funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton Prevé R3

30 Komen

Gambar Proton Prevé R3 ini saya ambil dari facebook Proton. Cuma tambahan kosmetik dengan bodykit seperti Inspira R3 tanpa sebarang talaan di bahagian enjin dan suspensi. Mungkin versi ini untuk mereka yang suka make up kereta tapi kekalkan prestasi standard selain bodykit boleh dibeli secara berasingan. Bila bodykit Prevé R3 ini mula dijual juga masih belum dapat dipastikan.

Advertisements

30 thoughts on “Proton Prevé R3

  1. x ckup radikal.. klau bleh letak spoiler besar sikit baru cun.

  2. kalu tak silap kat board tu dia ada tulis cat back system dari R3 kan..

  3. Rasanya produk R3 ni kena buat penjenamaan semula la. Sume produk yang kosmetik ni kena la cap dengan R3 style. Kalau yang ada performance upgrade kena bagi cap r3 pro. So senang la nanti kat atas jalan nak bezakan poser dengan tulen.

  4. Should be in reasonable price or people will go for ah beng

  5. harap ade leather seat dlm Prevé R3 tu.. 🙂

  6. sokong ….kami nak leather seat….kami nak leather seat….kami nak leather seat….p/s: bile versi inspira 2.0 R3 mau keluar….ade sape2 bole confirm….

  7. r3 division ni mcm kerani bancuh kopi kt bos..
    asalkan bancuh kopi on time, selesai…

    tak nampak mcmengineer yg buat kerja…
    apa la masalalah orang2 dlm proton ni..
    mcm tadak hala tuju n rwsult semua statik.

    gua rasa lagi 5 tahun protontutup tak pun kena jual…

    • ingat boleh plug in barang mcm tu je..?ingat kedai spare part ke main pasang gitu je…setiap org ada tugas masing2…ko tu tau kondem je..cuba org kondem keje yg ko buat,pe yg ko rasa…please respect of each other…setiap org ada tugas masing2…

  8. kata preve laku gila2…
    tapi nampak gaya mcm kurang sambutan..
    org sanggup beli ketaimport yg mahal sebab cukai dari beli keta proton…

    forte lebih menyerlah berbanding preve di atas jalan…
    sian you proton..

    • bro..
      Frte pon ambik lebih sethun nk nmpak bnyk ats jalan….
      inikn Preve bru 3 bulan…rilex2..area gua dh nmpk bnyk daa…

      x tau la area lu sbb area lu bnyk K-Pop fan kot….hahahah

      • kat Kuantan dah bertambah Preve atas jalan, kerap dah tengok treler dok anta ke showroom…almaklumlah dah dekat raya, masing2 nak melaram ngan kereta baru, hahaha

    • Mmm… just info jer:
      Naza Forte : Jan-Apr (2,168); May (646), April (582). Rujuk blog moto trader.
      Nasib baik jual bawah Naza, Kalau Kiah sendiri jual x mgkin dpt angka2 cm nie:) Anyway, jualan Forte dpt meningkatkan jualan keseluruhan kereta2 dari jenama Kia di M’sia.

      Preve? Booking jer dah lebih 11,000 dlm tempoh 2 bulan pelancarannya. Ramai pakat amik utk melaram hari raya nie:) Kalau kekalkan momentum permintaan, preve dah dlm kereta sedan kompak terlaris dlm segmennya di m’sia. x dinafikan:)

      p/s : Nilai ar dari segi data jualan, bukan tengok bilangan kereta yg lalu depan mata:)

      salam n cheers!

      • LIKE,LIKE,LIKE……asyek2 nk jtoh kan proton….dah la proton dh nk jatoh….doakan proton pon elok gak…

    • brothers akupunya tempahan preve memang tinggi,saya sendiri dah lebih dua bulan booking baru dapat minggu ni,Exora masa baru lancar dulu pun macam tu jugak.Tapi sekarang exora bersepah atas jalanraya.

    • MEI 2012

      FORTE – 684
      PREVE – 2771

      Proton mcm ada masalah nak deliver jerk…. ramai yg bising2 booking bulan 4 pon lom dapat…

    • Demand Preve ni sebenarnya tinggi..sebab tu kadang-kala ada yg dah tempah sebulan lalu masih tak dapat kereta.
      Ada pembeli berpotensi, tp mereka masih menunggu penambahbaikan yg proton boleh lakukan terhadap model ni.

  9. Preve Sport Coupe pic leak!!!! hehehehe

  10. Dah 3000km ngan preve ni satu je tak puas hati..cat preve ni nipis sangat la senang sngt chip kne batu2 halus..(color fire red)..kalau boleh banyakkan la sket layer cat..sedih la nnt 2-3 tahun kang dh mcm rupa permukaan bulan kang bonet depan kete aku..yang lain..nice 😀

    • elakkan duduk belakang lori.. semua kereta memang cat terkupas kalau kena batu halus dari tayar lori tu…

    • Semua kereta dengan cat asal memang nipis. Kamu tahu tak kenapa ia nipis. Cat pada kereta lumba F1 juga mesti nipis, sebab cat yang tebal akan mempunyai kelemahan. Hinggat angin (drag coefficient – cd) akan bertambah.

    • agree gua solid white pun sama. tapi nasib baik kena bahagian bawah. susah sangat nak perasan. tp kecik la lubang tu.

  11. cat fire red memang ada masalah.cat terlalu nipis atau cat fire red ni memang bermasalah..kalau warna lain kurang masalah cat terkupas ni… sekian pemilik saga fire red flx se

  12. spoiler up cm sibik taip r bru la style.. hehehe

  13. off
    *takde ke yg nak eja kereta jadi kerata kat sini?*
    huhu

  14. x cukup R3 la. R3 patutnya tgk aje rasa perghhh! wow! terbaekk! yg ini biasa² aje.

  15. bese x bese, bodykit/skirting dia skali ngan vortex 2 bro..itu bukan bese2,itu dasat 🙂 still nmpk dna R3 nye..
    kalu masuk widebody dah lari dr R3..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s