funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton juara Rali Thailand!

22 Komen

Proton berjaya menjuarai Rali Thailand melalui pemandunya Tom Cave, yang kini merupakan pendahulu British Rally Championship. Beliau yang buat pertama kalinya menjadi pemandu pasukan pengeluar telah berjaya melalukan catatan masa terpantas dalam 11 daripada 13 pusingan khas dan meninggalkan pencabar yang lain lebih dari 10 minit.

Dengan mengemudi jentera Satria Neo S2000, Cave telah memberikan prestasi yang mengagumkan buat Proton yang kembali semula menyertai Rali Thailand selepas beberapa tahun. Beliau telah berjaya mendahului Brian Green danFleur Pedersen dari Brian Green Motorsports dan Wittaya Ruegchan dan Pramote Somjarassuwan dari Thai Beer/Maxima Rally Team.

Tom Cave disertai oleh rakan sepasukan Craig Parry, yang sebelum ini menjadi pemandu pasukan persendirian dan berpengalaman mengendalikan Satria Neo S2000 pada perlumbaan FIA World Rally Championship (WRC) dan Intercontinental Rally Challenge (IRC) terpilih pada tahun lalu. Rali Thailand menyaksikan 13 cabaran berperingkat merangkumi laluan yang berturap dan kerikil, 250km di utara Bangkok di wilayah Lop Buri sejauh 220km.

Tahniah Proton!!!

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Advertisements

22 thoughts on “Proton juara Rali Thailand!

  1. awesome Proton….like..like…like

  2. bile la proton nk msuk wrc.. kalo msuk wrc pkai satria artiga yg color kelabu tuh..

  3. congratulation proton,
    but we are still waiting for r3 exora,
    special ed yellow r3 satria neo,
    spintex superchargers.
    spyshot p3 hatch.

    what an arrested development,,,,,,,,,

  4. errr
    yg menang rali tu pakai enjin campro atau renault

  5. poyo la….body ja staria neo..and yg mod body s2000 ni bukan org proton pun aka melayu…..mat saleh jugak…
    boneka bnyk la melayu kita..patut tk maju2…
    enjin campro masuk rally..mau tercabut enjin…

    jilat sikit2 sudah la….jilat bnyk hanyir la ….
    nk buat cam na…orang proton bnyk masuk web ni…
    sapa lagi nk puji kalau org proton sendiri…..

    syok sendiri….proton dh nak capai 30 tahun haram tadak yg boleh nk gah..
    buat preve pun problem tk reti nk settle…
    sakit jiwa beli kereta proton…kereta potong elok lagi…

  6. akupunya
    yg ko melalak macam anjin g gila kt si apehal?kau dh test preve ke?senang2 je balun kete2 honda/korea yg 100k tau

    nilah puak2 yg takpenah test drive–pastu tulis macam hilang akal

    • dia tu mmg begitu bro, usah di layan sangat. hahaha. proton menang wrc pon die hangin satu badan kot.

      • xkisahlah pkai enjin aperpun coz renault sendiripun xbleh buat engine lame diaorg power camtuh utk masuk rally. Klu tgk yg masuk pkai kete lainpun, masih guna khidmat team motorsport lain, jrg yg masuk btl2 genuine diaorg jek. Mcm citroen n subaru zaman collin mcrae pun pkai driver luar, nape xpkai driver nippon hait?

        Masukpun ada syarat2 homogolation, bukan main bedal jek. Rasanye msalah preve pun dh settle, owv pun dh start recall bg cfe yg batch terlibat coz rupenye part yg vendor supply masalah. So, dh tkr part br. Sama gak rubber lining. Yg lain rasa ok jek.

        Psl probs, xnafilah ada vendor2 yg hampeh, tp kekadang, yg ternamapun amik masa rectify prob. Cam dsg, dh berapa generasi n tukar dr dry ke wet clutch n dry n wet, ntah, last2 recall update software kat dsg. Klu semak balik, dh brp thn vw pkai dsg, xkan br jumpe solution kot. German engineering lg.

        Kdg2, menda2 tuh amik masa, biasalah, masa testing, xda msalah, tp bila mass production, ada masalah. Tp sblm blame vendor, kena inspect betul2 probs. Adakah slh vendor@ass line@punca masalah dr design ke.Xguna bg solution yg xbleh solve. Klu x ia akan berulang.

        Tp akui kdg2 masalah birokrasi sbbkan ia lambat. Hrp2 dgn drb, masalah tersebut berkurang. Tp bg masalah, atleast prtn amik tindakan gak walupun kdg2 owner terseksa, tp ada gak kes manufac lain buat xport jek masalah. Lgpun msalah besar yg dgr kat internet, xsemestinya masalah bg sume yg membeli. Cume kekadang yg jenama luar org jrg komplen. Mcm br nih member aku pkai hnda city ckp, dia tukar spark plug honda city rm 150 sebijik. Akupun terkejut, bio btl, coz aku ingat yg cfe jek mahal coz rega 100 sebijik, tp yg na honda city lg mahal rupenye. Tp dia xkomplen pun rega mahal, trime ajek ngan ati terbuka coz pkai honda. Servis wajib stiap 5k pun xkomplen. Ada juga cite pasal bunyi2 misteri, dr kuantan sampai ke kelantan dia pergi sc honda cube solve masalah, tp xdalah dia nk hentam hondapun.

        Cume membuat aku terpikir, org bleh trime jek aper2 masalah kete luar. Mgkin sbb dh bayo mahal.

        Tp bile pk balik, sbb aper toyota asyik pkai tech lama kat kete dia lat malaysia, mgkin tkt nk bg tech br, klu prob, nanti sales terganggu. Jd bg tech lama sampailah produl tuh dh matang, brler bg tech br kat malaysia. So, krg masalah. Ada org ckp prtn punya eksport lg baik quality dr yg local, tp xker menda tuh apply kat kenderaan lain jugak yg dieksport ke malaysia lg baik dr yg dibuat kat negara asal coz nk jaga nama :-)?

        Aku mmg stuju prtn tingkatkan lg kualiti n vendor2 juga. Mcm bunyi2 angin, bg aku itu maslah qc vendor, bkn prtn coz mana ada diaorg testing kete customer bwk sampai beratus kilometer n bwk laju2 utk dgr angin. Kete br hanye test atas dyno ajek, so, maneler nk dgr ada bunyi angin. Bile customer complaint, check, brlah tau rubber part ada manufac probs, so, dh kuar yg br. klu salah fitting, then blame assmbling n pdi coz xperasan, then br maslah prtn. Sbb tuh kena wat official complaint, br diorg bleh solve.

        Komplen kat internet bkn solution dia. Sikap lama after sales pun aku tgk dh berubah, ada tanda positif.

        Xda kete yg bullet proff tanpa prob masa early production terutama yg pkai tech br kat kete diaorg. Cume kite xcakna amik tahu. Enjin price, masih byk org komplen prob, tp dpt award lg. Gitu jugak dsg n sbgainya. Xcaya, google probs depa, nanti jumpelah mcm2 prob.

        Aper2pun, aku ttp hrp prtn sentisa memperbaiki n meningkatkan lg kualiti terutama local vendor, n aku juga hrp prtn diberi kebebasan dlm memilih vendor krn masih terikat dgn nap tentang local contents.

  7. Pencerahan tentang crash rating. Ramai yang tak faham. Penulis ni pun kesian tengok orang Malaysia (Japan wannabe) yang kutuk Proton macam2. Anatra contoh dia bagi;

    1. Ada yang komen kenapa Preve tak 5 star tapi 4 star aje;
    2. Lancer ada 4 star crash rating, tapi Inspira takde;
    3. Proton tulis preve 4 star “estimated” rating;

    Boleh baca sini sebab kata dia yang amat menarik;
    “A little learning is a dangerous thing, said 18th century English poet Alexander Pope.”

    http://www.cbt.com.my/2012/07/03/setting-the-euroncap-facts-straight/

    • just a little word,
      ” lucky enough he was driving the persona ,,if not ..habis”
      the word from a lay man after seeing a tragedy.

      • Proton ada dua2. passive – Sebab tu kalau persona/gen2 brake emergancy, biasanya hud depan mmg menjunam kedepan dan benda pertama yg kene kalau sondol org adalah penutup bonet hadapan.
        active paling banyak – terutama avoiding car crash. banyak dah jadi kat saya..

  8. sorry,komen td utk akupunya, n aku bkn org prtn, tp pemilik kete prtn. Tp lebih elok gune prtn yg pkai enjin prtn sendiri dr pkai enjin luar coz byk menda kena ikut agreement n kdg2 depa xlayan klu ada prob pada nejin depa dgn alasan, dh jual juta2 unit, xda masalah. Itulah masalah prtn n renault dlm kes savvy n prtn ngan mitsu dlm kes inspira. Mls nk cite yg lama2, amik yg terkini ajek.

    • sy setuju dgn mat..
      – honda kena servc setiap 5k
      – sparepart harga mahal
      – handling still takleh lawan protn

  9. ader orang tahu ceriter status export preve ker idop?
    cakap bulan june. dah julai dah nih. tapi better lambat sket biar dah resolve mass pro problem dulu sebelum export.

    • x silap bulan september baru masuk australia. Bulan ogos mungkin indon ataupun thailand. Kalau tengok paling anticipated country untuk preve adalah indon thai and australia la.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s