funtasticko design

http://funtasticko.net

Kompilasi teaser P3-21A

61 Komen

Baru sampai rumah ni, dari pagi tadi ada di Bukit Jalil tengok Power of 1… tunggu saya upload gambar pulak lepas ni, sorry la lambat ye.. layan teaser ni dulu πŸ™‚

Advertisements

61 thoughts on “Kompilasi teaser P3-21A

  1. terbaik lah..

  2. mantap!!

  3. Tunggu Proton P3-21A SE laa plak.. πŸ˜„

  4. spesifikasinya sama cm keta 140k ke ats..wow
    semoga produk ni berjaya meyakinkan pembeli dan bakal pembeli…

    • less than 100k Naza Forte …. more than 2 airbags compare with P3-21A, EPS

      • “yg ade kt Forte tapi x de dkt P3-21A”
        – electronic air-cond control
        – EPS
        – 6 airbag (Forte) 4 airbag (P3-21A)
        – aluminium pedal (sport pedal)

      • but Forte – no ESC(stability ctrl), rear chassis torsion beam(P3-indi susp- if not mistaken la), this one 205NM, no DRL

      • Forte 1.6L dgn 2.0L ada ESP, cuma 1.6L ada front dgn side airbags je, 2.0L yg ada curtain airbags

    • go upgrade your knowledge …

      ESC: Electronic Stability Control
      ESP: Electronic Stability Program
      DSC: Dynamic Stability Control
      TCS: Traction Control System.
      VSA: Vehicle Stability Assist

      all almost same function, only the name no same

      yes, forte use torsion beam, but have the bigger boot compare with P3-21A

      forte 2.0L 0-100km/h between 10sec

      DRL outside ah beng shop have many ….

      • sy sekolah pondok je tak reti sangat, blaja tak tinggi mana,
        apa2pn keta ni elok la

      • boot forte 415 litre je..boot p321a 508 litre , mcm honda city

      • Adakah ramai pembeli akan beli kereta Forte jika ia lebih baik dr proton, di malaysia persepsi kereta kia lebih rendah banding dgn proton, walaupun spec tinggi, org masih beli Vios,City dan Inspira dr Forte

      • P3-21A lagi besar boot dia@ 508 L. Forte im not sure tp sibling dia Elantra 420 L.

        Kelebihan P3-21A high spec banding Forte 2.0 high spec
        1-Torsion beam
        2-7 speed with paddle shifter
        3-tork Proton lg tinggi 205 Nm
        4-boot lg besar sy rasa
        5-DRL (hot ni walau boleh pasang di kedai ah beng. tp tetap kepuasan tak sama)
        6-auto rain/ light sensor
        7-wifi in car
        8-hot press metal chasis
        9-good ride and handling
        10-minyak/ road tax lg jimat (1.6 tubo lbh jimat bndg 2.0 NA. tbukti sbb Inspira juga guna enjin yg sama ngan Forte. cuma tune dan power to weight ratio je beza)
        11-multilink suspension (benda ni mahal ni)
        12- harga la of coz. RM 75, 500 vs RM 97, 000 (yg ni sy nak anggap harga lbh krg sbb model ni 1 nasional 1 lg pasang d Malaysia)

        kelebihan Forte banding P3-21A
        1- 6 airbag
        2- leather seat
        3- tbukti kereta global
        4-electric power stering

        design bg sy 2-2 sy suka. interior sy pilih P3-21A. nampak continental. Exterior 2-2 sy suka. tapi tetap sy pilih P3-21A sbb nampak conti feeling. yg tu pilihan masing2. forte koup vs forte. sy pilih forte koup. tp mahal la pulak

  5. bile tgk teaser dia nih sikit sebnyk ubah perception aku dulu.. congrats proton.. tgu neo gua abis bayo..

  6. feautures utk Proton P3-21A kebanyakannye amat puas hati… πŸ˜€

    “Cuma yg kurang memuaskan bagi saye utk P3-21A”..

    – Tak nampak pn (Leather Seat)
    – Tak confirm ade ke tak (Cruise Control)
    – Tak confirm ade ke tak (EPS “Electric Power Sterring”)
    – Feautures kt (GPS puas hati tapi dari segi button die kurang memuaskan)
    – Air-cond (control dari dekat kurang memuaskan & dari jauh memuaskan)
    – Reka bentuk (rim memuaskan tapi saiz rim kurang memuaskan iaitu 16″)

    p/s: (maaf klau comment saye nmpak kotor) πŸ˜€

    • aku rs FL nant proton akan ubah Rear lamp, n maybe headlamp akan dilebarkan…hopefully la..n of course coupling with sporty bumper

      • lampu dpn tmbh satu petak lg, jd cam saab
        lmpu blkg ubah ckit jd mcm bmw / audi huhu

    • X pakai leather seats mungkin sbb seat dh water repellant, jd x perlu leather seats ytk kalis air

    • setuju.
      1- lebih suka pakai auto climate aircond bkn jenis butang. jenis 1 lg. br nampak premium.
      2- leather seat tak kisah. boleh pasang luar. bgs gak cut cost dkt benda boleh bikin di luar tanpa jejas waranti.
      3- cruise control memang ada
      4- EPS tak da. just Hydraulic. itu la yg potong stim tu
      5- rim forte dan Chevy Cruze 18″. Inspira R3 pun sama. itu je krg

  7. salam bro…

    z sempat ajak minum2 td..

    lpas g grand stand td trus hilang…huhuu

    tp apa2 pon mmng terbaek lah event td..esok mcm nk pg lg sbb staff on duty ckp akn ade pmasangn P321A scra bpringkat…

    bro mat ade skali ke tuh>??

    p/s: sempat bli bju tshirt proton motorsport…cair nengok..terus beli…

    video DSZ nye nnt sy emelkan…

    emel bro..

  8. la. ada lak kat sini…
    ok, thumbnails kompilasi, layaaannnzzzz
    http://postimage.org/image/d2bypqrpn/full/

  9. yes !. this is what i waiting . tp ade x video yg memaparkan kseluruhan teaser diatas ?. klau ade harap share ye admin .

  10. techinal specifications utk p3-21a. dapat ms booking siang td. x berapa jelas sbb fotostat copy

    • bende yg bikin aku potong stim utk P3-21A

      – x de (Leather seat)
      – x de (Leather trim)
      – x de (Electronic Air-Conditioner Control)

      p/s: maaf klau comment nmpak kotor.. πŸ˜€

      • pelik gak, yg ada “auto” kat air cond knob tu utk apa?

      • knp dngn anda ni ?. sudah diberi betis mahu peha . sesuai la dngn harga . nk spec macam harga kene la tinggi . anda mahu beli dngn harga 100k ?. brsyukur dngn apa yg ada .

        * Peace No War , bkan nk gaduh tp nasihat !.

      • hmm…

        – Auto Air-conditioner tu sensor klau kereta tu panas, air-cond fan speed tu akan bertambah & bile kereta tu warm atau memang sejuk, fan speed die akan rendah.. tu function die “Auto Air-Conditioner”.. πŸ˜€

      • x silap saya versi CFE nya ada auto aircond

      • tu ada auto climate air conditioner dlm brosur :
        http://imageshack.us/f/580/p321am.jpg/
        , bkn yg tu ke Electronic Air-Conditioner Control?

      • auto & electronic lain laa…

        electronic air-conditioner yg ade screen kt air-cond control yg bole nmpak fan speed, suhu air-cond dan etc. yg terdapat pada Kia Forte 1.6SX & 2.0SX…

    • keciknya….x dpt baca apa2 pun

    • terlalu kecil

    • kalau yg ni blh nmpk x??

    • Fully Digital Auto mungkin x masuk dalam spec sbb kos nya mahal dan keluar dr target harga, kesan terhadap penguna juga kurang jika dibandingkan dgn ciri LCD touch screen / Paddle shift atau ruang luas, mungkin proton boleh ikut Digital aircond yg ada pada Fiesta atau Swift, kecil dan simple

  11. kat TV3 tdi DSZ kata harga mula 62ribu ke 75ribu.. tpi belum muktamad, mungkin tgu feedback dari event ni kot, kalau dpt capai target 1000 tempahan maksudnya harga tu ok, kalau kurang tempahan harap2 dia kurangkan harga banyak sikit hahahaa…
    BTW dia kata ada 3 variant.. agak2 apa la bezanya, teringin nk pakai yg ada CFE, tapi tgk loan mcm berat je nih…

  12. link video DSZ yg sy upload

  13. nnti sy emel bro camp pic sy amik td, key fob dia menarik..hehe.. solid n berat. texture softpanel menarik, n door xde lock swicth..tarik lever twice ia akn unlock, mcm kete bmw n merc..

  14. td sembng2 ngan staff proton,tnye pendapat die ok xdesign kete ni.die kate oklah tp hatcback version lg lawa. td tnye gak mmg die in charge ke development kete ni tp die jwab x,die involve dgn gsc.die ckp taun dpn kuar size sme mcm kete prototype ethos yg ad kt bukit jalil td tp panjang skit.die ad jgk sbut hatcback pnye lampu mcm fiesta…

  15. Feature wise…damn good….interior wise….so much improvement…exterior wise…mungkin take time sket nak adapt rear look tu….skali pandang ada sket iras2 bmw e39 rear dia…rasa geram nak tkar PE aku dah ada…tp terpaksa tunggu 2-3 taun lg baru bleh amik p3-21A ni….tahniah team proton…VPB team (en. Z and rakan2) tahniah dgn kelahiran P3-21A ni…harap2 bleh push harga sub 70K for high spec…

  16. adakah aku bermimpi????.,..aku sanggup berlapar untuk kereta ini!!!!!!!!!!!!
    ya allah!…

  17. aku sanggup sanggup putuskan tunang aku for this awesome malaysia car made!!!

  18. Salam,

    Eden tengok muko Jean Alesi.
    Cam feeling jekk bawak.
    Rasa cam den ni jean alesi plak (kalau beli keta nih ler hehehe)

  19. salam , kpd bro2 pakar & x pakar . sy nk brtny ” speed lock ” yg ade pd P3-21A tu ape ea ?. tolong jwabkan ye . sy benar2 x tahu .

  20. bg hamba…bedarah hidung… dgn PA321-A.

  21. Klu rasa design cam bdk tadika, trylah apply job kat bkt jalil, diorg tgh open utk sapa pursue carrier kat sana,termasuk team design.

    Yg komen2 design cam bdk tadika n etc tuh, blehlah apply supaya design xjadi cam bdk tadika@uni dah. Jadi fluiditiditicditic sculpture akan dtg kete prtn.

    N ada booth design, tunjuklah bakat anda, tunjukkan cara yg betul buat design kete,buat sketching secara live, n ajar ckit bdk styling camne nak buat design πŸ™‚

  22. Tak semua benda perfect tapi percayalah proton yg baru ni akan tutup segala komen buruk proton di mata rakyat Malaysia sendiri yg selalu mengagungkan barangan jenama luar…..
    Cakap memang mudah tapi bila buat baru faham bertapa banyak nya dugaan….
    Pada mereka yg nak sangat segmen mewah nanti kan kemunculan jangan tak cukup duit downpayment pulak….so tabung lah dr sekarang…..Cuba dulu baru mengata……
    DRIVE IT TO BELIEVE IT
    YAREBA DEKIRU PROTON

  23. mcm kecik je screen radio tu…5”???

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s