funtasticko design

http://funtasticko.net

Dany Bahar nak saman Lotus!!!

12 Komen

Nampaknya semakin berlarutan isu pemecatan Dany Bahar ini. Dengar khabar Dany Bahar akan menyaman Lotus kerana memecatnya. Beliau menafikan segala tuduhan yang dibuat ke atasnya sebelum ini dan bakal mengemukakan saman terhadap Lotus di Mahkamah Tinggi London.

* wah, wah… nampaknya mamat ni tak puas hati lagi rupanya sebab kena pecat.. bayangkan kalau dia kalah dalam mahkamah nanti DRB-HICOM saman pulak mamat ni, hahaha… kita tengok siapa yang kenaaaa!!!

12 thoughts on “Dany Bahar nak saman Lotus!!!

  1. Perghhh….Panas…Panas….jgn plak nanti Si Mamat Dany ni pndai plak nk kait DSZ…Mintak jauh….fuhh..

  2. Apa masalah si danny ne sampai dia kena buang dari lotus

    • Menyalahgunakan kedudukan didalam Lotus dengan membelanjakan kos yang besar termasuk mengubahsuai rumah sewa dan menyewa jet peribadi dgn kos lebih ratusan ribu pound

  3. nmpk mcm dia mmg dh yakin akan dpt untung, tak kira la dia kalah atau menang kes ni

  4. Mmm… Si Danny nie tentu dpt nasihat peguam n yakin dengan tindakannya. Satu lagi integriti n profile dia kena jaga ar kalau x mcmana company lain nak hire dia keje kat tempat lain. Sebab isunya kena pecat, bukan sesaje nak berhenti:) DRB mmg tengah cari salah jer, bagimana nk restructure blk organisasi ank syarikatnya tu mengetatkan aliran kewangan kat benda2 x relevan sebelum nie. Nasib ko la Danny. Dah tau lotus tu masih belum pulih nazaknya, berpada2 la kalau nk melaram pun. Lain la lotus tu ko dah bawak untung besar. X de sapa pun akan persoalkan apa jua yg ko nak buat. x gitu?

    cheers!

  5. ada gak aku baca yg apa yg dia buat masih dlm contract dia masa apointment dia. Aper2,kite tgk verdict court n evidence yg dia bg. Aku rasa drb xdala kurang pandai buang klu menda tuh ada black n white, tp siapa tahu? Mereka n keluarga mereka🙂, he…he…

  6. Employee rights in UK not like in Malaysia. Suka suka pecat. If there is not enough evidence of wrongdoing, DRB will have to pay till pants down. I heard rumours that Proton will be sell to foreign auto company. But the goldpot of Proton is not its automobile business. Its the land bank it has in Shah Alam.
    So at the end DRB just interested in the asset that Proton has. Bear in the asset of Proton is RM9 per share during the listing, but DRB buy with RM5 and delist after that. So you guys guess what is Syed Mokhtar thinking. In 2 years time the truth will prevail. Another cronyism activity by our ‘beloved’ govt.

    • ni lah org yg cemburu tak bertempat….kau tau mcm mana bila Syed mokhtar nak beli Proton. Beli mahal giler.Tp bila kroni2 CIna yang beli senang je.Setakat ni company yg Syed Mokhtar dah beli semua leh wat duit walaupun sebelum ni cam haram…contoh nya Pos Malaysia Berhad.

      try la cari sape2 yg bekerja dibawah naungan Syed Mokhtar. Semua terpelihara.

      Yang hang dok fikir kroni dan perasaan cemburu kau dan hasut org supaya jd mcm kau.

      Ikut sgt AUTA pembangkang.

      • bro, kat sini x d pembangkang mahupun kerajaan.

        seperti yg bryan bgtau, yer, mmg uk kalau kite pecat org mcm tu jer, walaupun die ada kesalahan, still org tu ada hak untuk pecat dan semestinya org berkenaan mmg akan berusaha kata die x bersalah.

        Bryan,
        proton bukan syarikat kroni dah, Da jadi swasta. Cume Ex kroni jer ada lagi yg buat satu Proton jadi masalah.

        Crab meat,
        yep mungkin syed mokhtar bagus, tapi kene ingat DRB ada sejarah hitam sendiri dengan proton dulu. Dan kita sendiri tahu yg Tiara is the worst car proton even produce. Tapi kene ingat, Saper yg suruh P1 produce Tiara. Dan semestinya org dalam proton/ pekerja sendiri x minat dah.

        Kesimpulan dekat sini,

        Harap DRB pertahan hak mereka dan jangan mainkan Niaga dan Politik. Kuasa itu penting tapi Otak/idea perniagaan lain berbanding Idea politik. Jangan abaikan pendapat org dan jangan ambil Kroni’iest vendor lagi. DSSZ berusaha keras nak buang Problematic vendar. harp DRB dapat lakukannya.

      • ProLever.

        Minta study sejarah DRB Hicom dan Proton Satria.Masa dan sapa keyperson time tu….Bila Syed Mokhtar masuk Hicom???

        Bukan ape bro..skang ni isu org menhentam beliau…

  7. Haaa? since when RM 9 per share? which year you refer to?..zaman kemuncak Waja dulu ada la kot..DRB Hicom bought Proton with RM 3 billion loan and land bank in Shah Alam value not more than that.

  8. leerrr
    sejak proton bukak sampai sebelum DRB amik-alih bukan kroni2 umno & MCA ke jugak yg jadik suplier/vendor proton?kau punya logik tkleh blah la oi,
    ke kau nk ckp bos2 vendor proton terdiri dr org pkr/dap/pas?kekekekeek

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s