funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Jean Alesi memandu uji Proton Prevé!

108 Komen

Tu dia video terbaru Proton Prevé yang dipandu oleh Jean Alesi. Nampak gayanya dia macam puas hati je dengan kereta ni, hehehe…🙂

108 thoughts on “VIDEO : Jean Alesi memandu uji Proton Prevé!

  1. ada style laaaa…ni yang jeles ni..xmampu.. muke dia macam pelakon rambo tu..susah nak eja la nama dia…

    • slyvester stallone aka rambo

      • Terkesima kejap bila tgk video ni. First time jgk aku terkesima bila tgk kereta proton ni. Tak sangka proton blh keluarkan kereta superb camni. Hope secara fizikal pun akan superb gak la. Yang pasti proton must must must maintain and upgrade after sale service. Itu yang bakal menaikkan kembali nama proton di mata rakyat malaysia juga di mata dunia. Tahniah proton. Aku mesti test drive preve ini esok.

    • aku ingatkan rambo..hakhakhak

    • memang betul2 DRL la. hehe. memang cun la. video iklan paling cantik dari Proton. nampak mcm jalan Gerik-Jeli. Tasik banding ka? Putih nampak sikit. ok gak. cun. x nyesal ambil putih

      • xla…rsenye kalau x silap ni kat pertak. kalo x silap la..hehe

      • aku plak rasa ni kat jalan kuala kubu – bentong. jalan tu memang lengang gila.

      • Jalan ni kat pertak/ sungai Selangor dam, kuala kubu Baru. Gambar leak preve silver yg Ada orang tgh tu diambil diaorang buat shooting kat sini la.

      • jalan nh dari kuala kubu baru ke bukit freser. Sebelah empangan. jalan nh mmg lengang sampai kitorg bergambar sempat berbaring atas jalan raya sebelum dihon oleh bas.. kehkehkeh

      • ish mana ada DRL..yangtu LED nyala time lampu dibukak je kn.. bukan ke DRL ni nyala walau tak buka lampu utama???

  2. mcm2 dia puji…tngok gaya puji ikhlas,bkn dibayar utk puji ni…klu jean alesi pkai preve utk meyakinkan bkl p’beli di uk & eropah lg ok…

  3. tinggal 1 hari je lg sblm majlis pelancaran😀

  4. its been an honour to have an experienced and legendary guy like jean alesi himself to test drive the preve🙂

  5. Hmm..

    0:54 – Camne nak buat camtu masa test drive nanti ye? Huhu.
    1:22 – “The logo in the middle like that, it look like an animal want to bite, krrrtxxx…” Kenapa laa dia ni boleh terpikir camtu..haha
    1:35 – Inikah bunyi enjin Preve bila berada dalam cabin?

  6. xtau proton bagi berapa duit kpd dia …. hehe

    • Duta..Duta..Duta..Duta…………………………………. bukan Jalan Duta kutip toll

    • Confirm la bg duit bro… Alesi tu kan duta Lotus aka Proton, sapa yg nak jadi duta kalau x bayar, dah jadi duta mesti la cakap yg baik2 pasal produk yg dipromosikan, pernah ke bro tgk org burukkan produk sendiri…. apa punya komen daa… mcm tahap budak sekolah je…

  7. tdi saje round2 dlm kilang proton,nmpk dh beratus bijik inspira kaler elegence brown siap ngan rim baru ala2 exora bold punyer

  8. harap ada la review ttg varian cvt iafm+, klu ikut atas kertas, lg jimat petrol dr cfe, nak tau jimat tahap mana sbb bkn semua org target performance turbo, ada gak yg pakai utk dlm bandar je sekali sekala buat perjalanan jauh. test dgn 1/2 orang utk dlm bndr dan full load dgn brg kat bonet utk perjalanan jauh

    • memang ade kan.. preve executive iafm + cvt 6 speed… klu x silap la..

      • ada, tu la harap ada la review ttg varian ni, setakat ni review dua-dua sekali jd mcm review tu lbh byk ke cfe je, skrg nak yg detail punya, khas utk varian ni sahaja, tak mau campur2 huhu

  9. terdiam jap..depan smart gler..

  10. nampak tempat ni macam tasik kat jalan kuala kubu – bentong. selekoh mmg best layan situ, kreta tak byk. cuma kalo hujan aku seram tanah runtuh je.

  11. nampaknya masa derang shoot video ngan alesi ni la gamba yg leaked dulu tu. masa tu sume org dok teka apa la nama keta ni berdasarkan no plat yg sedikit terdedah. rupa2 mmg kt plat tu tulis p3-21a pon. anyway mmg looking fwd nk beli keta ni. tp lambat lg la, tgg smpai ada face lift skali lg, ngan spec n equipment yg lg improve. someday

  12. Maka terjawab sudah teka-teki sebelum ni (yang pic mamat try cover-up P3-21A).. demikian juga jawapan “teka nama kereta ni P – – – A”🙂 Amat mengujakan. Good job Proton!

  13. mana tau jean alesi dtg time pelancaran nanti?….apa kahabar..hehehe

  14. sy pelik la…nape blog ptan x kecoh langsung pasai preve’ nie..kosong je kt sebelah…

    • benda yang di’leak’ oleh insider ni kurang dihebohkan kat PT. kalau spyshot memang ada sebab diorang shoot atas jalan, so tak timbul isu ‘insider leak’. kalau brochure scan dan sebagainya yang belum diluluskan utk public, PT tak hebohkan sebab takmau ada tindakan undang2 dari proton dsb…

      • byk2 blog yg plg byk update cepat update pasal Proton Preve adalah
        1-lowyat forum
        2-funtastickodesign
        3-arena kereta

        paultan dan lain2 kurang

    • Yup, kat PT kalau nak submit spyshots (contoh : Exora color pyrite brown dolu-dolu) mereka akan confirmkan berkali-kali bahawa spyshots tersebut bukan diambil di dalam kawasan kilang untuk elakkan tindakan daripada pihak pengeluar kenderaan tersebut.

    • Profesional & Respect

    • pt lebih kpd berita rasmi, spyshot pun ada, tapi klu nak tgk bahan ‘leak’ tgk la kat fd, ak huhu

  15. Tempat yang TERBAIK untuk menguji Ride & Handling sesebuah kereta adalah SIMPANG PULAI..jalan turun dari cameroon highland ke simpang pulai, PLUS highway… ala-ala Initial D..perghhhhh..

    p/s:tapi hati-hati, di sana JALAN MENEMPAH MAUT bagi kereta yang ride and handlingnya macam sampah…hehe..
    kalau diorang buat lakonan di simpang pulai dan ambil lap yang cantik…fuhhh.. Preve deserved to get the best car of the year…

    • rumah aku dekat ngan bukit putus je..aku penah lalu jam 10 malam..sunyi sbb skrang dah ada higway tepi sana..memang maut la 2 kali tayar lari..wahahahha…naik kenari je kot.. =,=’

    • Sesapa orang Pagoh Muor Johor yang biasa lalu jalan Pagoh ke Liang Batu-Batu 27-Lenga-Bukit Kepong try la ride & handling keta Proton korang. Ambik corner tajam kat situ. Tak payah laju-laju try dlm 80kmj je cukup tengok keta korang nak terbabas / terbalik ke tak. Tapi jangan try keta Proton yg generasi lama cam Wira / Iswara / Perdana/ Waja lama / Toyota Vios / Altis / Honda City/ Civic EK / Civic 1.8/2.0 dan lebih2 lagi Myvi / Viva / Alza dah ler. Cukup try dgn Gen2 / Satria Neo / Persona aku berani jamin mesti senang2 je keta Proton korang makan keta jenama lain kat corner walaupun kat jalan lurus keta2 Proton korang tercirit kena makan keta jenama lain..

  16. KALU LIHAT PD MINIT 2:01

    DEKAT A-PILLAR TU AD MCM SATU OVALSHAPE..MESTI ITU CURTAIN AIRBAG COMPARTMEN?

    • curtain airbag kt dlm roof lining bro.. yg ovalshape tu tmpt wording utk airbag/srs je (bg variant yg ada curtain airbag ler.. kalo xde kosong jek).. xde ape spesel pn ovalshape tu..

    • itu mmg untuk simbol airbag. Kite x tahu la ada x. Tapi mana tahu R3 nyer nanti dapat curtain ker..

  17. Dam Kuala Kubu Bharu/Fraser Hill?

  18. best car of the year? Mak ai… belum test dah boleh judge. Bagus la orang malaysia ni.

  19. Secara neutral nya video ni mmg jelas untuk promosi iklan saja. X tau braper kali jean alesi kena hafal script ni pun. Semua patah kata towards to positive side. New way of marketing dr proton. Tp byk part bole improve lg supaya video ni nampak lebih live and sincere. Host die tu pun mat salleh mn plak. Ok brilliant idea..

  20. Tapi btul la.. Wiper kete prototype (kete dalam video ni, tak tau term betul) ngan production lain..

  21. DRL dia xnyala ke?

  22. org german dh test dulu radio preve?hahahahah

  23. Err…radio tu off the shelve…maknanya, Bosch dah jual module tu ke banyak company lain la.

    So, sebabkan dia barangan malaysia, kita kena bagi dia award Car of the year? Kalau bagi award Best Effort tu, kira logik la jugak. Car Of the Year?

    I suggest korang tak payah pong pang pong pang banyak sangat. A good car is a good car, tunggu dah launch, korang pi try dulu.

    Then you can pong pang pong pang sampai subuh.

    • you tak paham passion. spirit about car

    • Biar la orang pong pang pong pang sampai maghrib ke, ape masalahnye. Orang duk excited pasal produk malaysia sendiri, hang yang sakit hati sangat apesal? Kang orang sibuk pong pang pong pang pasal produk luar, tak sibuk pasal produk malaysia kang hang bising plak. Ape la masalah kamu ni. Tak suka, tak payah ler baca. Settle. Setiap orang ade minat masing2. Itu pun susah ke.

  24. Cheeky DSZ,

    Harga kereta ni 59k – 70k kan. Peningla DRB nak letak harga Polo rebadge nanti yang harga tentative dia dalam 70k. Mesti orang expect full feature macam Preve CFE gak. Either way kita customer dah win. Thanks DSZ.

    • Tu yg saya ckp yg preve dah letakkan satu standart baru dlm industri auto dekat malaysia…. lepas ni persaing akan counter attack balik dgn upgrade spec keta diaorang dgn harga yg sama, sekurang-kurangnya low spec dah ade 2 airbag + abs, ebd atleast kite customer yg untung….. thanks to Preve…

  25. Nampak gayanya dia macam puas hati je dengan kereta ni, hehehe…

    Memanglah muka puas sebab bawa kereta macam tu aje pun Proton bagi gaji dia besar sebab kerja dengan LOTUS. :-))

  26. Typo error atau kebodohan yang disengajakan?
    Mungkin dah terbiasa buat laporan seks dan scandal sana ahli politik, hampir tersilap taip pervert …. ‘Perve’

    http://utusan.com.my/utusan/info.asp?pg=special/CIL/preve.html

  27. nama pun advert mesti la kena over sikit ala2 holiwud. strateji marketing.

  28. jean alesi nak test drive preve je pun ade suara2 sumbang jg tu….
    jackiechanmeme.jpg

  29. http://utusan.com.my/utusan/info.asp?pg=special/CIL/preve.html
    “Pelancaran Proton Perve”…???? tido ke yang buat banner tu..

    • SEB BEK PERVE…DRPD PERVERT..ADOI..DAHLA BASHER CARIK POINT..tolongla check nama dulu sblm publish banner tu..huhuu jom rmai2 ke showroom mlm ni bagi yg xleh p plancaran kt MICEC tu

      • tuh standard utusan/metro arr bro… fitnah n lucah is deorang nyer culture….asyik nak lucah jek….(samer samer kiter gih bersih dua minggu lagih)

      • itu pun kalau bukak. Pergi tadi pun kene selak2 jer.. Dalam pun x leh masuk lagi..

    • terima kasih…dah perbetulkan ejaan Perve kepada Preve..

      Tapi still ada salah.. MIECC bukan MICEC.. aduhai… kenapa buat kerja macam takde pemantauan..malu QAQC utusan teruk camni.. nanti orang tak jumpa MIECC… pakat cari MICEC tak jumpe..

      p/s: tak sabar nak tgk baby baru lahir officiallly di TV di era transformer ni..teruja..

  30. Launch 16hb April.. tp esok br bole tgk kat showroom. Hari isnin pulak tuh. Mmg bagus btul launch date ni. Gambar leak dh bocor sana sini. Tak truja.. semangat nak tgk berkobar2 dh xde..tunggu jerla sebulan lg baru nampak kat atas jalan. Kalo member dh pakai okay br la decide nak proceed beli ke tidak..

    • tgk DSZ bg speech..kat situ CLIMAX penantian baby PREVE ni.. dapat rasakan DSZ nanti sebak sebab nak tinggalkan baby yang baru lahir ni kepada ‘bapa’ baru…

      memang la baby boleh ‘scan’ guna ultra sound 3D, dapat tgk imej walau belum lahir, tapi kemuncaknya tetap bila baby baru lahir menangis, semua gembira happy..
      haha..terbaik kiasan dari cucukman..haha

      p/s: harap ada R3 version nanti, kasi hangat macam launch Exora dulu, tetiba ada Exora Prime..

  31. harap selain comprehensive review masa launch karang, harap tuan tanah dah ready/pinjam maner maner civic,altis,forte,vios,city to make a proper showdown/comparison. tuh yang orang nak tahu….

  32. cuba cek advert VW kat paper arini.dorg launch 19/4 ni kot.ayat dia tu macam tuju kat preve ni jek..hahaha. agaknya dorang pun tercabar gak tuh. xbg peluang lama2 kat preve kot.

    • Mmm… mana2 company persaing pun la nie resah gelisah dgn kemunculan baby preve nie. Kat paper tengah galak promo forte, VW polo sedan dgn ayat sinis terhadap proton. Terutamanya VW terang2 dgn tema ‘kualiti jerman’. Apa2 pun preve still model terbaik proton kini. Mgkin VW lupa Dr. Wolfgang Karl Epple; Director of Quality Proton tu org jerman gak:)

      cheers!

      • satu kebanggaan bila company besar camtu rasa tercabar ngn preve.harap2 preve ni berjaya terjual dengan laris.aku maybe salah sorang pembelinya la kalo berkenan…hehehe

      • Mmm… nak tengok preve nie jadi kereta terlaris di m’sia, bagi saya mungkin tidak, tapi kalau paling laris dalam segmennya yg tu mmg confident sekali;) Sebabnya preve nie bukan dlm lingkungan average pendapatan majoriti mampu milik rakyat m’sia bagi segment nie. InsyaAllah, model preve nie bakal mendapat tempat dan sambutan yg galak dari masyarakat global, yg nie kena ar tunggu reaksi pengguna bila ia dilancarkan ke pasaran global 3 bulan mendatang:)

        Apa2 pun tahniah dan syabas kepada semua warga protonian di atas kelahiran model unggul ini. Sy bagi pihak sebahagian rakyat m’sia yg menjunjung kesungguhan dan semangat aspirasi anda warga kerja proton berharap usaha ini tidak hanya di sini dan moga terus maju melebarkan sayap gemilang:)

        Mmm… baru jer selesai tengok pelancaran preve kat tv1 online internet jer. Apa yg bleh dikatakan; Mmg terbaik model nie!!

        p/s : err… Dato Khamil, harap bleh improvekan lafaz ucap tu dgn lebih ‘melayu’ lagi lepas nie n x mau tersasul2 dgn teks yg mmg tersedia tu, x mau la ‘Malayzia’, ‘kitha’ bla bla bla.. dah mcm mat saleh cakap melayu ar plak, tau la model nie more to european hehehe.. sorry dato. Dan yg ditunggu, ‘Steve job’ M’sia; DDSZ mendapat tepukan gemuruh dan menarik sekali ayat2 pembakar semangat bersahajanya:) Tapi kali nie lebih banyak beri peluang kepada 4 pengarah teknikalnya memberi penerangan; seperti satu tindakan tersirat yg akhirnya beliau akan berundur jua nanti…huhuhu.. u r the best!! TQ.

        cheers!

  33. Syed Zainal mungkin tidak mahu sambung kontrak

    KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini membayangkan bahawa Pengarah Urusan Proton Holdings Bhd, Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir mungkin tidak mahu terus menerajui pengeluar kereta nasional itu di bawah pemilikan DRB-Hicom Bhd.

    Mahathir, yang juga penasihat Proton berkata dalam kes Syed Zainal, tidak ada kemungkinan pemecatan tetapi semata-mata soal mengenai perjanjian antara Syed Zainal dan DRB-Hicom mengenai cara terbaik untuk menangani masalah tidak diperlukan.

    “DRB-Hicom berhak menukar Pengarah Urusan kerana mereka kini memiliki Proton tetapi buat masa ini Syed Zainal masih pengarah urusan dan beliau dibayar bagi jawatan itu.

    “Bagaimanapun sudah tentunya beliau mungkin tidak mahu meneruskannya. Itu pilihan beliau,” kata Mahathir kepada pemberita selepas mempengerusikan Sesi Strategi Peringkat Tinggi Meja Bulat yang dianjurkan oleh Dewan Perdagangan dan Perindustrian Kebangsaan Malaysia.

    Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai laporan berita bahawa Syed Zainal mungkin disingkirkan sebagai pengarah urusan syarikat selepas pelancaran model sedan Proton Preve malam ini.

    Apabila ditanya mengenai potensi pengganti, Mahathir berkata:”Saya rasa jika Syed Zainal tidak berada di sana, DRB-Hicom perlu menggantikan seseorang di sana.

    “Mungkin, salah seorang daripada orang DRB-Hicom sendiri yang berpengalaman dalam industri automotif (boleh mengisi jawatan),” katanya.

    Minggu lalu, sebuah akhbar harian perniagaan melaporkan Syed Zainal sudah menyerahkan peletakan jawatan beliau, beberapa hari sebelum pelancaran model terkini Proton dan beberapa minggu selepas DRB-Hicom mengambil alih syarikat terbabit. – BERNAMA

    • aper, nak suruh TM ganti ker.. Hancus la p1..

    • harapnye sebab utama DSSZ tidak menyambung kontrak adalah disebabkan kehendak dirinya sendiri dan bukannya tekanan atau konflik drpd mana2 pihak terutamanya atas dasar politik

      • Mmm… mmg la kehendak dirinya tapi atas sebab tak bersetuju/ tak sehaluan dgn idea DRB terutamanya tentang penyelesaian isu Lotus.

        cheers!

    • ayat Tun pun mcm dia x brp nak sokong DSZ. kenapa Tun? semua org tau walau Tun tak dak syer dalam DRB tp pengaruh dia cukup besar.

      hope la DSZ berhenti sbb nak berhenti bkn sbb tekanan. tp kalau logik sapa mau bhenti di saat cipta kejayaan

      • Mmm… dari dulu lagi tun M mmg tak berkenan dgn DDSZ, even untul now dia under estimate DDSZ sebagai pengarah urusan proton. Atas sebab apa, yg nie kena tanya Tun M sendiri. Kalau baca artikel2nya tentang DDSZ, mmg mcm ada yg tak kena. Masa proton dah improve modelnya, dan kebetulan Dato’ Nadzmi dilantik jadi pengerusi, ada ker patut Tun M bleh claim, kejayaan proton hari ini adalah hasil usaha pengerusi barunya itu, sikit pun tak sentuh cetusan usaha yg dilakukan oleh DDSZ. Pastu, bila proton di hentam dan mendapat tekanan supaya dilepaskan lotus, salah satu artikelnya, tun M claim, pengurusan baru nie (selepas t maahalel) gagal membawa angka2 jualan seperti yg diharapkan, x plak blame Dato Nadzmi.
        Dan banyak la lagi ayat2 psyco nya bagi meletakkan DDSZ bukan CEO kegemarannya…. tapi apa2 pun Tun M masih tetap ikon pemimpin yg saya hormati… tapi dlm kes nie. sy x setuju dgn persepsi beliau.

        cheers!

  34. berita F1 takde ker???

  35. sebaik2 loan kereta ialah tempoh yang pendek sbb kereta bukan aset tp liabiliti…….klu bukan keperluan mendesak, pakai dulu kereta sekenhen sementara nk kumpul duit deposit muka utk bayar muka yang tinggi…..sebaik2 dptkn loan utk tempoh 5-7 tahun jer….9 thn x digalakkn sbb hrge kereta akan cecah 50% lebih mahal drpd hrge beli asal, byk tu beb….

    adalah lebih baik, jika dahulukan keperluan membeli aset spt rumah drpd kereta sbb hrga rumah makin lama, makin naik tp kereta makin lama, makin susut nilai…..

    • Jika tempoh bayaran 5-7 tahun , dah tentu bayarannya lebih tinggi dari loan 9 tahun.

      Jika mampu dengan jumlah bayaran bulanan selama 5-7 tu, teruskan.

      Tapi pertimbangkan juga keadaan luar jangka yang memerlukan kita menangguh bayaran.

      Jika tertunggak 2 bulan 21 hari, alamat kereta kesayangan kita tu duduk berehat dalam store yard sebelum dilelong kepada pemilik baru.

      Sebagai alternatif, (pada pendapat aku) buat loan 9 tahun. Tapi bayaran bulanan dilebihkan. (jumlah bulanan seperti loan 5 tahun).

      Ini akan menjadikan rekod bayaran kita terbaik dengan “advance” 2-3 ratus sebulan tu berkemungkinan dapat menampung sebulan dua bayaran dalam setahun!

      Jikalau tetiba nak pakai duit (nak kahwin atau nak kahwin LAGI… contohnya..) bolehlah kembali kepada jumlah bayaran asal atau tertangguh sebulan dua yang telah “advance” sebelum nih…

      Jika tiada aral melintang, dalam tempoh 5 tahun, baki pun bertambah sedikit, dan mintalah bank kira “full settlement” akaun tu dengan potongan faedah 2-3 tahun tuh…

      cam ne?

    • tapi interest rate kereta rendah paling tinggi pun below 4%. better duit kita yg byk tu kita guna utk buat pelaburan drpd byr d/payment byk2.

  36. http://www.mmail.com.my/story/dr-m-syed-zainal-may-not-want-stay-protons-md

    KUALA LUMPUR: Former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad today hinted that Proton Holdings Bhd Managing Director Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir might not want to continue leading the national car maker under the ownership of DRB-Hicom Bhd.

    Mahathir, who is also Proton adviser, said in Syed Zainal’s case, there was no question of sacking but merely a question of an agreement between the latter and DRB-Hicom as to how best to deal with the problem of redundancy.

    “DRB-Hicom is quite entitled to change the MD because they now own Proton but at the moment Syed Zainal is still the managing director and he is getting paid for the position.

  37. ok skrg tgh ucapan ceo proton huhu

  38. Melayzia… Alesi pon kalah camni… Haha

  39. ai…geram aku tgk ….geng drb kroni tun m.. ni… buat mcm depa keja lebih…

    • Bukan sapa kerja lebih tapi sapa Owner. Tak kisah la siapa pon owner akan buat camtuh ler. Ahchong ker ahlingam ker

  40. Br tgk pelancaran kat tv1… Menarik tul la… Nk tanya, exora r3 ada citr dak? Bila agak2 tu ye… Sape ade info sila kasi tau

  41. Overall.. Presentation semasa pelancaran Exora lebih baik, ucapan DRB panjang sangat, itupun baca teks..

    Presentation daripada team Proton tak berapa smooth, ‘tak nature’ seolah-olah hafal script… tapi takpelah, at least nampak teamwork.. DSZ still give a good speech and attract the audience..

    macam tak berapa tekankan sangat Ride & Handling by Proton.. nama Lotus tak kedengaran (mungkin petanda Lotus bakal kena jual)…

    • osem kan bile dsz hilite head2 dept dia tu utk tolong perikan presentation sama2…perodua ada buat? huhuhu😛

    • Tapi sedih jugak DSZ dah nak keluar…harap pengganti beliau akan teruskan apa yg DSZ telah mulakan…

  42. Unbelievable… Tadi waktu pelancaran, Pengerusi proton sebut, kos Preve hanya RM540 juta… others automotive car kena belajar dari proton…

  43. kenapa Tok Pa tak pakai baju yang sama dengan VVIP lain? dia lambat confirm kehadiran ke MIECC ke?

  44. rasa tak puas sbb takde version R3/ SE to be/ Special Edition mcm dulu2..

    sekurang2nya ada WOW sikit sebab dah bnyk gambar2 biasa leaked sebelum ni..

    Ucapan DSZ agak ringkas, mungkin bagi peluang kepada leader2 setiap department tunjukkan kebolehan masing-masing.. ucapan DSZ mmg bersemangat dalam keadaan dia control perasaan..hehehe…

    Harapnya model ni jadi sebuah model yang berjaya mengubah persepsi dunia kepada proton… harganya mungkin tak semua rakyat malaysia mampu memilikinya sebab purata pendapatan isi rumah rakyat malaysia RM3000-Rm4000 je…

    apepun, all the best new born baby namely Preve…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s