funtasticko design

http://funtasticko.net

Inspira 2.0 Executive

111 Komen

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Inilah variant baru Inspira 2.0 Executive. Menurut sahabat kita bro savvy88, model ini cuma tambahan kepada Inspira sedia ada. Ciri-ciri yang terdapat pada model ini ialah paddle shifter, light & rain sensor, sportrim baru, boot lebih luas dengan penggunaan tayar space-saver spare. Kekurangannya cuma tiada spoiler, skirting dan leather seat. Warna baru untuk model ini ialah Elegance Brown.

UPDATE : Info tambahan, model ini menggunakan tayar yang ditala khas 215/50R17 Continental MaxContact5 dan revised dampers untuk kestabilan yang lebih baik.🙂

Harga RM86,900 dan sudah mula dijual.🙂

111 thoughts on “Inspira 2.0 Executive

  1. Mcm rim waja je..huhu..

  2. Mcm rim waja ja..huhu..

  3. rim exora bold tu.. brapa harga? Tiga benda je ke takde (skirting, spoiler and leather seat)? .. seat tu seat mcm preve ke/water repellent? This is very good for people like me .. tak suka skirting (sebab suka overconfident dan hancurkan skirting) hahaha ..

  4. yg sy tgk tghr tadi ade side n front skirt..
    huhu..

  5. wah, rim yg senang tuk dibasuh… ade sape2 yg dh pki keta ni, tp nk tukar sport rim x? huhuhu

  6. igtkn 2.0 manual. kne tggu lagi la nmpknye.

  7. harap2 ada peningkatan dan penambahbaikan utk model inspira version ini,

  8. aku tak berkenan la kaler ni pada inspira.. macam tak kena je… stick to the lancer colours la.. merah, putih, hitam.

    • itu lancer baai… this is Proton Inspira.. hehehe

      • kaler inspira/lancer sblom ni mmg nmpak agresif, tapi kaler ni buat kereta ni nampak tua.. dull dan nampak tak bertenaga. kena minum jus tok guru dulu ni.

  9. interior dashboard mcm dulu jugak ke?

  10. 1.8 CVT dah dihentikan pengeluaran. ganti dgn yg ini. So yg 1.8 tinggal yg manual jer.. lupe nak update harga : 2.0 CVT exec = RM86,900

  11. berapa liter boot ?dh pakai tyr spare kecik tu

  12. kereta lancer/inspira ni kalau xde bodykit mcm nmpak dull je.mngkin ia dah direka utk nmpk cntik dan sport dgn kehadiran bodykit.

  13. kalu varian lancer ni kira macam lancer ex la kot atau pon lancer gls

  14. aku dah boring tengok Lancer!
    Ada sesapa owner yg convert Inspira ke LANCER FORTIS @Made in Taiwan?

    • lancer Fortis nampak ‘apek’ sangat la.. hehe

      • http://yuann.tw/?p=1515 ada dua version lancer fortis ini… yang design guna rear light lancer asal tu rasanya lancer fortis “galant” dan yg dlm link ini fortis sebenar..

        *agak nice juga jikalau pakai rear lamp yg ini, namun adakah inspira akan di major facelift (reskin) atau minor facelift shj?

      • depan dia macam saga BLM…

    • pade aku, lagi suke design lancer fortis sbb design die nampak eksekutif berbanding gt yg nampak sporty sgt. orang2 executive senior pun kurg sesuai dgn inspira. klau fortis, yes. baru lah nmpak mcm perdana replacement sebenar.

  15. mana “jebat” nih?

    • tula..”tuah” dah keluar….”jebat” je x muncul2 lagi…tgh asah keris kut..hehe

    • kalo jobat, raso ea tukar bumper dopan tu dgn yg sporty sikit,ado foglamp, mosti laei mongancam.. front n rear lamp kasi smoke..

    • kalau ikut lagenda…, tuah kena pekik dulu dari luar rumah panggil jebat, barulah jebat akan keluar.

  16. harapx2 logo steering mcm Prev’e….

  17. Tay yah crita panjang; 2.0L manual lah. Boleh tak?

  18. Kt Showroom Proton Edar Giant Seksyen 13 Shah Alam, ade Proton Inspira 2.0 Executive yg mcm kt atas tuh.. tapi dengan R3 Bodykit & Spoiler mcm Evo X.. tengok pn lagi sporty banding kt atas tuh.😀

  19. rim dia 17 ke? nampak mcm 16 jew.. huhuhu

  20. Ape yg sy harapkan ialah Proton Inspira 2.0P (Premium) dgn aksesori & variant baru.

    aksesori utk inspira 2.0P (Premium) dgn variant baru yg sy harapkan:

    – Bumper bodykits (terutamanya bumper depan & belakang) yg baru dgn style baru yang lebih sporty beserta bodykit spoiler.
    – Spoiler besar yg mcm Evo X (juga terdapat di Inspira 2.0E (Executive) atas permintaan).
    – Hood baru (bonet depan) yg lebih sporty dgn sedikit lubang di hood tersebut.
    – Lampu depan yg dilengkapi dgn projector dan LED (mcm Preve) dan boleh running dlm HID dan LED DRL headlights.
    – Lampu belakang yg baru dilengkapi dgn LED sepenuhnya yang menawan.
    – Side mirror dgn reka bentuk yg baru, menarik & dilengkapi dgn signal lights di Inspira tersebut.
    – Exhaust tail pipe yg baru dgn lebih besar & berkilat.
    – Rim yg baru dgn sporty, berkilat, dan lebih besar iaitu rim sport 17″.

    Itulah sahaja yg sy harapkan. bagian dlm nanti sy harapkan.

    • Ape yg sy harapkan ialah Proton Inspira 2.0P (Premium) dgn aksesori & variant baru.

      aksesori utk inspira 2.0P (Premium) dgn variant baru yg sy harapkan:
      on me
      – Bumper bodykits (terutamanya bumper depan & belakang) yg baru dgn style baru yang lebih sporty beserta bodykit spoiler.
      – Spoiler besar yg mcm. Evo X (juga terdapat di Inspira 2.0E (Executive) atas permintaan).
      – Hood baru (bonet depan) yg lebih sporty dgn sedikit lubang di hood tersebut.
      – Lampu depan yg dilengkapi dgn projector dan LED (mcm Preve) dan boleh running dlm HID dan LED DRL headlights.
      – Lampu belakang yg baru dilengkapi dgn LED sepenuhnya yang menawan.
      – Side mirror dgn reka bentuk yg baru, menarik & dilengkapi dgn signal lights di Inspira tersebut.
      – Exhaust tail pipe yg baru dgn lebih besar & berkilat.
      – Rim yg baru dgn sporty, berkilat, dan lebih besar iaitu rim sport 17″.
      – Enjin yg sama 2.0 MIVEC.
      – Transmission 7 speed protronic dgn paddleshift.
      – Sterring baru yg lebih sporty mcm Evo X dgn badge Proton yg baru, leather sterring, dan ade perubahan button di sterring tersebut.
      – Optitron meter dgn SID pelbagai fungsi.
      – High-grade Leather Seat.
      – Aluminium sport pedals.
      – Coil mats.
      – Leather gear knob with silver garnished.
      – Head unit 7″ inch screen LCD with GPS, Bluetooth, USB, Entertaiment system, Reverse camera, MP3/MP4/WMA/3GP/WAV, DVD, 6 Disc charger, iPod, AM/FM radio, TV, and information system.
      – 8 speakers.
      – Full one touch auto air-conditioner.
      – Auto/rain sensor.
      – Window tint 75%.
      – Auto & eletric folding & ajustble side mirror.
      – Trim baru.
      – Soft touch plastic dashboard.
      – Keyless entry go with push start button.
      – YES 4G in-car Wi-Fi.
      – Terdapat 2 power supply 12V di depan dan 1 di belakang.
      – Chrome door handle.
      – Rear air-conditioner
      – Front & rear reverse sensor
      – Reverse camera
      – 4 airbags or 6 airbags
      – ABS, BA, EBD
      – Vehicle Stability Control VSC
      – ISOFIX Seat

      • aku harap ko pergi cepat2 kedai aksesori . sekian

      • baik angkat Preve ja..spec yg ko mntak u suma dlm Preve..Ko kne ingt Malaysian ni skeptikal pasal hrga walau Proton offer spec taraf BMW 5series.. Kalu semua bende yg ko list tu boh kat Inspira….jgn mimpi harga 91K tuh…110K lbh..haaaa org kita mula la kata..baik angkat Lancer jek…

        one more thing…ak rsa memng x kn nye Mitsu bg modifikasi bnyk mcm ni kat Lancer dieorg..

        tq

      • klu harga naik smpi rm100k bro jgn complaint mhal ye…..

      • mitsubishi takkan bagi tukar transmission dia… tetap invecII dia

      • ya..kedai ABANG’s..cepat,, bukak lg tuu..

  21. erm, bgs2, patut dr dulu inspira kuar 2.0 jek, exec manual n cvt, premium cvt.

    Tp klu nk wat cam lancer fortis, kena mintak kebenaran mitsu design sana dulu coz itu bukan rebadge, tp mitsu punya ori, based in china. Ada gak terbaca2 yg lancer fortis kat tw n china contact punch utk supply cvt dia ganti jatco punya. Xtaula betul@x.

    Off topic, nak kgsi pengalaman ngan kete yg diunderatedkan di malaysia, saga flx se.

    Ianya xsegah preve, xsemewah inspira,tetapi ianya adalah sesuatu yg cukup bernilai dgn rega. Aku telah mggantikan waja aku ngan flx se, ramai tertanya,terutama rakan2 isteri aku coz bini aku yg bwk kete nih g keje.

    So, bagaimana beza flx se dgn waja campro aku? Ramai rakan2 mengatakan knp downgrade? Baik angkat vios@city. Jawapan aku, sama jek klu angkat city@vios coz interior dr segi legroom n shoulder to shoulder room, saga xkalah dgn current vios n city malahan lebih beso. Yg kalah hnyalah segi boot capacity ajek, tp banding ngan waja lebih kurang.

    Dr segi keluasan depan n belakang, berbanding waja, saga flx kekurangan 20mm@2cm++ dr segi lebar ruang belakang n pemandu. Dr segi legroom plak, saga lebih lega sedikit, xbyk, sedikit dr waja.

    So, secara keseluruhan, waja lebih besar dr segi lebar, tp legroom lebih kurang.

    Dr segi prestasi plak, mmg berbeza sgt2 dimana aku xperlu rev lebih dr 3k rpm walupun mendaki genting sempah utk mengekalkan kelajuan 100kmh dr bwh. Yup, waja aku minor mod, extractor powerzone. Tp flx se mmg lebih power, mgkin sbb weight dia yg ternyata lebih ringan. Tiada masalah di roundabout, kuar simpang, uturn n sbagainya semasa aku berada 2 hari di k.l. Amat sng memahami bgaimana sistem clutch cvt nih, yelar, aku hari2 bwk kete manual n auto, g keje bwk manual(savvy), ptg ke mlm bwk auto(waja) coz bwk family kuar mkn,itu aktiviti harian aku.

    Suspension, seblm nih agak gusar kerana terasa agak kasar berbanding flx 1.3 yg lebih selesa kerana profile tyr yg lebih tebal, akhirnya dpt kenal pasti,puncanya angin terlebih, flx se nih tyr dpn 29, blakang 26, agak rendah bebanding ngan waja. Selepas diadjust angin, barulah rasa keras, krg selesa n floating berkurangan secara drastik.

    Satu lg, aku tahu kelemahan saga ialah soundproff amat kurang pada tyre n road noise. Wind noise xjauh ngat ngan waja aku. Solution 2 dlm 1, drpd aku perabih duit wat sound proff, baik aku tkr tyr yg lebih baik menggantikan tyr silverstone. Pada awalnya nak amik conti comfortcontact5 coz faktor kesenyapan dia, tp tyr yg senyap nih, ada kelemahan ketika wet handling, jd cancel, so, ingat nk amik f1 directional, tp v grove nih lama2 bunyi akan bising coz dh pernah pkai dulu. Bridgestone,lifespan dia pendek ckit. Yokohamapun sama. Masalah adalah saiz dia coz xsume tyr ada saiz saga flx se nih.

    Last2, pilih yg paling balance, 195/50 r15 michelin pilotsport3.

    Apabila tukar tyr, bermulalah adventure aku sekeluarga ke k.l berjalan2 sambil mematangkan tyr n enjin.

    Dgn tekanan angin yg betul, tyr yg baik, saga flx se aku telah dpt menyamai waja aku, walupun masih agak keras sedikit dr waja tune up dia, tp steering begitu responsive n feedback coz pkai tyr yg bgs, cukup positive sehinggakan xperasan main selekoh kelajuan lebih dr kebiasaan aku bwk waja aku.

    Bunyi enjin mmg senyap dr waja, tp coz campur bunyi cvt, jd lebih kurang, cume coz bawak full cvt mode tanpa perlu rev tinggi, perjalanan sungguh relax.

    Secara keseluruhan, flx se nih mmg tidak mengecewakan, walupun dr segi material masih kalah ngan waja, n masih ada kekurangan segi fit n finish(tp lebih baik dr savvy aku), namun dr segi prestasi, n paling mengejutkan, ride n handling yg telah bg aku mengatasi waja aku dgn hanya menukar tyr sahaja. Sblm ini, biasa bwk saga blm ayah ke k.l kerana bawa dia berjalan2, tp flx se mmg cukup berbeza. Kudus pada team prtn ride n handling, mmg jauh lebih mantap dr blm n tune antara terbaik bg torsion beam setup dlm kelas dia. Isteri n anak2 dpt tido lena sepanjang perjalanan.

    Tips, pastikan menukar kepada tyr yg lebih baik n pastikan tekanan angin sperti yg ditetapkan. Jgn letak tekanan sama cam flx 1.3 coz guide tepi pintu, dia tulis dua2 skali, nanti tersalah isi.

    Klu banding ngan fiesta punya ride n handling bile tkr tyr n tekanan yg betul, mmg xjauh beza. Klu saga ada hatch mcm fiesta, mgkin dpt menyamai coz biasanya hatch mmg lg baik dr sedan. Mesti org akan kata aku bias n etc. Ikutlah, tp kena ingat, org australia pun ckp s16 punya handling, bleh mengatasi sesetengah kete kelas lg atas pada dia.

    Salam.

    • warna putih atau fire red?

    • bro…buat soundproofing dlm 2k + chasis foaming…sure macam camry..huhu…tapi betul la..140 km/h aku tekan kat bukit bentong..ingat 120km/h…huh…

    • review terbaru flx se… Tahniah…

    • mat,

      bunyi kt dlm kabin, time driving,
      senyap cm myvi lama atau senyap cm exora bold cfe?

      so bunyi mmg dtg drp tayar & floorpan?

      ni pemerhatian aku:
      kt dlm fender depan, myvi lama, getz & preve ada sort of sound proofing,
      tp benda tu gen2 lama & saga flx xde.

  22. Inspira dan Lancer dh nampak outdated

  23. fire red. Lama gak tggu warna tuh coz yg putih jek yg biasa masuk stok.

    Mmg xdinafikan, tahap noise terutama tyr, road n bunyi dr floorpan yg begitu kurang sound proff dia. Tp atap dia xdalah bunyi cam atap zinc🙂 klu kena ujan. Aku pernah pkai dulu namanya vibramat yg prtn punya pada savvy, mmg ok, tutup pintu pun bunyi lain. Regapun xmahal mana.
    Tp rasa cam maleh jek utk saga nih coz rasa dh ok, xdalah mantap, tp ok. Guna tyr michelin ps3 dh kurangkan bunyi tyr n road noise.

    Chasis foaming mmg bgs, tp aku jek xberapa minat. Tp dengo cite mmg bgs coz besi chasis hollow, bila buh foaming, kurengler bunyi hollow dia.

    Dr segi handling, bg aku xbantu byk ngat buat foaming nih coz neo r3 yg lebih rendah torsion n rigidity dr saga pun xpkai aper2 reinforcement. Sbb tuh aku x syor sgt pkai bar bar racing nih.klu nk tkr, tkr damper n spring xper. Tp utk saga blmlah coz spring n damper dia lembut. Flx punya dh keras ckit termasuk stab bar yg lebih tebal. Setting skang rasa dh mantap dh. Xyah adjust. Xsilap aku, chasis saga nih bleh trime sampai 200bhp br ada chasis flexing, br perlu reinforcement.

    On topic. Erm, klu prtn nak teruskan projek inspira nih, drb kena bg dana utk buat major facelift. Tp klu xnak, just buat minor2 jek utk fill gap, focus kepada hatch p322a utk lg mantap dr preve sedan, lg mewah n sporty, rega mahal cecah 80k++ pun xper, asalkan sume cost cutting measure pada preve dh xda n ada 6 airbags.

    • wahh tahniah la bro saga flx se tu, saya pun br je terima saga flx 1.3 jumaat lps.

    • saya pun baru jugak dpt.. x sampai 1 bulan, lagi.. puas hati jugak walaupun skadar saga… 1minggu jugak proses sampai kuar kete tu.. fire red..sblm ni ada tgk2 kt proton edar, semua kata stok kena tgu sb hot item lagi, paling cepat 2minggu.. tpi x janji sb dah ada waiting customer. pg tgk proton yg kt stadium tu, steady je SA dia tunjuk stok dia dah ready 5bijik. dgn bangganya dia claim stok kete diaorg paling banyk kat kuantan. esoknya terus saya masuk loan. alhamdulilah, SA tu tepati janji.
      tapi nak tanya sikit, power stereng dia memang ringan/lembut ke?

  24. off topic
    at last, the latest BUG is coming to malaysia

  25. hi mat,

    saya bawa savvy manual r3 muffler.

    flx 1.6 se cvt dengan savvy manual mana pickup lebih baik?

    • saya dulupun pkai savvu r3 punya mufler, tp dh tkr standard. Spring r3 pun dh simpan. Klu banding, mmg flx se lg power coz relax ajek klu load, klu savvy, kena rev lebih klu ada load, cume best savvy tang gear manual. Flx se cvt, xleh nk main2 dgn tangan🙂

  26. lupa nak update fc. Town driving, masih tinggal 2 bar, refil rm 40, balik dr k.l ktn, rm50 320km, satu bar tinggal,tp xnyala lg. Bg aku ok coz xabis pantang 1k km lg. Ari jumaat nih anto servis. Berbanding ngan waja aku dulu, dlm kiraan liter, 50l dlm 400-450km ajek masa mula2 beli, dh lepas 10k, 50l dpt around 500-550km town driving. Waja auto campro. Long distance bleh cecah 600km. Rekod dulu, 630km 50l, tp bwk 90-100kmh ajek. Ktn ke kuala lipis pergi balik.

    Bg aku jimatlah iafm+ n cvt nih. Jangkaan aku, klu dh matang enjin n cvt, mgkin rm50 bleh dpt 350km town driving, highway bleh g 400km. Nanti update kemudian.

  27. 100kmh dlm 2.4k rpm, 110kmh dlm 2.6k rpm, 120kmh dlm 2.9k rpm. Dlm bando paling tinggi main 2k rpm jek. Biasa maintain dlm 1.8k rpm jek. 2k rpm dh rasa powerband dia dtg.

    Balik dr k.l ke kuantan, ada naik bkt sblm terowong, 3k rpm, maintain 80kmh. Itupun xberapa tekan coz enjin masih dlm pantang, tp mmg relax ajek. Klu waja kekadang kena tekan kasi drop gear 2 naik bukit tuh, rev sampai 5k rpm br maintain 3rd gear 4k rpm dkt 80kmh++.

  28. 100kmh dlm 2.4k rpm, 110kmh dlm 2.6k rpm, 120kmh dlm 2.9k rpm. Dlm bando paling tinggi main 2k rpm jek. Biasa maintain dlm 1.8k rpm jek. 2k rpm dh rasa powerband dia dtg.

    Balik dr k.l ke kuantan, ada naik bkt sblm terowong, 3k rpm, maintain 80kmh. Itupun xberapa tekan coz enjin masih dlm pantang, tp mmg relax ajek. Klu waja kekadang kena tekan kasi drop gear 2 naik bukit tuh, rev sampai 5k rpm br maintain 3rd gear 4k rpm dkt 80kmh++…

    • bro mat,

      itu mmg betul, saya naik terowong menora, waja full board rasenye jenuh nak menekan. Last2 dari bawah saya dah stabilkan speed mcm 90km/j gear 3 around 4k rpm. Time tu mmg laju la. Tapi bile ada jer kereta perlahan masuk, mmg terus kene masuk lorong kiri dengan gear 2 menjerit.

  29. Bro Mat,

    ade info ke mengenai p3-22a hatch yg boleh di share ? cth : dimension, design & styling concept, RnH improvement… info engine rasanya bro mat ada mention dulu, same powertrain same output figures, cuma tambahan cfe manual 6-speed

    interested nak tau “lebih sporty & lebih mewah” tu mcm mana😉

  30. dlm fender rasanya xda coz bila lalu kawasan berpasir n berbatu, mmg dengar jelas n nyata menda tu langgor floorpan kawasan wheel arch n wheelbase. Maaf, xdpt bg ayat sesuai. Hrp2 phm. Waja, ada coz bunyi xketara. Personapun ada rasanya coz masa test drive elegance, xdengar kasar mcm flx nih.

    Klu jalan biasa, klu pada speed 100kmh-120kmh, lebih krg jek ngan myvi senyap dia coz bunyi enjin mmg senyap berbanding campro, cps@iafm lama, cume bunyi cvt jek yg membuat tahap kebisingan sama cam bunyi enjin campro waja aku. Bunyi angin mmg berkurangan, xsama cam blm ayah aku. Mgkin getah pada door panel dh tukar kot.

    Menda tuh bleh tambah coz dulu aku penah tambah kat savvy aku,pkai vibramat yg prtn punya, rega 799 xsilap aku. Buh kat fender, panel pintu, inner roof, hood n boot. Tp coz bukan selalu lalu kat tmpat camtuh. Lgpun, malas nak suruh diaorang bukak sana bukak sini. Kang mane tau nasib malang, menda lain lak jadi,ada terlonggar sana longgar sini. Klu umah aku dkt coe,xpelah. Sng nk solve probs🙂.

    Tp bunyi road n tyr mcm aku ckp, pkai tyr yg ok, mmg berkurangan bunyi dia. Tp mmg xmembuai amik selekoh kelajuan selamat sekitar 100kmh, sama cam waja aku pkai multilink walupun pkai torsion beam.

    Walupun boot full load ngan brg, isteri n anak2 duk belakang, tyr belakang mmg xtenggelam cam blm n xda masalah sagat. Cume kete test drive buh angin terlebih, sbb tuh agak kasar, tp klu buh ikut yg direkomen, mmg ok. Lebih krg flx biasa yg profile dia lebih tebal.

    Mcm aku ckp sblm nih, klu rnh dh bgs, tkr tyr lg bgs, lg mantap.

    Psl p322a, yg aku tau,dimension lebih kurang preve jek,cume boot jek rasa kecik ckit,tp versatile. Ala2 golf gitu. Yg aku dibgtau,interior hanya minor mode ajek.

    Cantik tuh subjektif,tp klu ikut team2 rnd prtn,pd mata diaorg termasuk yg terlibat design,mmg lg cantik. Ala,mcm golf ngan jetta,kan golf lg cantik. Lebih krg camtuhlah.

    Cume katanya,ride n handling,smmgnye lg mantap dr preve coz dh lumrah hatch camtuh.

  31. walupun penuh brg dlm boot, 2 org dewasa, 2 org kanak2, xterasa underpower langsung. aku sendiri berat 110kg, wife pregnant 5 bulan. Jd aku xheran klu iafm+ mampu gerakkan preve tanpa masalah. Cume aku prasan, final drive cvt pada preve lain ckit coz rpm lebih rendah dr flx se pada 100kmh. Tp ecu torque based nih mmg sensitive, xyah tekan lebih2, maintain ajek throttle. Tp klu tekan,mmg cpt naik speed dia.tp aku prasan, lag mmg berbeza dgn aku test drive flx 2 kali sblm nih, sama ngan yg last skali aku test drive, mmg responsive. Samaada punch improve tcu dia@prtn mode ecu dia.

  32. mat ,
    if you put aftermarket rim where it has certain amount of offset the ride quality will further improve. just use the same rubber with 15 x 6.5 j aftermarket sport alloys. dont risk with 7j.
    actually the stock rim size is also 6.5 j but aftermarket offers some offset that it will benefit the track dimension hence, it give the ride quality of wider car. trust me, you will feel ‘syiok’ out of that.

    • thanks for the advice awak. Really useful n appreciate it.

      But i not really into aftermarket rims unless the r3 gun metal one for saga coz this is only for me, coz the original design already taking into account on balance things out according to suspension original geometry set up, and if want more agressive one, i think r 3 is the best one(yelor, they r prtn motorsport division). That is what being told by one of r3 members to me before, stick original, or prepared the money, ha…ha…. But if want, go for the established one but they are expensive. Just bought saga, dont think justify to get a set of rims costing 5k++:-).

      Coz now am a family man, n car driven by my wife, so, dont like it to be too agressive, nanti ramai cucuk2🙂, ha…ha…thats why now my savvy used standard spring, not r3 one, simpan dlm store jek. Mufler, patah after 3 years using coz always merempit karak highway every weekend n genting zaman muda2, but really admire the r3 touch, really something and causing me a lot of speeding tickets. With the r3 spring set up, u can take any karak bends atleast 140kmh without a fuss, i mean no need any braking ay all, beyond that speed,can, but the tyres already detest, u knowla gdyear nct 5.

      But that last time during dare devil time, driving until tayar angkat sebelah🙂, not savvylah, my friend’s eg.

      Syntium, mmg 110kg, itupun kira ok, masih menepati had laju kebangsaan, sblm nih, dh langgo had laju. Zaman bujang toriton, 70kg ajek, he…he…

      On topic

      klu inspira 2.0 executive pkai rim 17, maksudnya yg premium juga akan pkai rim 17 jugak. Revised dampers, first time rasanya inspira revise dampers, sblm nih rasa pkai ori mitsu, cume tuning part2 ride n handling cam optimise geometri setting, rim n tyre slection n bushes rasanye. Mmg xsalah akulah, damper setting inspira sblm nih masih pkai mitsu punya setting.

      Menarik nih, tp mesti xda test drive. Nk tau sejauh mana inspira punya yg revised damper size 17 continental vs preve size 16 gajah tunggal🙂. Klu inspira 2.0p sblm nih, mmg xleh lwn preve. Mmg jauh, lancer gt rim 18 tyr yokohama pun xleh mkn preve punya setup pkai gajah tunggal, klu preve pkai f1 assymetric, walaweh, mmg meleleh.

      Tp xsabolak tggu samada ada inspira major facelift@p322a kuar dulu. Yg plg aku tggu, gsc coz ia akan jadi based saga replacement.

      • Bro mat,
        Tayar Gajah Tunggal aka GT radial ada jual ke?
        Aku cadang nak angkat Preve satu (Racun drp org rumah!)

      • saya pun nak cari gajah tunggal. nak ganti tayar 16 yg tunggu masa nak eol.

  33. one thing about r3 dampers n springs, it never compromised comfort n safety coz it also improve the braking stability. Had a chance driving original neo r3 that using 17 inch rims, r3 dampers n coils, quite amazing that it felt comfort than standard neo during that time. But the engine is oklah, campro retune ecu. Not that much power, but the without sound proof, really loud inside the car. What they do is perfected what prtn engineers done(n some r3 members r engineers too).

    Couldnt wait preve r3 version, but i think, if given the green light, cps supercharge will be under the hood.

    • xtaulah mane kuar dl @ rega coz rega preve dlpun asyik berubah2,cume kekadang nujum pak belalang aku kena sipi2.

      Secara logik akal aku nih, biasanya hatch akan lebih mahal ckit dr sedan.

      Cube tanya org lain kot2 ada info terbaru. Stakat nih aku xda, kcuali dengo2 drb dh abis audit prtn. Itu ajek. Apa perancangan, entahler. Mgkin nanti2 adala info tuh🙂

  34. mat,

    Sebenarnya next incoming model from proton ialah P3-22a hatch or GSC emas? Coz ade yg kate GSC tgh on-road testing. But kite semua sedia maklum yg P3-22a dah lame diperkatekan. So which one will come first? One more thing, u mention psl P3-22a, dari segi harga, will it be more than Preve?tq

  35. off topic..potoshop yg ada dlm tuan tanah ni cntik jugak preve

    http://amirulfikrdesign.wordpress.com/

    credit to the blog

  36. Ada ke tempat yang jual bodypart evo atau lancer di KL atau selangor ni? Berapa harga? Anak saudara aku nak pakai di Inspira dia. Terima kasih kepada yang membantu.

  37. br jek melawat member technical team prtn, kbtln anto kete service, utk flx se, tiada reflash, hanya flx sahaja, itupun yg non abs model, coz masalah sblm nih yg lampu cvt menyala, bkn kerana cvt rosak, tp cvt masuk safe mode coz dia baca abs systems xfunction. Tcu program yg asal punch bekalkan ada module tuh, so,punch dh bg smula tcu module yg br utk non abs module. Yg dh ada atas jalan telah dipanggil smula oleh prtn melalui surat. Tcu reflash amik masa 15 minit lebih kurang, tp yg terlibat hanya yg non abs flx n ada sebahagian ikut no chasis. Yg lain dh direflash di kilang.

    Yg ada abs, xda masalah. So, sapa2 yg pkai standard spec flx, bleh call prtn utk dpt kepastian samaada kete anda terlibat@x, ataupun tggu surat.

    Ecu reflash xda stakat ini.

  38. br jek melawat member technical team prtn, kbtln anto kete service, utk flx se, tiada reflash, hanya flx sahaja, itupun yg non abs model, coz masalah sblm nih yg lampu cvt menyala, bkn kerana cvt rosak, tp cvt masuk safe mode coz dia baca abs systems xfunction. Tcu program yg asal punch bekalkan ada module tuh, so,punch dh bg smula tcu module yg br utk non abs module. Yg dh ada atas jalan telah dipanggil smula oleh prtn melalui surat. Tcu reflash amik masa 15 minit lebih kurang, tp yg terlibat hanya yg non abs flx n ada sebahagian ikut no chasis. Yg lain dh direflash di kilang.

    Yg ada abs, xda masalah. So, sapa2 yg pkai standard spec flx, bleh call prtn utk dpt kepastian samaada kete anda terlibat@x, ataupun tggu surat.

    Ecu reflash xda stakat ini…

  39. so,masalah kata punca lampu nyala overheating, tidak berkenaan langsung. Cume member kata, klu rasa xsedap utk flx se, just masa anto service, mintak retune smula ecu n tcu. Itu ajek, xperlu reflash.

  40. quite some preve on the road now,,a very good looking car.

    • mmg lain dr dlm gmbr, terutama dr blkg, lbh menarik, contoh dlm gambar nmpk mcm lampu blkg pendek , lebar ke bawah , tp bila tgk sendiri lampu lebih panjang dan takla lebar mana ke bawah. kena tgk sendiri baru bole nilai

      • really a solid looking, especially in white or grey.
        3/4 rear view, is the best.

        wow ! brilliant proton, put it next to the 80 or 90k imports, imports look puny

      • warna putih fak lawa..

  41. kemarin sudah p tgk sudah dlm proses sewa beli…
    kepada kawanx2 disini yng gaji 3000+ mcm saya xpayah la nk p tgkx2 vios ka city ka altis ka….civic ka….cruze ka…forte ka….xpayah lah….INSPIRA lebih baik!!!!!…
    mula igt nk bli preve…xp salesmen tu kta inspira btter much btter………p tgk sendri duduk dalam tu…test drive …gerenti anda akan bli keta…..3bln slip jgn lpa bawak…
    klau lupa boleh print kt proton edar…mcm aku hahahahaha..seronok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • boleh bgtau ape kelebihan inspira compare dgn preve?

    • btul bro… aku mule2 nk angkat preve.. biler test drive inspira, mmg jauh lebih baik experience die. in term of performance xyah citer la, lebih kurg same jek. tp comfortability mmg best. kalo org kater preve tu senyap je biler drive, inspira jauh lebih senyap dr dalam. quality material berbeza.

      skang, aku dh pakai inspira dh. xde sedikit kesal pn…🙂

  42. inspira takkan tak der active headrest ker weh..active headrest nih penting sama cam air bag gak kot…baru tadi baca email yang lancer ( lebih kurang inspira lah nih ) yang accident kat LPT, dua dua whipsplash. alfatihah http://duniaitu.blogspot.com/2012/05/suami-isteri-maut-bayi-selamat-nahas.html

    ker ceriter nih dah lamer…ampun..

  43. untuk renungan kita bersama..
    Lebih kurang pukul 6 petang 6-may-12, aku masuk hiway Plus dari kuantan nak ke KL. Aku maintain crusing 180km/j tetiba aku perasan ada kereta belakang lagi laju. Aku tengok Inspira makin dekat dgn keta aku then aku masuk lane kiri bagi laluan dia memotong. Pastu aku terus follow inspira tu, meter dah jadi 200km/j. Wow hati kering driver inspira tu! Keta standard, absober standard, rim dan tayar pun standard kilang.
    Memandangkan speed dah 200km/j then aku follow je dalam jarak lebih dari 5 biji kereta demi keselamatan. Enjoy pasal inspira tu rajin hi beam halau kereta ke tepi so aku kat belakang dia just follow je la. Time coner jalan tak rata aku nampak inspira tu body dah goyang tapi dia tetap maintain speed. Ada jugak terdetik nak potong dia tapi memandangkan aku plan nak crusing je so aku maintain je la speed 200km/j kat belakang dia.
    Tetiba kat depan ada sebijik Mitsubishi Lenser 2.0 kat lane kanan dalam kelajuan 140km/j. Lancer tu taknak ketepi tapi terus tekan minyak dan inspira tu terus cucuk. Hmmm kereta yg sama cuma pengilang yg berlainan. Proton Inspira vs Mitsubishi Lencer.
    Aku pun ikut je la dari belakang untuk melihat aksi mereka. Meter naik balik ke 200km/j. Kalau ikut darah pahlawan time ni sedap potong kedua-dua tu tapi angin tengah baik lagipun lately tak tau la aku macam gerun sikit nak rembat kaw-kaw, hmmmm mungkin ada hikmah tu. so aku ikut je dari belakang.
    Dalam 5 minit aku follow melihat aksi mereka ada pulak sebuah bas di belakang antara beberapa buah kereta yg bawak pada kelajuan biasa kat lane kiri. Inpira masih mencucuk lenser dgn rapat dan aku makin menjarakkan sikit demi keselamatan.
    Tetiba aku nampak inspira, lenser, bas dan beberapa kereta kat depan macam ada kacau bilau. Terus aku nampak lenser tu melanggar pagar kiri hiway dan melintas depan keta aku lalu langgar pagar kanan pulak dan melompat sambil berpusing ke udara lalu jatuh ke laluan sebelah yg menghala ke terengganu.
    Sewaktu Lancer tu diudara sebuah kereta di laluan sebelah betul2 berada dibawah lenser tu. Nasib kereta tu memang baik tapi bila lenser tu dah terempas ke laluan sebelah ada sebuah kereta lain terlanggar serpihan lenser tu lalu terbabas dan langgar pagar.
    Kereta Inspira tu aku perasan slow sekejap pastu terus menghilangkan diri. Masa aku pelahankan kereta untuk berenti aku perasan penumpang lenser yg duduk di depan dah kaku.
    Sebaik je aku berenti aku terus berlari ke lenser tu untuk membantu. Aku antara org terawal sampai dan masa aku tengah melintas pagar kat tengah hiway untuk ke laluan sebelah ada sorang brother yg berlari lebih awal bagi tau ada baby kat tengah jalan.
    Ya Allah!!!!! menggigil kepala lutut aku dan rasa sebak cam nak nangis nampak baby yg aku rasa baru beberapa bulan dah tercampak keluar dan ada kat tengah-tengah jalan. Aku terus jerit kat brother tu suruh angkat je baby yg tengah menangis tu. Brother tu pun macam panik tapi aku jerit je suruh dia angkat baby tu.
    Syukur kereta di laluan tu suma terus berenti. Aku terus pergi kat ke lenser tu dan ada orang suruh mangsa mengucap. Bila aku tengok kedua-dua penumpang dah diam.
    Aku nampak penumpang depan perempuan, masih dalam ber’seatbelt’ dan air bag dah kempis. Kepala penumpang tu dah tunduk kedepan tapi aku yakin tengkok patah pasal nampak tulang tengkok macam nak terkeluar. Dia dah tak bernyawa.
    Aku periksa pemandu, lelaki, masih memakai seatbelt dan airbag dah kempis. Pemandu tu pun terlentok kaku. Ada kesan lebam di leher. Aku yakin dia pun dah tak bernyawa.
    Aku terus pesan pada dua tiga orang yg ada kat situ supaya jgn sentuh mangsa yg dah tak bernyawa. Apa-apa hal tunggu polis. Pastu ada brother terus jaga lalu lintas dan aku pun bersihkan serpihan lenser tu untuk bukak jalan. Aku ternampak beberapa document peribadi mangsa atas jalan terus aku kutip dan kumpulkan satu tempat.
    Aku periksa baby tu pulak, dahi dia luka kena jalan. Nampak isi warna putih dan berdarah. Aku terus kumpulkan beg-beg yg tercampak keluar dan untuk carik beg baby lalu aku kumpulkan setempat. Alhamdulilah ada sorang pakcik dan anak perempuan dia datang bantu tolong pegangkan baby tu. Aku keluarkan tuala dari beg baby tu untuk tutup kepala dia. Aku carik susu tapi dah takde dalam beg.
    Aku selongkar beg mangsa untuk cek document yg mungkin boleh membantu aku menghubungi ahli keluarga mangsa tapi semuanya cuma document peribadi mangsa je dan takde no ahli keluarga mangsa.
    Dalam masa 20 minit lepas kejadian tetiba ada pakcik tu ambih phone mangsa dan call ahli keluarga mangsa. Rupa-rupanya ada ahli keluarga mangsa ada convoi bersama mangsa hampir sampai ke tempat kejadian. Bila hali keluarga mangsa sampai terus kitorang suruh ambik baby tu dulu dan hantar ke hospital.
    Aku rasa macam nak ambik gambar mangsa tapi tak sampai hati. So aku ambik gambar kereta mangsa je dari depan.
    Pastu dalam beberapa minit polis, bomba, ambulan pun sampai.
    Aku kat tempat kejadian ada la dalam sejam dan berulang2 kali aku terpaksa bercerita dari awal hingga habis. Sempat jugak aku bercerita pada ahli keluarga mangsa yg datang ambik baby tu.
    Aku tinggalkan tempat tu dgn kaki yg mengigil. Live depan mata excident 200km/j. Dalam masa beberapa saat je 2 nyawa melayang, baby terpelanting keluar kereta dan baby yg tak tau apa-apa kehilangan ibubapa selamanya.
    Aku teruskan perjalanan ke KL dgn kelajuan yg tak sampai 160km/j. isteri aku kat sebelah troma dan ketakutan. Dalam kereta sunyi sepi tak berborak, radio pun tak on. Sampai tol gombak baru aku bukak radio dan cuba bercakap dgn wife aku untuk tenangkan dia.
    Lancer crash at 200km/j. Dari laluan kuantan ke KL terpelanting ke laluan sebelah (KL ke Kuantan). minyak engine + coolen mengalir keluar.

    ————————

    Takziah kepada pemandu Lancer dan isterinya..
    pemandu Inspira tu perlu minta maaf kepada family Lancer tu..
    Kalau naki cucuk mencucuk pun ada etikanya…

    satu benda yang kena amalkan semasa memandu ialah defensive driving.. jadikan pemandu di hadapan sebagai shield kepada kita.. so, si pencerita ni seorang kaki pecut jugak, tapi dia pandai defend dalam pemanduan…

    aku sendiri penah tekan rapat 200km/h….. tapi jalan clear la…. cucuk2 tu biasa, tapi biar kena tempatnya..

    LPT ni tak macam PLUS, LPT ni jalan berombak, maintenance tak bagus, mungkin sebab pendapatan tol tak sebanyak PLUS…

    kadang2 kalau mengelak lopak air pun boleh terbabas..

    dari segi teknikalnya, Lancer asal memang tak mantap ride n handling, inspira dah di tuned balik ride n handlingnya…

    Pesanan aku kepada kaki pecut, elak pecut di LPT, jalan tak bagus.. lagi2 kalau jalan tengah hujan..tempah maut jela.. kalau nak pecut pun dlm max 140km/h pun cukupla..saman tanggung sendiri..

    p/s: sepanjang 1 dekad aku ada lesen kereta, baru 1 speed trap dapat… hehe.. manfaatkan teknologi…

    Takziah kepada keluarga mangsa..al-fatihah.. kepada baby tu, kalau terbaca komen ni 15 tahun lagi, dah besar nanti jangan jadi cucukman..wahahaha

    • masyaallah. Benda2 mcm nh kalau jadi depan mata mmg ngeri.
      Tapi sebab tu kene ingat sapa yg kita bawak. Saya bawak waja pun paling laju pun 150 pasal dah set, kalau lebih, jadi apa2 seatbelt, airbag mmg x bantu. Plus ingat pesanan mat yg selalu membebel kat belakang kklau bawak lebih 120. Aper2 pun takziah kepada keluarga. Dan alhamdulillah ada tinggal seorg waris. Sekurang2nyer keturunan x berhenti.

    • takziah pada ahli keluarga yg terlibat. so, hati2lah ketika memandu, kita sume dah dewasa, dulu masa muda2, adalah coz darah muda. jadi xyahlah nak test mana ori2xori lg bagus. cukuplah sekadar kereta utk keselesaan sekeluarga

    • Takziah kepada ahli keluarga yang terlibat.

      Inspira memang boleh pergi consistent 200km/h sebab dah pasang air guide, Lancer tak boleh, lepas 5 minit dia akan cut off.

      • adakah mungkin masa cut off tersebut Inspira yang konsisten kelajuannya tercucuk bontot Lancer yang tiba-tiba perlahan mengakibatkan Lancer tersebut hilang kawalan???

        Jika main game Need for Speed atau tengok polis kejar penjenayah dalam youtube..satu kaedah nak membuat pemandu hilang kawalan ialah dengan melanggar sisi belakang kereta di hadapan…sedikit sahaja kedudukan kereta yang tengah meluncur laju lari, maka kawalan dan out..

        we learn something here.. Inspira dah jadi Killer Machine…haha.. taktaula pasni Preve dapat tapau Inspira ke..

      • air guide?
        boleh terang x.

      • air guide ni enhancement yg ada pd inspira, solve problem heat cvt berbanding lancer?

  44. bukan 2.0E ni rim 16″ ke? 17″ untuk 2.0P

  45. sport rim inspira 17″.. tayar 98% lg.. sape mau.. kete bru pkai smggu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s