funtasticko design

http://funtasticko.net

TATA Megapixel beri gambaran bakal pengganti Nano

22 Komen

Adakah ini gambaran kepada bakal pengganti Nano? Kereta konsep dari TATA ini dikenali sebagai Megapixel. Jika diimbas kembali pada tahun lalu TATA juga memperkenalkan kereta konsep yang dinamakan Pixel. Ini merupakan versi lebih besar & merupakan sebuah kereta yang menarik jika ia direalisasikan pada masa hadapan.

* Styling cues kereta ni macam Emas la, betul tak?🙂

 

22 thoughts on “TATA Megapixel beri gambaran bakal pengganti Nano

  1. Kalau laaa model konsep Megapixel ni diproduksikan, pergh! memang superb la (dari segi rekabentuk..). Part paling saya suka, pada headlamp-nya. Wahai cik EMAS, cepat2lah kamu keluar. Bukankah kamu sangat comel untuk berada di jalanraya.. hihi~

    • tula, biler la emas/gsc ni. aku ske style headlamp emas lg, macho dowh, n lgi real kot. klu mcm MP ni klu production mesti mcm Hyundai pye headlamp. mle2 cantik, lama2 menyampah aku tgk. (aku tgk Sonata sekarang mcm mke org yg dipenyet n berkedut2) hehe. bagi AKU la, bg KORANG lain la kn.

  2. Dear Proton,

    Bila la nk kuar keta EMAS….aduyai…kalo dh buat pun bagi la teaser or spyshot…
    nanti kalo brand keta lain kuar hampir sama design EMAS..EMAS hilang identiti… then lpas tu org ckap headlamp EMAS cam design bla..bla..bla…blakang bla..bla..bla..Proton copycat la..kalau Proton kuar dulu 8least ssah org nk kata banding dgn keta lain…and cubalh Proton kuar sbnyak mngkin prototype atleast tahu dgn design and trademark Proton…

    Sincerely,
    Penyokong Auto Tempatan
    P.S-Kalau ada salah dan silap harap tlong btol kan..=)

  3. Mata saya menyukai Tata MP ni..Kita tunggu Tata Gigabyte plak..

    Entah bila Proton nak reveal GSC. Jangan buat orang bosan menunggu…

  4. Mmm… memenuhi citarasa-reka saya. sgt cantik!

    cheers!

  5. best car from india

    • best india from india, hehe, actually india mempunyai ramai pakar n profesional dalam apa jua bidang, apa yg membelenggu india hanyalah kasta, sistem kasta wajib dihapuskan sebab semua orang ada hak untuk pergi ke sekolah dan universiti untuk mendapat ilmu, kita di malaysia juga sebenarnya banyak menggunakan kepakaran tenaga kerja dari india, diorg ni otak brilliant n awesome, apa2pun terasa syukur sangat dok kat Malaysia, alhamdulillah

      • Bro…

        u ade sikit kesilapan di sini…

        diskriminasi mengikut kasta dalam dunia moden india sudah dianggap sbg taboo… kat area bandar dan mbgn la… kat kmpung ada lagi…

        ni first hand info dari engineer india… dia dari kasta brahmin…

        in fact, bagi kasta rendah peluang diorg utk naik pangkat lagi cepat dari kasta tinggi… kalau kasta yang tinggi tu 3 tahun naik satu gred, yang kasta rendah ni mungkin setahun satu gred…

        ni kerajaan diorang buat utk memberi peluang semua lapisan sosial utk mengubah status ekonomi….

      • partially agree.

        tp dlm industry yg aku ceburi skrg, kalu dr india dtg,
        xsume ble pakai. baik pakai local je.

        ckp lebat, habuk tarak – No Action Talk Only.

        sapa ckp org mesia xde yg expert2?
        ada, tp dh blah g luar negara sbb kerajaan xtau nk hargai bijak pandai nih.

  6. kereta ni memang takkan keluar kat india…concept boleh la…

  7. Segment auto esok ada preview p3. Auto tu time berita ke? Ke time lain. Tolong2.

    • Yup.. ada nampak dalm TV3 punya line bawah tu tulis.. Sagment Auto tu esok selingan dalm berita TV3, biasa dlm 8.30+/- mlm ada la setiap jumaat, biasa awal2 kuar brita paling penting dulu.. politik

  8. Sneak peek and book the new proton
    http://www.protonpowerof1.com/

    kn dh ckp aritu tp x caya…..

  9. selain p321a, proton nk kuar mpv baru, teaser serentak dengan p321a punya pelancaran, pengganti exora, mpv premium yg boleh bit estima, jgn jeles, jgn marah, layan.. hehe..

    http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2012/03/ekslusif-gambar-mpv-terbaru-proton.html

    • Hahaha….bukak link tak pasal2 kena prank…siot…p lwak la…Vannatte lama tertempek emblem Proton…haha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s