funtasticko design

http://funtasticko.net

Betul ke ni Renault Clio generasi baharu?

31 Komen

UPDATE : Gambar Renault Clio generasi baharu

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Nampak menarik rekaan Renault Clio MK4 ni. Dijangka Renault akan memperkenalkannya pada hari esok. Nantikan rupa sepenuhnya model generasi baharu Clio ini nanti. Semakin rancak pula persaingan kategori hatchback kompak selepas ini, hehehe…🙂

31 thoughts on “Betul ke ni Renault Clio generasi baharu?

  1. everybody is pushing a new venture of design.

  2. ada sikit2 cam design kia

  3. perghhh…
    klo cap Proton, komfem aku beli!!!

    • a’ah kn. kalo proton yg kuarkn, mesti lagi murah dari myvi.. (tgah tggu bile lagi proton nk kuarkn enjin guna timing chain)

      • ckp nk senyap..pakai timing chain kang ada yg komplain bunyi mcm2 plak…

  4. kalau cap proton, confirm design burok daaaa…..
    especially rear lamp….hahahaha…
    customer akan tgk design dulu, baru teknologi.
    jgn la anggap customer tu semua masuk U belajar pasal kereta…hahaha
    sebab tu design kereta syok sendiri…last2 design mcm cipan konon2 ada falsafah…

    kalau peoton boleh design mcm ni, dh lama jadi global car….

    proton …… nk dekat 30 tahun dh ni… apa pun tak boleh…
    kia…hyundai….emm nanti ada la org letak link wikipedia suruh baca.,,,
    hahahaha…

    proton ka
    au nk tambah sales, elok join FAMA n jual dlm pasar tani..pastu beli satu free satu….mesti sales mengalahkan moto kapcai…

    drb hicom ni kelemahannya ialah terlalu ramai melayu..
    bisnes yg ramai sgt melayu, susah nk terima idea org n bnyk main kroni..
    semua masuk drb hicom nk gaji bnyk tapi kerja mcm keja gomen…..bnyk minum, bnyk tido…sama la mcm proton dulu….

    nasib ko la proton…
    proton tk capai kpi rakyat…

    • akupunya says:
      nampak gaya mcm hang ni kecewa sangat kat proton mcm ada sejarah je dgn depa.
      Simpatinya la….

    • Mmm… dah mai dah sawan mamat sorang nie. Mmm… dah dekat 30 tahun apa2 pun x bleh ye? Patut tahniah kat perodua….apa2 pun bleh, setakat bleh rebadge jer la…

      Sudah2 ler… ada lagi spesis mcm nie kat dunia melayu yg prejudis kat bangsa sendiri. Dulu masa zaman jepun dulu ada talibarut jepun yg di namakan ‘barua’. Sy tak nampak perbezaan entiti ini dlm statement2 ko.

      Proton masih blum bleh mendabik dada sebagai yg terbaik. Tapi dgn visinya; committed to be better, x mustahil berdirinya nanti akan setanding dgn jenama2 yg hebat satu masa nanti.

      Selami akal, selami jiwa… fikir-fikirkn.

      cheers!

    • klu proton org tgk semua, semua nk sempurna dan latest, nak teknologi 10 gear, laju cam ferrari, boleh sumbat 10 org, minyak cam super hybrid..oh lagi satu harga cam kapchai

      klu keta lain bole lak tgk jenama je wpun rupa cam hampeh, design buruk gila, teknologi 10 tahun ke belakang, naik cam jalan ada bonggol, corner rasa cam nk terbalik, harga cekik darah, sila sambung sendiri, huhu

    • yeahla bro…dah dekat 30 tahun…design global car..padahal compete dengan ASEAN car macam vios n city..bila nak compete dengan kereta macam new clio ini? in another 30 years?

      • Mmm… preve nie pun baru first generation. New clio nie masuk generasi ke-4 kn? Sekurang2nya kat ASEAN, Malaysia sebagai pengeluar kereta berbanding asembler. Atleast ada… ” aku ada? Kau? :)…cam tu la. Berbangga la sikit hasil usaha anak watan kita.

        cheers!

      • bro fauzan…r u for real? gen 2 itu kenapa dinamakan gen 2? generasi kedua? so preve u r telling me back to square one? first gen?

        so kalau clio ini gen 4? we always have to be 4 generation behind la?

        proton takkan berjaya selagi tak jual dengan banyak….more u sell more your cost is lowered…but dah 30 tahun…cost pembuatan masih lagi tinggi..cannot compete…

      • porsche sebagai number one sports car maker, dibeli VW…porsche makes the highest per car margin in the world…sampai dia pun dibeli VW…
        as long as bangga kampung…susah nak compete…sepatutnya dari dulu kena level playing field..sekarang baru nak compete..nama dah tak begitu baik…cuba tengok inspira..its a very gud car…spacious n handles better than lancer…tapi orang tak beli..sebab kenapa? badgenya proton…

      • Mmm,,, setiap pengeluar kereta ada sejarah penubuhan dan latar belakang berbeza2. nie kena faham. Sy faham, harapan tinggi segelintir kita dan bila x seperti yg diharapkn kita mudah blame itu ini tanpa bagi idea2 membina.

        Mana2 pengeluar kereta pun mgharapkan jualan yg banyak bagi model2 kereta yg dikeluarkan. Setiap pelaburan yg dibuat perlu mendapat pulangan yg baik agar lebih banyak pelaburan2 yg baru dpt dibuat dan seterusnya mengembangkan lagi operasi company to the next level. Tapi senarionya x mudah utk kita sekadar bercakap. So, terus la berharap ada strategi yg baik dari company kecil seperti proton selepas nie utk compete dgn company2 mmg dah otai dlm industri. Atleast dlm tempoh 27 tahun nie, Proton masih dpt bertahan dan menunjukkan kemajuan dlm industri pembuatan kereta. From nothing to something, from no where to now here, right?. Pihak proton mmg perlu pertahankan ini. Kita x mau la lihat proton berkubur seperti company kereta lain seperti saab, rover dll. akibat salah pengurusan dan salah strategi pelaburan yg x menguntungkan. akhirnya bungkus.

        Porche tu kereta sport kn? Persaingan company kereta sport mmg bleh dihitung dgn jari jemari jer berbanding company kereta2 komersil dan mampu milik, x terhitung dek jari. Tapi inspirasi number one sport car maker tu bleh mengekalkan mahkotanya tu bleh diambil oleh mana2 company pun baik proton:)

        Setuju. Inspira sebuah kereta yg baik. Sebenarnya jualannya agak baik. Cuma x bleh la dibandingkan seperti jualan myvi. Ferrari pun kereta yg baik, bagaimana jualannya di M’sia? Sama seperti inspira, Kalau nak tau penguasaan pasaran inspira, dptkan data jualan di blog moto trader ker, pastu bandingkan dgn jumlah jualan utk model2 sama segmennya, dptkan peratusan jualan dan anda tentu x jangka:) Lagi pun inspira masih tertakluk dgn syarat2 ketat mitsu kalau tak, jualannya tentu mendapat sambutan gak di negara luar:) Dan proton pun dah letakkan inspira sebagai niche market jer. Org m’sia masih dlm zon majoriti mampu milik ar.

        Mmm… apa yg saya nampak, sebelum nie proton cuba utk memenuhi pasaran utk semua segmen kereta yg ada. Dan preve diperkenalkan bagi memenuhi segmen C sepenuhnya mengikut piawaian kereta global car. Sy faham segelintir kita masih memandang rendah kemampuan anak watan sendiri, dan masih banyak yg proton perlu perbaiki dan meningkatkan produk mereka. Tapi apa yg ada sekarang nie xlah begitu teruk seperti yg digambarkan. Preve segment C tapau vios n city dari segment B? Bagus lah!🙂 It’s value for money maa. Preve: Harga segment B tapi spec segmen C; Vios/city: Harga segmen C, spec segment B.

        New Clio nie mmg cantik. Tapi cantik sehingga generasi ke 4 baru dpt hasil mcm nie. Preve pun cantik gak. Tapi generasi pertama kn? Bayangkan kalau dah generasi ke-4 nya nanti. Cuba bayangkan:) …itula yg sy maksudkan:)

        Anyway, diskusi nie sesuatu yg menarik utk pengembangan minda. Keterbukaan dan berfikir di luar kotak mmg bagus utk mereka yg berada dlm industri nie.

        cheers!

  5. kete ini exteriornye cantik🙂

    drp pemerhatian aku, kete yg fender&shoulder ada bonjol begini mmg nmpk sporty&maskulin.

  6. Mmm… cantik, tektur dan struktur badan model nie banyak bermain dgn visual cahaya dan bayang2.

    cheers!

  7. mcm ada influence dr fluid design hyundai/kia jer

  8. belakang mcm nak tiru sportage/rio.. depan macam kia ceed X_x

  9. Lama dah tak menulis disini..

    Clio mk4 ini menggunakan family face yg baru berdasarkan kepada model konsep Renault Zoe dan Renault DeZir.

    Pada pendapat saya, front end masih lagi Renault. Cuma bahagian belakang tak nampak macam Renault. Tapi kalau kita amati betul2, kebanyakan symbolic rupa paras kereta hanya terletak pada hadapannya saja. Maksud saya, bahagian depan pasti menampilkan signature sesebuah jenama. Bila sampai bonet belakang, macam2 rupa jadinya..Even BMW pun macam tu. Bahagian depan, pasti tak lupa corak buah pinggang tu diletakkan di grill hadapan.

    Baru saya tahu Clio ini duduk dalam kategori B Segment. Sebab melihatkan Clio RS sebelum ni macam saiz VW Golf je..

  10. tgk bentuk dia, mmg ada “wow” factor.

    • Betul..sekali pandang terus terpesona dgn design cue die dan tak perlu pikir 2-3x. Rasa mcm cukup sempurna dan x der cacat cela.
      Tapi sayang kenapa Preve x ade impression mcm ni. Sampai skg aku pun masih sangsi fikir, cantik ke x design preve ni. Oleh kerana aku support proton terpaksala aku kata cantik.

      • Mmm… preve dah cantik dah bila bergerak kat jalanan tu:) Cuma sy rasa designnya agak berhati2. Percubaan pertama global car kot. Dan sepatutnya utk second generation nanti, engineer kena ar bagi seluas2 kebebasan kat bahagian design n styling utk pergi lebih jauh lagi dan kekangannya pastinya kos kn?;) Preve nie konsepnya value for money (strategi proton kot) di mana design, spec dan harga sgt2 menguntungkan pengguna. Err… berapa yer harga Clio nie bila berada di pasaran nanti? Mesti harga sepadan dgn design yg cantik tu kn?

        cheers!

      • i think preve depan dia simple and nice..with time it wont look old..tapi bahagian belakang dia..mak datuk..punggung tunjuk ke bumi…at least cubala drop the back a bit..lower the light ke….i tahu i bukan designer…n maybe many other cars uglier..but kalau nak masuk pasaran global as they say…design kena la cun…sebab baru brand ini ada recognition…

      • kalau drop ke bumi akan kecilkan ruang bonet. Die ikut org la. Kalau nak tengok lawa ke x bontot preve nh, cube tengok Yang warna hitam dan ada lining chrome. Baru tahu lawa ke x..

  11. kalau la enjin nye muat masuk savvy. ohh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s