funtasticko design

http://funtasticko.net

Honda Civic generasi baharu bakal dilancarkan

9 Komen

Tinggal 10 hari lagi menjelang pelancaran model generasi baharu Honda Civic menurut website Honda Malaysia. Belum ada apa-apa lagi info mengenai model ini dan model ini akan bersaing dalam segmen C yang kini didominasi oleh jenama Jepun. Namun sejak kebelakangan ini jenama Korea dan Eropah mula memberikan saingan yang hebat. Nantikan kemunculannya!

Advertisements

9 thoughts on “Honda Civic generasi baharu bakal dilancarkan

  1. RM120k for sure @ 2 biji Preve @ 3 biji New Saga @ 24 biji kapchai…

    • tgk review2 rupanya Honda kembali ke belakang dengan menggunakan rear beam suspension sedangkan model2 terkini menggunakan double wishbone

      • kete mane same kelas dengan civic pakai double wishbone? setahu aku lexus je yang pakai..tu pun dah segmen mewah tu..civic ni kete standard je..

      • innova bkn pkai double wishbone ke? Maap klu slh.

      • bukan double wish bone. tapi Multi link suspension, sekarang ni banyak nak save cost pakai torsion beam jerk…

  2. exterior design……mcm backwards je engineer Honda ni
    interior : bagi aku la mmng furturistik (dekt meter console) tp dash layout die mcm engineer honda bru telan 3 Tower carlsberg pastu design dash tu…
    enjin : SOHC???? (SOOOOHAIIII)

  3. susah2 sgt wat je rupa lain, dah tak bole nk buat lagi lawa, buat rupa lain , skrg2nya takde la org nak bndg sgt..hanya pndpt, mmg ada cons sbb nnti org kata takde kesinambungan dr generasi sblmnya atau terkeluar dr family face

    apa pun tunggu sbb tgk kat gmbr mmg lain dr tgk dgn mata, cam preve, klu tgk dpn mata lagi ok dr dlm gambr, tp elantra , em bg aku lg lawa gmbr dr dpn mata, hanya pndpt, huhu

  4. maksud aku double wishbone front suspension, sbb yg komen kat atas sbt double wishbone, so, assume front double wishbone, bkn topang mcpherson :-).

    Tp xtaula klu dia maksudkan rear suspension. …entah, akupun xtau mane satu yg dimaksudkan :-), ha..ha..

  5. alamak civic stil pakai torsion-beam ke?malu2

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s