funtasticko design

http://funtasticko.net

WWW 1 milik Sultan Johor

24 Komen

Senarai pemilik nombor pendaftaran kenderaan yang bermula dari WWW telah dikeluarkan olej JPJ. WWW 1 yang berharga RM520,000.00 adalah milik Sultan Johor. Berikut adalah senarai penuh pemilik pendaftaran kenderaan tersebut :

SILA MUAT TURUN FAIL PDF INI

95017388-Keputusan-Tender-WWW-registration

About these ads

24 thoughts on “WWW 1 milik Sultan Johor

  1. orang mampu camtu la

  2. bid untuk 1 nombor je dah sampai ratus ribu..fuh, giler dasyat..
    bayangkan majoriti rakyat biasa nak earn rm50k per year pun terkial²..

  3. Waaa, byk tuu Duit SULTAN JOHOR. mane dier dapat duit byk byk eh? hahahaha

  4. Update Danny Bahar suspension news:-

    1. it is understood that Mr Bahar’s laptop computer was also seized and his email account suspended, however it is not believed that police have been involved.

    2. In a move bypassing the firm’s own press team, DRB has also called in former News of the World editor Phil Hall’s crisis management company to handle the PR linked to the suspension.

    3. A spokesman for DRB-HICOM said: “As a result of a number of media inquiries, Group Lotus plc (“Lotus”) can today confirm that, following an operational review, chief executive Dany Bahar has been temporarily suspended from his role to facilitate an investigation into a complaint about his conduct made by Lotus’ penultimate parent company, DRB-HICOM Berhad.

    4. Lotus’ future has been up in the air following the sale of its parent company Proton to DRB-Hicom in January, amid rumours that the company could be sold to the Chinese sparking a campaign locally to keep the company in Norfolk.

    5. Meanwhile he was named in a high court claim on February 21 in a dispute over an unpaid builder’s fee of more than £92,000. Claims documents reveal the action centres upon almost £375,000 worth of renovation work, paid for by the loss-making company, of a house rented by Mr Bahar.

    6. “This is obviously a matter of some concern but ultimately how the parent company chooses to manage Group Lotus is a matter for them and if they have taken this decision, then so be it,” Mr Bacon said. “I am sure they know what they are doing.”

    “When I met Hicom’s group managing director Dato’ Sri Haji Mohd Khamil Bin Jamil I was very impressed and he struck me as a very straight forward man and someone you could do business with. I took him at his word.

    Source: Norwich Evening News 24

  5. www5 utk SPB YDP Agong, tak tgk semua tp yg rendah ada la dlm rm3xx , yg lain tu ada org perseorgn dan sykt huhu

    • opss nombr cantik pun biasa la harga bole naik tinggi, mcm 9999 , klu modal tak byk, pakai je nombr tak cantik, nombor biasa hehe

  6. Terima kasih la jugak kepada rakyat kan.. yg kita ni susah payah cari duit diorang senang je kan.. tak patut tak patut hehehe..

  7. Tahniah Sultan Johor. Walaupun nampak hanya untuk peribadi tetapi Tuanku seorang yg pemurah selama ini…

  8. Duit rakyat jugak…..

  9. Org gila ja sanggup beli nomber plet mahal2..bukanny boleh btmbah pon duet tu..baek labur ke..bagi anak yatim ke..amal jariah ke….ptuiii…pe daaa…

  10. Maaf ya tuan tanah…kedua2 post di atas tu telah disalahguna oleh rakan sepejabat sy…..Kenyataan ni dibuat bg mengelak salah faham pd kengkawan dlm blog ni….Maaf sekali lg diatas kecuaian sy…

  11. Sultan pun berhak belanjakan hartanya.. sebenarnya dari satu sudut, sultan johor menyumbangkan hartanya kepada kerajaan melalui pembelian no. plate ni..

    Tapi alangkan baiknya kalau RM520k tu dapat dirasai anak-anak johor ke..

    p/s: pada pandangan aku, no.plate ni salah satu cara kerajaan dapat duit dari orang kaya, sebab they are willing to pay as high as they can to get their favourite number…

  12. emm kat dunia je bleh pakai plate kete mahal2 tp mati pasni keranda xpakai plate pun…semua kn balun malaikat mungkar nangkir.

  13. Walaupun duit tu bukan daripada kerajaan & bukan duit rakyat, sebagai raja mahupun anak raja, peranan sebagai ketua negeri & pemerintah wajib dijalankan. Memang ada sumbangan & bantuan yang dibuat. Tapi tak ada rasa bersalah langsungkah dalam hati bila membeli sekeping nombor plate semahal tu & dalam masa yang sama masih ada rakyat yg makan pun tak cukup?
    Oh…malu nye hamba…

    • duit tu duit dia..dia beli nombor dapat pendapatan kat kerajaan, kerajaan salurkan balik kepada agensi2 yang memerlukannya…

      biarla kat beliau.. pencacai mahu kaitan persamaan dengan kes lembu, kondo dll ker?

      • aku berlainan pendapat.

        sesungguhnya org yg membazir itu kawannya syaitan, & syaitan itu pada Tuhannnya ialah kafir.

        logik akal boleh pakai, firman Allah Azza wa Jalla wajib dijunjung.

  14. Rm520k amatlah tidak wajar tapi tuanku berhak kerana beliau mengunakan wang sendiri dakwa TMJ. Cuma masalahnya pengampu sultan yg berlebih-lebih seolah-olah meraka sultan dan raja tidak boleh dikritik sedankangkan meraka itu jauh rendah nilainya dari nabi dan rasul. Para nabi dan rasul bukan saja dikritik meraka juga cuba dibunuh.

    Ps# sir abu bakar dalam peritiwa dahagi telah berkerjasama dgn pihak inggeris akhirnya tentera india muslim yg enggan dihantar ke falastine, telah dikenakan hukuman tembak. Tegakmya negara haram israel sebahagian dari jasa beliau.
    (google dahagi)

    • betul……. Kita sebagai rakyat biasa kdg 2 pelik kenapa sultan berduit banyak dihabiskan untuk no plat kereta yg x d nilai… 520k bukan nilai kecil tapi lebih elok diguna untuk rakyat johor… Rasenyer duit banyak tu boleh tolong org rumah tenggelam..

      P/s: tegur raja bukan salah pun janji jangan tarik saya masa ditanya di mahkamah allah. Lebih baik jadi mcm presiden iran. X d harta dan kekayaan. Tapi hukum allah dijaga sesungguh. Sebab die tahu die dan Allah sama2 merancang, tapi last2 jugak rancangan allah paling baik. Waallahua’lam

  15. Fuad Zarkashi pun ada…WWW 69.

  16. Mmm… pasal nie tak nak ar komen panjang2:) Bila kita persoalkan sesuatu yg berbentuk peribadi yg kita sendiri x pasti dan ia dipanjang2kan, takut2 jadi fitnah dan mengumpat plak. Kalau benar itu duit baginda, itu hak beliau. Tentu la ada pro n con drp persepsi rakyat jelata. Bersangka baik adalah jalan terbaik. Mana la kita tau kn walaupun begitu, amal kebajikan yg lain beliau buat gak, mgkin lebih2 lagi:)

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,458 other followers