funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Harga & Spesifikasi Proton Prevé!!!

55 Komen

UPDATE : Gambar dari forum.lowyat.net

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Akhirnya harga & spesifikasi Proton Prevé telah diketahui. Bagi sesiapa yang berminat untuk buat tempahan inilah masa yang sesuai. Harganya memang BERBALOI!!!

Proton Prevé 1.6 CVT PREMIUM
RM 72,990.00 / Metallic
RM 72,540.00 / Solid

Proton Prevé 1.6 MT EXECUTIVE
RM 59,990.00 / Metallic
RM 59,540.00 / Solid

Proton Prevé 1.6 CVT EXECUTIVE
RM 62,990.00 / Metallic
RM 62,540.00 / Solid

Spesifikasi Proton Prevé :

Sila muat turun fail Word di bawah :

preve iafm+ (cuma yang ni je sempat copy sebelum website tu ditutup)

Sila muat turun fail PDF di bawah :

Proton Prevé 1.6 MT EXECUTIVE

PM_1.6_MT_EXECUTIVE

Proton Prevé 1.6 CVT EXECUTIVE

PM_1.6_CVT_EXECUTIVE

Proton Prevé 1.6 CVT PREMIUM

PM_1.6_CVT_PREMIUM

55 thoughts on “PANAS : Harga & Spesifikasi Proton Prevé!!!

  1. tu la…laju je diorang tutup….smpt download price list je..

    • spesifikasi ada la. tgk yg format pic tu. cayalah harga dah turun. sebelum ni dah terbaik. so skrg nak cakap apa. lagi2 terbaik.

      Premium dgn base turun RM 3, 000 tp Executive turun sampai RM 6, 000. memang target nak jual Executive byk2 ni

  2. dapat harga pun dah cukup, hehehe

    • Dekat price list tu ade tulis effective date 9 april, launch 9 april ke?

      • 16hb dato dah kata.. tarikh tu.. bila price dah confirmedkan oleh mangement… tak pun tarikh ppwk tu di print.. hhaahahah

  3. Farewell Myvi…haha

  4. yg penting harga lg murah dr tentative price😀

  5. kat web proton edar da kuar da…harga memang berbaloi : )

  6. Exec CVT ada ESP dgn side airbags, betul ke ni

  7. brapa lah harga tuk staff nie.. kene tunggu 6 bulan lepas tu.. nyum2

  8. ok. da stat kena pilih nama kelab utk proton baru ni.. tahniah proton!

  9. tengok pd spec premium…memang xde reverse camera…

    • tambah Rm100 gi kedai abang… walla.. ada reverse camera dah.. heheheh… baru r dalam forum club preve letak dalam DIY.. common lah bro creative skit….

      ni dah cadang grill depan tu… nak ambik sticker silver buat lining keliling… pergh bertambah continental.. rasa sticker tu tak sampai RM50…

      then tengok kalu clipping pedal exora tu sama.. boleh tukar padle shift exora tuk preve nie…. gempak….

    • biasa laa kena bagi awang/acong/muthu cari makan sama. baru maju kedpn skit.

    • reverse camera tu x penting sgt pada kereta sedan, kalau mpv memang kena ada, boleh tambah kat luar..

  10. yg penting harga ada penurunan, bleh topup downpayment lebih skit.

  11. very2 niceeee….tp knape tgk dlm gmbr center console bkn wrna piano black…

  12. harga dah dekat2 persona h-line…klu versi executive cvt letak auto-cruise mcm persona h-line br betul2 puas hati..kirenya prsona h-line akan discontinued lah yer?

  13. *tuan2 puan2..layanla video ini sepuas puasnya….🙂

    • terrrrrrrbbbbbaaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk……

    • Smaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrt……dlam vid clip ni br nampak exterior front and rear to blend sangat2….nampak solid and sangat nice…awesome proton

    • so confirm la led tu bukan daytime running,coz x nampak menyala dlm vid ni…
      kena tgk dpn mata sama ada mmg dia ada butang on/off atau cuma menyala bila headlight bukak…
      but,this video nmpak preve so awesome!

    • Ohsemmmm….

  14. semuanya dah molek..cantek dah tp spec 2 klu asingkn lg lg best… lg nampak banyak item… contoh tc asing kan.. yg ada ‘with’ 2 semua asingkn… bru nampak bnyk component… bnyk technology yg preve nie ada…

    pandangan peribadi aku … overall mmg best preve it…

  15. kalau xsilap,smalam kt buletin utama tv3 segmen auto ade cite psl preve ni…
    ak xsempat tngok smalam….
    ade sape2 leh tlg bg link x???

    • Kat buletin utama semalam x de tunjuk full view, cuma ada interview dgn wartawan automotive je, shot pun bnyk gn yg dulu dgn gmbr je

  16. tambah sesikit

    • klau ikut gmbr yg Pak abu bg ni, dia tulis 4 airbags available only in premium variant…tp klau ikut yg bro campro post kat ats, executive pn dpt 4 airbags gak…ad otai2 blh bg pencerahan x?…

  17. agak-agak bila model facelift (FL) nak kuar…hope next year huhu cun….harap2 ade leather seat….nanti terbaik lah proton….

  18. waiting for R3 version.. mesti gempak….

  19. Perghh ensem nye keta baru aku…

  20. Tadi drive Exora merahku ini terasa mcm dah lama pulak walaupun baru 3 bulan, hehe. Harga mmg terbaik lah. Tp aku x menyesal dah beli Exora dulu sbb keperluan utk cuti cuti Malaysia dgn family member aku yg total 7 org semuanya perlukan MPV.
    Cuma aku jeles dgn teknologi yg ada kat Preve ni, harap Exora replacement nnti lagi canggih dari ni dgn harga kompetitif.
    Cerita kat bini aku dia x minat sedan dan x cadang nak tolak kereta lama dia tu.

  21. skrag interest rate brape eh? ingat nk angkat satu la…:)

    • Kat posting sebelum ni (lupa topik yg mana) ada brader tu kata loan approve utk Preve ni dpt 2.79, masih rendah. Beza pun mungkin sekitar 2.8 – 2.9 kot ntahle..

  22. nak tanya la?adakah harga ini promosi seperti harga saga blm atau akan dinaikkn.

  23. Bro FD, ada dapat permintaan tak dari pihak Proton untuk remove sementara post ini? Arena Kereta dah terima email untuk remove pukul 5 ptg tadi..

  24. Specifications for CVT executive, also do have BA, traction control, ESC, side airbags, ISOFIX seat moutings, and auto headlamps?

  25. bro campro. jangan remove. and besides its on the website. bukannya its a illegal software or anything. i find proton very absurd. damn stupid cant control but then suruh remove itu la..remove ini….

    • Hmmm.. memang tak best bila dah leaked kemudian mintak remove, Proton patut lebih berhati-hati di lain masa. Atau boleh jadi ini strategi marketing, mana tau kan?

      • itula bro..this dunno how many times leaked..also shows the car is ready but dont want to launch for some absurd reasons..

        its a damn gud car for me..im impressed…pls launch now🙂

  26. PROTON received 5 Stars MyVAP safety rating for PROTON PREVE on 10/4/2012.

  27. Aper kate klu proton wat satu lagi varian baru utk proton preve ni sume specs same mcm exec punye tp buh enjin cfe harga lbh krg RM65k-RM68k sye rase rmai yg beli klu ader(ni cadangan jer…hrp2 ader org penting proton dengar)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s