funtasticko design

http://funtasticko.net

Mazda CX-5 bakal dilancarkan bulan hadapan

6 Komen

Mazda bakal melancarkan model CX-5 generasi baru bulan hadapan. Difahamkan harga untuk versi 2WD dibawah RM170,000, manakala untuk versi 4WD pula dijangka dibawah RM 180,000. Model ini bakal dijana dengan enjin berteknologi Skyactiv. Nantikan kemunculannya!

Advertisements

6 thoughts on “Mazda CX-5 bakal dilancarkan bulan hadapan

  1. macam around RM 15X, XXX

  2. bapak gmpak….tp preve lagi gempakk….SKYACTIVE tu ape????hebat kew???

    • engine skyactive tu lagi hebat dari camprolah bro..

    • skyactive ni ibarat adik Fiat multijetair.

    • skyactiv ni bukan sahaja melibatkan enjin, tapi melibatkan pembuatan body/chasis dan gear. kiranya skyactiv ni adalah satu jenama yg cuba diperkenalkan oleh mazda sebagai trademark mereka.

      Macam kebanyakan pengeluar kereta lain, teknologi enjin dipanggil lain, body lain, dan gear pun lain. so, takde satu jenama mcm mazda buat. ia juga lebih kepada strategi pemasaran syarikat tersebut.

    • bercakap pasal preve, mase aku pergi ke sekolah,aku ade nampak trak bawak dua kereta yang ditutup dengan kain…tak syak lagi preve…aku pun ape lagi, aku seluk poket aku nak cari hp, tapi tak bawak…(ye la…kat sekolah mane boleh bawak hp…huhuhu…) anyway, preve punya launching dah nak dekat(dijangkakan 16 Apr)…mungkin masa ni proton nak prepare awal2 nak letak preve tu kat showroom kot…

      p/s: kalau nak tau, aku still lagi budak sekolah (ting. 2)…and aku masih single…hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s