funtasticko design

http://funtasticko.net

Youngman-Lotus L6, L5, L3 dan L5 versi GT

29 Komen

Youngman-Lotus L6

L6 merupakan model baru sepenuhnya, tetapi rekaannya hampir sama dengan L5 yang pada mulanya dianggap sebagai versi facelift model tersebut. Menurut Youngman, L6 adalah model yang baru dan dijana oleh enjin 2.0l dan bakal berada di pasaran China sebelum hujung tahun ini.

Sekali imbas pada bahagian hadapannya seperti sebuah MG. Yang menjadi persoalan sekarang, enjin 2.0l mana yang mereka guna untuk model ini?

Youngman-Lotus L5

Model L5 ini sama sahaja dengan versi yang sebelumnya, tetapi ia menggunakan enjin1.8l ika dilihat pada emblem dibahagian belakang. Enjin apakah yang digunakan pada model ini?

Youngman-Lotus L3 GT

Versi GT L3 merupakan minor changes kepada model tersebut. Rekaan gril dan bumper hadapan yang pelik, manakala lampu belakangnya menggunakan lampu Persona Elegance. Menggunakan enjin 1.6l yang berkemungkinan besar enjin Campro CPS.

Youngman-Lotus L5 GT

Versi GT L5 juga merupakan minor changes kepada model tersebut. Yang membezakannya dengan model L5 ialah rekaan gril dan bumper hadapan serta belakag. Menggunakan enjin 1.6l yang juga berkemungkinan besar enjin Campro CPS.

Youngman-Lotus L5 GT

Versi GT L5 juga merupakan minor changes kepada model tersebut. Yang membezakannya dengan model L5 ialah rekaan gril dan bumper hadapan serta belakag. Menggunakan enjin 1.6l yang juga berkemungkinan besar enjin Campro CPS.

Kesemua model ini termasuk Youngman-Lotus T5 SUV dipamerkan semasa Beijing Auto Show baru-baru ini. Nampaknya Youngman-Lotus semakin aggresif mencabar pengeluar lain di China.

sumber : www.chinacartimes.com

29 thoughts on “Youngman-Lotus L6, L5, L3 dan L5 versi GT

  1. suka design depan l6. !.8 l x silap mitsu inspira 1.8. 2.0l pun x silap mitsu punyer. Sekarang kene tunggu L7 dan L8 kan a.k.a adik Exora.

  2. wow… persona tu guna bumper M3 lah.. smart gak… kalau lah dorang ubah skit lampu depan tu… mmg smart

    • kat sni xde pun nk buat minor facelift persona..
      even tu pun ada org beli lg..klo buat lg or beli

      • yup.. sesuatu yg mengecewakan.. persona tu memang terbaik.. kalau la proton boleh buat balik persona jadi model baru kan bagus..

      • mcm ni kot, persona eol, ganti dgn saga R
        dah takde persona, ada preve je
        lps preve eol, mgkn proton bole buat ‘bigger’ persona supaya jd pengganti preve. tp bknlah 100% design cam persona, cuma ambik sikit2 jer
        klu tgk preve skrg pun ada iras persona dr segi bentuk body
        tp takla dekat sgt mcm antara f10 dgn f30, sbb klu buat mcm tu mcm kering idea lak, pastu rasa cam krg menarik/boring sbb takde beza sgt (exterior), cuma dr segi saiz je huhu

    • Persona mmg dh EOL, platform dgn design adalah dr model gen2, dh hampir 8thn sejak gen2 dikeluarkan, harap model saga blh jd new persona, GSC pula ganti tempat Saga

  3. erk..pd pandangan aku, yg cantik model L3 je..yg L6 tu side profile dia je mcm tak kena.

  4. tang grill depan nak tergelak lak rasenye….teringat zaman2 wira dulu…gitu la gril depan wira…haahaahh

  5. Huduh betol L6 ngan L5..pelik gila design dia..typical china car ade je yang tak kena..ish2..overuse nama Lotus plak tu..kalau la ada orang tak kenal “real Lotus” dengan kereta ni..aishh…mesti buruk nama Lotus..

    • Kenapa nak buruk nama lotus lak. X tahu ke, semenjak deorg tukar nama Youngman lotus dan letak badge engineering by lotus, sales deorg naik tau. Dan semua org tahu yg youngman mmg ada corroborate dengan lotus. So x salah.

    • kedai mamak lotus kat belakang klcc tu ok jer letak Lotus.. takde pun kata overuse…

    • jangan ingat lotus tu jenama kete sport jer.. ia juga jenama kejuruteraan iaitu Lotus Engineering. memang keje diorang membuat bantuan kejuruteraan kepada klien dan rakan kongsi. even GTR pun Engineered by Lotus.

    • Lotus terlalu banyak bergantung pada high end model yg kurang mampu dibeli org. Sememangnya bagus kalau Lotus tu pikir panjang skit supaya lebih ramai menikmati produk mereka dengan produk mid range.

  6. China punya taste macamni.. lampu sepet… Design Proton lebih kepada european style..

  7. yg penting bole jual, biar la tak berapa lawa pun, dh mmg taste kat sana mcm tu layan jer la, huhu

    aku rasa klu proton bwk design mcm ni masuk malaysia berbakul2 kena kutuk nih hehe
    sebab apa? sebab proton. hehe

  8. sekarang L5 sudah guna CPS engine …. sekarang upgrade pi 1.8L (VVT)

    harga sama

  9. Hehehe. . . dikala boring melanda. . . .dtg la idea yg plek2 yg merujuk pada model2 kt atas. . . . haha

    P.S-Sori la kalau edit ader buruk. . .sbb bkanny pro sngat edit. . hehe
    bjym_l5gt_01
    http://www.flickr.com/photos/76823654@N05/7006238262/in/photostream/
    bjym_l5_02

  10. for the suv they are using the mitsubishi 1.8 and 2.0
    not sure about this ,also could it be the b10 and b11.?
    someone might want to dig them out.

  11. haha…gambar pertama tu terus terigt grill proton wira bumper ada campur sikit ford…
    yg kaler merah serabut semacam…

    • haha. . . bro. . mostly yg d’edit tu jk cover-up n copy paste sbb tu ade plek ckit… kan kt atas dh pesan. .edit buruk…huhu skadar nk tgu idea yg ada…= )

  12. huduh ya rabbi…..

  13. Nauzubillah…
    teruk giler design die.
    typicall china car manufacture..
    sell whatever, gain profit and dont do care much.
    Please,.. please,.. please.. jangan bawa masuk rubbish2 nie masuk pasaran M’sia,

  14. Kemungkinan bagi kita ia tak secantik mana. Tapi kalau pasaran China suka dan diaorg beli, siapa kita nak mengata. Mungkin diaorg cakap design kita burok. Seharusnya mereka lebih mengerti market mereka dan Proton perlu mengambil kira input mereka.

  15. L6 tu da seakan-akan proton preve la..

  16. Mitsubishi 4G93M for L5 1.8L

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s