funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah ini variant terbaru Proton Inspira?

38 Komen

Adakah ini variant terbaru Proton Inspira? Menurut sumber cforum1.cari.com.my model ini mempunyai ciri-ciri terbaru seperti bodykit ,kerusi kulit ,kamera undur ,gps ,head unit dengan touch screen dan rim 17 inci. Di website berkenaan menyatakan model ini merupakan Inspira facelift, tapi jika facelift pasti akan ada perubahan kosmetik. Jika ada sesiapa yang tahu mengenai model ini, boleh la berkongsi maklumat dengan kami ye…🙂

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

38 thoughts on “Adakah ini variant terbaru Proton Inspira?

  1. oh.. inilah Inspira 2.0 Premium yg baru. siap seat kulit, rim 17″, reverse camera, touch screen GPS, bodykit dan ade warna baru. Harga RM 9x,xxx. tak ingat plak. hehe. dah boleh tempah dah.

    • warna ni tak menarik la. nampak uncle tau maybe target proton utk jual inspira pada uncle2. sport rim pun cam pelik

      • kalu tgk design sport rim aku rase mcm design rim preve…cuma sayap tepi kiri dan kanan double spoke tu dibuang…maknanya proton leh design rim sendiri kot…bukan straight amek design manufacturer utk production

  2. wow menarik

  3. ni Inspira 2.0P baru…….tetapi PREVE tetap mnjadi pilihan….

  4. harga 92,900..sy da book last week..

    • mahal RM 20, 000 banding preve. Plus leather seat + NA engine + bodykit + head unit with touchsreen (yg dkt kerusi tu ke) + 17″ rim + reverse camera tp kurang byk banding preve. Turbo engine yg bg sy sgt fun + 7 speed + DRL + ESC (inspara ada tak. tak sure) . apasal ekk preve proton tak letak reverse cam. dah la bontot tinggi

      • Preve patut ada reverse camera laa..parking area rumah aku ni mcm berbukit sikit, ble reverse nampak langit je..belakang terus x nampak..haha..pastu perasan dalam manual radio/gps unit Preve ni, ada cakap pasal reverse camera display, tapi preve ni xde plak..maybe diorang hold dlu la….adoi sure aku tekanan ble preve version baru keluar..nak tunggu ntah ble..haha

      • preve punye head unit mmg compatible dgn reverse camera. klau nk psang kamera reverse, smbung wayar je. mmg sistem dah ready.

  5. Doubledin/ Head Unit INspira dapat masuk ke Preve Premium ker tak? mcm lg besar je skrin HU inspira ni..

  6. Dgn ade nye preve,harga inspira ni sepatut nye x lg menjadi isu…nk letak > 100k pun xpe.hehe

  7. preve vs civic?

    mestila CIVIC…

  8. hmm..mungkin versi inspira ini lebih banyak content tempatan?

  9. adoi..HU macam china brand..

  10. Nampaknya proton tidak dibenarkan oleh Mitsubishi utk mengubah “lebih banyak” pada model ini, atau

    Proton berasakan tidak berbaloi utk membuat transformasi besar-besaran pada model ini dek kerana pasarannya yg kecil.

    Oleh itu, terhasillah model inspira yg hanya diubah sport rim, HUD…yg lain tetap sama.

    • tgk market report kt web mt inspira nyer sale utk may just 300++. dh jd mcm waja bila persona dilancarkan dlu…

  11. ha..ha..baru jek tgk hu, trs ckp mcm made in china, ini coz letak kat kete prtn🙂. Tp mgkin ada btlnye coz klu blaupunkt ada kilang kat china🙂.

    Erm, skrg dh nampak ckit camne dia nk postion inspira. Buh hu lg besar n nampak lg canggih, buh reverse camera n krusi kulit mgkin lg mewah. Tp hrp prtn dpt kebenaran mitsu utk ad on atleast 2 lg airbags@ad 4 lg airbags utk jdkan 6 airbags. Tp yelar, tkt mitsu xbg plak coz lancer kat sini 2 airbags ajekkan.

    Klu ada penmbahan airbags, brlh bg aku rasa value inspira nih. Klu x,better amik preve jek. Personal opinion ajek.

    • aku rase proton tak perlu sgt buat macam2 kt inspira ni sbb rakyat malaysia ada pilihan, bg yg nk pakai betul2 brand mitsu n nk rase ada kualiti sgt baik ambil dr dealer mitsu, bg yg nk budget drpd bayar lebih hampir 30k, lebih baik ambik inspira…bg aku takde beza sgt antara lancer n inspira dr segi kualiti n performance, lg pun boleh simpan 30k dan sambil tu dpt support proton…melainkn klo rakyat malaysia betul2 nk rasa performance, afdal sgt ambik lancer evo…
      ni pendapat aku saje…=)

      • btol tu bro. pokok pangkal berbalik kepada individu. tp klu lancer evo tu dah lain sgt la kan, bukan save 30k, tp mmg performance la, hehe.

        pg td sy telah menyaksikan perlumbaan antara preve yg dah tuka sport rim dengan vios n f10 di max highway. syabas kepada pemandu preve kerana menapau vios n f10 di jalan yg xberapa nk cantik n memecut dgn begitu laju. hehe.

      • tu mesti pakai gear S (smoke) tu, takpun paddle shifter, huhu

  12. anyway, safe driving. Kdg2 kena menahan sabar bile dicucuk, tp kdg2 xbleh tahan gak klu terlebih ngat, namun, ingatlah org tersayang. Aku skang cube lebuh byk bersabar n klu speedingpun, tgk tmpat n masa, yg penting, bawa dgn selamat. Smoga kita same2 beringat.

    Ps, aku kekadang merempit gak dulu, tp bila jln ada 2 lane n straight. Xsuka membahayakan diri n org lain. Tp merempit dgn selamat, laju, tp bukan gile2 laju. tp skang dh kurang, na relax2 jek, bg jek laluan org nk merempit…ha…ha…hanya test drive jek merempit, itupun pilih jalan kurang kete n straight. stakat nk rasa pwr engine jek.

    Boring dh xbyk info bleh kgsi. Cume off topic, sat mode dlm cvt punch, xdalah seteruk mana yg disangka, ok gak sbenarnya. Cume 1st ke 2nd, 2nd ke 3rd trase shifting dia, slebihnya, smooth jek. Bg aku, bg xreti nk kwl pedal, elok guna sat coz tkt selalu rev lebih masa full cvt. Yg bleh kwl, full cvt mmg best. Buttery smooth.

  13. kepada yng xtau kereta ni sudah boleh dbli…
    aku dah bli kereta harga 92,900 aku dpt diskaun 900…
    bt 4 thn….

    • Hang beli warna ape?warna mcm dlm gambar kat atas tu ke?

      • yes…..mulax2 mau ambik itam…..tgk dpn mata mmng elok…
        proton edar bandar perda pulau pinang….

      • warna dia sama ngan lancer ex bru kt thailand……..bru ni aku adaaa pii hat! yai ada nampakkk 2 bijik lancer warna macam ni oooooooooiiii…….

  14. nie warna yang apak aku suke…adoyai…

  15. Dengan harga 80k dan keatas aku akan sambaq ni daripada Honda city facelift yg ntah ape2 tp harga gila bab* mahal!! haha
    Preve ngan Inspira la lagi bagus dari Dugong n Siti

  16. kan bagus GPS Head Unit die yg Claurion Android tu..

  17. kan bagus GPS Head Unit die yg Claurion Android tu..😀

  18. Hu tak payah nk ngade2 komplen made in china la ape la.blaupunkt boh….tp clarion inspira dgn vaps pon dah sedap dah quality sound

  19. Hai, tak usah banyak komplenlah. kebanyakkan yang buat komplen tu mereka yang tak ada duit, kalau ada duit mereka ni dok diam je pasal mereka dah pakai BMW jadi mereka tak perlu nak kutuk sapa2, jadi yang dok kutuk ni biasanya yang tak puas hati kerana nak beli wang tak cukup jadi meradanglah kat mana2 bagi melepaskan geram…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s