funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Iklan Proton Prevé!!!

149 Komen

UPDATE : Video yang sempat di download oleh Arena Kereta

Adakah ini iklan Proton Prevé? Menarik juga jalan cerita dia walaupun banyak shoot dalam terowong, hahaha… :)

About these ads

149 thoughts on “VIDEO : Iklan Proton Prevé!!!

  1. ternyata ada wow factor :)

  2. Meleleh~~~

    Cantik la pulak tgk lampu blakang..hihi

  3. saya dapat membayangkan sekiranya ada xtra bodykit atau skirting… mesti lagi lawa sbb dlm keadaan yg oem pun dah memang lawa…

  4. smart!

  5. kalau xsilap,smalam kt buletin utama tv3 segmen auto ade cite psl preve ni…
    ak xsempat tngok smalam….
    ade sape2 leh tlg bg link x???

  6. Terbaik daripada PROTON . hrap model2 slepas ini mnukarkan persepsi masyarakat Malaysia & Dunia . ” Dare to Change ” .

    * Drive it to Believe it . <3 <3

  7. ini iklan teaser je…. nanti adalah iklan full… kan ada leak photo dari video shoot kat pertak dulu? yang ada orang kat dpan keta preve silver tu….

  8. kereta proton kali ni…gap antara wheelarch n tayar agak rendah…wow menarik tul…ke aku je nmpk cmtu…

  9. Info dari adik saya…sekarang di tol akleh Proton tgh buat shooting Preve.spa2 yg berdekatan boleh pgi ushar.tq

  10. Ni mcm x full edit lagi, sbb tu ada shot yg mcm pelik sikit

  11. biasa jer iklan. ok la utk iklan kereta. agak conventional. mungkin sbb bajet tak banyak. aku suka iklan scion. heavy graphics. nampak hip.

    • Macamana iklan scion tu? nak tengok gak? bagi link dia?…

      • oh kat youtube byk. type je scion tc commercial atau scion xB splicer commercial. typical iklan2 kereta kat US mmg menarik. kdg2 mcm lebih sudu dari kuah tp itulah marketing kat us sbb domestik market diorang mmg kompetitif.

    • *sumpah smart…harap2 preve hatchback punye iklan tv nnti leh wat cmni… :)

      • mmg smart..utk taraf kartun need4speed..

        idea mmg ok utk bgtau kete tu ada byk possibilities utk mod.

        tp..kalu aku sbg pembeli, aku xyakin langsung.

  12. May I know when is the P3-22A (Hatchback) going to be launch? Thinking to get a more compact car. Thanks.

  13. babak org pandang bila kereta ni lalu mengingatkan aku pada iklan gen-2 dulu.
    Kalau proton boleh highlight ciri2 utama seperti rain and light sensor, ESP pada kereta ni, tu lebih bagus.

    just pendapat peribadi.

  14. camne nk tgk? private?

  15. Teaser sebelum nih ada keluar Jean Alesi pandu preve dan diakhiri dengan kenyataan beliau tentang kepuasan memandu Preve.

    Aku rasa teaser sebegitu lebih kuat dibandingkan dengan iklan diatas.

    Preve, Sebagai global car perlu mendapat pengiktirafan dari pemandu F1 dan dikenali seluruh dunia!

    Proton harus melantik beliau atau aku lebih berkenan kepada Alister McRae yang mewakili Proton Rally Team sebagai duta produk Preve nih.

    Bagi menguatkan keyakinan orang ramai tentang perubahan yang dibuktikan oleh Preve ini, Proton harus mempunyai slot rancangan sendiri 2 hingga 3 episod (sekurang kurangnya ) di TV3.

    seperti mana dilakukan oleh AirAsia melalui rancangan Travelog Air Asia dan Produk kecantikan “Yun Nan” tu contohnya.

    Aku cadangkan DSZ sendiri menjadi hos menerangkan ciri ciri istimewa serta wawasan Proton akan datang serta dibantu oleh Tengku Djan dan “Flying Singh” Karamjit.

    Ala ala Top Gear gitu!

    Era moden kini menyaksikan Pengurusan Tertinggi Syarikat turun padang menjual Produk mereka melalui rancangan tv seperti dilakukan oleh Donald Trump dan Tony Fernandes.

    Aku percaya, Aura dan gaya bersahaja yang dimiliki oleh DSZ itu sendiri membuat penonton terpegun…

    Come on DSZ! Proton Boleh!

    Berfikir diluar kotak.

    • Sebenarnya kalo promosi dan iklan yg terlampau byk bole mkn diri sendiri. X perlu nak berlebih2 sgt..yg ptg smart dan mampu wat org tertawan dgn sekelip mata..

    • dulu kan proton pernah buat rancangan bersama proton kat tv3 dulu….host dia AG Hot FM….

  16. off topic,kan ada yg ckp sblm nih, design kete nih mcm design bdk tadika, azlanpun terang cam budak tadika, stakat wat garis mcm gambo sisi preve tuh, bdk tadika, bdk pra skolah bleh buat.

    Itu ada org yg ckplahkan. Tp yg pelik, kian hari aku menyusuri blog2 diinternet, yg dihangatkan dgn bab design coz byk designer sekarang kat internet, skrg, ramai plak jd pkar bahasa, bab design dh ramai kurang komen coz bile dh nampak sume yg sepatutnya nampak dlm gambo. Tp reserve dl judgement coz tggu tgk live.

    Tp bile terkantoi video tvc, rega kat prtn edar website n etc, ilang dh pakar2 bahasa. Sekarang timbul pulak balik soal cukai yg entah aper2 yg xabis2 zaman purba kala. Ada plak yg dtg dr langit main terjah, preve skdr kosmetik, aperla prtn, buat kosmetik ajek, jual mahal2…

    Makin baca, makin pelik komen2 org malaysia kat internet, tambah2 yg maki2 negara sendiri n produk sendiri kat blog negara lain. Org kata, hal rumah tangga, jgn cite kat org. Amiklah teladan aper jadi kat dunia skrg, cam iraq, rakyat suka sgt amerika serang, jatuhkan iraq,masih ingat siap joget2 lg kat berita cnn, cite sume kat dunia, alik2 skrg, xaman2 pas sudah. Sekarang sapa yg joget2?

    Hem, aku naklah nasihat ckit, klu blum jadi sapa2pun kat malaysia nih(bukan vip), dh kutuk sana sini. Klu org mcm tuh jadi org utama dlm negara, xtaula aper jadi, moh bertumbuk memanjang dlm parlimen. Itu br blog kete, blum tgk blog2 yg lain. Haissshhh.

    Kelemahan utk diperbaiki, masalah utk diselesaikan. Bukan mencari kelemahan utk dimaki, masalah xsettle2 jugak, duk berlawan sapa lg teruk perangai n etc, berlawan memburukkan satu sama lain.

    Jadi wahai rakyat malaysia, walupun dlm blog kete sekalipun, selalulah berfikiran jauh n matang, jgn cepat melatah. Jgnlah cetek sgt n pikir menda pendek sgt n kebudak-budakan.

    Mcm ada org komplen preve mahal, bukan utk rakyat. Mcm chris yap jawab, prtn dh buat kete rakyat, skrg dikenali dgn saga flx, ada yg biasa, ada yg versi full leather walupun kete rakyat ajek. Dgn kekangan cukai, prtn masih mampu kuarkan sedan ngan rega bwh 50k. Ingat, perodua alza,kete n juga mpv, dh buang segala menda, tinggal sport rim ajekpun, plg murah 53k. Mana ader co. Local yg dpt bwk kuar kete sedan bwh 50k n mcm2 ader.

    Klu nak kete reganye rega rakyat, belilah saga flx,itu kete utk anda. Klu nk kete yg up ckit reganye, amiklah persona, klu rasa byk sgt duit, amiklah inspira, klu rasa nk yg berbaloi dgn wang, amiklah preve.

    Itulah, ramai aku dgr org ckp prtn mahal cam ramai kawan2 aku. Tp pastuh bleh plak beli myvi se, honda civiclah n etc, xker lg mahal dr prtn? Ader yg amik myvi coz ckp murah, amik versi se coz nk nampak ganaz ckit n enjin 1.5. Tp tgkler rega, tp masih bleh ckp saga mahal? Aduyai,lwk2.

    Xpelah, maap yek kengkawan, tulis entah aper2 coz bile baca komen, masih lg ader yg nk kata budushhh, dh bleh main internet, main forum kete, atleast mestila x budushhhh, tp bile baca mmg budushhhh. Oh, malaysia ku.

    • diorang set dalam mindset Proton ni milik UMNO/BN dan layan vendor dari kroni dan kenalan je.. Biasanya ni ada pihak yang tak puas hati sebab tak dipilih jadi pembekal la ni.. bab pembekal ni kena tegas, kualiti terus terus blacklist..

      ada juga yang buat karangan kononnya Exora Bold rosak sana sini..tapi tak nyatakan terperinci apa yang rosak sebab memang tak memiliki pun kereta tu, sekadar niat dan busuk hati nak toreh kepercayaan bakal pemilik supaya tidak memilih Proton.. Sekarang ni google translate ada, siapa saja boleh buat karangan dalam bahasa malaysia untuk memburukkan Proton.. mungkin perlu ada squad khas memantau dan memerhatikan sebarang artikel memperburukkan Preve bila launch nanti..

      kalau pasal kereta mahal, asal proton je kata kereta mahal, sedangkan bila bandingkan perotdua dan proton, kereta perotdua lagi mahal mcm bro mat cakap tu. Tapi sesetengah rakyat malaysia anggap perodua ‘berbaloi’ untuk dibeli kerana kualiti yang bagus kononnya. bila dah pakai, hrmmm baru tahu menyesal…

      • brake feeling myvi 1.3 lagi best tu…paling worst dlm market Malaysia…
        aku bagi rating 4 out 10…hampir2 eksiden beb first time bawak kete membe yg suke sgt perodua myvi tu…

    • Bro Mat,

      Pernah saya komen perkara seumpama ini dalam FD sedikit masa dulu. Saya stand for ‘Kereta Proton tak boleh asyik jadi kereta murah’. Tapi, ada yg tak puas hati, kata Proton kereta Malaysia, xboleh jual mahal. Atas alasan, barang buatan tempatan.

      Awal-awal lagi Proton dah cakap Preve ialah model global. Maksudnya, global first, local kemudian. Bahasa mudah, Preve bukan utk orang Malaysia (boleh ke gitu?)

      Saya berpendirian, perlu utk test drive dahulu Proton Preve ni. Saya nak nilaikan adakah Proton Preve ini bersesuaian dengan harga RM73k.

      • Saya tak setuju dgn kenyataan saudara yg bila dikatakan sesuatu produk itu produk global maka ia mementingkan org luar dr org Malaysia. Ianya hanyalah bermaksud produk itu blh memasuki mana2 pasaran yg berbeza requirement. Itu sahaja….tiada lebih tiada kurang.

      • sy tak setuju kenyataan saudara sebab,

        1. sblm Proton jadi milik DRB, Proton adalah milik rakyat Malaysia. Sebelum wujudnya Proton bukannya rakyat Malaysia tak mampu miliki kereta pun, mampu jugak. cumanya, selepas Proton wujud, struktur cukai di olah kembali agar jualan Proton lebih meningkat. Yang nie tak kisah la, semua sayangkan Malaysia. so semua support la produk Malaysia.

        2. Tapi dlm duk setia dgn Proton ni, Proton sendiri jugak yang silap sebab silap hakimi rakyat Malaysia nie jenis tak kisah. Kualiti tak dijaga, makanya bermulalah kutukan, anti etc semua.

        3. Tup2 baru nak berubah kepada kualiti yangbelum pun lagi diiktiraf setaraf dgn Jap @ Korea @ conti pun, dan mula nak naikkan harga. Tolong laaaa, selama ni ramai rakyat Malaysia sanggup defend Proton walaupun ramai yang kutuk, ramai yang sepatutnya mampu miliki kereta import itu ini tapi kerana Proton terpaksa berpuas hati dgn apa yg ada.. apa salahnya sekarang tiba masa Proton yang berkorban untuk rakyat Malaysia pulak????

        4. Preve dikatakan kereta global, jadi ape susah.. tengok daripada wheel basenya yang panjang, China semestinya salah satu pasaran sasaran proton.. ambil je la untung banyak2 dari negara luar, bagi keistimewaan kat rakyat Malaysia. Asyik fikir kos sendiri, weyyyy Proton nak hidup pun pakai duit cukai rakyat jugak la!!! senangnya kerja Proton, time untung makan sorang2, pegi belanja kat Mistress Lotus.. time rugi datang melukuk kat kaki kerajaan.

        5. Kami rakyat Malaysia dah fed up dari tahun 1985 berkorban nyawa (sebab kualiti yg kureng), korban duit (harga kereta import jadi mahal) etc.

        6. contoh terbaik, hrga tak payah sentuh la (yer la kan nanti ader pulak yg cerdik cakap struktur cukai disana tak sama di sini, hence price differences). Spek kereta, kenapa spek di luar dibuat lebih elok dari domestik punya, apa nyawa org Msia ni lagi murah dari org England & Australia & arab ker??? takkan hanya kerana undang2 Msia tak mewajib 4 air bag, maka tak perlu air bag..

        7. walaubagaimanapun, argument yg mengatakan walaupun preve max RM73k, masih ada Saga yg under 40k saya setuju. cuma kalau nak mengatakan Proton berhak dan bebas meletak harga tinggi hanya kerana nak jadi player global dlm industri auto, dan yg lagi tak bestnya harga tinggi itu di “cukai”kan bukan kpd org luar, tapi utk pasaran domestik sahaja!!! sangat sy tak setuju.

        8. tapi dlm hal nie, org ckp debat dlm internet nie sama macam belebel kat kucing.. 100% masuk telinga kiri, keluar telinga kanan.. pendirian sy – agree to disagree.

      • sy pun x setuju dgn bro..proton kereta malaysia.rakyat malaysia pun nk pakai kereta global.ape yg proton perlu buat ialah kereta global untuk rakyat malaysia,bukan kereta malaysia harga global.mksd sy,ape yg ditawarkan kepada arab saudi,itu lah yg kita perlu dapat.semua sama..

      • Jawapan kepada Ahmadlatif:
        Saya terima komen anda. Anda faham maksud perkataan global. Kenyataan saya bersifat cynical. Memang itu intention saya.

        Jawapan kepada seputura:
        Kalau anda kata Proton hidup dengan duit rakyat, sila buktikan di mahkamah yang duit cukai anda dibazirkan oleh Proton. Itupun kalau anda berani dan kalau hakim bagi awak status anda locus standi. I stand to be corrected. But this is my standing.

        Jawapan kepada zer:
        Mungkin letih kalau nak berbicara pasal harga kereta di Malaysia dan Arab Saudi. Sila saudara ulangkaji sistem percukaian. Dalam blog ni dah diterangkan sebelum ini. Artikel itu utk dibaca dan difahami.

        Dan I stand for “Kereta Proton tidak boleh selama-lamanya murah”

      • Wajarian,

        Pasal airbag compulsory tu memang agak mengelirukan kerana Alza SR (takde airbag) diperkenalkan pada Februari 2012. Manakala arahan tu kata mulai Jan 2012, semua pemasang dan pembuat kereta perlu pasang airbag.

        Dalam kenyataan MD Perodua dalam link ni, http://www.mai.org.my/ver1/index.php?option=com_content&view=article&id=724:beg-udara-perodua-berunding-dengan-kerajaan&catid=3:newsflash&Itemid=161

        MD Perodua claim model Alza dan Myvi 100% ada airbag manakala Viva tidak ada. Ini kenyataan pada bulan Julai 2012. Beliau kata, penambahan airbag akan cost effective kalau diorang buat penukaran wajah model (facelift). Tak semena-mena, keluar pulak Alza SR langsung takde airbag. Ha sekarang macamana?

        Dalam istilah perundangan, seingat saya ada istilah Model Baru dan Model Sedia Ada. Kadang-kadang ada peraturan yang tak bersifat retrospektif iaitu (dalam hal ini) tidak mengenakan syarat pada kenderaan yang telah sedia dipasang. Maksudnya, contoh Proton Persona yang telah sedia dalam line production Proton, kalau pemasangan airbag diwajibkan pada Persona, apa akan jadi dengan dashboard non-airbag dan steering non-arbag yang telah sedia dipesan oleh Proton? Apa akan jadi dengan SOP dalam line? Jadi kerajaan dalam hal ni cuba bargain dengan carmaker.

        Dan jika ada istilah ini, yang confirm sekarang ialah Model Baru memang wajib ada Airbag. Tapi wajib pun, carmaker masih boleh minta tangguh.

        Saya pernah bangkitkan dalam blog, Toyota All New Avanza, varian 1.3/low end takde airbag langsung. Dalam brochure tulis New, patutnya comply at least 1 airbag.

        Satu lagi, adakah peraturan ni terpakai utk kereta yang diimport?

        Kadang-kadang dasar ini gimik kerajaan/Menteri je. Yang mana kadang2 tu industri bukan senang nak ikut. Ni pendapat saya jelah. Jangan take note.

        Nota: Contoh Model Baru ialah, Proton Preve dan Myvi Lagi Best. Contoh Model Sedia Ada ialah Proton Exora, Alza

      • tang harga, maybe ubah kerajaan jek boleh turunkan harga kete kat mesia nih. pasal tujuan penubuhan proton to mudahkan rakyat kena further discuss…tapi dalam dunia nih…syarikat yang berjaya, mesti disokong oleh local people dier…and local people mesia is golongan cukup makan..

    • Tu la bro mat, pelik sket org malaysia ni…diorg ni malu kot nak mngaku tentang peningkatan dan kehebtan proton sekarang walaupon pada hakikatnya diorg sedar proton ni da makin bagus..Lagi malu kalo da terbeli kete import yg mahal tapi dpt spek kosong..huhu

      Macam isu wiper preve yg senget haritu..kalo proton yg design nmpk plak dia wiper tu senget tapi kalo jenama luar yg senget dia buat-buat tak nampak je…padahal wiper mitsu lancer, tyota prius, honda insight same je senget mcm preve..tapi xde plak nak kutuk melambong…

      Sy rasa, pasni kalo da buat satu produk tu better pggl org2 macamni untuk komen..sebb diorg ni senang je nak detect benda2 yg x elok di mata ni..hehe

      • kenapa spec di luar negara lagi bagus?

        jawapannya: kerana itulah Perotdua Alza SR telah dibuang semua safety features supaya dapat jual lagi murah..

        p/s: org kita bercakap pasal kereta luar lagi bagus spec (cth airbag dll), tp pada masa sama nak pakai seat belt pun susah..

        sembang kereta perotdua lg bagus, pada masa sama kereta perotdua terbang naik van, terbalik sana sini sebab tak stabil..

      • wiper inspira la best, mcm bentuk V huhu

    • Kalau banding dgn toyota dgn honda yg buat dekat asean (cukai pun sama mcm proton) dengan spec yg jauh lebih rendah kenapa x tanya T @ H kenapa harga diaorang terlampau tinggi, proton buat kereta pun pakai besi jugak dan kebanyakkan material dan gadget pun diimport dari luar negara cthnya macm siput tu dari OEM Brogwarner x kan diaorang nak jual kat proton lg murah drpd diaorang jual kat VW, mesti sama atau mahal sikit sbb proton beli dlm kuantiti yg sedikit.

      Proton buat kereta pun nak untung juga nak cover semua cost termasuk R&D, mana ada orang nak meniaga x nak untung ( tp jgn la untung melampau mcm T&H tu)

      Memang diakui kualiti proton ini agak teruk sebelum ni tp proton telah menunjukkan usaha untuk berubah, Bukan Malaysia je yg protect industri automotif tempatan tetapi negara pengeluar kereta mcm Jepun, Korea, US pun sama GM pun pernah kena bailed out by US gorverment, sedangkan rakyat korea pun complain yg Hyundai kat luar negara spec dia lg tinggi dari yg jual kat korea sendiri.

      Kenapa harga kereta proton lebih murah di luar negara itu kena tanya kerajaan kenapa letak cukai tinggi pada kereta kat Malaysia ni, proton pun kena cukai juga, kalau cerita bab cukai ni memang x kemana…. Harga 72k untuk Preve mmg value for money, saya x jangka T&H akan turunkan harga untuk fight dengan Pereve sbb diaorang tau mentaliti org Malaysia ni tetap akan pilih T&H walaupun mahal, nak kata harga kereta malaysia ni mahal x juga sbb org still mampu beli kereta yg overpriced mcm myvi dan Alza kosong tu dan makin banyak VW kat atas jalan, tapi duk heboh kereta proton mahal walaupun harga tu berbaloi dgn apa yg ditawarkan…..

      Sekurang2nya proton dah tetapkan standart 4 airbag utk preve dan dijangka persaing pun akan ikut sama, jgn la tanya kenapa kat luar ada 6 airbag sbb dekat sana standart diaorang dah tinggi, diaorang dah didik tentang safety features ni sedangkn kat malaysia masih ramai yg x pakai seatbelt, kalau ada 10 airbag pun xguna, Mentaliti org malaysia kena berubah, sekurangnya sekarang ada preve yg setanding dgn kereta import (on paper ) Dengan harga 72k kenapa x beli Preve yg ada 4 airbag dari beli Vios J kosong yg hanya ada 1 airbag je, org malaysia x sayang nyawa ke?, mmg secondhand value T&H tinggi tp rakyat malaysia perlu berubah boikot kereta T&H yang overpriced tu….kita perlu berubah dari sekarang smpai bila rakyat Malaysia nak kena pancung dgn kereta Jepun (Asean) tu…

      Kalau pun xde proton kat Malaysia ni saya rasa diaorang tetap akan bukak kilang dekat Thai & Indo sbb market yg luas & labour cost yg murah, Beli kereta ikut kemampuan kalau rasa x mampu x payah pakai, kereta bukan satu perlaburan yg baik, lebih baik beli rumah…. sy pakai saga je walau pn mampu pakai kereta lain tp saya ada rumah tanah lot, atleast rumah saya x susut nila… hehe…. sekadar pendapat…. peace yo…

      • ade gaya penulisan la bro nie…nice

      • off

        pakai flx pun best dah kat bndr sbb cvt mmg jimat dan pickup, nk naik lrt, komuter dan bas pulak kdg2 tak ikut time, dah tu jauh lak dr ofis pastu penat berebut2 dan berdiri spnjg masa menunggu dan masa kat dlm tu. klu la pengangkutan awam efektif mcm kat luar negara, buat apa aku nk memandu mengadap jam tiap2 ari. sampai satu masa tu aku kira klu naik basikal lagi cepat sampai dr naik kereta, haru tul. nk ke kl tak jauh tapi masa diambil mcm ke p.d., silap2 dh bole sampai melaka huhu

      • Btul tu..mentaliti rkyt kna tukr dulu…

      • Cvt jimat minyak eh? Jangan main cakap. Drive myvi selama seminggu dlm kl, kemudiqn drive saga pulak. Tengok mana pakai banyak minyak. Jangan main percaya cakap orang yang bukan SME. Subject matter expert.

  17. suke gile tegok sambungan bumper ke fender..smart glerrrr..nice..sebikjik macam BMW

  18. bagi sy keta nie patut jual RM 80k-85K tuk hi spec..murah sgt2..kalo murah nanti orang akn pandang sebelah mata..kasi untung la ckit..bagi bonus kt pekerja tue lebat la ckit…da penat lelah wat keta nie…

  19. 60k – 70k sepatutnya..tp 73k pun boleh la..dh proton pun nk untung kan..

  20. pehh.. baik punya cover,

    senyum panjang Proton nie haha.

    sikit2 salahkan rakyat Malaysia tu nie. apa ingat dalam sebakul semua buah buruk ker??? mentang2 ada yg tak nak pakai seat belt, makanya yg lain pun tak nak sama lah termasuk air bag etc.

    bila orang nak respek kita kalau Rakyat yang sering dipersalah, Establishment sering dipuja biarpun kerana kapitalis entiti nielah industri auto kita over rated..vios yg camtu pun jadik RM80k. apa salah ker rakyat malaysia percaya kat H & T?? bukan semua kereta mereka perfect, tapi bukan majoriti kereta mereka bermasalah spt Proton dulu-dulu.

    niaga nak untung, acehhhh pandai jer cakap, time rugi minta kerajaan tangung.. kenapa tak cakap time untung dulu..apa sumbangan kat negara selain kereta yg tak berkualiti & gajikan pekerja?? yang silapnya Proton sebab bodoh tak nak jaga kualiti, bila org bising2 cakap tak patriotik etc, padahal dia yang buat dulu..

    problemnya, bukan mengata kualiti proton masih di takut lama, yer proton dah berubah (mungkin kat kereta org lain la kot, Neo aku tetap ada masalah semput, cermin passenger sekat2, bunyi itu ini dari dlm kokpit & enjin, glove box lekat, stering audio co9ntrol jem, air hujan masuk dlm kokpit etc)..tapi rasa meluat bila mengenangkan kesalahan2 Proton yang lalu.

    Hanya kerana keluarnya Preve, maka kesalahan lama terus hapus. terus boleh demand, bukan kat org luar…tapi org dlm sendiri.. konon nak justifikasikan harga mahal ni, ayat global car diguna..haha & apanak jawab bila ditanya harga Persona kat Saudi = RM33,934, kat malaysia = RM60k (langkawi Rm53K)?? cuba kira cukai yang dikena gov Malaysia..knp harga di arab lagi murah, tu harga selepas kos shipping, keuntungan dealer etc..tak ker Kera di Hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan..

    bukan tak mampu Rm73k tu, mampu sangat cuma memikirkan cita2 tinggi, nak jual Global (sekurang2 >200k unit setahun keluar)..takkan setakat 1000 unit x 12 bulan = 12000 unit untuk pasaran Malaysia sahaja diberi potongan harga 50% pun tak mampu..cakap nak global!! rakyat dan banyak tahun berkorban bukan demi, tapi kerana proton..takkan minta balasan sikiit pun kedekut.. jual la mahal2 kat org luar..knp anaktirikan org Malaysia sendiri.. tau nak buat camni knp tak lancarkan kereta nie kat luar jer terus..cakap global!!!!

    • bro, yang kat atas tu ramai ENTHUSIAST proton je.. ko anggap semua yang bg komen positif ni staf proton ke?

      kereta jepun, europe pun ada masalah la.. cuba la jenguk2 forum civic. forum alza, forum myvi, forum vios, forum city… ada je masalahnya… ko tak tahu sebab ko malas baca, ko tak minat nak tahu..yang ko tahu asal ada masalah kecik je pada kereta proton, ko nak semua orang tahu proton yg bawah so called kapitalis entiti ni macam taiq ke?

      tapi ko tak buat pulak kajian kenapa di malaysia model perodua lagi mahal dari model proton macam diorang bincang kat atas tu?

      • ntah, BMW pun ada masalah. YG kes baru nh BMW recall all 2009-2011 m5 and m6 WORLDWIDE. X d pula bmw malaysia buat recall bertulis. Itu yg beli dari actual dealer, belum dari AP holder lagi..

      • Btul tu cucukman..bkan proton je yg ade defact ni. Kete brand lain pon ade jgak.

        At least protn xdela plak spi kna tkar gearbox kan

      • terbaik.. haha..

        kereta jepun duk puji tinggi melangit..bangga bawa civic contohnya….
        sekali civic kebanggaan tetiba meletup airbag tanpa sebab musabab yang logik, baru diorang tau langit tinggi rendah..hehe
        sekali civic yang dibanggakan membuang ketika melalui selekoh ketika mengejar si Persona, baru diorang tau langit tinggi rendah..
        sekali civic yang dibanggakan berpusing2 lalu terbabas ketika merentas lebuhraya dengan kelajuan maksimum, baru rasa nak bertaubat pakai kereta yang bagus ride and handlingnya..

        mana2 kereta pun akan ada defect..wear n tear…
        yang penting cari yang ada factor safety maksimum!!! duit boleh cari bang..nyawa sekali je..

    • Kalau ikut harga persona yg bro bagi RM33,934, X silap sy cukai dkt saudi 5%, lepas tolak cukai harga adalah RM32318.10. Harga Persona pada bulan jan 2012 RM59699.00 – excise tax75% – sales tax 10% harga persona tanpa cukai hanya lah RM32269.73. Lebih kurang sama je…Kereta proton dekat langkawi still kena excise tax 75% sbb tu harga dia masih tinggi sbb langkawi tu stil dalam malaysia, keluar je kilang kereta proton dah kena cukai kecuali untuk pasaran eksport…..

      Cerita bab cukai ni sampai bila pun x habis, lain negara lain struktur cukainya, Kenapa cukai tinggi? tu kena tanya pembuat dasar, kenapa cukai kat Saudi rendah? (saudi tu pengeluar utama minyak berpuluh kali ganda dari malaysia, rakyatnya hanya 27 juta je so paham2 je la, duit minyak tu pun x abis pakai) Saya berharap cukai kat malaysia ni dpt diturunkn sedikit demi sedikit…

      peace yo! hanya berkongsi pendapat….kalau salah tolong betulkan :)

      • klu negara2 arab tak bnyk minyak takkan la penjajah2 sanggup pegi sana walau tau alasan yg menipu tu akan dan telah terbongkar jua akhirnya huhu

    • brother sepultura awak buat kereta sendirilah lagi bagus,boleh jual murah

      • ayat budak2..haha..

        negara kita ada dasar sendiri, kalau nak cukai kereta murah biarla ada NGO yang kukuh..

        tengok macamama CEUPACS desak kerajaan batalkan SBPA..

        cuba kalau ada NGO kuat dan desar cukai kenderaan dikurangkan kepada kereta Nasional (dibaca kereta yang betul2 buatan malaysia bukan perut yang ada dua tu)..

    • Sepultura,

      Kalau anda kata Proton hidup dengan duit rakyat, sila buktikan di mahkamah yang duit cukai anda dibazirkan oleh Proton. Itupun kalau anda berani dan kalau hakim bagi awak status locus standi. Dan tak lupa, itupun kalau anda bayar cukai.

      Dan kalau berjaya buktikan, anda claim semula cukai excise yg anda telah bayar masa beli Satria Neo tu dulu.

    • bukan nak kata aper, Nh la salah satu rakyat malaysia yg mmg masih berfikiran kelas ke-3. Allah dah bagi ilmu tapi x nak cari. Salah kan org lain.

      Bro sepultera,

      saya tahu bro pandai, tapi kalau boleh muatkan dengan ilmu dan fakta sebelum berhujang panjang. Saya tengok komen mcm mmg org yg x tahu langsung pasal dasar dan cukai di MALAYSIA. PROTON ker yg jaga cukai CIK ABANG Oi..??????????????

    • Makin banyak ko tulis makin banyak tunjukkan kelemahan taraf pemikiran Ko…P banyakkan membaca lg…

    • Mmm… kadang2 bosan ar. Sikit2 nak murah, alasan kereta malaysia. Senang citer, kalau mampu beli ar kereta apa pun. Proton bukan company charity ar. Yg penting model Preve nie value for money dan focus model2 baru protn mmg value for money.

      Bukan sumer yg gebang pasal cukai kat sini pun bayar cukai dan sedap2 jer cakap proton guna duit cukai korang. Dah la. Kalau x mampu x yah ler nak bising2 suruh proton jual murah. Sedap2 jer nak suruh org jual 50% less. Oh lupa, korang kan mmg suka kualiti proton tip top mcm bmw dan harganya semurah perodua viva….

      cheers!

    • Komen panjang = bagus.
      Tapi kalau faktanya betul = lagi bagus
      Malangya emosi lebih dari fakta.

  21. on topic, ramai yg komen r n h preve nih mantap. Itu pkai tyr gt radial. Klu pkai yg lg best, lgler mantapnye.

    Off topic, mmg prtn dulu kualiti hampeh, skrg masih meningkat. Org ckp n menghitung prtn buat kete dr 1985,itu assembler jek, mereka br blajo buat kete dr thn 2000 keats bermula dgn waja.

    Mmgla klu buat mula2,mcm2 berlaku. Hyundai sendiri start buat kete tahun 70an, sampai zaman spectra,masih byk masalah. Skrglah br ok. Klu ikutkan, br 12 thn, tp peningkatan mmg kite nampak. Ingat,masa assembler dulu,mitsu kedekut ilmu,itu pasal beli lotus. Blajo ngan lotus. Ada baik n buruk. Baik blajo teknologi, yg buruknya, lotus xpenah buat kete mass production, yg org ganas2 pkai kete,ada bwk anak. Lotus kete weekend jek n kete track. Yg dulu byk dbuat dgn lotus cam gen2 n neo,lotus sendiri buat design, dgn input prtn, yg tuh jadi krg praktikal. Pastuh guna lg cns consult, supaya dpt yg lebih praktikal. Bdk2 design prtn, blajo kat lotus. Tp blajo bkn sbulan 2, ada yg sampai 5 thn, ada yg lebih, sampailah kita ada prtn design punya branding n prtn r n h.

    12 thn buat kete sendiri mmg singkat sbenarnya dlm dunia automotif. Tp 12 thn dgn peningkatan mcm skrg, seharusnya dipuji.

    Dulu, walupun kete murah, tp xramai jugak yg pkai kete. Ada menda kita buat ada pros n cons. Begitu jugak cukai. Dulu cukai luar mahal, tp skrg dh sama cukainya local@non local walupun masih mahal cukainya.

    Klu xkerana minyak naik aritu, ramai xsedar yg kita nih byk disubsidikan selama ini. Dulu kita menikmati tanpa taupun kewujudan subsidi. Tp bile ekonomi teruk, barulah timbul isu subsidi. Ada baik n buruk gak timbul isu ini.

    Berbalik kepada prtn, mmg prtn byk buat silap, tp itu learning process. Xkan 1st time buat kete,waja, dh tetiba jadi mcm preve kot. Mmg xdinafikan, ada kata2 yg kuar dr org tertentu dr prtn masa waja dulu nyebabkan org xsuka coz xsama mcm ckp. Tp skrg, prtn lebih humble dlm isu ini.

    Ramai ckp geran rnd, sume yg local dpt. Tp geran yg slame 7 thn xsilap, berjumlah 500 juta secara total, hanya mampu utk hasilkan sbuah kete ajek,itupin tanpa gunakan teknologi terkini. Berapa ket prtn dh develop dr ground?

    Prtn masa untung tuh masa jadi assembler mcm perodua, start jd manufacturer, dh start rugi. Preve bg aku dh mengatasi vios@city, maleh nak banding tinggi2, tp toyota n honda, brp thn pengalaman, masih xmampu nal bg seperti aper yg prtn bg skrg walupun klu ikutkan,economy of scales vios n city lg beso.

    Bkn sng woo, kita duk pandang kete jepun, tp xpandangpun mentaliti kita ngan rakyat jepun, berapa jauh ketinggalan, kita sendiri, brp jauh ketinggalan. Cerminlah diri kita coz kita sume rakyat malaysia, prtn pun pr oduk malaysia. Klu kutuk2pun, kitapun sama, xmembangun minda. Yg keje dlm tuhpun org kita.

    Jadi kite same same membangun. Mcm org putih ckp, give creditd when its due.

  22. maaf skali lg krn off topic. Tertarik dgn statement ‘KITA’ tersiksa sejak penubuhan prtn 1985. Saya xpasti perkataan kita itu merujuk kepada penulis@rakyat malaysia amnya, tp warga yg membeli kereta pada tahun tersebut, blehlah saya rujukkan sbgai golongan old school@ golongan yg telah berumur, mgkin dh berpangkat datuk, nenek n etc seperti bapa saya.

    Sepanjang pergaulan, berborak dgn org2 lama nih, xda plak mereka bangkitkan terseksa kerana prtn n sbagainya, pasal cukai ker aper coz kbanyakan mereka2 ini dh amik tahupun aper2 berlaku ngat, sekadar menonton berita di tv.

    Pandangan org2 yg idup sblm zaman kemerdekaan nih amat berbeza dgn org new school yg lahir selepas merdeka. Mcm bapa saya ckp, org sekarang, main bola, entah ke mana, gajipun tinggi2 coz main bola, masih lg merungut duit xcukup. Zaman dia main bola(bapa wakil pahang dahulu zaman ghani), nain sukan nih mcm charity, kena kuar duit sendiri, tidor kat stadium, tiket baspun duit sendiri, klu menang, klu ada dpt duitm br bahagi,itupun kdg2 balik modal, kdg2 x, yg penting kepuasan kerana menang.

    Bg mereka yg trase peritnya dahulu, amat rasa bersyukur, walupun kais pagi makan pagi,kais petang makan petang. Xmcm aku, dilahirkan zaman dh merdeka, idup zaman xperlu berjalan kaki 40km utk mencari ilmu, tidak perlu membanting tulang utk sesuap nasi, sumenye mudah bg aku, sehinggalah ketika harga minyak naik mendadak zaman paklah, barulah aku sedar, kenikmatan selama ini adalah sementara. Xpernah terpikir cukai yg aku bayar selama ini ada hasilnya. Mmg,segalanya mahal skrg. Namun aku bersyukur, kerana masih mampu idup. Mcm org berpuasa, bila puasa, air paip pun sodap :-).

    Mmg betul,kroni,rasuah n etc berlaku menyebabkan belanja urus berlebihan, tp mampukah kita, bila berada ditempat yg sama, menghindarkan diri dr semua itu?

    Ramai kata boleh, tp hakikatnya, adakah boleh? Dlm masjid sendiripun ada kroni antara qaryah2 nye. Klu xmasuk gu, xdilayan. Itu kite crite menda yg berlaku dirumah Allah, kronipun ujud, itu belum lg menda lain.

    Jadi,kita sama2 betulkan diri kita. Klu berpeluang jadi org beso nanti, ingat2lah. Ataupun ada anak2@cucu2 yg jadi orb beso nanti,ingat2lah.

    Ramai kengkawan yg masa dibawah, ckp mcm2, friend forever, bff kata facebook, xkan sombong mcm bos, tp bile dh berada diatas, selisih bahupun xtegur. Alik2,sama jek. Payah sgt nak jumpe org yg betul2 humble.

    Kita kritik, kita pointkan kelemahan, tp biolah adil dlm kritik, klu kete lain buat menda sama, xda plak dikutuknya. Mcm isu flick signal skali, signal blinking 3@5 kali kat elantra md. Jadi kebanggaan bakal2 owner dlm forum, hebat dr forte. Menda nih dh ujud dlm exora sejak 2009, xda org kisahpun. Org kata kuman seberang laut nampak, gajah depan mata, xnampak. No offence, xslh berbangga, tp knp xnampak menda tuh kat prtn.

    Dah kritik, kena gak bg credit@pujian kat sepatutnya. Tp tidak, yg tuh jd bahan kutukan gak. Cfe kuar, mcm2 kutukan, enjin turbo kuat mkn minyak, maintenance tinggi, cpt rosak n etc, tp vw bwk masuk tsi, ada sapa bising? Cvt mcm2 masalahlah, cer google masalah dsg, berlambok2.

    Walupun entah aper2, renung jelah. Xnakpun xper. Yg penting,ukur baju dibadan sendiri dan bersyukur. Masih ingat ada mamat yg bakal beli elantra md, dia benci prtn sbb cukai tinggi kat kete luar. Sbb tuh dia sanggup beli elantra sbb prtnlah elantra mahal, dia sanggup byr lebih sbb dia benci prtn yg nyebabkan rega elantra mahal.

    Xkisahlah mminat@x, itu masing2, tp beli kete yg lagi mahal sebab traders profit,bukan sbb cukai, mcm saje membuang duit. Dh tau bayo lebih utk menda kurang atas alasan benci prtn.
    Jgnlah bg alasan camtuh, sbb xsuka ke tokey tesco, sanggup g beli brg kat kedai ah chong, brg yg sama, tau lg mahal, tp sbb xsuka itu tokey tesco, sanggup beli mahal.

    Beli sbb personal preference, minat n mmg regular n etc,oklah,mmg logik. Tp sbb yg tadi, itu nyusahkan diri sendiri. Baillah amik forte klu mrh skalipun,murah ckit.

    Aper2pun, peace. Salam perpaduan :-)

  23. maaf skali lg krn off topic. Tertarik dgn statement ‘KITA’ tersiksa sejak penubuhan prtn 1985. Saya xpasti perkataan kita itu merujuk kepada penulis@rakyat malaysia amnya, tp warga yg membeli kereta pada tahun tersebut, blehlah saya rujukkan sbgai golongan old school@ golongan yg telah berumur, mgkin dh berpangkat datuk, nenek n etc seperti bapa saya.

    Sepanjang pergaulan, berborak dgn org2 lama nih, xda plak mereka bangkitkan terseksa kerana prtn n sbagainya, pasal cukai ker aper coz kbanyakan mereka2 ini dh amik tahupun aper2 berlaku ngat, sekadar menonton berita di tv.

    Pandangan org2 yg idup sblm zaman kemerdekaan nih amat berbeza dgn org new school yg lahir selepas merdeka. Mcm bapa saya ckp, org sekarang, main bola, entah ke mana, gajipun tinggi2 coz main bola, masih lg merungut duit xcukup. Zaman dia main bola(bapa wakil pahang dahulu zaman ghani), nain sukan nih mcm charity, kena kuar duit sendiri, tidor kat stadium, tiket baspun duit sendiri, klu menang, klu ada dpt duitm br bahagi,itupun kdg2 balik modal, kdg2 x, yg penting kepuasan kerana menang.

    Bg mereka yg trase peritnya dahulu, amat rasa bersyukur, walupun kais pagi makan pagi,kais petang makan petang. Xmcm aku, dilahirkan zaman dh merdeka, idup zaman xperlu berjalan kaki 40km utk mencari ilmu, tidak perlu membanting tulang utk sesuap nasi, sumenye mudah bg aku, sehinggalah ketika harga minyak naik mendadak zaman paklah, barulah aku sedar, kenikmatan selama ini adalah sementara. Xpernah terpikir cukai yg aku bayar selama ini ada hasilnya. Mmg,segalanya mahal skrg. Namun aku bersyukur, kerana masih mampu idup. Mcm org berpuasa, bila puasa, air paip pun sodap :-).

    Mmg betul,kroni,rasuah n etc berlaku menyebabkan belanja urus berlebihan, tp mampukah kita, bila berada ditempat yg sama, menghindarkan diri dr semua itu?

    Ramai kata boleh, tp hakikatnya, adakah boleh? Dlm masjid sendiripun ada kroni antara qaryah2 nye. Klu xmasuk gu, xdilayan. Itu kite crite menda yg berlaku dirumah Allah, kronipun ujud, itu belum lg menda lain.

    Jadi,kita sama2 betulkan diri kita. Klu berpeluang jadi org beso nanti, ingat2lah. Ataupun ada anak2@cucu2 yg jadi orb beso nanti,ingat2lah.

    Ramai kengkawan yg masa dibawah, ckp mcm2, friend forever, bff kata facebook, xkan sombong mcm bos, tp bile dh berada diatas, selisih bahupun xtegur. Alik2,sama jek. Payah sgt nak jumpe org yg betul2 humble.

    Kita kritik, kita pointkan kelemahan, tp biolah adil dlm kritik, klu kete lain buat menda sama, xda plak dikutuknya. Mcm isu flick signal skali, signal blinking 3@5 kali kat elantra md. Jadi kebanggaan bakal2 owner dlm forum, hebat dr forte. Menda nih dh ujud dlm exora sejak 2009, xda org kisahpun. Org kata kuman seberang laut nampak, gajah depan mata, xnampak. No offence, xslh berbangga, tp knp xnampak menda tuh kat prtn.

    Dah kritik, kena gak bg credit@pujian kat sepatutnya. Tp tidak, yg tuh jd bahan kutukan gak. Cfe kuar, mcm2 kutukan, enjin turbo kuat mkn minyak, maintenance tinggi, cpt rosak n etc, tp vw bwk masuk tsi, ada sapa bising? Cvt mcm2 masalahlah, cer google masalah dsg, berlambok2.

    Walupun entah aper2, renung jelah. Xnakpun xper. Yg penting,ukur baju dibadan sendiri dan bersyukur. Masih ingat ada mamat yg bakal beli elantra md, dia benci prtn sbb cukai tinggi kat kete luar. Sbb tuh dia sanggup beli elantra sbb prtnlah elantra mahal, dia sanggup byr lebih sbb dia benci prtn yg nyebabkan rega elantra mahal.

    Xkisahlah mminat@x, itu masing2, tp beli kete yg lagi mahal sebab traders profit,bukan sbb cukai, mcm saje membuang duit. Dh tau bayo lebih utk menda kurang atas alasan benci prtn.
    Jgnlah bg alasan camtuh, sbb xsuka ke tokey tesco, sanggup g beli brg kat kedai ah chong, brg yg sama, tau lg mahal, tp sbb xsuka itu tokey tesco, sanggup beli mahal.

    Beli sbb personal preference, minat n mmg regular n etc,oklah,mmg logik. Tp sbb yg tadi, itu nyusahkan diri sendiri. Baillah amik forte klu mrh skalipun,murah ckit.

    Aper2pun, peace. Salam perpaduan :-).

    • Bro x yah tulis panjang2 sangat kat orang yang ignorance mcm bro yang rasa dia bagus kat atas tu…bukan dia baca pon…dah bg fakta berlambak-lambak pon still lg percaya auta…membazir jer….bak kata orang buang karan

      • xpe bro, at least dia learn something new here..
        pasni leh sebar2kan benda baik tu kat kengkawan ye

  24. Salam semua ,
    Off topic,
    Terlalu banyak orang bercakap pasal kualiti proton da naik buhsan rasanya.sy percaya semua orang hendakkan yang terbaik dengan apa yang dikeluarkan.sy mempunyai kereta kancil 2006,kereta kedua persona tahun 2008, satria neo 2009 dan proton saga blm 2010. Alhamdulillah rezeki tuhan kurniakan pada saya.kesemuanya masih bagus untuk digunakan.jika tuan2 semua kira berapa agaknya sy byr bulan2 dekat bank sehingga kini?mampukah sy untuk memiliki jenama2 kereta lain? Persoalannya disini knp sy memilih kesemuanya proton?jawapannya adalah tiada sebuah pun memberi masalah kpd poket sy sehingga kini.alhamdulillah ke empat2 kereta ni telahpun menjelajah keseluruh semenanjung malaysia membawa sy dan keluarga baik mencari rezeki mahupun bergembira.bagi sy adat menggunakan kereta selepas 2-3 tahun berkhidmat ada perlu kita gantikan spare part yg tertentu.kereta sm mcm kita perlu makan mandi, pakaian baru dan sbginya apabila tiba masanya.sm jugak kereta perlu tukar minyak itam, absober, spring apabila tiba masanya.seperkara lagi yang selalu dibangkitkan ialah berkaitan penggunaan bahan api.bagi sy prinsipnya mudah kalu kita xsnggup nak isi minyak tidak perlu pakai kereta.jimat duit.bak kata org tua sy berani pakai berani tanggung.

    Sy menulis hanya berkongsi cerita dan sy tidak pernah serik untuk menggunakan kereta jenama proton dan tipu sy katakan jauh disudut hati tidak ingin memiliki kereta yang diimpikan.sy percaya smp masa impian akan terlaksana.ape yang penting kita berusaha dgn gigih untuk mencapai sesuatu.

    Moral of the story.. Pk2 kanlah mana satu yang anda mahu bayar bulan2 tapi dpt satu keta shj ataupun dgn jumlah yg sama dapat lebih satu kereta? Banyak syok tau boleh gilir2 kereta setiap hari. Kalu da buhsan saya naik honda wave 125 jer untuk mencari rezeki.

    Sorry… :-)

  25. Bermula thun 2007 ( klo x silap )proton x lagi diberikan pengecualian cukai sebaliknya diberikan geran rnd oleh kerajaan sekitar 700 juta utk 3 tahun dan cukai proton same seperti assembler lain di malaysia spt T n H. Sye nk tnye kepada saudara2 yg mengatakan proton menjual kete dgn harga mahal, sila tunjukkan bukti struktur cukai kenderaan proton. Proton punye komisen dealer bg sebijik kereta antara paling rendah dkt malaysia dgn tujuan harga kereta proton rendah berbanding jenama lain dan dengan harapan penjualan unit kereta yg lebih banyak agar dealer lebih untung. Sbb tu salesman jenama lain steady je x payah push customer utk beli sbb komisen sebijik dua kete dh cukup untuk hidup sebulan. Dn saye bukanlah salesman proton cme rakyat malaysia yg bru berumur 20 tahun yg banyak mengkaji terlebih dahulu mengapa sesuatu itu terjadi sebelum menuduh secara melulu tanpa berfikir terlebih dahulu. Dunia sekarang di hujung jari, semua maklumat boleh dicari dgn mudah. Dan kpd mereka yg teringinkan kereta yg murah pujuk la kerajaan utk turunkan cukai kenderaan sekurang2nya utk kenderaan nasional. Akan tetapi hal itu sesuatu yg agak mustahil kerana cukai kenderaan penyumbang cukai kedua tertinggi kpd negara iaitu sebanyak lebih 3 billion setahun. So saya sgt berharap isu cukai x perlu dibangkitkan lagi dan semua org perlu mengetahui bahawa industri automotif mengalami dilemma sekarang ekoran kos bahan mentah yg meningkat, cbe tgok harga kenderaan bru diseluruh dunia, semuanya meningkat lebih 30% berbanding model terdahulu. Hanya kenderaan jenama korea yg mampu mengawal sedikit kos pengeluaran kerana mereka mempunyai kilang memprosesan besi sendiri, oleh itu kos pengeluaran dpt dikawal. Kita sepatutnya berbangga kerana proton mampu membina kereta dr scratch dgn kos yg pling rendah, preve dibangunkan dengan kos hanya 500 juta sedangkan avanza yg baru yg dibangunkan tidak menepati standard antarabangsa menelan kos 1 billion, pastinya kualiti pemasangan avanza lebih baik drpd exora( x boleh bandingkan dgn preve sbb x tgok dpn mata lagi) tp dengan harga yg ad bayar ap yg anda dapat,avanza 80k dgn exora 80k, ya anda mungkin dpt kereta yg lebih reliable tp dri segi teknologi, keselesaan, pemanduan dan gajet2 exora lebih value for money.ya ramai yg akan cakap sbb avanza diimport sepenuhnya dr indonesia sbb itu ia mahal tp hakikatnya itu bukan alasan yg munasabah, cukai dikenakan sama mcm exora yg dipasang di msia kerana ia tertakluk kpd AFTA sbb itu honda dn toyota x lagi memandang msia hub pengeluaran kereta sedan sbb mereka boleh membina kenderaan tersebut dgn kos lebih murah di indon atau thai tp boleh menjualnya di msia dgn mahal dgn alasan diimport sepenuhnya dr luar msia. Anda semua x tertanya2 ke knape ford fiesta sedan dgn 7 airbag boleh dijual lebih murah drpd city yg hanya mempunyai 2 airbag sedangkan ford fiesta diimport sepenuhnya dr thai. Ini menunjukkan margin keuntungan sebijik kete honda sgt tinggi. Tp mereka x perlu risau kerana ramai rakyat msia yg taksub dgn jenama jepun dn snggup membelinya kerana alasan second value tinggi. Sebenarnya second value ini bergb auahckasoidzhjJH

  26. Sori typo. Sebenarnya second value ini bergantung kpd kenderaan itu sendiri, jika ianya bagus second value akn meningkat. Sebagai contoh spectra yg bru 2 tahun lg banyak percentage drop berbanding forte yg bru 2 tahun. Sedangkan ramai yg tahu forte merupakan pengganti spectra tp oleh kerana tidak banyak kerenah mcm spectra n bnyk gajet2 yg canggih 2nd valuenya tinggi. Begitu juga dgn proton persona saga blm dan exora 2nd value tidak seteruk waja dan gen 2 kerana kurang bermasalh berbanding model terdahulu. Oleh itu alasan 2nd value tinggi bukan lg alasan yg bernas sbb 2nd value accord jatuh agak banyak kerana bnyk rungutan dr owner akibat banyak masalah cbe la selak motortrader bpe banyak org yg dh tolak kete honda yg bru je umur 2 tahun, pastinya kerana ad masalah dn bertindak menjual lebih awal agar susut nilai x terlalu tinggi. X kan kaya betul org msia tukar kereta setiap 2 tahun. Maaflah komen saya sgt panjang. Sekadar berkongsi maklumat kpd mereka yg malas mencari maklumat ttp rajin memberi pendapat tnpa mengkaji terlebih dahulu. Kita patut berbangga kerana dengan penubuhan proton ianya dpt menggalakkan percambahan minat terhadap dunia automotif kpd generasi kini. Cme pada pendapat saya demi menjaga kepentingan proton bkn lagi alasan utk mengenakan cukai yg tinggi terhadap semua kenderaan termasuk proton kerana kereta ialah liabiliti dan bukannnya asset dn sekiranya harga kereta rendah ianya dpt menggalakkan rakyat menukar kereta yg telah uzur dn mewujudkan scrap program utk kenderaan yg lama

    • itulah masalahnya pulak, klu tak kena cukai kat kereta , kat mana pulak nak cari duit ?

      • mgkn la bole rendah lagi, satu perkara mesti berkait kat tempat lain, dan akhirnya byk benda kena rombak, adakah kerajaan dan proton dah bersedia utk itu semua?

      • Ramai journalist automotif mencadangkan agar harga minyak dinaikkan seposen dua dan ianya dapat megimbangi semula pendapatan negara sekiranya menurunkan cukai kenderaan. Bagi saya ianya cadangan yg agak baik kerana rakyat akan mula terasa sedikit beban tetapi x berpanjangan kerana rakyat akan cuba adjust kembali penggunaan minyak untuk penjimatan. Ianya lebih baik drpd rakyat terikat dengan bayuran ansuran kereta yg tinggi untuk 9 tahun. Ap2 pun ini cuma pendapat peribadi…. Happy motoring

      • nak tambah sikit quote bro wajarian, n adakah rakyat bersedia untuk mengalami perubahan tersebut selepas rombakan? minyak takkan selamanya ada untuk pengguna, tetapi kenderaan akan selamanya berkekalan sehingga penghujung masa di dunia? fikir2kan..

  27. Setidak2nya harga Pray-Vay (Preve) ini jauh lbh berbaloi bbnding Lagi Power Lagi Best tuh….. Hal ni scr x langsung menjelaskan betapa overpricenya harga LPLB tu.. Mungkin ad akn kata x leh compare sbb lain segmen..tp dsbbkn lain segmen tu lah sy membanding..sebb LPLB tu B-segment sedangkan Pray-vay ni C-sement tp harga yg sama dgn LPLB..

  28. Mmm… rupanya iklan preve kat atas tu. Patut la. Sy dilokasi salah satu adegan kat basikal tu. 2, 3 jam gak ar dok tengok diorg action kat area klcc tu:) X tau plak utk iklan nie. Masa tu tengah bersiar2 makan angin kat area tu. Rasanya berjam2 diorg buat action tu, tapi yg kuar kat iklan tu secoit jer. oh ya, ada satu scene tu penunggang basikal tu cedera xcident dgn pelakon tambahan tu masa aksi berbasikal laju dicelah2 diorng.

    cheers!

  29. Nak buat lagu mana..harga kereta kat Msia mmg mahal. Kalau nak kira nisbah gaji dengan bayaran bulanan kereta, rasanya ia menyumbang jumlah terbesar hutang seseorang selain daripada bayaran rumah.

    Tapi kena ingat juga, at least minyak petrol masih boleh dikatakan rendah/bersubsidi. selain tu, insurans dan cukai jalan utk memiliki sebuah kereta pun boleh dikatakan rendah, walaupun kadang-kala sesak gak poket bila nak membayar insurans setahun sekali.

    Dan semestinya dalam hal2 harga kereta ini, kita tak boleh nak salahkan proton semata2. kena tanya kerajaan yg membuat dasar. Menyalahkan proton umpama menyalahkan seorang anak yang telah dilahirkan. Memang proton dulu “tak matang”. tapi sekarang kita dah boleh nampak kemajuannya.

    Sekali lagi, mmg dalam bab2 harga kereta luar mahal, harga proton tinggi, kita kena tanya kerajaan. kalau kerajaan bagi jual murah, murahlah harga semua kereta..tak gitu…

    Kalau jual murah, banyak pihak tidak akan untung terutamanya pihak kerajaan/bank/pemegang AP. pengguna untung pakai je. Sebab tu bila beli kereta, tak kiralah kereta baru atau 2nd hand, kena kaji betul keadaannya. ikut kemampuan sendiri.

    Untuk preve ni, aku rasa ia satu anjakan paradigma yg besar bagi proton. Cuma aku nak tgk peningkatan ketara dalam kualiti setiap aspek.

  30. wahh.. bagus nie..

    1. mcm dh kwn ckp tadi, debat dlm intenet nie is like barking at the moon. just for the sake of it, takkan ada perubahan pun hahaha

    2. emo semua nampak, Bro Fridmax takda modal ker aper, asyik suruh org gie mahkamah je. they said ignorant is not a defend, so enlighten me jer la. giler degil mamat nie, jenis camni takleh bawak berbincang nie.

    3. dek kerana kwn terbeli neo yg penuh masalah ni, mungkin nie salah satu sebabnya buat kwn meluat dgr ayat Global & price tag over 70k nie pd jenama Proton.

    4. tu pun ramai duk ckp dlm internet protn dah berubah, tak macam dulu..realiti jauh berbeza woiiii.. Persona mak aku = tiap2 bulan baiki overheating tak elok2, neo aku = cam ditulis di atas & kwn aku ada yg terjatuh engin time bwk, boleh bayang tak??? cuba fikir, pukul 1 tgahari korang buat rusuhan anti kerajaan dpn Perdana Putra, pukul 2pm korang ada interview kat tmpt yang sama..antara Persona, Neo & Preve bukannya ada gap 3 @ 4 @ 5 jenis kenderaan lain pun, Exora jer.

    5. dh kwn ckp tapi, sapa yg tak nak membaca nie ..hehehe.. KERETA IMPORT TAK SEMUA PERFECT, TAPI TIDAK MOJORITI BERMASALAH SPT PROTON..bygkan aku ingat aku sorang yg malang, bukan kelab neo…pehhh ramai giler yg kereta mereka banjir, yg cermin tersekat itu ini..nie ke ciri2 global..ish ish lag banyak gadget lagi banyak masalah kot nanti..

    6. memang la Proton bukan kawal cukai auto, tapi kan pe Penasihat nya, kawan2 rapatnya semua pembuat dasar. kerapa tak waive kan ajer tax untuk kereta Proton.. kononnya nak menunjukkan gov endah sangat kat player2 lain cam T, H, F, K, etc..fair play..tak nak pelabur takut masuk??? tak sedar ker ape nie.. Dasar Automotif Negara Fail..big timeee!!! Thai dh jadi Detroit Asia dah, even jenama Datsun pun di hidupkan kembali di Indonesia. di mana Malaysia.

    7. nak berbangga Subaru, Merc & WV bukak kilang kat Pekan tu?? hahaha.. Pekan tu kawasan sape yer..hmmm mungkin la kot, kat Pekan ada banyak sgt kelebihan berbanding kwsn lain. Everything comes with a price.

    8. ” Bermula thun 2007 ( klo x silap )proton x lagi diberikan pengecualian cukai sebaliknya diberikan geran rnd oleh kerajaan sekitar 700 juta utk 3 tahun dan cukai proton same seperti assembler lain di malaysia spt T n H ” – see nak R & D pun bukan dari modal sendiri, dari gov jugak yang beri!!

    9. Bro Mat nie ckp ngan golongan old school mana nie, setahu kwn takda org tua tak blebel bila sebut nama Proton. tapi yg bro ckp tu memang betul, TAPI NIE NORMAL, PSIKOLOGI MANUSIA – DENIAL B4 ACCEPTANCE.. semua generasi terdahulu merasakan zaman muda mereka lebih baik dari selepasnya.. bola mereka lagi bagus, kereta mereka lagi bagus, haha.. bukan nak kutuk, cuba bukan Youtube, tengok skil Messi @ Cristiano dgn skill Pele.. jauhh beb .. zaman Pele dia sorang jer yg pandai camtu, zaman sekarang belambak2 yg pandai camtu.. tak ker kereta tu teknologi, tiap tahun teknologi makin meningkat, so terang dan nyata teknologi generasi selepas mereka lebih elok dr trdahulu.. jd org2 tua camni layan jer la..bajet best.

    10. haaa, yang nie baru PENCERAHAN yang dicari – aiyitc says ” Kalau ikut harga persona yg bro bagi RM33,934, X silap sy cukai dkt saudi 5%, lepas tolak cukai harga adalah RM32318.10. Harga Persona pada bulan jan 2012 RM59699.00 – excise tax75% – sales tax 10% harga persona tanpa cukai hanya lah RM32269.73. Lebih kurang sama je…Kereta proton dekat langkawi still kena excise tax 75% sbb tu harga dia masih tinggi sbb langkawi tu stil dalam malaysia, keluar je kilang kereta proton dah kena cukai kecuali untuk pasaran eksport ” , betul ker nie bro. nanti kwn cek, tapi giler aaa suruh support produk tempatan, bapaknya tinggi cukai kat anak sendiri..

    • Sepultura,

      Saya jawab kenyataan No. 2 (Sbb ditujukan kepada saya)

      Kan saya dah kata, kalau bro rasa duit cukai bro disalahgunakan oleh Proton, failkan satu action dalam court, claim Proton salah guna duit rakyat. Mana tahu bro dapat balik apa yg bro bayar masa beli Satria Neo dulu. Nanti kitorang pun boleh follow step bro. Saya menang, bagi sikit komisen kat bro sbb guna precedent case daripada bro..

      Saya bukan takde modal. Dalam Malaysia ni ada saluran yang betul utk kita claim hak kita. Jadi gunakanlah..Jangan ingat bila ada orang sebut ‘See you in court’ orang itu degil, jahat atau nak tunjuk kuat. Tapi ia adalah saluran utk menuntut hak peribadi atau kelompok manusia.

      Peace No War.

    • Mmm… xde sapa pun emo kat sini, Cuma saya nampak, ko yg emo adalah:)

      ooo… ko tak puas hati neo ko prob, pastu ko katogerikan sumer model2 latest proton prob mcm kereta ko? mmm…

      testimoni kereta neo ko prob, kakak, mak cik, pak cik, kawan rapat ko prob bila guna prooton x la bijak mana utk ko samakan sumer prob cam tu utk lebih 3 juta pengguna proton kini.

      cheers!

    • hantar repair kat mane tu? da report kat pengurusan proton?

    • kesian bro SEPULTURA kene tibai balik. Banyak point dah dijawab oleh Mat dgn Chapdex.

      So first thing first, understand the tax structure. And what is NAP. NAP bukannya dasar cukai kereta. Kene faham tu.

      Bila faham tu, baru kamu rasa yang harga Preve memang berpatutan, dan betapa tingginya margin dealer kereta import.

    • TAHNIAH SEPULTURA HUJAH BERNAS….

    • brother Sepultura,betul ke kete pesona mak engkau kena overheatingtiap tiap bulan,padan muka kau,kete pesona aku ok je,bagitaulah kat mak kau belilah kete merc ke,wolk ke atau setidak-tidaknya belilah bmw baru tak rosak.jangan beli ferrari sebab ada ferarri terbakar tengan jalan.

  31. maaf, sampai triple posting plak, ini gak masalah teknologi. Maaf saudara saudari cikebum cikebum.

    Ramai yg ckp blog nih bias ke proton. Xbiaspun, cume kami nih lebih kepada enthusiast. Kami jugak kritik mane yg lemah, puji mane yg baik. Yg jadi nampak mcm bias, sbb ada kutukan, bukan kritikan dr yg lain. Kutukan hanya pada prtn, tp menda yg sama ujud kat jenama lain xkutuk, itu baru bias.

    Kat sini ktitik sume, baik prtn. Jadi fair n lovely lah :-).

    Maaf, guna perkataan kami coz aku xmaksudkan aku wakil semua kat sini, mgkin segelintir ajek, mgkin aku n bro campro. maaf bebanyok k klu ada yg marah aku guna perkataan kami.

    Antara byk2 komen baik, komen yg xbaik dr jeremy clarkson juga yg diamik :-). Mcm aku, suka baca semua review n review sendiri br bg judgements. Lebih suka bandingkan prtn ngan prtn jek coz nanti ramai yg marah. Mcm preview preve nih, ramai masih tertunggu2 komen negatif, walupun byk komen positifnye. Yg dihighlightkan negative ajek bg kebanyakan pembaca review. Ssh sgt nak cari positif dl, br negative.

    Sbb tuh, bila kete sampai showroom, aper org kita cr, menda2 yg negatif dulu,kelemahan dulu. Org carilah positif dulu, br cari negatif. Sbb tuh review pun tulis pros n cons, bkn cons n pros.

    Salam.

  32. baru balik showroom..walopon model lom kluaq tp dah mula nak survey harga n monthly..harap2 pricelist yg leak kat net tu betul la…sales gurl sini pon xleh nak kompem harga koz lom dpt official..tp yg sedehnya…dia sebut preeve..bukan praevae…kita lak yg betulkan sebutan dia..mmg nak angkat..tunggu nextweek je..katanya sabtu depan keta dah masuk showroom..

  33. 1. Adoi bro…ko br je tulis “mcm dh kwn ckp tadi, debat dlm intenet nie is like barking at the moon. just for the sake of it, takkan ada perubahan pun hahaha” Tapi ko tulis berjela2 sampai ke bawah…dah tau point ko “like barking on the moon” why keep on barking…hahaha..

    3. G baca pasal cukai dulu before keep on barking about preve price.

    4. Setiap kereta mmg ada problem…tp cr kita tangani problem tu menunjukkan kita ni pengguna pandai ke bodoh…Kereta ko under warranty lg x…kalau ada warranty g perhambat la SC proton sampai masalah ko settle….tp dr cara ko tulis aku rasa warranty dah void sebab service luar repair luar tukar part tah hape2…pastu problem x settle2 anta repair balik kedai ah chong…mmg la x settle…kalau dh anto SC problem x settle…byk saluran ada ie. tribunal pengguna…so apa guna ko keep on barking dekat sini

    5. huiyoo membaca gila ko. ” KERETA IMPORT TAK SEMUA PERFECT, TAPI TIDAK MOJORITI BERMASALAH SPT PROTON ” I wondered why toyota, BMW, Mercedes, Honda and etc buat recall world wide…agaknya saja nak barking on the moon kan…kan…

    6&7. Sorry la gua x larat nak layan org yg mix up and relate everything dengan politik. Thai dah jd “Detroit Asia”….ye ker…btol ke…brapa R&D center yg dah bukak dekat sana…brapa pulak kereta yg fully develop kat sana…apa technology yg lahir kat sana…kalau setakat assemble kereta ko dah kategori “Detroit Asia” mmg tahniah la kat Thailand…Indon…amik ni sebagai pencerahan… Intel…dah bertahun2 dekat Malaysia…tp Malaysia x boleh pon nak bangunkan processor sendiri…same situation that happening at thailand and indo…selamanya akan jd “Detroit Asia” tp bhagian assembly jer la…itupun kalau x banjir…kalau banjir lg silap2 tutup….hahahah

    8. Geran R&D yang diberi dekat proton bukan untk development kereta baru tp untk research new technology, EV, REEV, Hybrid dan sebagainya…fund R&D ini jugak di kongsi dengan Universiti2 untuk buat research…every fund ada target untuk lahirkan masters or PHD holder…untuk pembangunan modal insan…so what the wrong with it.

    10. Cars is not commodity (beras, gula, tepung, minyak dll is commodity), that why it should not be subsidized or without 0% tax…Ko sanggup x makan asalkan dapat kereta murah ke???

  34. sepultura, aku bkn ckp org lama rasa best jek,dia bgs, aku cume cite camne diaorg dulu serba susah. Xda plak aku ckp diaorg best ker aper. Aperla ko nih, xda yg lama, xda la yg baru. Jgn hina dgn ckp diaorg cam best. Org kite sikap mcm nih paling aku xsuka, sbb aper ko ckp camtuh, rasa diri ko best ker? :-).

    Pasal cukai, sbb tuh org ckp jgn petik dr langit. Dunia internet luas, bukaklah laman web kastam, bacalah satu2, akta n sbgainya. Kami kat sini dh lama bincangkan menda nih n sekali dgn fakta dr sumber yg sah, bukan atas angin. Ko tuh yg ckp atas angin. Updatelah diri tuh ckit.

    Sbb tuh org ckp, membaca amalan mulia. Bacalah, jgn cepat sgt melatah. Org lama mana aku ckp, org yg idup zaman sblm merdeka. Org yg rasa perit jerih. Ko nih duk zaman mana? Jgn ko sesekali hina org yg terdahulu, klu ada org mcm ko byk2 zaman dahulu, xmerdeka kita.

    Oklah, back to automotive topic. Xkisahlah ko xsuka preve@aper, tp komen jugak kan. Aku ada juga xsuka beberapa jenis kete, tp xpenah aku komen dlm blog@forum tuh, sbb aku xsuka, xperlu aku nak amik tau n peduli. Itu akulah, bukan ko.

    Ko nak komen, nak hentam2, hentamlah psl kete. Tp pasal generasi lame, respek bro. Aku generasi barupun respek bro generasi lama.

  35. Kelakar plak aku bace komen org yg dok bashing product proton ni.haha. Ada aku kesah? Aku akan beli gak preve’ ni regardless what u guys said. i have faith & i believe.

  36. Sudah la abang2 sekalian, jgn berkelahi lagi, tak kan habis pye kalau kita mencari kesalahan sahaja, n jangan la mudah melenting. tiada apa yang sempurna melainkan-Nya. Saya berminat dengan komen Brazbuz yg lebih professional sedangkan beliau berumur 20 tahun. Peace!

  37. xsyokla baca komen2 berbalah camni…pekata kita sejukkan balik…byqway td p proton tanya about loan apa suma utk preve ni..satu showroom ckp 62k utk manual 1.6iafm..satu lagi bro proton call ckp 65k utk manual..leak price proton edar tu 59k..mana satu ni..adeh.bila sy kata price leak 59, katanya 65k…nak angkut cfe takut tak terdaya lak kan..beli takat yg mampu..persona ngan flx se dah ok tp alang2 nak beli keta trus ke model yg baru n more tech..n still x more than budget…

  38. aku nih, jrg komen kasar2, tp kdg2,kena gak berkasar ngan org yg agak kasar.
    Bro sepultura
    Ko ingat, toyota n honda xbukak hub kat sini sbb cukai kenderaan kat malaysia ke????????

    Kang aku ckp bodoh kang marah. Aku nak tanya ko, cukai kete tinggi ke, rendah ke kat malaysia, sapa yg bayo??????toyota n honda@ pembeli??????

    Ko jwblah sendiri. Ada toyota kisah cukai tinggi@rendah? Bukan diaorg bayarpun, xkuar sesen pun. Org nak bukak hub kaji segi operating cost, bukan cukai dalaman coz utk depa eksport, xda kena mengena ngan cukai eksais@cukai jualan coz bukan jual dlm malaysia.Mangkuk tingkat betul.

    Bro tau ke aper dasar nap? Bro baca dari laman web yg sah pasal nap. Mmg ada advantage klu bukak kat sini termasuk pengecualian cukai perniagaan(bukan cukai kereta yek bro), tp apsal xbukak2?

    Sume kerana operating n logistik kos bro.

    Sbb tuh skrg, ada ura2 dalaman mengatakan goodyear mgkin ttp operasi dia kat malaysia sbb operating kos tinggi.

    Hang nak banding buruh indon, buruh thailand n buruh org malaysia, siape lagi murah?

    Maaflah klu berkasar.

    • tayar goodyear br ni aku nmpak “made in indonesia” klu ttp operasi kat sini aku rasa mmg ke indon la diorg berhijrah, huhu

  39. maaf bro2 sekalian. Aku akan stop kat sini pasal menda tuh. Maaflah, aku nak org kite berpikiran kritis, itu ajek. Maaf dipohon.

  40. proton patut panggil matt watson buat review kereta ni pasti menarik!

  41. “x tau la…kat tang mana lg aku harus pikir nk burukan proton..any angles da x leh dah…haiyaa”..bigung aku

  42. Bro Campro, lepas pelancaran ni, ada review lagi tak daripada bro sendiri @ dari pihak AutoAnda? Ke review yg hari tu sahaja yg akan digunakan selepas2 ini?

  43. “aku seru sume basher2 sekalian…. tlg bg la aku idea..aku da ketandusan skrg”..

  44. Salam Semua,

    maaf kerna off topic sikit

    Saya ex user of Kembara (2nd Hand), Iswara (third hand kot), Kelisa (baru). Gen2 (baru), Neo and now Forte. masa pakai neo, a few months in ada problem engine overheat, mula mula pegi one SC dia tak leh buat, pastu hantar one in puchong, baru leh buat, pun kena macuk “ICU” for few days, pastu alhamdulliah, dah ok.. for sesetengah orang kalo dah kena camtu sure dah pangkah (dan menjadi basher setia proton) but to me, as a muslim i take that as my ujian dari Allah (making lemonade out of lemon) kan.. i have a problem and they settle it. End of story.. and my neo is one of the best car i have driven. perghhh cornering memang layan siot. But family requirement means i need bigger car, so Forte is my next option.. ding dong nak amik inspira or forte that time, but sebab inspira lambat sgt nak dapat (dan secara total package Forte is better… at least to me) terus le sambar forte. Sekarang jiwa raga dah gatal aje nak nukar ke Preve ni. Natijahnya, every car has a problem, it is how you perceive the problem that shape your own view.

    Hence kalo masalah sekecik tingkap tak naik tu di simpan dalam hati, sampai bila bila pun kita takkan see the bigger picture waima pun kereta yg akan datang ni hampir sempurna (no car is ever perfect..), but I still respect their view, it is still their view, just hope they just can see the whole picture rather than thru a filter.

    As for less tax (ataupun no tax tu) saya berpandangan sebegini.. lebih murah kereta, lebih ramai mampu berkereta, lebih banyak kereta atas jalan, lagi jem jalan, lagi ramai org meroyan atas jalan (same people yg nak keter murah tu), lebih ramai komplen. so the cycle start again.. don’t you think?. dan saya agree ngan chapdex, kereta is not commodity, ianya suatu “kemudahan” yang we can find substitute (kemudahan awam), tp Malaysian ni dah anggap kereta is their “right to own”..

    bab semua benda relates to politik tu… err when someone in that state of mind.. like I said before.. seeing something thru a filter.. susah nak tgk benda secara rasional but hey, i still respect their view and their right to say all those things.. just wish they can be a bit rational in it. Critic all you want but give credits when its due..

    apa apa pun, good luck preve and good luck proton and thanks for reading kemerepekan ku ini.

    Salam

    • respek!!

    • Bro stuju dengan bro. Persona E aku pon masa awal2 ada masalah brake dengan ECU…itu la guna warranty…dah ada masalah anta je SC…slagi masalah x settle push je SC tu…aku punya masalah settle…no regret…sbb aku rasa PE aku sgt baik dalam byk segi on par atau lebih dr vios, city, civic, fiesta or altis tp msh ada jugak kekurangan dari beberapa segi jugak (no car is perfect hatta bugati veyron pon)…overall i am happy with my ride.

      Tips pada yg nk beli kereta….masa nak collect kereta tu jgn excited sangat…sebelum sign surat handover tu…check btol2 kereta tu cari defect luar dalam…test drive dulu kalau boleh…kalau jumpa defect bleh trus suruh SA settlekan…x der la buang masa nak ulang alik…pastu tension post kat kat blog merata bukan2..hahaha…(applicable to proton & non proton hokeh) okokokok

      • betul tu, sebelum terima kereta tolong ler cek segala segi.. jgn malu… macam Forte saya ni, sebelum beli saya research bagai nak rak (macam gak sebelum saya beli neo tu) and yes saya active dalam both club website, asking and seeking answers.. membaca, mengkaji dan menilai siapa yg give honest review or siapa yang just saying just for the sake of venting out frustration.. dan saya memahami sentimen mereka itu. Fine.. tp kita boleh pikir sendiri ye tak?. Pas saya dapat kereta, (both Neo and Forte) saya give my own review from my own perspective, to both club site.. (pastu senyap heheh) sebab dah takde benda nak ckp.. pepatah omputih cakap “if u have nothing nice to say dont say anything at all” hehe. Alhamdulillah Forte saya setakat ini tak bagi problem lagi. tp kalo dalam kelab tu macam macam org complain.. some are lucky, some are not.. thats life, saya simpati kepada semua yang ada problem, susah nak jadi rasional jika perlaburan ribuan ringgit buat masalah macam tu. I have my own experiance ngan my neo tp idak le saya sumpah seranah proton cute kesayangan saya tu mahupun syarikat pengeluarnya, saya ikhtiar cari solusi (tq pada bro bro dan sis dalam SNC dulu) dan alhamdullillah it is all ok after that.. tp itulah.. que sera sera..

        maaf kerana tersangatt off topic!

  45. 1. fridzmax – waranty dah abis. Time ade waranty pun, lepas rosak itu ini, dibaikinya itu ini. And then benda lain lak timbul. Dah bosan ngadu kat SC, bila kita ngadu, selamba ckp “biasa la”..pehhh ingat kereta nie aku beli 5 ringgit ker ape..Ckp mudah, ingat brapa biji neo kot boleh beli hanya utk file law suit kat multi million company camni.pulak back up gov kat belakang, ish ish, ingat semua org boleh jadi Evin Broc ke?? Hanya kerana takde kdengaran law suit kat Proton, maksudnya semua kereta Proton perfect la. Kalau tak dah ramai dah saman Proton ni.

    2. Fauzan – ko ade Proton ke tak?? Kalau dah kereta standard mended pun camtu jadinya, apa lagi kereta baru. Bukan semudah nie nak yakinkan kembali pembeli. Dengan naikkan harga..aii senangnya. Budak kelab aku ade yg miliki satria neo r3 yg 79k tu. Terbaik dr segi on sheet..tapi masih juga masalah sama, air hujan masuk. Bunyi bising & angin masuk ke kokpit, glove box sekat etc.. basically seolah2 selain upgrade engin & balut kulit, takda apa yg boleh justifykan kenaikan harga sampai dari 50k ke 79 k tu.

    3. Chapdex – bro lu best bro..hahaha. rasanya ko yang kureng membaca kot.. dah aku ckp kn, aku blebel pun bukan merubah apa2, just for the sake of it atau dlm bahasa mudah fhm nya saje saje buang masa. cuba cakap kereta proton jenis mana yang takda masalah..bukan sebuah dua, tapi kebanyakan dlm jenis yg sama.. kereta lain pun ada jugak problem, tapi model2 tertentu sahaja.. bukan semua..contoh neo – semua neo yg awal2 ada masalah sluggish, keluar cps pun tak 100% lagi selesai, pesona – masuk kelab pesona, try cek berapa buah yg ada masalah overheating.. ko nak cakap pasal cukai, hahaha aku sinis pasal bro kita bagi maklumat syok sangat dibaca. Semua org tau di Arab cukai individu hapus (termasuk utk komersial), yg ada pun cukai korporat yang juga boleh diabaikan jika dpt persetujuan pemerintah.. Harga pesona kat arab dijual takkan tak termasuk kos logistik kapal pe semua, kos pentadbiran pekerja dealer pameran promo etc, dan penting keuntungan (biasa dlm satu2 bisnes at least 30% untung diambil baru dikira worthwhile) ambil kira semua tak payah ambil 40% minus la..cukup 10k sudah..tak ke harga asal kereta tu hanya RM22000..dan struktur di Malaysia, meh aku ajar ko..
    PECAHAN HARGA JUALAN KERETA DI MALAYSIA (import & tempatan)
    a. cukai jualan = 10% dari harga kereta sebenar
    b. duti excise = 75%(1.8L 2.4L)
    c. duti import
    Cbu dr asean = 0%
    Cbu dr selain asean = 30%
    CKD dr asean = 0%
    CKD dr selain asean = 10%
    d. keuntungan Syarikat = TERPULANG PD MEREKA!!!

    jd pada asalya,kalau ikut contoh di sini (http://www.sembang-auto.com/2011/09/harga-kereta-tanpa-cukai-di-malaysia-2/ ) jika harga 2009 Hline Persona = RM55800, & pelepasan harga selepas pelepasan cukai utk foreigner profesional yg melilih Malaysia sbg rumah kedua = RM 36270. Tu kiraan yg dah masuk kiraan keuntungan kepada dealer & Proton, brapa percent untung dia ambil, walluhuallam. Yg pasti cukai yg ditolak adalah 85% (2012 Pesona Hline RM58700 otr), jd kenapa di Arab tahun 2010 boleh dijual dgn harga RM33934, takkan kos hantar, pamer, gaji dealer & keuntungan tak diambil??? Adakah kerajaan Malaysia sebab nak naikkan nama Proton di Arab, yg juga sbg lambang kemajuan teknologi di Malaysia di sana dgn sengaja menSubsidikan utk org Arab???..ckp pasal Detroit Asia ni..haha sekali lagi ko yg malas membaca kot, maksud Detroit di sini semua industri auto di buat secara berpusat, termasuk supplier semua yg kebanyakannya org tempatan. Kwsn di Rayong luas >3000 ekar persegi. Ramai ckp takda pemindahan teknologi, hahaha guys baca la sikit sapa jadi supplier di sana, org thai ke org dari luar..kalau supplier 2 dr thai tu tak berkualiti takkan diorg nak bukak di sana. Dan Thai pulak, lagi cerdik dr kita, buat apa nak buat kereta sendiri jika hanya dengan create best environment for auto industry dah boleh generate millions tax & job opportunity kpd rakyat mereka. Kalau ada kereta sendiri, jadilah macam Malaysia, tax yang biasa 10 – 40% jd sampai 85% paling kurang!!! Sebabnya, kalau kereta luar tak di tax camni kereta local nak survive.Auto industri di Thai 12% dr GDP mereka tauu..Malaysia brapa???

    4. Bro Mat – sbb kwn respek generasi lama kawan cakap camtu jer, kalau tak respek nak dengar pun tak mau dah.dan generasi lama kalau kasih kpd generasi muda, bukan dengan bangga diri cerrita hal sendiri, fahami jiwa org muda sekarang. Nie bukan zaman 60an 70an 80an org muda yes boss semua. Apa bro ingat org zaman sekarang takda perit jerih ker..dulu budak2 semua main mainan sama, sekarang dek kerana taraf ekonomi beza, ada yg dpt main pc game, ada yg dpt main psp, dan masih ada yg main guli jer. Apa ingat graduate zaman sekarang mudah sangat ker, belum pun kerja hutang PTPPTN, JPA, MARA etc dan menunggu. Pastu nak cari kerja punyalah ramai graduate bukannya mudah. Contoh sektor kerajaan, yang ada ijazah kebanyakan semua kerja jawatan taraf dip je. Yg ada master kerja yg jawatan tahap ijazah. org dulu susah2 pun sihatkan badan, peluh keluar. Org zaman sekarang susah2 meletihkan otak, badan jd tak sihat..nanti mana nak cari kos ubatan lagi.org dulu takda rumah, mudah je pergi teroka tanah, potong balak buat papan, then naikkan rumah..bersih tanah buat kebun.lepas 5 tahun mintak ngan Penghulu utk dapatkan geran.zaman sekarang, hahahaha..rumah teres pun dan dekat 300K sekarang.yg lagi bestnya, dulu tak ramai org cerdik, mana yg ada dip & ijazah tu boleh bilang je. Senang diorg nak dapatkan kerja & peluang. Sekarang..hmm bebudak yg belajar kemahiran lagi steady dr graduate..

    5. Panjang la pulakk..haha kesimpulannya.. siapa yg nak beli tetap akan beli dan siapa yg tak nak beli tetap takkan beli.. kwn masuk sini pun sebab ada niat nak beli la, walau bukan sekarang..hehehehe. mcm hardcore basher slalu cakap, Proton nie syarikat yg memaksa org beli kereta mereka.. walau sekaya manapun, tarikan harga yg kelabu mata tu..ni lak spec seakan kereta harga RM150k ke atas…

    • pembetulan

      b. duti excise = 75%(1.8L 2.4L)

    • Pasal harga murah dekat Arab saudi tuh. Erm..aku rasa bukan masalah proton tak amik profit kot. Tapi cam biasa la mana2 pengeluar kereta pun bukan proton jer bila nak perkenalkan kereta baru dekat pasaran luar selalunya akan letak harga yang lebih murah berbanding dgn harga di negara sendiri dengan tujuan untuk bersaing dengan pengeluar kereta yang lain yang dah lama establish. Cuba tgk harga kereta Jepun di US and harga kereta Jepun di Jepun sendiri. Spec yang ditawarkan juga berbeza2 mengikut komponen yang ada untuk jimatkan kos. Contohnya kereta global seperti ford fiesta, spec yang ditawarkan di UK berbeza dgn yang ditawarkan di negara lain.Selain itu faktor tukaran wang juga memainkan peranan jugak. So jangan ler cepat melatah itu dan ini pasal proton kononnya proton menganaktirikan pengguna kat malaysia.

    • X payah cari jauh2, kat blog ni pun dah jenuh bincang pasal cukai ni, byk org x tau je….. last post dari saya baca dan fahami btul2 kat link betul, sentiasalah berfikiran posif, maka positif lah hasilnya…. cheer… :)

      https://funtastickodesign.wordpress.com/2012/01/12/cara-pengiraan-cukai-bagi-kereta-cbu-ckd/

    • ai…. kat dunia nh, ada ke car dealer yg x amik untung. Setahu saya semua ada. Tapi yg beza sikit banyak jer. Tapi setahu saya P1, adalah paling sengkek sekali die punyer dealer profit. Yg lain usah cerita la..

    • well said bro on the selling price at arab saudi. n the best part is bila menteri kita tunjukna tidak matang dn memperbodohkn diri dgn jawapan di dewan rakya berkaitan harga proton di arab. msia dh lama hadir kat market arab saudi. even kalau nk intro price, takkan harga dia melampau smpi separuh beza dgn harga yg dijual di market sendiri? kita kritik utk kemajuan. aku tak de masalah dgn kualiti proton sbb wira SE aku masih gah dan tak datang kn major problm pada aku wpun dh 8 tahun guna. masih blh nmpk air menitis pagi2 bila warm up keta. hanya kecewa dari segi harga jualan dan sikap wakil penjual proton yg rata2 nya agak kerek dn menyombong. tgk aku mcm miskin tak mampu nk beli keta jek.

      aku nk tgk berapa harga jualan preve bila dipasarkn kat arab saudi. apakah harganya akan lebih murah dari RM72500?

      • itu sudah confirm..trend semasa jika harga diMsia dikira 100%..di arab ia dijual max 50% the price..

  46. pelikkk..tgk sendiri la kat MAA..

  47. Barang bila ada quality harga mestilah mahal……jangan marah ha

  48. Nak tambah sikit info, mmg banyak company thai yang supply parts utk global car kt sne tp mereka cme manufacturer, dn potential rnd untuk mereka hanyalah utk improve quality parts yg diorg supply dan hal ini yg saya amat harapkan diamalkan oleh vendor di msia. Sebenarnya pemindahan teknologi di thai agak minimum kerana ramai engineer yg terlibat dalam penghasilan sesebuah kereta di sana bkannya rakyat tempatan. Dan sebnarnya banyak juga parts kenderaan yg dipasang di sana dtg dr msia. Ap yg sya harap vendor di msia perlu memantapkan lagi kualiti parts yg mereka supply. Preve merupakan kenderaan pertama proton yg mengalami perubahan vendor supply kerana ianya kereta global. Inilah kebaikannya apabila kete itu disasarkan pada tahap yg lebih tinggi. Ini membolehkan vendor yg mencapai standard yg tinggi shj untuk supply parts kpd proton. Same2 lah kita tunggu samada strategi baru ini berkesan dalam memantapkan quality kete proton pada masa akan datang. Happy motoring….

    • yup, harapnya camtulah.. 25years too late no hal kalau betul2 buat..kot taubat yok yok jer..aaa sudah semua

  49. klu xsebab aku dah ckp maleh, nak aku bentang panjang2, jd aku pendekkan. Cari link rega honda mm2h, banding rega honda mm2h n banding ngan rega honda kat langkawi. Nanti dpt jawapan nape rega mm2h prtn lg mahal dr rega saudi.

    Pasal perit org muda bro, aku rasa peritnya coz aku blajo 2 utang, satu diploma, dh settle dah, satu degree, ondaway. Sempat sambung acca, tp 1 semester, berhenti coz ada komitmen lain yg perlu disettlekan.Umur xdala tue sgt, nunggu anok beso ckit, br nk masuk 3, dh rasa bleh lepas depa ngan org umah,nak amik master full time, nak sambung acca,xlarat dah, bidang pun dh tuko skang, org kata keje gomen xda faedah amik master, tp utk kepuasan diri,terasa ilmu terlalu cetek, nak le namboh ckit2 yg termampu. Keje kerajaan, degree ngan gaji degree. Umah teres ajek, mmg sakit nak membayo. Otak mmg penat, masa blajo, yelap, nk dpt anugerah dekan bacc hons, mmg skt jiwa, nasib dpt gak sepam dua kali dekan walupun xmcm dip, sume dpt merasa dekan.. Tp, bg aku personally, perit jerih aku xsama ngan perit jerih yg sblm merdeka. Just bg aku, xda kaitan ngan org lain,idup@yg mati :-), mcm drama swasta plak,he…he…

    Kembali ke topic preve nih, aku tertarik dgn masalah ergonomik. Diharap agar prtn dpt kluarkan tilt n teleskopik steering. Mmg klu pakai tilt xda masalah, tp ramai org@common driver, xakan guna rules basic driving 101, atas steering mesti selari dgn pergelangan tangan, dan itu ergonomik yg mana2 manufacturer kaji. Tp, prtn kena ingat, xsume org mahupun journalist yg gunakan rules itu@dikatakan sebagai driving position yg paling tepat. Ramai yg suka melunjur, ramai yag suka baring n menyandar ketika memandu utk keselesaan masing2.

    Xbleh salahkan pengguna@pemandu memandu dgn cara camtu kerana aku rasalah, seingat aku masa amik driving license 16++ thn dulu, xdiajar cara memandu yg betul , ukur steering dgn pergelangan tgn,tgn pkul 9 n 3 n etc. Xtauler zaman sekarang coz last skali masa tutor ajor bini aku dulu, xajar jugak menda gitu.

    Jd kena amik berat menda camnih walupun remeh jek. Itu kritikan aku, hrp prtn take note.

    Ini credit plak,bgs coz masih xguna eps slagi xmampu nak tune eps supaya jadi mcm hidrolik sekarang yg ada pada preve. Tggu dh master tuning eps, br start guna. Bgs2. Jgn terlalu nak mengejo menda yg masih blum pasti lg, bile dh betul2, br buat.

    So, jenamakan prtn design, prtn ride n handling n harap satu hari nanti,prtn dpt ikut jejak mazda, guna satu nama, skyaktiv, sampai sume skyaktiv, platform skyaktiv,enjin skyaktiv, rnh skyaktiv, gearbox skyaltiv n etc.

    Manerler tau satu ari jadi pelopor teknologi plak. Tp pesanan penaja, aku dpt jangkakan jualan preve akan meletop, jgn prtn sibuk2 nak pasanga kete over kapasiti sampai ramai kena overtime tahap maksimum, sampai terlalu penat, n nanti mcm2 berlaku coz human error.

    Slow n steady, janji quality no 1. Biolah customer tuh nunggu, asalkan dpt kete qualiti. Xlarinye customer dikejar. Harap2 msg nih sampai kat atas2 sana tuh.

    Salam.

  50. off topic, p322a hold dulu. emas comfirm on but versi produksi ada turn down sikit utk match dgn teknology semasa (2013 suku ketiga), mpv makin luas third row selesa n design sangat2 cantik (maskulin) bsr mcm estima, suv lmbt lg.bye

  51. Untuk makluman: selepas Preve ni dilancarkan nanti, siapa2 yang nak test ketuk2 body, test bunyi pintu, nk kutuk sana sini, komplen itu ini akan diberi satu borang khas untuk diisi segala komplen dan kutukan anda. Maklumat diri pengkomplen juga akan diambil untuk kegunaan Proton supaya dapat membuat tindakan penambahbaikan yg sewajarnya.

    Ini adalah salah satu langkah untuk memastikan Proton menghasilkan produk yang berkualiti tinggi dan menunjukkan bahawa Proton sentiasa mendengar dan mengambilkira segala komen dan cadangan. Ia juga diharap dapat mengubah persepsi negatif orang ramai terhadap jenama Proton.

    -so, siapa2 di sini yg nak sangat komplen pasal Proton sampai tulis berjela2 dan berperenggan2, bolehlah menyalurkan komplen anda itu dalam borang yang disediakan. Kalau takut ruang x muat, boleh print siap2 karangan komplen anda itu untuk dikepilkan bersama borang tersebut. Terima kasih

    • komplen direct je, jgn off topic menyimpang bab lain mcm politik sbb nnti org yg nak baca pun mudah nak paham, ayat jgn belit2, sepadat yang mungkin. dlm komunikasi kena kurgkan segala jenis noise, tak guna komplen panjang2 tapi last2 org yang baca tu tak dapat tangkap apa maksud yang nak disampaikan, klu jadi mcm tu sama la mcm takde komunikasi, mcm takde apa yg berlaku, buang karan je

    • suruh je proton buka baca FD macam2 komplen ada… nak buat ngan taknak je proton….

  52. xtaula bro, bz, klu trnpun mgkin ngan family, bwk anak2 berjalan. Org umah dh masuk 4 bln, klu dh sarat,maleh plak nk bwk jalan. Xperlah, nanti klu trn,aku bgtau.mgkin bleh lepaking lepaking, he..he..savvy88. Sejak exora,mmg byk prtn buat soal slidik n brg komplen. Byk gak aku tulis komplen. Nampaknye ada gak pihak mahu mndengar walupun sblm nih depa stubborn ckit…

  53. Maaf kalau komen ini jauh menyimpang dari topik, tapi saya tak jumpa tempat yang sesuai untuk komen pasal hal ini.

    Benarkah Dato’ Seri Syed Zainal sudah meletakkan jawatan? Menurut rumusan berita dari Reuters, theedgemalaysia.com (The Edge) melaporkan bahawa Dato’ Seri Syed Zainal telah pun meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Proton Holdings Berhad.

    http://www.facebook.com/pages/Kami-mahu-Dato-Seri-Syed-Zainal-kekal-sebagai-MD-Proton/325107387527899

  54. memang berita sedih… nanti preve dilancarkan tanpa DSZ…. ? orang utama dibelakang preve..

    Proton: Syed Zainal resigns
    Proton Holdings Bhd MD Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir has resigned, raising
    concerns over the future of the national car maker which was recently taken over by
    conglomerate DRB-Hicom Bhd. His departure, which could presage resignation from other senior
    management staff in the company in coming weeks, is due to differences with the new owners
    over Proton’s future direction, close associates of the Proton chief and industry executive said.
    (Financial Daily)

    http://www.ecmmoney.com/wp-content/uploads/downloads/2012/04/NewzBits_120410.pdf

  55. Syed Zainal Abidin quits Proton

    KUALA LUMPUR, April 10 — Proton managing director Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir has sent his resignation letter to the national automaker, just days before launching its latest model and weeks after DRB-Hicom Bhd took over the loss-making company.

    Business paper The Edge Financial daily reported his resignation today. The Malaysian Insider understands that he will serve his notice until the middle of the year and still attend the launch of the Proton Preve next Monday.

    “Yes, Datuk Seri Syed Zainal (picture) has sent his letter to leave Proton,” a source told The Malaysian Insider.

    “He will serve his notice first. And he’ll be there to launch the Preve still,” the source added.

    There has been speculation that DRB-Hicom chief operating officer Datuk Lukman Ibrahim was already in the running to replace Syed Zainal Abidin, who previously managed second national carmaker Perodua.

    The 50-year-old was appointed Proton managing director on January 1, 2006 and in 2008 was named the “Automotive Man of the Year” by the New Straits Times/Maybank Car of the Year 2008 Awards for “strong management and leadership qualities in steering Proton by strengthening its position in the domestic market while making significant breakthrough in the international markets”.

    Two years ago, Syed Zainal Abidin received the International Business Leader in Automotive Sector Award at the 2010 Middle East Business Leadership Summit Awards, and the Masterclass Bumiputera CEO of the Year Award at the 2nd Malaysia Business Leadership Awards 2010.

    Before Proton, he entered the automobile industry by becoming the Perodua senior general manager in 1999 and in 2005 was made the company’s deputy managing director.

    In January, state asset manager Khazanah Nasional Bhd announced the sale of its 42.74 per cent stake in Proton to DRB-Hicom at RM5.50 per share or RM1.291 billion. The sale was concluded last month and DRB-Hicom appointed its managing director Datuk Seri Mohd Khamil Jamil as Proton’s executive chairman and executive director.

    Khamil, 56, who has been DRB Hicom managing director since 2006, replaced Datuk Seri Nadzmi Mohd Salleh, who was Proton’s first managing director.

    Proton reported last month that its net loss expanded to RM88 million for the third quarter ended December 31, 2011 from a net loss of RM60.1 million previously on weaker sales.

    Revenue in the period fell 21.8 per cent to RM1.43 billion from RM1.83 billion a year ago.

    • sekarang lagi banyak la loss die..

    • Apa komen mereka yang bekerja dengan Proton?

      • buat la memorandum. cakap we want DSZ….duduk bantah

        berkenaan iklan preve: harap proton boleh buat banyak version. version oversea lain. to suit local test, local automotive awareness and target market. kat mesia nih…buat la version yang boleh educate kelebihan proton secara terperinci. pasal automotive awareness kat mesia memang low. create the hype is good.

  56. Dsz dh resign…?sdih bla org yg sgt penting dlm proton tiada ms preve dlancarkn nti….

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,458 other followers