funtasticko design

http://funtasticko.net

TERKINI : Dato’ Sri Syed Zainal tinggalkan Proton???

174 Komen

UPDATE :

MEDIA STATEMENT

FROM PROTON HOLDINGS BERHAD ON THE SPECULATION OF THE RESIGNATION OF

PROTON’S GROUP MANAGING DIRECTOR

 We refer to the news report in The Edge Financial Daily dated 10 April 2012 on the resignation of PROTON’s Group Managing Director, Dato’ Sri Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir. PROTON is not aware of the source of this speculation. Dato’ Sri Haji Syed Zainal is still holding the position of the Group Managing Director of PROTON, and his services are still required in the company.

 The post-acquisition exercise is still proceeding smoothly and upon the completion of the same, PROTON is expected to have a strong synergy of current and new management team members that will provide PROTON with the necessary impetus to lead the company in its aspiration to become a globally successful automotive player.

  [END OF STATEMENT]

Ini memang berita yang amat mendukacitakan dan mengejutkan. Pengarah Urusan Proton, Dato’ Sri Syed Zainal Abidin bakal meletakkan jawatannya dalam syarikat tersebut. Berita mengenainya telah dibuat oleh The Edge hari ini. Difahamkan akan ada lagi pegawai yang bakal meletakkan jawatan selepas ini. Setakat ini belum ada pengesahan dibuat oleh pihak Media Proton mengenai berita ini. Nantikan pengumuman rasmi yang akan dibuat dalam masa yang terdekat.

* Jika benar berita ini, ia pasti akan menjadi topik hangat. Makin panas Proton sekarang, semakin hampir dengan pelancaran Prevé ditambah pula dengan isu hangat ini. Siapakah yang bakal menggantikan beliau selepas ini?

174 thoughts on “TERKINI : Dato’ Sri Syed Zainal tinggalkan Proton???

  1. kecewa!

    • sesangat keciwa..
      Rase mcm x d future lak p1 nh..

    • 4 word. bodoh pemilik baru proton.

    • kalaulah aku ada duit byk nak je p beli saham Proton besar2 an kat open market pas berita DSZ letak jawatan ni. konpem murah nya. Pastu offer beli baki saham DRB milik pelabur2 selain Syed Mokhtar. Dah settle take over DRB Hicom nak mantain DSZ sbg MD.

      aiyoo dah nampak masa depan Proton mula cerah dgn program2 transformasi dalam Proton (Proton Preve’, P3-22A, replacement Perdana program, Proton EMAS), tb2 ada pulak yg suka main2 politik ni di saat DSZ memimpin Proton ke arah halatuju yg betul. geram nye.

      nampak gaya DRB Hicom ni bkn konglemerat jenis long term pemikiran la
      1- napa la plan nak jual Lotus di saat dah hampir berjaya trasformasi Lotus. dah masuk pun pasaran China. dah bjaya pun ambil Dany Bahar bekerja. Dah berjaya pun bina kereta konsep yg mengagumkan
      2- boleh pulak pi buang orang yg byk berjasa
      3- citer2 nak rebadge VW Polo bg jd Proton Polo

      pasni tak tau la apa citer pulak da

  2. orang kuat yang banyak buat perubahan dah berhenti.. kecewa

    • Proton boleh survive ke kalau semua orang kuat proton letak jawatan??? Dah la rakyat rakyat baru nak percaya dgn produk proton, jadi camni plak. Apa cerita dgn proton preve yg bakal lancar minggu depan ni? Dan apa masa depan proton??? Patutlah ramai beralih arah ke perodua.

  3. terkilan jgk dgn brita ni..bliau mletak jwatan…satu khlangan bsar buat proton..sdih2

  4. harap dato stay dgn kompeni automotif tempatan juga…mcm naza ke..inokom ke..lagi best kalau masuk modenas agar bole revive brand tu setaraf yamaha or honda motorcycle…

  5. Proton baru nk naik…:-(

  6. seblom ni saya respect dgn drb-hicom dan tan sri syed mokhtar… tapi bila dgr news mcm ni… rasa berbelah bagi… amat kecewa…

  7. DRB-Hicom mesti ada direction lain for Proton. i think after this Proton is probably gonna be an assembler only. read in paultan. got full story.

  8. Khamis lepas masa meeting dengan Dato’ Sri, memang Dato’ Sri ada beritahu kami bahawa beliau sudah menghantar surat letak jawatan, notis 3 bulan.

    Kami semua berharap Dato’ Sri menarik balik surat perletakan jawatan itu.

    • aku rasa…daripada tak tahu apa jadi pada masa depan… baik buat decision sendiri… letak jawatan lagi bagus… nak tunggu si DRB confirm..punya la lembab…

  9. sedey plak bila tau news mcm ni..aku suke cara datok zainal speech atas stage..arap dpt tgk dia speech utk preve nanti…

    • aku suka tgk dia sebab dia cool je… tapi kerja cekap dan pantas…

    • BETUL. dia style macam Steve Job. usaha sendiri kuat2 present sendiri. tak macam setengah orang tau arah je tp time nak launch produk macam dia la bikin semua

  10. Sukar nak percaya dengan pertetakkan jawatan DSZ sebgai MD proton…. mungkin hala tuju dan objektif DRB berbeza dengan objektif asal PROTON. Tapi yang aku pelik kenapa di berhentikan org yg berwibawa? Aku tak rasa DSZ rugi sebab banyak je company lain yg nak hire dia… DRB!!!! aku nak tngk ar sape lah yg dia nak appoint utk ganti DSZ…. jgn lepas ni terus lingkup sudah….

    • Kan letak jawatan, mana plak di berhentikan… Dalam DRB ada sorang lg bekas perodua, Dato’ Lukman Ibrahim, current COO DRB. DSZ pun ex-perodua…. Jangan main belasah je bro… Kalo DRB x cukup bagus, masa zaman Nazmi dulu, PROTON CITY tu saper buat?

      • DRB is not a car maker…. DRB just an assembles cars in Malaysia for such brand like Honda and Mercedes-Benz….. so what the hack did you so so excited about the PROTON CITY?

  11. haha..lex la korang ni….ini business to business punya hal..
    mmg dsz dari awal lagi kan korang dh tahu dia takkan bersama proton lagi selepas drb hicom ambil alih.

    aku cuba tgh bayang kalau datuk seri wahid ceo maybank hari ini jadi ceo proton.
    sebab datuk wahid ni mmg services oriented provider to gain profit.
    dari tm ke maybank, perkara pertama dia mesti buat ialah imej baru korporat.
    kemudian dia transform.
    letak org akaun dlm proton sbg ceo agak menarik.
    tapi wahid bukan orang drb. so dh tentu perkara ini tidak berlaku.

    sapa ganti dsz?
    dh tentu org dlm drb hicom.
    kalau drb letak orang yg hanya tahu buat duit, tapi tk faham kehendak pembeli kereta, proton akan kembali ke keadaan 20 tahun dahulu.

    kalau nk ganti ceo dsz hari ini, ceo baru mesti kena agresif dan lebih cepat buat decision dari dsz. dsz akan jadi benchmark utk ceo baru proton nanti.

    route proton hari ini sudah baik. cuma perlu kerja lebih kuat lagi untuk hasilkan kereta murah berkualiti dan merangkumi pelbagai jenis kelas kenderaan.

    cuma tertanya tanya, apa salahnya jika proton buat van moden untuk org meniaga dan syarikat spt vannete baru dan daihatsu.

    huhu….good luck proton…
    kami memerhati…

    • ni tgh lex la ni, haha. tula pasal, xkan nak start dr A balik kot, tu cite 1987 dulu. adoi, geleng kepala dr td.

    • dah ada dah van tu… tnggu approval jer

    • wahid ok. antara org muda plg menonjol, 40an da jd CEO sykt multinasional. pun jns kerja kuat. dia tau apa kehendak pengguna sbb dia pun mula dr bawah. respect anak org susah boleh mendaki tangga kejayaan. yer setuju dulu dia berjaya di TM dan skrg di Maybank.

      tp dia org Khazanah la. pas khazanah lompat PNB (pnb pemilik Maybank). pepun 2-2 tu gov nya senang la. yg ni tak mungkin kot, rasa cam ada org mintak jasa pengambilalihan Proton utk pegang jwtn DSZ kot. hehe. taupun as Chairmain Datuk Seri Jamil sendiri yg control operasi/ mgmnt Proton. tak dak da CEO/ MD

      sekali lagi 4 word
      BODOH PEMILIK BARU PROTON

  12. Hmm.. adakah Datuk SZ bakal mengikut langkah Datuk KD berhijrah ke Naza..

    • last2 NAZA gak maju. kalau NAZA yg menang bid ni mesti lg best. sbb walaupun NAZA ni kroni kuat tp anak beranak Nasimudin ni ada passion yg sgt kuat pada dunia automatif.

      passion anak beranak Nasimudin + pengalaman DSZ = kejayaan

  13. sedih, kecewa & harapan musnah terhadap Proton… confirm kalau Proton lingkup.. mmg aku bash DRB cukup2…

  14. sedih, kecewa & marah…

  15. please arr jgn gih naza, berselindung di sebalik muka kereta nasional ketiga. padahal hisap darah jek….
    -kalo Dsz gih bukan proton pon…harap boleh masuk modenas ker..develop modenas jadi owesome cam proton sekarang nih…tak pon gih arr oversea. maybe ader orang nak jadikan dier sebagai carlon gohn the second.
    -tapi benih molek nih..jatuh maner pung ..success sokmo-
    for dsz, thank for the hope…

    • lebih baik Naza dr anak syarikat DRB-Hicom… dulu Modenas adalah raja jalanan, but now… can you see any new Modenas model on the road, very rare…

  16. terbantut aku nak book preve..apa ni drb..aritu statmen nak naikkan price proton, pastu best person lak quit..aik xkan kejar untung je drb ni….rasa ramai kan cancel booking preve nnt…ilang best person, dah tak promising lagi la proton pasni

  17. Speculation what will happen

    1)Group Lotus dah tamatkan perjanjian ngan Lotus F1 (Genii Capital)… pada jangkaan saya Group Lotus akan dijual

    2) Model lama akan dibuat balik, rasanyer Savvy.

    3) Hibrid/Electric car project will be put onhold status…

    4) etc..

  18. Orang baru biasanya akan tak mahu continue legacy orang lama. Kalau preve tu di anak tirikan lepas ni tak terkejut kot. Alahai, baru je nak consider beli. Nanti jadi macam tiara atau juara, mampus.

  19. mungkin drb nampak calon dari kakitangannya sediada layak menggantikan DSZ di Proton. harapnya orang baru kelak dapat memberikan anjakan paradigma lebih baik dari dsz. kepada dsz…sekalung penghargaan dari rakyat Malaysia kerana telah merevive Proton dari pembuat kereta berkualiti rendah kepada pembuat kereta bertaraf global yang memahami kehendak pasaran.. all the best Dato’ in your future undertakings.

    • market knew already who going to replace DSZ… I’m doubt the new guy capabilities..

      • ntah 2 korek duit, tehc x d apa x d, last2 rugi.. last2 kerajaan bail out.. itu la situasi die…

  20. sayangnye bile orang yg betul2 layak mengemudikan proton meninggalkan proton saat proton mula naik semula………….

  21. masa mula2 ambik alih proton, org DRB tu dh jawab soalan wartawan, “kita dah bayar banyak, apa pendapat kamu (pertukaran personel dalam proton)”. jadi, inilah keputusannya. orang yang bagus mcm DSZ ditukar, kalau penggantinya lagi bagus x pe la, ini karang lagi buang karen, satu sen pun x guna

  22. satu lagi aku perasan topik psl perletakan jwtan DSZ nie, menyebabkan pengkomen2 dlm blog spt PT dgn FD nie seolah2 bersatu hati membangkang keputusan DSSZ tuh…….ramai rupenye yg syg pada DSSZ dan PROTON ni, wlaupun duk puji dan kritik

    • Bro, aku peminat perodua. Tapi aku tidak membenci proton. Aku respect proton sekarang tapi bila DSZ quit, aku rasa macam proton sudah hilang seorang yang menaikkan nama proton.

      • sangat2 setuju dgn bro……..proton bukanlah sesuatu jenama yg berharga klu track record sebelum ni tapi kesungguhan DSSZ utk membina jenama tuh yg buat aku sgt respek dgn die……..sayang sgt klu DSSZ nie pergi tinggalkan PROTON, sbb susah nk dptkn org yg berwibawa dan komited serta humble spt DSSZ nie…..

  23. secara jujurnya…. tetiba sokongan saya pada proton selama ini dah tinggal separuh…. baru jerk nak book preve bila launch nanti tiba2 jadi 50/50.. huhu

  24. adakah T.Mahalel Akan kembali?……

  25. Harap-harap DSZ menimbang semula keputusan. Tawar hati nak beli Preve bila dengar berita.

    http://www.facebook.com/pages/Kami-mahu-Dato-Seri-Syed-Zainal-kekal-sebagai-MD-Proton/325107387527899

  26. tak tau nak cakap apa… kecewa… dia menerapkan islamic management dalam proton you know? develope exora, solat hajat every week, all staff start their work with al-fatihah in the morning.. DSSZ… please dont…. please…

  27. Proton dh kluar statement, ini cuma khabar angin. HARAP MAKLUM…..

  28. I think it is about the future plan of DSZ vision against DRB-HICOM quick to get back their investment to buyout Proton vision. DSZ heavy reliance on LOTUS and back-up for LOTUS might the main culprit. It is an open secret DSZ want to use LOTUS and its motorsport to enhanced product awareness and potential for PROTON but LOTUS and motorsports is bleeding PROTON more than a vampire does. I’m sure DSZ is a good leader and sure NAZA or INOKOM under Sime-Darby waiting any time from now to offer him a new job.

    After this what can I see are,
    1. Proton Edar might as well merge with EON to rationalize dealers and service centre, enhancing after sales services.
    2. Proton Commerce will merge into Bank Muamalat unit.
    3. LOTUS will be sold to potential suitors with a good tag price (since DRB-HICOM is private entity, unlike Gov buy expensive than later sell cheap, or buy the loss making company then sell promit making company)
    4. Job cutting exercise to trim down overhead.
    5. Shah Alam plant turn into commercial mixed development development.
    6. All the Proton operation will be moved to Tg.Malim.
    7. More and more DRB-HICOM vendor in Proton parts.

    What also I really want to see before LOTUS sold are:-
    1. Proton transfer all the intellectual rights from LOTUS to PROTON first.
    2. Took and spinoff Lotus engineering to be the arm of PROTON including the R&D and design studios.

    • Khbar dalam The Edge bagitau DSZ tender for resignation bukan sebab kena buang atau DRB_HICOM tak mahukan dia, tetapi atas kapasiti percanggahan dan perbezaan dalam pelaksanaan dan nak bawa hala tuju PROTON. Bila tak sekepala tu yang DSZ tarik diri.

    • “2. Took and spinoff Lotus engineering to be the arm of PROTON including the R&D and design studios.”

      It’s the people working there the most valuable assets and we’re hurting their pride. What would guarantee that they will follow suit. Without them we’re as good as buying a building filled up with fancy machines.

  29. sayang nya bila dato’ sri tarik diri..
    percanggahan pendapat ni yang boleh memecah belah kan orang..
    sepatut nya bawak la berbincang dan membuat keputusan dengan mengambil kira hati rakyat..rakyat la yang membawa keuntungan kepada proton..
    drb patut pujuk dato’ sri atau proton bakal menanggung kerugian..
    sekian..

  30. Dh kuar kt berita tv3 td DSZ x resign

    • sementara je tu. masakan tak ada angin kalau pohon kuat bgoncang. rasa tu just DRB Hicom nya statement elakkan saham Proton jatuh. yer la pas 1-1 org pengurusan Proton kuar. as investor (minority shareholder) maybe dia akn pikir Proton dlm masalah

  31. dah xpayah nak sedih2 lagi..teruskan buat kerja anda semula

    http://www.cbt.com.my/2012/04/10/syed-zainal-abidin-stays-with-proton/

    • yes! nasib baik…

    • Statement tu tak ckp yg DSZ tidak resign. statement tu cuma cakap not ware of the source of speculation and DSZ still holding the position. so most likely DSZ dah hantar surat resign. kalau tak mesti statement tu denied straight forward cakap DSZ is not resigning and still holding bla bla..

  32. ok boleh beli Preve skrg..hahaha

  33. opss..aku was-was ngan berita DSZ x jdi resign ni..kot kot drb saje je hold dulu resignation DSZ tu sampai preve launch..kalo x, abes saham proton jatuh, pastu ramai cancel preve booking…kite nanti launch preve camne…adakah DSZ resign pas preve launch??

    • DSZ khabarnya sudah menghantar notis 3 bulan, maksudnya perletakkan jawatannya hanya akan berkuatkuasa pada pertengahan tahun ini. Maksudnya, memnag betul la DSZ resign, cuma belum berkuatkuasa lagi.

  34. Saya copy dari FB Hezeri Samsuri:

    MEDIA STATEMENT FROM PROTON HOLDINGS
    “We refer to the news report in The Edge Financial Daily dated 10 April 2012 on the resignation of PROTON’s Group Managing Director, Dato’ Sri Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir. PROTON is not aware of the source of this speculation. Dato’ Sri Haji Syed Zainal is still holding the position of the Group Managing Director of PROTON, and his services are still required in the company.
    The post-acquisition exercise is still proceeding smoothly and upon the completion of the same, PROTON is expected to have a strong synergy of current and new management team members that will provide PROTON with the necessary impetus to lead the company in its aspiration to become a globally successful automotive player.”

    Kalau kita baca betul-betul, media statement tersebut sebenarnya tidak menyangkal bahawa DSZ telah pun menghantar notis untuk berhenti. Ia sekadar menyatakan bahawa setakat hari ini, DSZ masih lagi CEO.

  35. rasa nak nangis tadi..huhu
    harap berita tv3 ni betul..baru semangat nak booking preve….

  36. alhamdullilah…. thanks to all who support DSZ…

  37. Saya copy dari salah satu komen di sini:

    “Business paper The Edge Financial daily reported his resignation today. The Malaysian Insider understands that he will serve his notice until the middle of the year and still attend the launch of the Proton Preve next Monday.”

    Jangan mudah tertipu. Media statement Proton sekadar mengatakan DSZ masih CEO. Tapi Proton/DRB tidak menyangkal bahawa DSZ sudah menghantar notis berhenti dan akan meninggalkan Proton pada pertengahan tahun ini.

    • kalaup pikir2 mmg betul. proton denied dssz berhenti saja. Tapi surat perletakan jawatan mesti dah diatas meja..

  38. Dengar cerita ada kena mengena dengan internal Audit done by Rothchild, firm, DRB & VW. Banyak lagi kepala dalam tu kan kena. & VW will buy equity in proton secara halus (sikit2 lama2 jadi bukit). Contract dengan MMC on GSC pun salah satu obstacles jugak. They are sorting things out.

  39. BERSIH KAN KETIDAKADILAN DLM PROTON,CKP2 KITA D PERMAIN KN.APA PUN KITA HARUSLAH SOKONG PERUBAHAN YANG POSITIF,DEMI KEBAIKAN RAKYAT MALAYSIA.

  40. Mmg betul..tender letter resignation 3 month. Pas 3 month dsz quit. Skg ni mmg proton required sgt service dsz sbb nk hold smp preve kuar. pastu goodbye.. org x kan cakap nk resign awal2.. mgkin dlm seminggu nk resign br announce.

  41. Mungkin juga satu tactical move daripada DSZ minta gaji dia nak naik agaknya. Main tarik2 tali gitu.🙂

  42. Mmm… sayang sangat…great leader; pencetus inspirasi ikon automatif DDSZ tidak lagi bersama proton. Kalau ini benar perkhabarannya, jelas hilang sudah sebahagian kerdip bintang yg baru mula bersinar dlm proton kini. Mmg ar patah tumbuh hilang berganti… tapi DDSZ tiada galang ganti. Hanya kerana nak kekalkn pengaruh DRB dlm proton?
    😦

    • Mungkin tiada galang ganti. Mungkin pengganti yang lebih baik. Contohnyer Team Liverpool dulu la. Masa Kevin Keegan keluar semua kata tiada galang ganti. Tapi lihat siapa yang ganti. Kenny Daglish. Lebih baik dari keevin keegan. Kalau Kevin Keegan tak cabut mungkin Kenny Daglish tak jadi legenda Liverpool.
      Moral of the story. “Bukan dia sorang sajer bleh buat kerja”

      • Mmm. Dlm kes nie. R u really sure? Setakat nie dia calon terbaik. Org kalau niat mmg nk tukar jawatan selalunya akan cakap seperti mana yg bro ckp. Dlm decision making perkara ‘cuba-cuba dulu baru tau’ sepatutnya dlm senarai kedua.

  43. welcome back Tengku Mahalel….

  44. bye bye proton.

  45. Mcm mn nk percaya lagi dgn brand “Proton” ? Org yg bagus pon dia tendang..means that product yg bagus pon akan di tendang juga ka ???

  46. klu TM kembali jd CEO proton maknanya proton telah ditunjukkan jalan kehancuran…lihat apa yg jd masa proton di bwh TM…Tun DM pun t’paksa singkirkan TM…

  47. pasnie proton rebadge VW…..huhu itu yang pasti…

  48. Harga saham Proton hari ni tak banyak berubah dalam jajaran 1 sen jek dengan bil saham bertukar tangan kurang 5k

    Harga terkini RM5.49 adalah diantara lingkungan harga tertinggi saham Proton untuk tahun ini dan telah pun bertahan dalam lingkungan RM5.40 ke RM5.50 sejak Feb lalu.

    Kalau ikut aku le, harga nih tengah “rest” sekejap sebelum naik lagi tinggi atau turun lagi rendah dan jika betul DSZ dah hantar surat perletakan jawatan, sesiapa yang dah ada untung sikit tuh, masa yang sesuai untuk jual saham Proton sekarang.

  49. kami bnci tgku mahalel…perosak proton ..proton jahanam bile dok bwah die…kni sbgai staff pnh rse ksakitan bile die handle proton,.,,benci tgku mahalel…pikir periuk sndri….xpkir org bawah lgsong

  50. Maaf OFF TOPIC sikit. Nak cakap pasal DRB yang di heret dalam cerita ni… Kali xsilap, DSZ dulu MD kat p2. Aku akui DSZ memang bagus. Kalo xsilap, masa dia kat perodua, 3 kali gov mintak dia join proton. Mesti ada sebab kenapa dia nak berhenti. Aku sokong DSZ dan harap dia akan kekal dalam proton. Jangan lupa, dalam DRB ada sorang lg ex-perodua, Dato Lukman Ibrahim sekarang COO DRB. Kalo korang yakin kat DSZ, nape korang xyakin kat Dato Lukman ni. Dua2 ex-perodua. Jangan pandang DRB kejam bro. Pasal lotus, kalo korang jd tokey, ko nak rugi x? bgtau aku satu tahun di mana lotus mencatatkan keuntungan selepas Tan Sri Yahya Ahmad beli Lotus ni. Satu tahun je, sila nyatakan.. xde kan… Sape Tan Sri Yahya Ahmad? Gi google. Ya, memang proton beli lotus untuk akses teknologi lotus, tapi sampai bila nak jadi parasit cekik kewangan proton.. Sila pikir dari segi positif kat situ. tapi penjualan lotus tu kabar angin je kan, so case closed! Kenapa korang nak salahkan DRB? Apa dosa DRB? Masing2 ada kelebihan masing2. Kalo DRB xcukup bagus, SUZUKI, MITSUBISHI, AUDI dan lain2 saper jual kat malaysia? WV saper pasang kat malaysia? Dan jangan lupa, Dato seri jamil kan pernah cakap, selagi dia jaga proton, dia akan cuba supaya x rebadge jenama lain… Bagi la peluang kat DRB buktikan. EON(anak syarikat DRB) dah jual jenama proton ni 20 tahun lebih.. Sampai sekarang sihat je EON ni… So rasanya xada masalah kalo orang DRB nak diserapkan dalam PROTON HOLDING maupun PROTON EDAR. Pasal nanti DRB nak jual kat WV plak, yang xtau jangan cakap. Kalo DRB ada niat nak jual kat WV, kenapa DRB beli baki 7.27% share proton di pasaran terbuka menjadikan share DRB dalam PROTON adalah 50.01% yang nilainya berbilion ringgit(kalo xsilap total 3 bilion)?? Adakah DRB main2 dalam pembelian PROTON? Kepada yang tak tau cite, jangan main hentam DRB je…. Jangan suka dengar dari mulut orang, pastu tambah bukan2.. BTW, DSZ memang terbaik…

    • Masalahnya proton mempunyai sejarah yg teruk dgn DRB, adakah sejarah akan berulang….. masih ingatkah anda dgn tiara? kereta paling teruk pernah dihasilkan oleh proton, Tiara adalah projek DRB walaupun byk org dalam proton x setuju masa nak buat Tiara….

    • apa agaknya akan berlaku?
      -dsz berenti
      -drb-hicom nak untung
      -naikkan semua kereta proton selepas preve
      -sbb? sbb nak jaga kepentingan dalam suzuki dll
      -pembeli terpaksa beli sbb dh jadi ‘keperluan’
      -alamat kereta proton pun dah tak mampu milik lepas ni , preve will be the last value for money car from proton
      -baik beli skrg (eh terpromote lak) huhu

      • Bro, preve zaman DSZ. harga 62k yg basic. tu ko nak kata drb letak harga ke, DSZ letak harga?

      • entah, kenapa lak? hehe

      • popkorn..
        basic preve harga RM59,540.00 lah

        kalo benda bodoh tu pun ko tak tau..
        ko tak yah sembang pandai lar..

        MITSUBISHI, SUZUKI, AUDI tu,
        kalo NAZA pasang pun bole laku..
        takde sapa2 kat Malaysia ni beli kereta2 tu sbb ‘dipasang oleh DRB’… doh..

    • bila control tambah2 over 50% so lg senang la nak control. tak dak sapa leh bantah nak buat apa2. kalau shareholder lain gabung sekalipun tetap tak berkeupayaan batalkan apa DRB Hicom.

      so dah tentu la lagi mudah nak jual pd VW. tp rasanya tak kot sbb Syed Mokhtar bkn jenis gtu. tp rasanya jual Lotus tak bijak la. rasa cam byk company je terutama dari China yg tunggu masa nak beli. Lotus memang akn dpt tawaran harga yg amat lumayan terutama dari pembeli2 China yg amat dahagakan branding + teknologi. ataupun DRB Hicom just guna alasan Lotus merugikan walhal diaorang memang dari awal plan nak jual utk cover sebahagian pembelian Proton.

      memang kita bodoh la kalau sia2 kan Lotus. nak beli maybe senang. nak lepas lagi senang. tp nak dapat balik bukan senang beb tambah2 transformasi Lotus akan selesai bbrp tahun lg je.

      tunggu dan lihat je la sapa akan gigit jari

      • sekurang2nya, nazmi ada cakap nak jual 50% kepentingan kilang dia kat tanjung malim kat GM. tu cerdik ke?

  51. Bagi aku la. Elok berenti jer DSZ. Dengan keberhentian DSZ ini mungkin akan meningkatkan jualan Preve.

  52. Proton needs DSZ!!!! He’s brilliant and he knows what is he doing and he has big plans in Proton ahead 2012 and beyond. However, if he step down. I’m not sure what will happened to Proton.

    He is good in speach (for example during the launch of Exora). Many others during speach, lots of “E”and “A” words coming out as they can’t think of what they want to say.

    DSZ must stay. I’m sure many of your fans love you and like to see you on stage!!!

  53. saya akan jual satria saya kalau dsz letak jawatan dan tengku mahaleel jadi md baru proton.

    tengku mahaleel itu memang tak boleh….

  54. aku baru perasan.. ramai jugak yg kutuk proton.. kata macam macam kononnya tak berkualiti la haper.. tapi kali ni pakat duk puji DSZ la pulak… mihahaha

    dulu amsa dok mengutuk proton tak sedar pulak secara automatik dia kutuk DSZ sekali ..

  55. kalau preve tak laku, senang je drb boleh blame old management. kalau laku, kaut untung je.

    tapi dgn management baru, aku takut model preve akan terbiar jer. new management mesti nak diorang punyer product sendiri. pakai jer experience and skill yg dah ada dari hasil preve, lepas tu 3 tahun lagi, kuar model baru, name baru. yeayyy.. lepas tu preve jadi macam savvy. takde sape peduli. lepas 3 tahun preve takde resale value..muhahahaha..

    perlu ke hold dulu nak booking preve ni?

    • kenapa drb perlu biarkan preve mcm tu? ko ingat kos buat sebuah kete sikit ker? 600-700k bro. sbb tu wira dari 1994-2007 ada lg… sbb apa, kos tinggi. and, memang dalam proton sesebuah kereta hanya 4-5 tahun je jangka hayat dia. so apa ada masalah lepas 3 tahun proton nak kuar kereta baru?

      • bro, awal2 aku baca komen ko pasal drb nampak mantap bro,tp tetiba cam kantoilah plak,murahnye nak buat sebijik kete, 600-700k jek kos , klu camtuh, setahun, prtn bleh bwk kuar 500 jenis kete ek🙂. Ngeee…

        Aku anggaplah ko tersalah taip. Typo kan. Tpkan,pasal wira tuh, mmgler prtn terlibat ngan development, tp xbyk, mcm perodua sekarang ler, wira tuh lebih kepada rebadge.

        Klu baca history prtn, kete yg paling mahal setakat nih(masih nunggu kos preve), ialah waja. Pastu gen2, (itupun sbb prtn masih blaja buat kete, xtau camne nak cut cost utk percepatkan production. Dulu mana ada pkai mule mule nih). Yg lain2 lebih krg jek, cume cara development semakin cpt sbb zaman semakin canggih. Yg rebdge jek murah,inspira.

        Waja xslh aku dijual tahun 2000 sblm di phase outkan bila kuar inspira. Yg aku heran, kete kos paling mahal dlm sejarah proton, xler dijual lelama sgt mcm wira, belum lagi ckp iswara, sampai jadi kete kebal.

        gen2 kuar tahun 2004 yg merupakan yg kedua mahal, pun slow2 dh nak phase out.

        Camne kete rebadge kos lagi murah jual dr asal kete jadi kete kebal??? Punyalah lama jual. No offence, kete kebalpun, ttp kete yg bagus, cume nak pointkan brp lama prtn dahulu nak jualnya kerana nak cover kos.

        Tpkan, nak kata typo, jrg org tulis nilai dia 100m kan. Xtaulah, mgkin aku silap kot…he…he…maaf dipohon🙂

      • kahkahkah..
        kos bikin sebuah keter 600-700K je ker????

        kahkahkahkah..
        sumpah murah bro.. sumpah…

        kahkahkahkah…
        berenti lah tulis komen bro…
        nampak sgt bodoh nyer..

  56. berita kt radio td DSSZ menafikan khabar angin bahawa beliau ada menyerahkan surat perletakan jawatan… em tp xtau la klau ni jawapan utk jaga harga saham..

  57. kenapalah perlu DSZ berbuat begitu? Proton mula nampak cerah tetapi dengan berita ini…. kegelapan macam mula pula…

  58. kalau betullah DSZ resign dikemudian hari, harap2 DSZ and the gang buka company kereta baru kasi beat sama itu DRB punya proton and p2…sub sime-darby company maybe…

  59. balik keje td aku x nmpak sebarang situasi ganjil kat proton shah alam….
    apa2 pun…
    jackiechanmeme.jpg utk berita kt atas

  60. kepada en mat, sorry.. aky typo…M, bukan K

    • dah agak ko typo🙂. Tp len kali, cube guna yg lebih terang coz terlalu jarang org taip 1m sebagai 1 juta dlm post. Paling tidak 1 mil@tulis penuh. Susah2 sgt, tulis juta jek. Erm, btl ker wira cost dia 600-700 juta? Seingat akula, dlm 100-300 juta max coz rebadge jek. Pkai mold yg sedia ader. Gen2 kena sumpah ke persona lg byk libat engineering, br around 170 juta jek. Wira, saga lama n iswara, prtn Xda buat rnd sgt, stakat wat interior design cam p2 skrg n bumper. Crash test sume mitsu dh buat, xbuatpun, aerodinamikpun xbuat, coz xubah aper2. Pluh n play. Waktu tuh prtn xbeli lotus lg, kes beli lotus proton byk blajo camne buat kete.

      Cost buat wira dah dekat ngan cost buat waja dr scratch, bio betik🙂.

      Of courselah drb xkan nak bg prtn lingkup, tp drb dh spend berbillion kat prtn, xkan dia nak tuggu 5 tahun br prtn untung, itupun xbleh cover lg cost pembelian. Byk cost cutting measure yg akan dibuat, cume hrp jgn sentuh bab engineering, parts n etc, erti kata lain rnd n part2 dlm prtn.

      Rega 59k bg preve bukan basiclah, itu executive@ m-line name dia. Basic@ standardline mana kuar lagi. Ko rase, sape letak rega basic@standard line nanti???

      Knpler org duk ckp executive preve basic line. Itupun belum tentu prtn bwk kuar preve basic@x. Plan mmg ader coz dh tgk. Cume xtau diberi green light oleh bod@x, coz kan bod tuh majority nih drb. Mgkin simpan cam exora basic dulu kot. Dh slow market, br release.

      • bro mat…leh aku tau brape rat mil..kos buat saga flx 1.3 n SE 16….quality teruk ar… FC kedarah….CVT dah gagal ke bro..ramai complain ataupun budget proton untuk saga nie paling ciput..itu sebab kete hampeh..lgi 1 kenapa masih guna platform campro…enjin tu tak efisyen la…aku cuma bimbang PREVE nye prestasi tak kemana je bro terutama IAFM varian..

      • bro jobobo. Flx tuh facelift ajer, bkn baru. Klu blm 500 million ++ ckit. Iafm+, gbox getrag n punch masuk dlm cost rnd powertrain n drivererrain. Flx cume involve internal test coz just kosmetik change. R n h yg baru, n slap in gbox n engine dr pheonix project.

        Pasal cvt gagal@x, xda plak dgr. Yg masalah tuh, ada dgr, tp bkn involve cvt, yg cvt dh rectify. Yg fc kuat flx, ikut forum kelab, ok jek, ada sorg dua jek yg fc sama cam blm lame, itupun coz enjin ,masih br. Mcm2 lg variable yg berbeza cam traffic condition tmpt org tuh, cara pemanduan cvt n kaki kanan coz yg lain2 sume ok n jimat n mmg jauh lg jimat dr blm@fl.

        Yg lain masih sama mcm blm asal, so, stakat cost facelift, xsampai 100 juta pun. Figure exact xdpt coz jrg facelift dia announce, yg dbgtau, cume puluh juta jek.

        Lainla saga replacement. Mmg buat saga lagi mahal dr exora coz masa saga dulu, coz iafm br mula diperkenalkan n iafm 1.3 unik bg saga n gearbox aichikikai juga unik bg saga ajek. Nak strech platform n bg design proportionate mmg ssh. Tp solute diaorg. Ko tgk hnda city lama yg distrech dr platform jazz, latio sedan strech dr hatchback. Tp saga strech dr savvy lg lawo aku rasalah dimate aku dr kete2 nippon aku sebut kat atas, n rega saga lg murah dr savvy , tp saiz lg beso.

  61. harap2 ni sume drama drb utk test market nk tgok bpe ramai yg sokong DSZ. kalau DSZ keluar juga semoga jd menteri. hihi

  62. ramai yang menyokong batang tubuh dsz dari syed zainal..ingatkan sayang kat proton tapi sayang kat proton sbb dsz…nak beli kete tak leh paksa…memang ar sape bos tu yang akan d percayai..tapi memang dsz akan d hentikan cuma masa je akan menentukan…
    selalgi masih kereta nasional slagi tu sokong..drb pun tak bodoh slpas inject 1bilion lebh nak beli Proton….macam2 orang kata kat drb tapi ramai juga yang keje dengan drb n satu2nya syarikat yang berjaya yakinkan mercedes untuk buat kilang d luar Jerman…kat Pekan tu je yang ada kilang Mercedes slain dari Jerman…
    semua ada baik n buruk tapi bila ura2 dsz akan kuar semua dah down…
    nape takde orang abik kira down orang Proton masa dsz mula2 masuk..dsz ni orang Perodua..musuh tradisi Proton!…
    tapi bila dsz jadi kesayangan bukan saje drb d maki hamun, syed mokhtar pun d maki hamun…

    kita ada duit berjuta agak2nya beli kereta Proton tak agak2nya…bila kita d katakan bilionair, kereta apa agaknay yang kereta kita pakai!…sape nak pakai perdana aku nak tanya secara ikhlas…dsz nak kuar pun dah tak nak beli Proton…tapi syed mokhtar ada duit berbilion pun masih bergaya pakai perdana je…jadi sape lagi sayang Proton n guna kereta proton kalau bilionair macam dia…

    apa taraf kereta proton d mata yang sayang kat dsz kat sini…sayang n support Proton bila dsz ada..bila dsz kuar, semua pun nak kuar juga..baguslah…

    agak2nya bila dsz kuar, kualiti kereta proton akan sangat teruk, drb hicom akan d maki hamun berguni2, tan sri syed mokhtar pun akan d maki hamun berguni2…apa2 sahaja perkataan akan keluar sbb sayang kepada dsz…bes jadi dsz…datang dari Perodua n jadi drebar Proton n d sayangi geng2 proton..tahniah dsz…jasa meningkatkan kualiti n kebolehpercayaan kepada jenama Proton akan sentiasa d ingati

    • kilang mercedes ada jugak kat negara lain mcm di india, argentina dan mesir, bukan kat pekan je, tak silap aku la

    • DSZ bawak konfiden pada khalayak untuk memiliki semula proton… itu adalah yg paling penting berbanding model yang dia bawa… macam biasa yang membeli ni akan membeli produk yang dia konfiden… konfiden akan hilang kalu kita tak tahu nasib produk yg kita beli dgn loan 5, 7, 9 mungkin ada 10 tahun.

      mana2 organisasi yang ada perubahan struktur pengurusan sudah tentu akan ada perubahan halatuju… kalu sesiapa pon jadi bos pasti akan utamakan projek dia sendiri.. apa yg jadi sekarang ialah ramai yang dah hilang konfiden takut model akhir DSZ nie akan dilupakan begitu saja jika gagal atau kurang berjaya……

    • gie7… Haiyo…. ayat tunggang langgang.. bebelit2 dan berputar2… susah nak paham…

  63. ayat tunggang langgang sbb tak reti sangat berbahasa Melayu pe lagi bahasa asing…orang kata sellau misscomunication…mana yang penting Proton ke DSZ..kpd rose saya mitak maaf sbb ayat saya memang tunggang langgang…tak reti sangat nak buat orang faham…tapi tangan gatal nak mengomen..

    yang kata kilang mercedes ada kat filipina, india, argentina…em,,,,mesir pun ada…emmmm

    kat Pekan tu satu2nya..setakat tahun lepas masih2 satu2nya d luar Jerman…kalau tahun ni tak tahulah…harap2 kenyataan aku ni salah sbb memang tak pandai pun pasal automotif ni..tapi tangan je galak nak komen..

    • Dekat banyak negara dah ada kilang Merz …

      http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz

    • Syarikat yg berjaya adalah syarikat yg memenangi kehendak pengguna. Tulah yg dibawa oleh dsz. Skg ramai yg sudah memiliki kereta proton seperti pesona dan saga atas leadership sapa. Tp apa yg drb penah bawak smp ke tangan pngguna biasa yg majoriti x mampu beli kereta mercz.

      Kena igt persepsi org ramai bole menentukan jatuh naik sesebuah syarikat walaupun produk die bagus. Spt mn brand apple yg sudah sinonim dgn nama steve job kerana die yg bw perubahan besar dan kembalikan keyakinan pengguna terhadap apple. Cuma bezanya steve job pergi semasa die di dalam apple yg sudah cukup kukuh dan most valuable company in the world. Tp proton dsz pergi atas dasar ketidak persefahaman dgn brand proton yg br nak mengukir nama dibibir masyrakat.

  64. Off Topic.. LAngkawi terasa gegaran sekarang. Ada gempa dimana ni?

  65. Lotus sangat tertekan dan bengang sampai keluarkan PR sebegini lawak. tapi benar dan nampak marah benar dengan rumor dan apa yg berlaku.

  66. Analisis: DRB-Hicom mampu pulih PROTON
    Oleh Ahmad Farizal Hajat
    ahmadfarizal@bharian.com.my
    2012/04/12
    Konglomerat miliki pengalaman, kepakaran laksana program transformasi syarikat

    SUDAH hampir tiga bulan teka teki mengenai siapa pemilik baru PROTON Holdings Bhd terjawab dan dalam tempoh itu pelbagai isu berkaitan syarikat kereta nasional itu diperkatakan.

    Antaranya penurunan penguasaan pasarannya dalam pasaran automotif tempatan dan isu membabitkan Bill-of-Material yang mengekang eksport keretanya hingga menyebabkan ia terpaksa menanggung kerugian daripada setiap kereta yang dieksport.

    Isu lain ialah berkaitan kegagalan anak syarikat milik penuh PROTON Holdings, Lotus Group International Ltd, hingga menyebabkannya terpaksa menanggung kos berbilion ringgit dan yang membabitkan dakwaan salah urus serta amalan keputusan berkecuali kumpulan pengurusan kanannya berkaitan kos kawalan, logistik dan penempatan.

    Ketika ini, perhatian terarah pula kepada perancangan serta strategi yang bakal dilaksanakan pemilik barunya, DRB-Hicom Bhd dalam menentukan strategi dan hala tuju pengeluar kereta nasional itu.

    Paling utama, penganalisis melihat konglomerat itu harus menangani empat isu utama itu yang disifatkan mereka sebagai penyebab utama kepada penurunan prestasi kewangan syarikat yang berusia hampir 30 tahun itu.

    Namun, wujud juga segelintir pihak yang skeptikal dengan kewibawaan DRB-Hicom dalam mengemudikan pengeluar kereta nasional itu ke arah era baru, kerana mereka masih tidak yakin konglomerat yang berpengalaman 28 tahun dalam industri automotif itu mampu membuat transformasi diperlukan PROTON Holdings.
    Bagaimanapun jika disingkap latar belakang DRB-Hicom, ia sebenarnya sudah berpengalaman dalam melaksanakan transformasi.

    Pengarah Urusan Kumpulannya, Datuk Seri Mohd Khamil Jamil, telah pun berjaya mengemudi konglomerat itu melalui pelan transformasi lima tahun (bermula pada tahun kewangan 2007 hingga tahun kewangan 2011 yang berakhir 31 Mac 2011).

    Pada akhir tempoh itu, DRB-Hicom meraih pencapaian memberangsangkan dengan mencatatkan peningkatan pendapatan 135 peratus dari RM2.9 bilion kepada RM6.8 bilion, meningkatkan keuntungan sebelum cukai 275 peratus kepada RM701.5 juta daripada RM187.1 juta; dan mengurangkan nisbah hutangnya kepada 0.26 kali dari 0.87 kali.

    Dalam tempoh sama, DRB-Hicom turut menjalin perkongsian strategik dengan jenama terkenal global termasuk Mercedes-Benz, Honda, Suzuki, Mitsubishi, Isuzu, Mahindra, Audi AG dan Volkswagen AG; selain mampu mengeluarkan enjin untuk jenama motosikal terkemuka seperti Honda, Yamaha dan Suzuki.

    “Di sini jelas kita boleh melihat bahawa setiap perniagaan diuruskan DRB-Hicom lebih menjurus kepada pendekatan keusahawanan dan langsung tidak bergantung kepada naungan atau tunjuk ajar daripada kerajaan.

    “Aspek pengurusannya pula lebih mengutamakan kepentingan perniagaan bagi mencapai sasaran ditetapkan dan mengelak daripada kegagalan.

    “Justeru, pendekatan konglomerat itu dilihat sesuai bagi menangani isu yang dihadapi PROTON Holdings,” kata seorang penganalisis.

    Sebagai peserta utama industri automotif di Malaysia dan terbabit dalam rantaian bersepadu keseluruhan ekosistem automotif, DRB-Hicom sudah tentu mempunyai model perniagaannya untuk meningkatkan daya saing global PROTON Holdings.

    Aset utama DRB-Hicom dalam menjayakan aspirasi mengubah PROTON Holding kepada sebuah entiti yang menguntungkan ialah pengalaman luasnya dalam sektor automotif tempatan serta rangkaian perkongsian strategik dengan pengeluar kenderaan ternama dunia.

    Di samping itu, jalinan kerjasama perniagaan yang sudah lama wujud antaranya dan PROTON Holdings, seperti pembuatan komponen daripada HICOM-TeckSee Manufacturing (M) Sdn Bhd, Oriental Summit Industries Sdn Bhd (OSI), PHN Industry Sdn Bhd dan HICOM Diecastings Sdn Bhd, turut menjadi kelebihan kepada konglomerat itu.

    “Dengan kelebihan yang dimiliki DRB-Hicom itu, model perniagaan baru yang akan diperkenalkannya sudah pasti akan memastikan kesinambungan dan kecemerlangan PROTON Holdings bersama semua ekosistem automotif negara di masa depan,” kata penganalisis berkenaan, sambil melahirkan keyakinan DRB-Hicom mampu mengukuhkan operasi syarikat nasional itu, khususnya dari segi penempatan dan pembangunan vendor, pembuatan sistem dan rangkaian pengedaran dan lebih penting lagi, kehadirannya di pasaran serantau sebagai kereta ASEAN

    http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Analisis_DRB-HicommampupulihPROTON/Article

  67. In my opinion, it’s now a good time for DSZ to start up a new car maker company. Surely he will get a good support from any financial institution to fund up the new company. With DSZ good re[putation, his new car maker company will surely get a number of wise yet intelligent engineers to join.

    I would personally suggest DSZ to form a new car maker company with attention on producing cheaper cars with green technology, and also to venture into the MPV and commercial small van sector as well.
    Produce new car that is not PROTON, not PERODUA not NAZA… beat them… I will be the first buyer for your MPV
    Go DSZ, go DSZ

  68. Kosmo semalam.. proton menafikan DSSZ letak jawatan…

  69. better DSSZ to join NAZA instead of Perodua… I know he will change NAZA drastically & will not more be just as assembler… We might be can see a real NAZA car

  70. The full text of a statement sent out in an e-mail blast by Lotus on Wednesday follows:

    Take a little look at what we found online. Don’t you think it’s funny? We do. We had a good old giggle. After all, we love a bit of self irony, just as well really. Although it’s funny, this one’s not accurate but then again, why let the facts get in the way of a good story? The inconvenient truth is–surprise, surprise–we have never said that there are no problems at Lotus.

    So whilst lots of people obviously feel the need to comment on Lotus’ current situation in the absence of proper facts or evidence, we can’t ignore these particular mistruths any longer even if we would like to, so we have decided to turn a negative into a positive and use this hilarious piece of ‘art’ to set the record straight regarding the status quo at Group Lotus and try to return a little stability to a fast changing situation.

    False rumour #1: Dany Bahar is no longer CEO of Group Lotus.

    Fact: Rubbish – Dany Bahar still is.

    False rumour #2: Dato’ Sri Syed is no longer Managing Director of Proton.

    Fact: Again rubbish. He still is.

    You can thank good old Tony Fernandes for these two. Don’t take everything he tweets too seriously—perhaps he’s still frustrated about owning Caterham instead of Lotus and the fact that he fights HRT and Marussia instead of Mercedes and Ferrari in F1.

    And whilst we’re on the subject of jokes—do you know the latest F1 joke? Mike Gascoyne, Caterham Group’s Chief Technical Officer, has gone missing. Why? He’s looking for the 30 to 40 points he predicted for the last F1 season. Funny.

    Speaking of F1: It seems that one special so called ‘independent’ source is at the root of the lion’s share of damaging rumours and misleading stories. The delightful Joe Saward which leads us nicely to…

    False rumour #3: Joe Saward is JUST an independent journalist.

    Fact: He is an active Director for the Caterham Group.

    And unlike some, we don’t want to get too personal, so we’ll leave it to you to judge how ‘independent’ his stories about Lotus are.

    False rumour #4: Group Lotus is no longer involved in F1.

    Fact: Lotus F1 Team and Group Lotus have reshaped their commercial relationship earlier this year. The new governance agreement signifies the continued commitment of Group Lotus to the team and the sport.

    Group Lotus’ branding and marketing rights and subsequent activities remain unaffected by the new agreement until at least 2017. Alongside continued branding and title partnership status, Group Lotus is also the exclusive master licensee for all Lotus F1 Team merchandise.

    The new agreement was reached following Group Lotus owners Proton providing team owners Genii with a £30m loan which is repayable within three years. In order to secure the loan Genii used 100% of the F1 team’s assets as collateral meaning that under the conditions of the loan agreement Proton have been given full title guarantee to all plant, machinery, show cars, computers, office and the Lotus F1 Team headquarters.

    In addition Proton retains the rights to purchase 10% of the F1 team. Another 10% share option will be activated if the team default on their loan obligations with Proton.

    Again we leave it to your judgement how ‘bad’ Lotus’ current situation in F1 is. And speaking of bad situations…

    False rumour #5: Group Lotus is going into administration.

    Fact: Rubbish. The takeover of our parent company Proton by DRB-HICOM couldn’t have come at a worse time, but up until that point Proton was (and still remains) fully committed to our five year business plan to create jobs and to expand the factory and business. With the takeover process the funding has been restricted and DRB-HICOM is taking time to understand what to do with the business. DRB-HICOM is currently in the middle of due diligence of Group Lotus and there have been and continue to be positive discussions between Group Lotus senior management and senior management at DRB-HICOM both here in Hethel and in Malaysia. At no point has DRB-HICOM indicated to Group Lotus that it intends to put the company into administration. The over-active rumour mill is seriously damaging our business reputation, image and credibility but it is what it is.

    The simple fact is, and we haven’t denied this—Lotus is going through a very difficult phase at the moment but we are showing true fighting spirit every day in trying to keep this vision alive. This is also a fact—no matter what people outside of Lotus may say or tweet or blog.

    http://www.autoweek.com/article/20120411/F1/120419968

    somethin to talk about..

  71. off topic jap..dah 3 proton showroom dah sy g..saja jer la..teruja nk book preve tu…doc ngan booking fee dah prepare dah pon..tp 3 3 xmmberi layanan..kita g masuk showroom bukan kita di sapa…tp dipandang gitu je..smpai sy yg tanya, mana sales punya org..pastu baru la dtg sorg..padahal xdak customer lain pon..myb btol la yg lain2 kritik psl layanan tu..trus xde mood nak book..tunggu je la g tempat lain..yg meyakinkan sket..kdg2 layanan gini yg nyebabkan org mula xyakin dgn proton..papepon kpd sales assstn semua,anda dimaafkan..sbb preve adalah model yg bagus..xsabo nak bawak..katanya 1bln leh dpt kalo booking cpt2..klo masa lancar nnti jgn mimpila nk cpt..berduyun2 org book

    • bukan bro saje. Saya pun sama. Cume kalau yg dah kenal saya tu je yg start tegur. Sampai kadang2 dah berbelik/lenjan dlm kereta baru nak mai.. Kalau dan mai saya mmg akan mintak test drive. Ada aku khesah.

    • saya pun pernah menghadapi situasi yg sama bila pergi ke showroom proton. Kadang-kala, sales person pun hanya duduk saja bila nampak kita. Dulu saya pernah ke showroom nissan. Layanan mereka sangat berbeza walaupun mungkin dia tahu kita bukan nak beli pun kereta tu. Tapi cara mereka menerangkan kereta mereka sangat mengujakan.

      Berbanding berurusan dengan proton, sales person tu hanya nak kejar sales sahaja. Asyik2 minta sediakan dokumen, sedangkan kereta proton tu pun belum diterangkan sehabis mungkin. Persoalan pun belum terjawab, dah pujuk org beli. Patut promote elok2 kan..

      Mungkin tak semua showroom proton sama, cuma nak cari yang terbaik tu agak sukar juga.

      • yup..btoi apa yg bro ckp tu..saja je g showroom dgn harapan dpt la info2..padahal byk info dah leak kt net ni..sajeje nak tgk pengetahuan diorg..takat ni sy g diorg xde nak xplain apa2..sy pulak yg kena korek2 tanya..papepon hrp slow2 la berubah..biar layanan tiptop wlopon org sekadar dtg jenguk2 xbeli…klo layanan ok org pon sronok..leh rekemen kt org len..silap2 berminat nak beli lak model2 tu..papepon suma dah ready..juz nak tunggu sbtu atau ahad ni..katanya dah leh tgk kete..klo tunggu lambat2 nnti booking list byk kang nnt raya baru leh dpt kete..hhahah..

      • itula yg saya harapkan. Tapi bukan semua. Sesetengah tempat jer.

      • xpa2..dah booking dah..tunggu jela..kalo nak tgk kete kene la tunggu isnin mlm 10.30 lancar..lewatnye..

    • Minggu lepas saya diberitahu oleh rakan Sales Assistant, Proton Edar dah mansuhkan insentif bulanan dan insentif suku-tahunan. Beberapa orang SA pun dah cabut. Sorang pergi Honda, sorang Mercedes, sorang VW dan sorang lagi tak pasti ke mana. Yang belah ni graduate-graduate ye, bukan yang SRP pun tak lepas.

      Dengan gaji basic hanya RM300 dan komisyen yang amat rendah (Saga=RM300, Persona=RM400, wtf?), apakah kualiti SA yang Proton akan dapat? “You pay peanuts, you get monkeys.”

      Dengan komisyen yang rendah, kenapa masih ada yang sanggup jadi SA? Yang tinggal hanyalah mereka yang tak layak kerja lain, ataupun yang kuat ‘makan’ diskaun. Setengah-setengah model, diskaun sampai beribu-ribu, tapi kekadang customer tak dapat sesen pun. Maksudnya salesman ni hidup bukan dengan komisyen, tetapi dengan menipu customer melalui diskaun.

      Kalau anda masuk showroon Proton dan anda tak dilayan, ini adalah kerana SA tu awal-awal dah boleh agak (melalui pengalaman) samada anda adalah genuine buyer atau anda perasan anda adalah Paul Tan dan sekadar nak memandu uji kereta.

      Anda rasa anda tak dihargai bila masuk showroom Proton? Sila komplen kepada Proton Edar Sdn Bhd kerana dasar pengrekrutan dan penggajian mereka memang akan menghasilkan SA yang tak suka layan orang. SA yang berpengetahuan dan ramah mesra dan tak menipu customer……mereka semua dah belah dari Proton Edar.

      • “Kalau anda masuk showroon Proton dan anda tak dilayan, ini adalah kerana SA tu awal-“… bodohnya SA tu. Words of mouth ialah benda yang paling powerful. Kalau dia tak beli ada kemungkinan dia akan persuade orang yang mungkin akan beli. Melalui pengalaman ia boleh pergi both way. Dan berapa banyak orang tak jadi beli sesuatu sebab kawan dia ada pengalaman negatif dengan Salesman yang jual.

      • Kia salesman sanggup pegi dari taman ke taman untuk kasi orang test drive kereta dia. Tanya orang Selayang kalau tak percaya. Aku yang minat Proton pun boleh terpesona kalau di layan macam tu.🙂

      • xpatut xpatut.
        itu macam ka..

        tp aku dh tau sorg salesman yg bagus.
        nextime nk bli proton, mmg aku g cari dia🙂

  72. ade aku kisah???

  73. Memang la SA tu bodoh…SA yang pandai, semua dah belah. Itu yang saya cuba sampaikan.

  74. Ini salah satu quote SA Proton kat FB:

    “Ye la lembu full loan mcm ko, lembu black list, lembu pay slip sakit, itulah lembu2 yg beli proton. Semua low class, bank pun menyampah nak wat kes proton.”

    Make your own opinion…

  75. Realitinya..sebilangan orang kita memang tak pandai nak jaga hati pelanggan. Contoh yang pernah berlaku di KFC iCity, dalam premis sendiri pun terajang pelanggan. Tak dinafikan pelanggan mulut celupar, tapi imej syarikat tercemar kerana staf layan customer macam tu..

    Proton pun tak terkecuali, ada je staf yang berfikiran “ala..kereta proton je..”. mereka ni hanya bekerja sekadar nak cari makan. Cuba kalau mereka yang betul2 minat, contohya seorang SA yang banyak pengetahuan tentang kereta, katakan dia mampu berhujah mcm Bro Mat dalam memberitahu pelanggan tentang kelebihan Proron kepada pelanggan…
    bayangkan apa persepsi pelanggan, mesti mereka berfikiran positif terhadap kereta proton..
    mungkin pengurusan baru kena rekrut betul2 SA ni supaya ada sikap positif terhadap pelanggan tak kira nak beli ke tak..

    p/s: kadang2 pergi kedai makan, kalau kita tanya macam2 kat pelayan, muka muncung dan masam macam tak puas hati, confirm lepas ni kita tak datang dah… sebab tu orang kita meniaga banyak yang lingkup… Indon yang jual keropok, goreng pisang jugak maju…”bang, nak beli apa bang..” mulut manis je walau kita sekadar lalu kedai mereka.. mungkin lain kali jika lalu disitu lagi kita akan beli sesuatu…

    • Memang ada SA yang berpengetahuan, ramah, sentiasa senyum dan suka tengok pelanggan datang bilik pameran, walaupun pelanggan tu cuma datang nak tengok-tengok. Tapi SA yang macam ni tak lama sebelum mereka angkat kaki dan pergi ke syarikat lain.

      Puncanya? Pengurusan Proton Edar yang tak reti nak memelihara SA yang bagus-bagus.

  76. Kalau betul dia letak jawatan, aku betul-betul nak dia balik semula ke perodua, bukan sebagai ceo, tapi sebagai head untuk specialized group untuk projek kereta homegrown perodua. Headhunt yang bagus-bagus dari proton sekarang, dan buat kereta yang terbaik dan tak payah fikir pasal politik. Kalau berjaya, ituakan jadi the sweetest revenge.

  77. KLU TAK TAHU PASAL PROTON LEBIH BAIK DIAM…..UTK PENGETAHUAN….LOGY PEMASANGAN KERETA PROTON DITANJUNG MALIM TELAH DIBINA DGN WANG PROTON SENDIRI TANPA DIPINJAM DARI MANA2 DGN KOS LEBIH KURANG 6 BILLION,,,,PERSOALANNYA WAJARKAH PROTON DIJUAL HANYA DGN NILAI LEBIH KURANG+- 1.3 BILLION KEPADA DRB HICOM???? INI BLM LAGI ASET YG SEDIA ADA DI KILANG SHAH ALAM DAN BANGGUNAN HEAD QUATERS DI TEPI KESAS HIGHWAY TU…… WAJARKAH KERAJAAN MENJUAL ASET PROTON DAN ASET RAKYAT MALAYSIA SEMURAH ITU?????? UTK PENGETAHUAN ANDA SEMUA SAYA ADALAH SALAH SEORG YG TERLIBAT MEMBAWA PULANG SERIBU UNIT PERTAMA KERETA PROTON YG BLM DIPASANG DARI KILANG MITSUBISHI DI MITZUSHIMA JAPAN PADA TAHUN 1995 UTK DIPASANG DIKILANG PROTON SHAH ALAM…. KAPAL YG MEMBAWA PULANG SERIBU UNIT PERTAMA TU BERNAMA ‘PERNAS SUASA’ MILIK SYARIKAT PERKAPALAN PERNAS(PNSL) MASUK BERITA TV3 PUN MASA SAMPAI DI PERLABUHAN KELANG … MASA TU KILANG HANYA MEMASANG KERETA DAN EON DITUGASKAN UTK MENGEDAR,MENJUAL DAN KHIDMAT LEPAS JUALAN(SERVICE) …JIKA DIKATAKAN PROTON KURANG BERJAYA ADAKAH DRB LEBIH BERJAYA????? SEDANGKAN DRB TELAH TERLIBAT SAMA DGN ROTON SEJAK AWAL PENUBUHAN PROTON LG………SBNRNYA KITA SEMUA HANYA PANDAI MENUDING JARI MENCARI KESALAHAN ORG LAIN……SIKAP KITA SEBGAI BANGSA DAN RAKYAT MALAYSIA SBNRNYA AMAT MENDUKACITAKAN. ORG KITA SENDIRI YG TAK BERJIWA BESAR SEBESAR HARAPAN MANTAN PM TUN MAHATHIR MASA MENUBUHKAN PROTON DULU,ORG MALAYSIA HANYA MAHU BARANG YG MURAH TAPI DLM MASA YG SAMA JUGA MAHUKAN BARANGAN DAN KOMPONEN YG BERKUALITI….PELIK TAPI BENAR….SEMUA NI MELETAKKAN PROTON DAN KERAJAAN DLM KEADAAN YG SERBA SALAH…JIKA PROTON GUNA KOMPONEN YG BERKUALITI DAN KOS YG MAHAL ADAKAH KERETA PROTON MAMPU DIMILIKI OLEH SEMUA LAPISAN MASYARAKAT???? PERTAMA SEKALI RAKYAT PASTI AKAN BERTANYA KENAPA KERETA BUATAN SENDIRI MAHAL HARGANYA…..DAN JIKA PROTON MEMASANG KOMPONEN YG BERQUALITY MAMPU KAH SEMUA GOLONGAN UTK MEMILIKINYA???? TERCAPAIKAH MISI DAN DASAR KERAJAAN UTK RAKYAT MAMPU MEMILIKI KERETA BUATAN SENDIRI???? PADA ANDA YG MAMPU MUNGKIN HANYA PANDAI MENYINDIR DAN MENGUTUK…JAUH SEKALI UTK MEMBERI SOKONGAN PADU…..YG HANYA PANDAI KATA TUTUP JER KILANG PROTON…..TAHUKAH ANDA JIKA KILANG PROTON DITUTUP BERAPA RIBU PEKERJA ANAK MELAYU YG AKAN HILANG PEKERJAAN…MUNGKIN DIANTARA MEREKA ADALAH SANAK SAUDARA ANDA SENDIRI….BERAPA RIBU LG PEKERJA DARI KILANG2 VENDOR YG AKAN MENGANGGUR….???? HAMPIR 90% ADALAH ORG DAN PEKERJA MELAYU…..MALANGNYA SEMANGAT YG KITA ADA TIDAK SEPERTI SEMANGAT YG ADA PADA BANGSA LAIN SPT ORG JEPUN,,CHINA…DAN BANGSA EROPAH YG BANGGA DGN BARANGAN BUATAN SENDIRI….HATI DAN JIWA KITA MASIH DIJAJAH……MELAYU MEMANG MUDAH LUPA…..ANDA AALAH BANGSA YG BUKAN DARI BANGSA PENDORONG PADA KEJAYAAN….BANGSA YG HANYA TAHU MENGHENTAM KELEMAHAN BANGSA SENDIRI…DAN BUKAN MENJADI BANGSA YG SAMA2 MEMBERI BUAH FIKIRAN,PANDANGAN YG MEMBINA DLM MENGHASILKAN PRODUK YG BERKUALITI….MALANG BAGI PIHAK KERAJAAN YG MENGHANTAR ANK2 KITA UTK MENIMBA ILMU HINGGA KE MENARA GADING DGN TUJUAN AGAR SUATU HRI KELAK DAPAT SAMA2 MEMBANGUNKAN NEGARA YG TERCINTA KITA NI….AKHIRNYA SUSU DIBALAS DGN TUBA…YG CERDIK PANDAI HASIL SUSUAN KERAJAAN NI LAH YG MENJADI BANGSA PENGKIANAT…..INILAH KEKECEWAAN YG SELALU DILUAHKAN OLEH MANTAN PM KITA DULU….. KITA HANYA MAHU MENJADI BANGSA YG DISUAP NASI HINGGA KEMULUT SAHAJA….KITA BUKAN BANGSA PEMIKIR….MENYALAHKAN KELEMAHAN BANGSA SENDIRI SAMA LAH SEPERTI MELUDAH KELANGIT YG MANA AKHIRNYA KENA DIATAS MUKA KIT SENDIRI…..RENUNG2 DAN FIKIR2KANLAH….SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN….MUDAH2AN DIHARI2 MENDATANG KITA AKAN MENJADI BANGSA YG ADA IMPROVMENT DARI SEGI PEMIKIRAN DAN WAWASAN MASA DEPAN NEGARA….TERIMA KASIH KEPADA SEMUA MANTAN PERDANA MENTERI…MENTERI2 KABINET….. DATO’SERI NAJIB DAN SELURUH WARGA MENTERI KABINET…SERTA RAKYAT MALAYSIA KESELURUHANNYA….BAWALAH KAMI DAN MALAYSIA KEPERSADA DUNIA…. EX-MARINE ENGINEER ,PERBADANAN NASIONAL SHIPPING LINE(PNSL) EX-EDARAN OTOMOBIL NASIONAL(EON) EX-PROTON……TERIMA KASIH KEPADA SEMUA WARGA PROTON…SESUNGGUHNYA ANDA SEMUA SUDAH MENCUBA YG TERBAIK….TERIMA KASIH JUGA BUAT SEMUA EX-DIRECTOR DAN CEO PROTON,,,,, TERIMA KASIH TAK TERHINGGA KEPADA DATO’SERI SYED ZAINAL ABIDIN SYED MOHD TAHIR….U ALL ARE THE BEST…ASSALAMUALAIKUM

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s