funtasticko design

http://funtasticko.net

PROTON POWER of 1???

57 Komen

Apa yang bakal berlaku pada 14-18 Mac di Stadium Bukit Jalil? Melalui email yang diterima oleh saya tadi, tiada apa kenyataan mengenai apa yang bakal berlaku nanti. Kalau tengok pada imej logo Proton dengan gril tu macam Saga BLM je. Yang pastinya bukan model P3-21A. Kita tunggu apa yang aka berlaku pada tarikh tersebut.

57 thoughts on “PROTON POWER of 1???

  1. pameran kereta je kut?….
    byk rumours kata launching p321a ni buat kat coe,ada yg kata kat litar sepang,another plk ckp kat bukit jalil….
    ntah mana satu yg betul….
    yg proton marketing nih mana teaser p321a…kasik keluar la jgn jd slowpoke!

    • Jgn harap sgt teaser tu, saya berani bertaruh proton xkan kluar teasar punya (nasib baik judi tu haram)

    • Ni bukan launching P321A, ni carnival Proton sempena Formula 1 kat Sepang. nantikan aksi F! dan Rally S2000 Satria Neo. Serta acara-acara berkaitan racing semata-mata. R3 part 20% discount. Kat tempat parking A & B Stadium Bukit Jalil.

  2. Satria Neo S2000?

  3. PROTON Holdings Bhd senior director, group operations, Wolfgang Karl Epple Resign

    http://www.btimes.com.my/articles/WOLF2/Article/

    • mahal die ni..tapi nak wat camne die nak kerja dekat europe..harap2 workflow dia itu di teruskan…

  4. biggest show ever takkan nak tunjuk blm jer… takkan nak simpan lagik p321a bila dah ada platform kempen camni.. inilah masanya…

  5. pelancaran model sebelum ini khalayak2 terpilih sahaja dipanggil secara rasmi.. yg mcm kita ni pergi showroom sajalah klu nak tengok.. kan best klu buat pelancaran secara skala besar.. tunjukkan p321a pada hari akhir disaksikan ribuan orang…

    • setuju sgt… patut launching buat kat public area…. still remember when bought my 2nd car forte, it was launched at Pavillion.pavillion, shopping complex je… all ppl can view n have feel abt it.. it is time for proton to tune up their marketing n towrds more to ppl/customer oriented.. show to the world u can manufacture exclusive car yet affordable for majority rakyat..

      napa le nk berahsia sgt… old skool marketing methodology. jap, korean skrg asik2 tunjuk teaser, bg hint keta yg depa nk launch….baru syiok…

      • marketing proton banyak warga emas kot? hahaha

      • kalau perodua, derang ada join jom heboh. aku rasa sales derang mungkin byk jugak kat jom heboh tu…. proton plak?

      • Betoi, dengan teaser2, orang lagilah akan t’uja tunggu produk, kalau dok berahsia sangat, lepastu nanti turnout yg product tu tak hebat sangat, rasa macam palsu gila vibe dia…

        Jangan ada perception/mentaliti bila bagi banyak teaser, nanti org tak rasa suprised, lepas tu takut tak ada orang nak beli bila buku order dah mula dibuka…

        Instead, mesti ada perception/confidence yg dengan bagi teaser, lagi banyak orang akan b’minat, yakin dengan apa yg dipasarkan…🙂

      • Patut buat teaser mm nak lauch persona dl tu

  6. logo saga blm tepi ada chrome lining cmtu ke? bukan 2 chrome lining mcm p3-21a ke?

  7. Tak sabar nak tg launch hyundai a.k.a. Inokom elantra. Nnt elantra dah kluar dulu baru proton tuah tu kelam kabut nak launch

  8. Kalau logo sebenar macam itu terbaik! bila waktu malam atau semasa hari gelap nampak bercahaya biru memancar keluar dari tepi logo.

  9. logo with relief like this looks quality than the plastic laminated logo

  10. adakah nie teaser global small car… menarik

    • GSC project x fully start lg bro.. =)

      • abis tu bro, bila bermula sepenuhnya? sekarang ni kat stage mana dah, design dah ready ke?

      • oit ye ker…

      • off topic:

        info baru about proton emas – projek maybe x jd coz italdesign dah kne beli ngan vw…so klu proton nk blik design 2..maybe vw akn ltk harga yg tinggi…paling jahat..vw dah rembat jd vw up, skoda citigo dan seat..

        info about GSC – gamba clay model yg bro campromania kuarkn hri 2 80% adalah GSC. bntuk ala2 myvi possible pki engine 1.2…x sure is it from MMC or campro 1.2 cfe…(enjin 2 andaian je)

        (^_^)

      • tul ke? bkn ke italdesign jual design tu kat proton sblm vw ambik alih ?
        knp lak timbul citer proton kena byr lagi?

      • on topic , td off topic
        1.2 cfe , agak2 bole la sama mcm n/a 1.5…minyak mmg jimat la,lg jimat dr savvy/kelisa klu saiz gsc tu mcm myvi, nk besar sikit lg pun bole kot. tp mmg emas lg besar dr myvi pun huhu

      • GSC itu kan pakai battery (elektrik) atau mungkin juga hybrid!! CFE? rasa tidak….

      • bro wajarian…dri smber yg sye dpt nie…proton x smpt nk bli design 2…tup2 vw dah kasi rembat itu design…sbb 2 projek 2 hold…diorg come out with GSC…klu ade info bru insya allah sye share…

      • thanks for info

    • bl full start tu xtau la bro..last yg tau LG ada bt presentation design Dec2011 klau xsalah..maybe presentation outer surface je kot tu sy xpasti la.. yg pasal engine dengar2 1.2 mivec/1.5..walahuaam..

  11. Ini bukan grille BLM ni… P3-21A pun bukan… Bro taboogen’s guess may be spot on.

  12. its proton emas maybe.

  13. Hari tu (1hb 3) lalu kilang casting plant proton, trnampak banner pelancaran silinder head aluminium oleh DSSZ. tp internal launch jer la..

    • proton dah xnk bg p2 buat cylinder head…sbb p2 buat bnyk reject and lmbt delivery…so proton bsrkn casting dgn setup line bru utk cylinder head….ade gak dgr cite engineer powertrain diorg hntr ke japan utk develop all aluminium engine….mcm MIVEC bru….

      • apa kelebihan aluminium selain lbh ringan?

      • kelebihan all aluminium engine:

        > penyingkiran haba yg cepat
        > struktur parts yg lebih kuat
        > mampu withstand high pressure condition

        maaf sye nie x expert sgt…

  14. ada chance ke grill P3-21A nak ubah ke honeycomb. tarikh macam pelancaran P3-21A je. maybe hari terakhir baru tayang P3-21A. hari 1st ngan 4th tu dia selimut ataupun letak dlm kotak dulu di samping pamer model2 lain Proton.

    “best ever saving on car”. ke model proton lain selain saga pun proton nak lancar skim mudah milik kereta. bayaran rendah pd tahun 1-3, sederhana pada tahun 4-7 dan tinggi pd tahun2 akhir

  15. maybe preview redesigned proton emas punye konsep kot? aku ske grill honeycomb cmni.. nmpk sporty.. kan bgus p3-21a maintain grill honeycomb, just tmbah skit chrome lining sikit

  16. satria neo edisi s2000 kot

  17. Still remember the news on Buletin Utama Nov 2011? Anyone notice the slide. It might be the INSPIRA R3 with performance upgrade + cosmetic upgrade too!

    Anyway, maybe the P3-21A is going to be launched during this few days.

    Lets wait and see….

  18. ntah la.. Saya dah malas nak teka. Time pelancaran nh pun saya baru tiba kat jeddah. Ntah dan ntah tidak tengok internet. Last2 tunggu 24hb la baru tahu..

  19. Kita org pemilik R3 dijemput convoi dari COE sabtu tu. Cuma hari tu saya masih ada kat Singapore. Tghari baru balik. Tak sempat nak join. Kalau sempat petang boleh pergi kot?

  20. maybe P321A punye launch delay ke akhir bulan kot. yg kt bukit jalil tu just promo, autoshow n testdrive kete2 sedia ada n konsep je kot.

    diorg kne wat cmtu sbb dah book tempat tu awal utk launch p321a tp tpaksa delay, so diorg kne guna jgk tapak tu tp utk event yg lain… agaknye la…

    • sy dengar launch model baru awal bulan april… kat area bukit jalil jugak

      • kalau mcm tu sempat la saya balik malaysia. Nanti leh la join geng2 blogger usha kereta..

      • kalau dekat hari karnival ni dieorg wat Peek-a-boo utk P3-21A lg bagus..promo jugk tu..konpem kotak pikabu tu penoh worang..
        HAHAHAHA(gelak besar)

      • Lps 2 delay smpai bln 5 lak, kemudian 6 plak..ohtidak, hrp2 prkara begini x brlaku…

  21. 16hb dah boleh booking dh Proton Preve…

  22. Bising macam BMW nak launch M3 la wei.

  23. It’s about stupidity not to launch P321A during that time.

    Not properly planned and prolong delay make it worst.

    This short of manner shows how the proton will survives .

    I am afraid it won’t it make global at the end of the day…

  24. Heard my SA said….all is depend on JIB Gor….if Jib Gor free on that day…he will go there to launch the car…

    Since now election coming soon, not sure whether JIB gor free or not…

    Otherwise, proton really have to Ta Pao…..p3-21a failed in project timelines….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s