funtasticko design

http://funtasticko.net

SEAT Toledo Concept

10 Komen

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Ini merupakan SEAT Toledo Concept yang bakal diperkenalkan di pameran auto Geneva 2012. Rekaannya agak simple, tidak terlalu radikal & lebih menjurus ke arah gaya rekaan keluarga VW termasuk dengan Skoda. Jika dilihat kereta konsep ini telah hampir kepada model produksi yang berkemungkinan besar akan ditonedown sedikit sahaja. Sekali imbas rekaan ini hampir dengan VW Jetta. Saya ramalkan model ini juga bakal berkongsi platform & komponen dengan Jetta. Lihat sahajalah kepada side mirrornya yang jelas diambil dari model VW.😉

10 thoughts on “SEAT Toledo Concept

  1. Kalu design mcm ni Proton hasilkan besedialah selautan makian, sumpahan akan dicurahkan…

    Tapi kalu design ni dr VW ke..Skoda ke…hatta BMW ke…waaa..nice look sophisticated , classic yet elegance bla..bla..bla

    • errrr..no offense tp interior dashboard layout mcm P3-21A…heheheh

      • Mmm… dari segi susun atur yes…tapi yg nie dari segi, pilihan warna, garisan2 radikal dah mcm kereta 90’s. P3-21A yg kita lihat interiornya selama nie lebih baik lagi bagi saya:)

        my 2 cents.

        cheers!

  2. That’s why l love VW have substantial share in Proton’s.

  3. Lagi smart dari platform asal (Jetta), especially interior. Harap2 VW bagi proton pakai diaorang punya tsi & dsg. Agak2 dpt tak?

  4. Simple tetapi menarik. Jika Proton buleh buat kemasannya spt facelift depan dan lampu belakang tentu P321-a nampak lagi hebat lagi.

  5. Cuba tengok handbrake tu.. panjang semacam.. huhu..

  6. Cam se’Geng dgn P3-21A…bumper hampir sama…interior pun dh nk sama…XD

  7. mmg nmpk sama je pun sbb SEAT ni pun employ italdesign giugario.
    tp design seat ni nmpk tajam sket lah kalau nak dibandingkan dgn p3-21a yang smooth skit

  8. Mmm… rekabentuk belakang lebih menarik drp depan. Sejujurnya, rekabentuk lampu depan dgn konsep grill serta design n contur yg mmg kelihatan ‘bumper’ tak berkenan. X nampak advance seperti kereta2 terkini. Err… nie budget car sedan ker? Apa2 pun pandangan profil sisinya agak menarik:)

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s