funtasticko design

http://funtasticko.net

MPV Chevrolet Spin 2013 bakal dipasang di Indonesia

6 Komen

General Motors bakal memperkenalkan hero terbaru Indonesia yang bakal dikenali sebagai Chevrolet Spin. Kenderaan pelbagai guna (MPV) tujuh tempat duduk bakal dipasang di kilang GM, Bekasi Jawa Barat bermula seawal 2013. Kilang tersebut boleh mengeluarkan sehingga 40,000 kenderaan setahun dan bakal membuka lebih dari 800 peluang pekerjaan.

MPV ini mempunyai rekaan yang menawan, efisien, MPV kecil yang pelbagai fungsi dan satu-satunya model yang menawarkan transmisi automatik enam kelajuan. Selain itu model ini menawarkan tempat duduk untuk lima atau tujuh, bergantung kepada konfigurasi. Ia memberikan fleksibiliti, pengendalian seperti kereta, keupayaan membawa barangan dan kecekapan penggunaan bahan api.

Advertisements

6 thoughts on “MPV Chevrolet Spin 2013 bakal dipasang di Indonesia

 1. saingan hebat untuk Proton Exora di sana… sebenarnya brapakah sangat export Exora ke sana? seperti tidak push setara mana pun..at least 3k-5k unit exora sebulan rasanya cukup untuk sold out di sana..namun?

  • saya x tahu details tapi saiz die sebesar suzuki ertiga sahaja. Segmen mmg mpv tapi saingan dengan Avanza rasenyer. Exora star ada market sendiri..

   • yep, exora lain segmen, keta ni kecik ja, mcm suzuki ertiga and produa alza je.. proton bla nak bwk bold p sana, diorg menunggu…

   • kalau begitu harap proton cepat2 la buat EMAS/saga replacement (mpv version) pula..market ini tengah hangat n byk permintaan juga..

   • Kalau bawak bold ke insyaallah die bersaing dengan wish and innova.

  • rasanya x sampai 3k-5k sebulan, proton x banyak cawangan di indonesia

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s