funtasticko design

http://funtasticko.net

Nak cari SUV yang power? Biar Lamborghini “URUS”kannya

9 Komen

Bagi sesiapa yang super duper kaya aka millionaire/billionaire dan berkira-kira untuk membeli SUV baru, boleh la pertimbangkan model Lamborghini URUS ni. Namanya agak kelakar, tapi jika dibandingkan dengan Porsche yang nak bagi nama SUV barunya MACAN, yang ni nampak lebih sedap disebut. Nama URUS ini diambil dari nama spesies lembu liar bersaiz besar yang telah pupus di Eropah.

Model konsep SUV dari Lamborghini ini bakal dipamerkan di Beijing Auto Show 2012 yang bakal berlangsung tak lama lagi. Rekaannya yang radikal bakal menjadikannya perhatian utama di pameran tersebut. Pastinya tumpuan pemain industri automotif terkemuka dunia telah beralih kepada pasaran China yang ternyata lebih besar dan kos buruhnya yang rendah.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

Advertisements

9 thoughts on “Nak cari SUV yang power? Biar Lamborghini “URUS”kannya

  1. yang mampu urus hanya orang yang terlampau kaya sahaja 🙂

  2. dasat.. tak terURUS kewangan nanti.. haha!

  3. tgah2 meng’google lamborghini tadi. . . .ttiba temu blog ni. . .
    http://bustorama.blogspot.com/?view=magazine
    Ader anak Malaysia yg keja ngn Lamborghini…Bangga tgok. . . .N dier gak yg design Tuah n Emas. . .= )

  4. klau Azlan Proton yg design suv ni, mesti jadi gen2 aka persona tinggi n tayar besar.
    depan belakang kiri kanan dia nk lilit kasi sambung.
    proton elok cari designer lain la pulak. tk kisah la melayu ka, cina ka, iban ka, bangla ka, afrika ka supay design kereta proton cantik.

    satu lagi, drb hired la quality control manager yg super utk jaga kereta proton.
    ini jual je kereta, kena maki ngan pembeli.

  5. Walimatul Urus. Jemput Macan.

  6. Mmm…. suka design blakang dia. konsep blakang dah mcm gen2 jer. Bygkan future rekaan gen2 berevolusi (kalau ada sambungan la..) mcm nie. Nice:)

    cheers!

  7. Trend terbalik sekarang. dulu proton guna nama melayu diorang guna bahasa sepanyol. sekarang proton guna nama sepanyol diorang guna nama melayu plak.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s