang rasa mcm getah sket.. jd akan ada feel lembab padahal kalau tgk kiri kanan mmg dah tinggalkan yg lain..

    setakat ni kereta ni mmg xde apa2 masalah, xde bunyi2 tikus dan sebagai nya.. alhamdulillah.. puas hati.. cuma kecewa sket sbb bila dgr pengumuman pasal kenaikan skim gaji SBPA yg BANYAK menyebabkan aku terasa sepatutnya aku tunggu p3-21A.. hahahahaha.. siot jek..

  21. at the same price persona will lack of these.

    leather Upholstery –
    Body Kit – –
    Rear Spoiler – –
    Front Fog Lamps – –
    Electric Side Mirror – –
    Audio Switches on Steering Wheel – –
    Driver Seat with Height Adjuster – – –
    Luggage Tray – –
    Driver’s Airbag with Seatbelt Pre-tensioner – –
    Passenger Airbag with Seatbelt Pre-tensioner – –
    ABS with EBD – –
    IAFM+
    CVT

    • betul, tapi perlukah semua tu? Saga is a budget car, memang janggal kalau ada versi ‘mewah’ untuk budget car. orang lain tengok sama je.. tetap saga jugak. walaupon harga saga full-spec ni sama dengan persona low-spec, orang tetap anggap persona is better than saga.
      ciri-ciri keselamatan tu memang saya sokong, tapi benda2 yang lain tu we can live without. contohnya side mirror tu mungkin kos berpuluh / ratus RM tapi brape kali je kita adjust side mirror tu? selama 5 tahun saya bawak kereta, mungkin ada la dalam 2-3 kali adjust side mirror. mungkin la berguna kalau selalu bertukar driver. utk side mirror yang auto-fold tu lagi la tak perlu sama sekali.
      pada saya, saga ni tak perlulah byk sangat variant.. buat 1-2 pilihan dah cukup. mungkin beza antara manual dengan auto/cvt sahaja, equipment lain buat as standard je. dengan cara ni boleh jimatkan kos dan masa sebab pekerja dah tau semua memang sama, tak perlu sampai 3-4 production line utk pasang variant yang berbeza beza. dulu waja ada byk pilihan, byk range. bila order dah kurang barulah mereka buat segala spec sama je, yang beza sekarang cuma manual atau auto. tu je.
      kerajaan patut kurangkan excise duty utk kereta budget macam saga ni. harga sebenar saga sekitar RM25k je..

      • jawapannya ialah, perlu. sebab tu namanya SE (Special Edition). mmg special dari saga flx biasa. ianya satu tambahan pilihan, saga flx 1.3 tetap ada.

        saya rasa Saga dah ok dah.. xbyk mane pun, 3 je: standard, executive, SE. berbanding ViVa yg tlalu byk: basic, standard, premium, elite, exclusive dll..

      • Side mirror mmg aku selalu adjust, especially tight parking, nak tgk betul2 tepi kiri/kanan/bawah. automatic folding pun aku rasa akan selalu pakai, pasal bila park je aku akan lipat side mirror, takut berlaga dgn side mirror pemandu yg tak berapa nk pandai agak jarak ataupun motor yg tgh cilok mencilok. ni bagi aku la, so kalau utk aku, mmg seronok la kalau ada features gitu. (yg juga membuatkan aku gembira bila tgk spec P3-21A yg memang ada features tu dan lebih lagi!)😀

      • well accessories we call it but a clear different from persona is iafm+ and cvt unit ,its a new experience together with power to weight ratio. plush power delivery although on paper specification is nearly the same.
        relaxed engine as well.

        saga is a saga. architecturally its tallish, narrower track although firming up the suspension system for improved handling. no way it can beat satria neo or the size of persona or gen 2.

        but sometimes people are looking at aspect on the top. that justify the purchase of flx se.
        buying persona also to have their own verdict. you can argue them endlessly due to different people have different needs and justifications.

        anyway i am happy that proton makes batter car lately. i heard that nowadays many nissan honda or toyota owner do say they actually enjoy driving proton cars.

  22. bila x review, mintak review.. bile dah review, x boleh terima pulak kalau ada yang negatif… haha…

    • kena tukar pilot utk review la haha
      mungkin wanita ni sharp die lain
      haha

    • agree or disagree memang hak masing2. siapa ko nak pertikaikan pendapat kitorang? at least orang2 lain kat sini pandai jugak la berbincang dengan beradab.

  23. kata hari tu minta pendapat apa nak di review… banding kan dengan kerata lain lah.. itu lah ini lah… tp mcm takde pun.. mcm review biasa jer nie… takde kelainan sangat and rasa mcm tak complete. bila baca rasa tak teruja sangat. rasa penulis nak mengulas dengan santai tapi jgn santai sangat..

  24. review aku setelah memiliki saga flx se….untuk kereta bawah RM50k:
    Saga flx se memang pilihan yang terbaik…tidak dinafikan dengan assesories yang ditawarkan, enjin yg lebih berkuasa..dan kotak gear CVT amat membantu pemanduan…

    walaubagaimanapun…aku harap proton take note…berkenaan dengan sound proofing or deadening bagi saga flx se nie…amat..amat…amat….mengecewakan!!!!!!!!!!!!!!!!……..sebab terlalu bising kedengaran dari dalam kabin, sangat mengganggu..bunyi tayar, angin dan even bunyi kenderaan lain pun dapat didengar dengan jelas…rasa macam dalam kerete kancil lama plak…..

    bila dapat je kete nie..satu je yg aku terfikir nak pasang chasis foaming, sound profing or padding supaya kurang bising..nak dgr lagu lagi lah..mengecewakan terutama ketika high speed 110km/h n above..harap bro-bro proton amik perhatian perkara nie….macam mana korang lepas pandang pun aku tak tau la….kalau ye pun nak save cost…jgn abaikan perkara nie…

    persona dan myvi 1.5 punya sound deadening nye far better compared to saga flx se la…even viva elite pun lagi ok… please improve….proton!!!!!!! wake up…………..

    • bro, just nk tanye je ni, brape ek cost utk buat sound proofing tu semua kalau buat kat bengkel? dlm range brape.. pastu kat mana tempat yg bagus. thanks

      • RM 1000 chasis foaming, RM 2000 complete cabin insuflex elok wat 3 lapis, tar strip untuk floor + engine firewall RM1500, getah pintu buat lain pakai perodua punye….lebih kurang 5k la kut…

      • maksudnya secara kasar dlm 5k sound proving. Rasa2nya mahal x kalu flx se nih rm55k n flx 1.3 rm48k?

        Skdr bertanya pendapat, so, aper pendapat bro2 sekalian klu flx se rega rm55k berbanding sekarang rm49k@dkt2 rm50k? Mana satu rega pilihan anda. Sila undi.

      • Kalo 55k kompem xlaku

    • bro..chassis foaming tu utk ape?
      utk kasi senyap ke? utk stiffen chassis ke?

      • chassis foaming tu untuk jadikan ruang2- dalam chasis kete yg kosong tu terisi dengan foam yg boleh absorb bunyi supaya takde bunyi-bunyi yang bergeme boleh masuk dlm cabin…sbb tau je la bnyak hollow part dlm kete saga nie…bila thickness material yg dipakai nie nipis (utk jimat kos)…mmg akan berbunyi bising…ala senang cite mcm tin kosong la…kan bunyi bising..mcam kete2 conti tu materialnye lebih tebal so effect tin kosong tu kurang la..tapi paham2 la berat la kete tu nanti.

        Memang terbukti..aku rasa cabin saga blm SE lagi senyap berbanding saga flx se nie…FYI: saga fblm se tersebut dah tukar sportrim 15″. aku tak nafikan

        Tapi hope proton boleh kasi package for improving the sound proofing matter. sebab kalau buat kat kedai assessories nanti void warranty ..aku tau ramai bro-bro proton kat cni..kasi tau sama proton…sebab mmg rasa spoiled sgt la bunyi nye…tambah plak bunyi dengung dari cvt….so annoying..

      • oic..

        fyi ada 1forum kt lowyat.net psl chassis foaming ni.

        kalu aku, aku xkn buat foaming nih.

        btw mgkn foam tu pn ada different densities, tu yg berbeza hasilnya.

  25. – Sistem CVT sedikit lembab
    bole tak buat 0-100km/h sprint dgn cvt, kira berapa saat

    pastu pasal bunyi…aku pernah naik blm yg biasa (yang lama). tak bising pun, aku dgn member borak2 ms tu 120km/h tak perlu jerit2 , pstu aku bole tido lg kat blkg..

    • nak berlumpa ke apa… kenapa obses sangat nak pecut berapa laju…. kecuali lah enjin 5liter V8 tu lain cerita lah….aduhainyer pun

      • nak tau lembap ke tak, mcm mana nak tau kalau tak try

      • saga jer pun…. tp dah mmg typical malaysian terikut-ikut… nak buat mcmana… sbb tu susah nak jadi leader

    • noise is more on silverstone tire , especially if the tarmac isnt smooth

      • ya bro sebab firewall cabin n perumah tayar flx se nie is not designed to deadening the road and engine noise…that y la…

  26. kat usb port mmg ada lampu ke dr dulu atau model ni je yg ada

  27. reVU bosan drp minah nie..nmpk sgt kureng knowd pasal keta..pegi bc dulu tecnikal skul kt AUTOZINE ke,car bible ke..info kasi penuh dulu pasal keta br leh cerita..ni reVU mcm hilang punca…boringgggggggg

  28. apa yang saya boleh katakan, kemungkinan bunyi bising itu bukan dari enjin, tapi dari kotak gear cvt yang terkenal dengan bunyi bisingnya, sebab itu ramai yang mengatakan BLM lebih senyap.

    • cvt is not that worst, the sound is so fine (low) and its heard once and i would say its almost NON-existence during the journey.

      now that people has been stereotype about cvt. cvt=annoying sound.
      (ikut cakap orang)

      if the sound is really terrible, ithis will be considered fail by manufacturer and no auto maker would want one.

      i insist everyone for a test drive,,

      • ya bro…but some other cars also use CVT but the one that fitted in saga flx se much2 noisier compared to others…if proton already known that kind of CVT gb characteristic please enhance the sound proofing of the cabin…so org kat dalam kete more comfortable… sebab setelah aku amati ada beberapa perkara yg menyebabkan kebisingan nie..

        1. Campro engine itself
        2. CVT —- kind of berdengung
        3. radiator fan…sangat bising…kalau letak sebelah myvi 1.5 tu…saga flx se nie mmg bising…
        4. tayar pun bising gak….
        5. pintu yg kosong…
        6. mybe ruang cabin tak seal properly ade udara dari luar boleh masuk..nanti aku kenalpasti kat celah mana angin masuk

  29. cadangan untuk review/pandu uji yang lebih menarik

    1. Mohon syarikat kereta untuk pinjam kereta untuk diuji selama seminggu
    2. Gunakannya untuk segala aktiviti harian, samada menguji ruang bonet ketika ke pasar, hantar anak ke sekolah ke, bercuti bersama keluarga ke, keluar bersama rakan2 ke, dan macam2 aktiviti harian untuk menguji sesebuah kereta dalam keadaan ataupun situasi sebenar
    3. Uji penggunaan minyak menggunakan pengiraan secara manual dan tidak menggunakan bergantung kepada trip meter
    4. Kuasa engine sesebuah kereta perlu diuji dikawasan berbukit untuk mengetahui kemampuan sebenar enjin
    5. Sekurang2nya uji sesebuah kereta dalam pelbagai keadaan, dalam keadaan panas terik(untuk uji kemampuan sistem penghawaan dingin), dalam keadaan hujan lebat dan macam2 lagi.

    Sekadar cadangan yang tidak seberapa

  30. jooboo has long been addressing dissatisfaction of sound proofing, while iv been talking about telescopic steering.

    maybe if proton really look into these, i guarantee proton destined to make batter car.

  31. dlm dilema la..nak amik myvi 1.3 premium or saga flx 1.6 se ni..harga pon lbh krg sama jer…sape leh bg pendapat..pls pls pls…

    • test drive first, both
      make sure you drive in town then go to open road at least 100kmh and try some corners too.
      also drive in bad surfaced road condition.
      try out the audio as well.

      happy test drive,, (you to decide ,its your money)

    • Juju..

      test dulu la. Baru awak sendiri boleh compare. Ikut keperluan

      Myvi – sesuai untuk town driving dan ada kampung dekat2 area kerja pasal x bergaduh pasal space kalau ada org nak tumpang pasal dekat. Minyak pun save tapi pemanduan die bagi saya agak ringan untuk kereta sebesar itu. kadang2 nak corner kene beringat sikit pasal steering ringan.
      Saga – sesuai untuk town driving dan kalau nak balik kampung jauh. Ruang luas cume kene pandai jaga pasal saga nh cvt. Handling bagi saya tiptop cume kalau rase x sedap memandu test drive nyer kereta pasal kereta test drive nh beratus org gune.

      roadtax dan insurans mungkin berbeza sebab 1.6 dan 1.3 tapi kene tengok jugak kemampuan dan bayar bulan2. Bagi saya test drive paling penting dan PALING PENTING, PAKAI SEATBELT…pandu dengan cermat..

      • Btul tu, kna test drve dl br tau. Sy prnh test drve dua2,pndpt sy saga is better than myv espcially tang handling dia.

    • cik juju manis dah kawin ke blum,
      nanti dapat anak , tu push chair or stroller anak agak agak nak masuk keta kan, skali ngan bakul susu, mertua ikut skali tu, dll juga, agak agak keta mana?

      i do not coerce you in buying any of those car. nor my statement is in a form of provocation.
      think wisely. ask ur fiance. or your dearest. or if non of those mentioned, you can whisper me. or call me 013 xxxxxxx ,anytime,,

    • Perempuan lebih sinonim dengan Myvi. Tapi kalau perempuan drive Proton, jangan terperanjat kalau mereka ni drive macam pelesit kat hiway.

      Saya pernah terfikir adakah benar perkara ini:- Perodua kereta utk perempuan, Proton kereta utk lelaki..??

      • i was once tailgated by a fast factory standard gen2,
        guess who,,,,, a lady driver.

  32. NEW P3 21A how much

  33. Terima Kasih diatas review tersebut. Review yang menarik dan bermaklumat. Kepada anda yg membaca review permotoran, pastikan anda membaca review daripada penulis lain juga serta jangan lupa test drive sendiri model terbabit. Barulah anda bandingkan pendapat anda dan pendapat orang lain.

    Pendapat saya, Saga dan Persona berada dalam segmen berlainan. Pada harga Persona paling basic kita dapat Saga paling full-spec.

    Nak cabin senyap, Persona ada jawapannya. Tapi tempat duduk belakang persona masih mengecewakan sbb seat agak rendah berbanding Saga/Savvy yg agak tinggi.

    Cuma Persona (HLine) ada auto cruise. Tapi Saga ada CVT. Walaumacam mana sekalipun, Saga dan Persona bukan dua subjek yang sesuai dibanding-bandingkan. Dua model ni berdiri dalam kelompok masing2 yang berbeza.

    • y u cakap nak “cabin senyap” choose persona…i harap proton improve sound proofing utk flx se sebab masalah tu yg obvious sekarang…persona pun dah nak hujung2.. tech lama sapa nak beli. dlm keluaran proton pun persona la enjin tech paling lama..dahla dulu harap ada persona CPS tgk2 takde..gen2 lak yg di cps ngan waja..letak kat kete lame watpe..pelik tul la proton nie…kalau kata persona tu hot market sumbat cps ke iafm+ ke bagi lagi mantap…takpun CFE terus…aku tau la enjin proton nie tak bnyak..CFE simpan tok P3 21A unless proton upgrade persona..pakai cvt and IAFM+ …baru ok…minyak tak kedarah…

      • JooBoBo,

        Ya, setakat ini saya rasa Persona Elegance mempunyai cabin yang agak senyap. Dikalangan model Proton, mungkin Persona Elegance agak bagus.

        p/s: Memang susah nak memenuhi kemahuan rakyat Malaysia (yang kuasa membelinya taklah besar sangat pun)

      • Ye bro fridzmax,

        tapi aku rase proton terlepas pandang hal nie..kalau ye pun nak cut kos buat la after sales nye upgade option…

  34. Saga FLX SE ni guna engine IAFM ke IAFM+..? keliru la dgn laporan pandu uji ni…

  35. last but not least, we ,posters to FD would like to thank the effort of bro camp and autoanda to come up with some comprehensive report on proton saga flx se,

    of course readers here are varies interm of perceptions, views , and experience that would lead to few discussions, and a light small debate, understandably its normal as what blogging meant to be. and here. through knowledge sharing its actually giving a more clear view about subject matter. also it will open up some opportunity for proton’s product enhancement given the informations discussed here are from the very first hand from us.

    the positive aspect we can think of here is PROTON AND PERFECTION.

    again we would like to thank the land owner. as usual everyday we will have a cup of chat in a small text box in FUNTASTIKO DESIGN.

    ,,

  36. Test driver ni kira dia cover semua aspek la… Tapi apa yang aku nak tau, bagaimana pula dengan pemanduan stop and go mcm kat traffic jam… adakah saga flx se ni ada masalah jerking ke tak… selalunya CVT tranny ni terkenal dengan jerkiness dia… kalau smooth traffic, jangan cakap la…

    • ya saya nak tahu..ada sapa2 owner saga se boleh share tak..
      ada jerking x??

      • jerking…so far takde…actually cara menekan pendikit minyak tu bukan macam kete auto biase…nanti dah bese ok la..mula2 tu memang rasa lembap..

    • jerkiness nie aku rasa slalu berlaku kat manual jer bukan kat cvt… guna term ngan betul supaya org tak salah paham.. Jerkiness (terlompat2)…
      CVT terkenal dengan “rubber band effect”… pedal myk di tekan dia gerak slow tetiba dia meluru laju.. bahaya time stop go and masa reverse kereta…

  37. Laaaaaa…saya baru terfikir nak guna keta saga trbaru se ni…tp cam tak best jak komen2x sal keta ni….aduhaiiiiiiii….

  38. –car jerks, you applied too much throttle over too little time– (slow move in traffic que)

    this phrase is taken from a discussion on VW DSG gearbox that uses wet clutch system in it.

    so wet clutch have this character. for proton, its CVT is wet clutch integrated with it so you might experience the same.

    unless the CVT paired with torque converter, then it will have the creep movement of the car that you can modulate the car movement just by releasing brake .
    not with wet clutch. it has a low creep movement so to move the car throttle feed needed,
    throttle and brake throttle and brake.for cvt with wet clutch
    brake and release brake and release with torque converter

    • this will be experienced during a bad traffic jam only.
      other than that ,,its a sweet piece of tranny .
      but you can eliminate this by a smoothy throttle feed and feathery on brake.

      this will count only at 2 percent of total driving experience. so not much of a problem owning a car with punch cvt.

    • That is what i am experiencing now… no matter how gentle i press the accelerator pedal, the jerking still there… Recently went to SC to have them do some inspection… what they do is only tune back the engine… and now my engine when in idle or at stop light traffic, will have the symptom like the engine wanted to die… that is so scary man… I am taking it back to SC to give them check again… I am using SAGA FLX 1.3… that why i posted before asking whether this SAGA SE having the same issue like the 1.3 version….

  39. Baru je terpikir nak angkat Saga FLX+CVT…tp memang ambik berat isu NVH ni.
    Biasa orang perempuan ni first impression mesti tip top. Letak la akronim EBA, EBD, SRS la..tapi kalau pemanduan kurang selesa (bunyi bising) pun boleh menjadi faktor juga. Review yang bagus walaupun ada yg komplen kata kena baca la study speks, sebab yang nak membeli saga ni orang biasa je. Bukan sound engineer yang pandu uji tapi surirumah yang masuk kunci, start enjin, tekan minyak boleh pegi kedai, pergi pasaraya itu sahaja.
    Perkongsian maklumat yang sangat bagus tuan tanah.

  40. bagi aku review ni tiada perbezaan sangat dengan review2 dari blog2 lain. bila baca takde ummph…. tak tahu lah mungkin itu pendapat aku coz bila baca separuh jalan mcm dah taknak baca habis. penceritaan dia sama jer….tu pendapat aku lah… pasal NVH tu saper yg bawak saga, saga FL, saga FLX material soundproofing dia sama jer mngkn enjin power sangat kot.. vroom vroom

    • today aku hantar service utk 1000km ……NVH issue still xde solution..drum brake berbunyi – fixed, bunyi cit..cit..cit mcm tikus – xde solution..org SC cakap saga memang bising….bese la bang kete murah..okkkk fine..erm….so bagi sape2 yg penting kan NVH…better amik persona…takpun amik le kete mybi high beam tu lagi ok…itula kesimpulan aku bagi proton saga flx se…

  41. brake belakang kete uku bunyi tak..tak..tak..tak..la bile brake time jalan slow….ape kejadah nye plak nie…adoi….letih betul la kete saga flx se nie…macam-macam problem….

  42. emmm…
    selepas membaca komen tuan tuan puan puan semua, barulah sedikit sebanyak saya tahu apa problemnya Saga SE ni walaupun tak dapat lagi… (da book tapi tak sampai lagi). hehehe

    tapi walaumcm mana pun, itulah risiko yg bakal kita hadapi apabila kita da membeli dengan sesuatu barang yg kita sukai. kelebihan dan kekurangan sesuatu produk itu adalah perkara biasa. tiada yg sempurna. apa apa hal Thanks a lot kepada penulis yg sudi kongsikan review pasal saga ni. terbukak sikit minda pasal keta ni. heheheh

    * ingatkan saga SE ni ada versi manual. kalau ada memey saya beli. heheh

  43. Salam,
    Saga FLX SE saya ada bunyi bila tekan brek bila kedudukan gear pada kedudukan P pas start enjin. Dh g anta sc, sc kata gear lock dia berbunyi dan sc kata ini prob standard. Agak xpuas hati jgk sebab sebelum ni xberbunyi. Ada sapa2 tau kenapa gear lock dia leh berbunyi tak?

  44. gear L aka Sport Mode ape cer..xde citer ke..?

  45. saya antara pengguna baru FLX SE nih. baru nk masuk 3 minggu, apa yg boleh dikongsi stakat ni
    – engine memang pickup, cepat je naik meter dia, seronok la bawak walaupun gear auto.
    – Minyak full tank boleh pgi dekat 300, tpi meter minyak ni aku x puas hati sikit, dah tinggal 1 bar pun banyak lagi rupanya, takut nanti bila 1 bar dah terbiasa pikir minyak banyak lagi tuu.. tangkipun kecik x sampai RM50 isi fulltank melimpah dah
    – stereng lembut@ringgan, kekadang rasa x best jugak.. kadang2 seronok pulak.. mungkin sebab baru pakai x serasi lagi kot.
    – bunyi engine agak kuat, tpi x konsisten, aku pun xpaham. kadang2 kuat, kadang2 ok, tpi bunyi dia smooth je bila kelajuan dlm 80-100.
    – rubber ban isu?? aku xpaham sngat, tpi rasanya mcm pernah kena bila nk masuk parking, tgh slow kita brek dan lepas brek kete tu statik x gerak dah, kena tekan minyak bru gerak balik tpi kete mcm tekejut sikit bila kita tekan minyak walaupun sikit.
    -rubber ban isu ni aku dah try buat mcm ni dan berhasil utk aku la, org lain boleh cuba, bila kete tu statik x gerak dah lepas kita tekan brek, cuba free gear balik dan masuk semula gear tu, mesti dia gerak semula tanpa perlu tekan minyak.
    – kete ni xde autolock, tapi bila kita on alarm tpi x bukak pintu dalam tempoh 30saat dia akan lock alarm dan pintu tu balik, rasanya baik bagi autolock biasa je kan?
    – kadang2 kete ni rasa mcm berat, rasa mcm kita x lepas hand brek tu habis, ada yg kata sebab CVT ni lambat baca cara pemanduan kita, typical gear auto punya stail, betul ke?

    • BTW aku pun pernah pakai BLM, ketara jugak rasa perbezaan dia, rubber ban issue tu aku x tahu sngat sebenarnya, tpi x selalu jadi, aku rasa dia ada kena mengena dgn elektronik CVT kot. dia baca kita tekan brek dia ingat kita nk stop kot.. walau pun kwsan tu rata je, entah la, x abis explore lagi.. kalau salah tolong la betulkan..

  46. Aku pakai kereta saga blm manual bunyi kereta pada rpm 3000 keatas pada kelajuan 100 kmh++ memang bising dan memenatkan terutama utk pemanduan jarak jauh, bunyi angin , engin , tayar , kereta lalu jelas kedengaran dalam kabin .Bunyi enjin berdengung umpama kita duduk atas enjin. Aku dah jumpa SC depa kata campro memang bising malah ada yang lebih bising dari kereta aku ,aduhai rasa rugilah beli proton blm ni pasal aku masih ingat dengat jelas masa tahun pertama pakai kereta ni bunyi bising tu tak la separah sekarang. . Nak buat soundproof pun bukan murah geng kita nak bayar lagi CCM bulan2. Walaupun begitu aku puji pecutan, handling dan keluasan kereta ni berbanding kerata lain pada harga yg sama. Lepas habis CCM ni aku nak beli 4WD cam D-Max / Navara lagi senyap

  47. Duh lemah aku dengar saga flx se banyak masalah betul..kira2 dlm bln 10 oct nak beli…mcm tk jadi beli jak…

  48. Adoi sama la dengan saya … da booked da FLX SE 1.6 ni … Shud i proceed ke tak nie

  49. Nak beli ke tak nak beli ni.. Hati ni nak sangat beli teruk sangat ke masalah flx se ni?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s