funtasticko design

http://funtasticko.net

Model konsep Chery TX SUV

4 Komen

Semakin hebat perkembangan industri automotif di nagara tembok besar China. Dengan pasaran yang luas pastinya ia menjadi rebutan pemain industri tempatan mahupun antarabangsa. Salah sebuah syarikat yang berpangkalan di China, Chery telah membuktikan mereka semakin serius untuk mencabar jenama-jenama terkemuka dunia dengan pengenalan model konsep yang dikenali sebagai TX SUV. Dengan rekaan yang futuristik dan menarik, pastinya ia bakal menjadi tumpuan di Beijing Auto Show yang akan berlangsung tidak lama lagi. Apa pendapat anda?

* tak silap saya Chery gunakan pereka luar untuk merekabentuk model konsep ni... 🙂

sumber : auto.sohu.com

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

Advertisements

4 thoughts on “Model konsep Chery TX SUV

  1. rasanya yang ini mereka guna pakai design studio kat italy…

  2. Chery outsource keje design ke Pininfarina, designer automotif itali, sama jugak mcm utk model chery eastar yg banyak kat malaysia skang ni.

  3. tak silap diaorang sekarang byk dengan Bertone. dulu dgn Pininfarina. plus skrg diaorang Chery dah setup company dgn Israel Corp mewujudkan brand baru nama Qoros utk cater segmen premium di Eropah/ China. Ex designer Mini Cooper dilantik sbg ketua rekabentuk Qoros. maybe ni salah 1 design dia selain design untuk kereta- kereta Qoros

  4. Mmm… cantik n futuris!:)

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s