funtasticko design

http://funtasticko.net

Opel Astra Sedan 2013

2 Komen

Akhirnya Opel Astra Sedan 2013 telah menunjukkan rupa, walaupun cuma gambar belakang buat masa ini. Nampak seimbang dan kemas rekaannnya walaupun ia asalnya dari sebuah model hatchback yang disedankan

Model ini ditawarkan dengan tujuh pilihan enjin, ini termasuk empat enjin petrol yang mempunyai kuasa antara 99hp (100PS) ke 177hp (180PS), dimana tiga daripadanya dipadankan dengan transmisi automatik enam kelajuan. Selebihnya merupakan enjin diesel berkuasa 94hp (95PS), 108hp (110PS) dan 129hp (130PS). Enjin diesel 1.7-liter CDTI ecoFLEX  dengan 108hp dan 129hp dilengkapi dengan butang Start/Stop sebagai ciri standard.

Opel berkata model ini akan dipasarkan di beberapa negara Eropah Barat terpilih seperti Jerman dan Sepanyol, namun ia tidak akan dijual di UK, in Eropah Timur, Russia dan Turki. Pengenalan model ini akan dibuat di Moscow Auto Salon 2012 pada 29 Ogos nanti.

2 thoughts on “Opel Astra Sedan 2013

  1. Mmm… mmg mengikuti model astra nie terutama masa model hatchback diperkenalkan. DnA design language begini la yg sepatutnya ada pada model gantian persona nanti. Ada kesinambungan dari model hatchback yg sporty tu:) Suka kat curve C-pillar tu, dah mcm model kereta mewah walaupun dlm c segment jer…

    cheers!

  2. damn it, cantik siot!
    tapi saya lebih prefer GTC hatchback!
    Harap2 new Satria ada cue from the amazing GTC hatchback!

    PRM (Persona) lambat lagi nak ganti!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s