funtasticko design

http://funtasticko.net

Pra tonton model P3-21A di Buletin Utama!!!

47 Komen

UPDATE : Snapshots dari bro Bangau

UPDATE : Lagi rakaman dari youtube

Bagi sahabat-sahabat yang terlepas untuk menonton model P3-21A di Buletin Utama tadi,jangan bimbang. Ini ada rakaman yang sempat dibuat dibuat oleh sahabat kita, bro labu labi. Walaupun tak la terang macam yang asal setidak-tidaknya dapat juga tengok kan? Terima kasih banyak-banyak bro labu labi,🙂

47 thoughts on “Pra tonton model P3-21A di Buletin Utama!!!

  1. ni lg clear

  2. minat design paddle shifter dia… kecik padat

  3. bila boleh nak pegang-pegang ni🙂

  4. Better Proton launch je model ni kat event Proton nanti, tak pun soft-launch tunjuk kereta ni 3, 4 bijik. Kalau tak dpt booking lagi pun takpe la at least org dah tgk dah dah boleh tarik minat bakal pembeli.
    Mcm Apple selalu launch new product la, launch je dulu tp selalunya seminggu dua lepas tu baru boleh oder. Sebab sayang la tempat dah sewa, modal dah keluar, berita dah masuk.
    Tapi kalau pra tonton tu bermaksud org ramai dah boleh tgk secara live dan belek2 tanpa ada halangan so ok la. Jgn pra tonton tu mcm main peek-a-boo tgk kat celah2 kotak pulak.

  5. ..banyak parts -kurang lebih macam Inspira..

    1. Paddle Shifter
    2. Air Cond Panel
    3. Side door panel
    4. Gear panel

    Overall – memang best!

  6. nnti dia org upload kat tv3.com.my jgk. dload sane. upload utube

  7. tunggu file asal dia ni, lagi clear

  8. terima kasih banyak2.. fuuuhh~ dapat juga tengok.. thanks again untuk uploader..😀

  9. video first. minit ke 1.20.

    aircond control ada tulis ‘auto’

    mcm inspira 2.0.

  10. Aku saksikan jg kt berita. N sempat record. Dah ulang lbey 10x. Anda rasa tu premium/h line ke? Aku rasa mcm bukan la. Psal xde pon touch screen. Xtaula klu aku salah nampak. Tp dr pe yg aku nmpk, bukan touch screen. Aku rasa Proton simpan lg yg premium/h line kot. Lgpon, klu aku jd DSZ pon, xkan la aku nk paparkan kat berita yg plg gempak. Mesti aku simpan dulu, sendiri launch la kan. Lagipun, yg dipaparkan part yg H n M line sama je. Tp, overall mmg terbaik. X sabaq ba’ ang.

    • emm bro..rasenya yg ni hiline nye la..sbb gna tac skrin….lg satu center konsol die gna kaler itam bkn perang2(ermm x tau nk describe kaler tu) ala2 brown ckit

    • Ade paddle shift dgn enjin CFE logo..highline la nih

  11. aku tlh b’sedia utk ceraikan bini pertama (persona la…) utk nikah baru…

    • Hahahahaha. +1000 loike! Lama xnampak bro, menyepi je. Bertapa ke apa? Hahahahaha. (ala2 johan gelak)

    • amboi……pokcik single lagi, baru nak cari bini MUDE..hehe…

      • Hahahahahahahahahaha. Kelakar2 kome ni. Aku nak ceraikan bini pertama n kedua. Amik ini gadis kampung. Neo cps plate WTB for sale. Lai3. Iswara WFA sudah ada buyer. Hahahahaha. Excited terlbey plak hamba.

  12. adui gaji naik 13 % jer… lepas ker nak buat loan ni…

  13. overall accept with design but few area design i think should be improve

    – Speed and RPM Meter look ugly at all..
    – 3 button (in top of air con control) should be change to more Elegant look, it look like very cheap button from TV.

  14. Tgk version yang nie lagi clear. Ada org rip terus dari astro.

  15. Off topic:
    Suka dgn Bro bangau tu..huhuhuhhihih..

  16. harap2 pratonton kat bukit jalil nnti bukan guna kotak skodeng tu……
    mmg mata terbeliak,mulut ternganga bila tgk shape dia

  17. yay! ade jugak gatetype kt gearbox!😀

  18. Tak guna pakai kotak atau peek-a-boo view. Wat org bertambah marah dan bengang jer nanti. Padahal event ni org yg penting skali dtg utk tgk p3 ni. Yg lain2 hanya selingan..mcm motogp tahun lepas kena baling botol kt gstand sbb main race dibatalkan sakit ati aku dtg jauh2 dr penang..pandai2 la proton nnti yerr..

    • Bro, kalau peminat sejati race moto takkan marah pasal cancellation tu. Kita merancang Allah tentukan, bukan saja2 rider nak mati masa race. Safety concern bro, emotional impact dari insiden tu begitu kuat pada kebanyakan racers, kalau nak teruskan juga dikhuatiri mengundang lebih banyak bahaya.
      Masalahnya time tu organiser gagal bertindak bijak utk tenteramkan penonton yg mostly tak tau apa yg berlaku, announcement pun takde.

  19. DRL color Putih cun tapi kenapa x bagi mentol putih sekali macam Waja CPS???

  20. pedal pintu magnesium woo..jgn maen2..haha

  21. ermm..bru perasan
    masa gmbar yg tunjuk air kon knob tu yg atas dia ada lampu hazard

    kiri kanan die tu button fog light kan??

    nape sampai kiri kanan ade??

    ke fog light ni leh adjust nk bukak kiri atau kanan ??

    peliq tp benar…o_O

  22. alamak!!

    blog bro FD kne “virus” la…

    habis semua komen dithumbdown nye…

    LOL

    • Haha.. aku baru nak post pasal thumbdown ni, rupanya dah ada org post dulu. Ntah sapa la yg sakit hati sangat, semua post dia thumbdown

      • ada la salesman yg busuk hati tu…takut sale dia kurang nnti kot..kekeke
        pe pe pun….harap P321A ni bakal merubah persapsi mereka2 yg mentaliti mereka yang masih duk terlekat pada zaman wira & waja lagi tu…
        ‘Proud’ for proton..

  23. cukup la dengan preview2 ni. aku jah jenuh. aku nk tau harga die jer. itu jer.

  24. mcm biasalah, kena thumbdown🙂, em, yg meter tuh coz enjin x on lagi, xnampak graphic dia ngan jelas.

    Em, mcm2 blog dh kuar cite nih, yg best baca komen.

    Antaranya, knp console tgh nampak murah,lain kali pkai cam carbon fibre🙂. Dulu masa exo bold kuar, buat checked cubic, mmg nampak cam carbin fibre, tp org tanya plak,apsal xwat warna itam glossy, br nampak elegance. Pelik2 org malaysia nih.

    Pastih, font start stop buttonpun jadik issue, knp xpakai font camnih, kenapa xpkai font camtuh. Kang buh font ada gambo belon2, br tau🙂.

    Yg kat tv3 h-line, xnampak touch screen coz xtunjuk. Gear tuh bukan gated, straight type, yg kat tepi tuh sport mode manual override.

    Ada kata paddle shift sama cam inspira@lancer. Byk kete ada paddle shift, bkn inspira jek. Tp tgk gambo design cam lain ckit.

    Button kat steering nampak upmarket berbanding exora punya. Ini komen aku.

    Ada kata aircond button hodoh, sama jek cam lancer, mazda, tp xda plak ckp huduh🙂.

    Klu tgk video yg clear, nampak curve n slope body p3 nih dr tepi, dlm gambo sblm nih,xnampak. Ini komen aku gak.

    Satu komen yg aku rasa cam sama komen konsol tuh. Dulu masa ada gambo leak, ada ckp kenapalah prtn suka ngat buh krom kat boot. Tp bile kuar gambo xbuh krom, ada plak yg ckp napela prtn xbuh krom kat boot🙂.

    Kesimpulan, ssh nak please ati rakyat malaysia, tp atleast prtn mencuba. Komen xsalah, tp bile prtn ikut aper yg dikomen, slh jugak. Signal n wiper switchpun jadik isu, xpenah lg aku baca mana2 majalah dlm@antarabangsa duk sebut pasal signal kanan@kiri,mana lebih baik.

    Tp coz tgk iklan ckp sneek preview,rasa pee ka boo. Em, tp klu diorg wat cam saga blm dulu, pasang p321a dr rangka sampai siap, ok gak kan. Menarik gak.

    Salam. Terbaik dr prtn. Kete lain, xtaula p3 nih on par@x, tp klu banding ngan vios n city n latio, mmg lebih baik. Pandangan peribadi. Klu civic@altis@seumpama dgnnya, tgk helah nanti. Tp better than inspira. Dgn lancer,xpasti coz ramai ckp lancer interior lg quality, inspira, idak,walupun kat mata aku yg menengok n mentest drive, sama jek. Siap uneven gappun sama, yelakan, mould yg sama🙂.

  25. Harap2 proton cpt solve pasal bnyk exora bold yg enjin leaking…

  26. jangan la lagi guna cara kotak skodeng masa promosi 16 hb nanti. budak2 proton pun dah terima feedback dr org awam cara tu dah lapuk jangan dok ulang dan buat org menyampah, entahlah bahagian marketing sepatutnya dah bersedia dan ambil peluang masa tu promosi habis-habisan tunjukkan rupa sebenar design dan kelebihan yg ada pada model baru ni.

  27. honda,toyota buleh bungkus la lepas nih….aku bangge jadi rakyat malaysia wehh..xsangke aku rakyat malaysia bleh wat kete mantop tahap continental mcm ni wehh…arghhhh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s