funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Citroen DS4 ditemui!

30 Komen

Gambar ini telah diemail kepada saya oleh sahabat kita bro Eric aka ericmaxman. Menurutnya kereta ini ditemui di Lebuhraya Perskutuan, berdekatan simpang masuk ke Jalan Templer. Nampaknya semakin banyak model baharu yang akan menyerang pasaran Malaysia tak lama lagi.🙂

30 thoughts on “SPYSHOTS : Citroen DS4 ditemui!

  1. blakang dia smart🙂

  2. cun gila?
    cuba tgk design dia. ini baru dipanggil commercial design.
    bukan mcm proton design.
    org sanggup beli kalau letak mahal pun sbb dh tahu puas hati.
    proton? poyo je lebih!

    • sbnrnye
      lu pon poyo bro…

    • pd anggapan sy, kereta ni dibangunkan dgn modal yg besar. blh bgtau sy x brpe byk modal diperuntukkan utk mmbangunkn modal p3-21a? jd, bila kos tinggi, design cantik+feature bgus. mcm rumah la kan? rumah kos tinggi dgn rumah kos rendah. blh tgk perbezaan x?

    • haha..ko ni mmg x ikut perkembangan la..aku rasa ni la satu2 nyer design citroen yg ok sejak kebelakangan ni…model yang lama2 dulu macam gampang jgk..mcm telur pon ader..

      • dia tu buta sejarah…
        cuba tgk balik design peugeot,citron.hyundai,kia,toyota,honda dan lainx2
        msa dlux2…….

    • Sila lah apply jadi Head Of Design Proton bro…tgk lukisan kayu kau boleh pergi ke x…ekekekek

    • ko sanggup ker beli keta ctireon lamer????\
      xpun peugeot 206????

  3. tak payah nak banding dgn proton..just focus on the thread.it is better.

  4. smart giler kete ni. rege pun leh tahan la. golongan 1%er je mmpu pakai. 99%er cam aku bwk proton je la.

  5. harap2 pencacai proton buka mata sampai bila proton nak boleh jadi mcam ni.
    alasan kos, kat lotus boleh buat loan 5 bank. proton tk boleh?

    tknk la puji citroen bnyk2, nanti ada pulak yg luruh rambut.

  6. xnak la kereta ni…
    tunggu plat CDC keluar, mahu angkat f10 pula….insya-Allah…

  7. lampu belakang design ala2 style proton Preve laaa…
    tu laaaa bagi yg biasa layan keta conti… rs baiasa je lampu belakang preve.. tapi bagi melayu yg hanya tau pasal keta jepun celup vios, city tu.. pasti rs pelik tgk design lampu camtu

  8. Citroen yang baru2 ni mmg cun. terliur aku tengok ASX yang direbage jadi Citroen C4 Aircross yang baru.. bila Proton nak kuarkan SUV derang nni.. cepatla..

  9. cubelah klu awal2, gambo nih diphotoshop, tukor logo proton.

    Cnfirm mcm2 komen cam wiper terjojol(sori kli ade yg mrh), lubang ekzos kat blakg tuh nampak cam muke kerbau jek, nape eksos buat gitu, klu rosak, xkan nk pkai yg ori jek, n etc n ada plak nanti komen, aperla, xreti bg name, letak jek urup d pastu s pastu 4, mcm bdk tadika n etc.

    Ha..ha..lamborgini dulu bg nama setan pun xdak org komplen🙂, sbb dia lamboginikan, diablo.

  10. on topic,erm, mmg typical french design, radikal, ada yg bleh trime, ade xleh. Bg aku plak, lawo blkg dia. Tp kete citroen ke,pug ke,bab design, ada gak aku tgk org komen xlawo, nampok pelik, mcm dlm fifth gear. Ford br nampak cam aston martin plak.

  11. Kalau versi C1-C8, saya hanya meminati C4 Coupe 2005 dan C4 Picasso 2007. Yang lain tak berapa minat sangat.

    Tetapi dengan kehadiran versi DS diperbaharui ini, rekaannya menarik. Harap DS3 juga akan datang ke Malaysia.

  12. nampaknye citroen tak pakai logo dia untuk kereta ni..
    and DS tu siap ade logo gak

  13. protttt..prottt..proton…
    quality control proton macam harem…
    kesian org yg beli…

  14. ramai yang defend proton. bagus kalau begitu..so kalau in next few years tak juga ada peningkatan dari sales WORLDWIDE baik tutup kedai.

  15. Ds4 ni mmg lawa. Kt uk ad complain sbb pintu belakang dia terlalu kecik dn legroom serta headroom yg terhad.sbnrnye ssh nk design kete yg radical designnya tnpa perlu mengorbankan praktikaliti…..ap2 pn tpuk dada tnye selera mne yg berkenan di hati…..

  16. cun juga belakang dia nie

  17. Hi everyone,

    We’ve just received a special shipment of DS4. This DS4 comes with a larger display screen and GPS (HOORAY! but only if you buy from this batch). Limited units only ya.

    Kindly do not hesitate to contact me for more details🙂

    Regards,
    Laura
    zero12four72700two
    laura@citroen.com.my
    for Carrington Supreme Sdn Bhd

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s