funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS : Honda Civic generasi baharu sedang diangkut ke showroom

28 Komen

UPDATE :  Gambar Honda Civic generasi baharu dari facebook quicksave2u

Sahabat kita bro Hanif telah berjaya menemui sebuah treler yang sedang mengangkut Honda Civic generasi baharu ke showroom sempena pelancaran rasminya pada Khamis ini. Tiada info diberi di mana lokasi treler ini ditemui. Nantikan kemunculan Honda Civic generasi baharu tak lama lagi!

Advertisements

28 thoughts on “SPYSHOTS : Honda Civic generasi baharu sedang diangkut ke showroom

  1. saya nampak Myvi!

  2. Side profile Preve lagi cun!
    Rim tak lawa langsung civic ni mcm hybrid je..

    • Honda Civic Is USA’s Best Selling Compact Car, Breaks Sales Record

      • sama ke spec us ngn mesia?

      • compact car???
        lain mcmje award nih
        civic ni sedan, klo aku xsilapla

      • In the land of all things super-sized, the Honda Civic competes in a segment which the Americans refer to as ‘compact.’ US car companies have reported their sales figures for the month of June and critics of the Civics are not going to like this post.

        Far from falling from its grace, the Civic has overtaken the Toyota Corolla as the segment’s best selling model, a title that the Civic has held since April this year.

        In the month of June alone, Honda sold 27,500 units of Civics, three percent more than the second placed Toyota Corolla. Compared to the same month last year, sales for the Civic rose 57 percent.

      • C-Segment memang orang luar panggil Compact..Mungkin orang Malaysia ni kecik2 kot. Haha

        A-Segment : City Car
        Cth: Daihatsu Mira, Smart Fortwo

        B-Segment : Supermini, Subcompact
        Cth: City, Vios, Ford Fiesta, Mazda 2, VW Polo

        C-Segment : Compact, Small Family Car
        Cth: Civic, Corolla Altis, Ford Focus, Mazda 3.

        D-Segment : Mid-Sized, Compact Executive
        Cth: Accord, Camry, Ford Mondeo, Hyundai Sonata

        E-Segment : Full-Sized
        Cth: BMW 5 Siries, Jaguar XF

        F-Segment : Full-Sized Luxury
        Cth: Audi A8

      • mohsin, x silap honda civic nh Honda dah revise balik walaupun belum launch.korg lupe ker yg design boring Honda 2012 yg terima kritikan hebat di USA sehingga management honda terpaksa revise balik.

        p/s: baca nh..
        The Wall Street Journal said the redesigned Civic was a “massive fail,” Consumer Reports called the car “insubstantial,” and we at Motor Trend concluded “the Civic already feels a bit dated .”

  3. civic yg atas no dua tu nampak macam persona lak

  4. Pingback: Spyshot Honda Civic generasi ke-9 di atas treler | Blogger2u

  5. civic ni dah macam accord dikecilkan

  6. hehhe..bukan nak komen pasal kereta tapi tajuk yang diatas tuh funny jugak. “Bakal Sedang”.

  7. Civic FD 8th Generation lg cun.. kreta ni banyak cost down.. door trim plastic xde soft touch mcm FD.. pedal minyak x floor mounted mcm yg lama pnye… hinge trunk xde cover.. n bnyak lg lah.. even org showroom ckp performance Civic FD 8th gen lg pergi bcoz kreta yg baru ni diaorg build for efficient not performance..

  8. Grill — design mcm grill adiknya, honda city
    lampu depan — design mcm honda insight.

  9. Jom kita beli kereta ini. Memang cantik dari Persona.

    • bumper depan macam forte !

    • 1 biji Honda Civic 2012 = 2 Biji Persona + 1 biji Saga 1.3

      = kembang hidung bila dipuji, pedih ulu hati bila tang spareparts..

      • abang aku beli insight, lenjan memang macam bawak kete sport..sampai sekarang okay..jangan compare dengan proton..problem banyak..ini memang fakta..tengok je preve..global car pe bende..nak eksport kete macam tu?..flx bunyi brake belakang pun setahu aku tak solve lagi..memang la orang cakap boleh claim warranty, tapi setahu aku warranty diorang layan hari bekerja je..dah bazir cuti tahunan..ada sebab kenapa orang tolak proton walaupun murah..

      • so insight xde problem la?
        pergh..GOD car kalahkn vius nih..

        troll mode on

      • @farghmee
        jaga2 sikit bro..jangan main2 perkataan god..jangan samakan god dengan apa2..jadi syirik..bawak istighfar & mengucap balik..

  10. habis la orang akan pening nk pilih insight atau civic haha

  11. civic ini mungkin bagus…but i say no to Japanese cars in Malaysia. dah la made in malaysia..tapi harga mengunung. lebih baik beli kereta korean generasi baru. up to date and much cheaper.

    toyota dan honda terlalu sombong sudah…

    http://www.autoblog.com/2011/12/02/honda-ceo-takes-responsibility-for-poor-reception-of-redesigned/

    dan lagi satu..yang kat US dengan Msia..spec kita mungkin quarter page..spec US dua page kot…

    samala dengan camry baru…made in Msia tapi harga lagi tinggi…

  12. civic ni satu part je aku x bekenan…dash layout

    mcm x proper alignment die…
    Bak dlm cita ahmad albab
    “entah jubah yahudi mabuk mane entah engkau kebas….”
    dlm kes civic ni…
    “entah designer honda mabuk mane entah yg design dash layout nih…”
    hehehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s