funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo S2000 Concept

18 Komen

Cun la Satria Neo S2000 Concept ni, ada ala-ala Artiga Concept sikit, tapi yang ni lagi mengancam. Bila nak start jual ni? Gambar diambil dari ProtonMotorsportsR3

18 thoughts on “Satria Neo S2000 Concept

  1. Wa rase model ni akan mendapat sambutan hangat golongan belia 1 malaysia..haha, tp rege mau berpatutan la..loan susah mau angkat skang unless u orang keje GOV !!!

  2. cun..tapi macam lowered sangat…

  3. Bang, kalau pakai engine standard CPS NA tu tanak la bang. Bila Proton nak buat engine lagi power ni?

  4. neo mmg model n design yg xlapuk dek zaman…sentiasa terbaekkk…!!

  5. ade tulisan “supercharged” di situ

  6. supercharge…wow…ble nk launch nie

  7. Takde gaya S2000 pun. S2000 pakai wide bodykit bumper, fender lain. Stance garang. Ini lebih pada Preve. Maaf cakap, tapi itu dari mata saya sendiri. Saya memang mengharap S2000 jadi kenyataan. Ramai antara pemilik Neo yang menanti tapi kecundang nampak keluar jadi begini. Usaha bagus memang ada tapi penghayatan kurang. Katanya concept sahaja. Takut dah jadi pre-production.

    • tema s2000 je bro.kaler sume ikut s2000 nye rally.xkn la bodykit nk sama mcm rally widebody sume.x praktikal utk guna biase2.ford pun ade buat fiesta wrc version.tp nape x ikot body mcm ford wrc punye.sbb production car lain utk race lain.kalo same dh mcm kete rally.dlm seat ade 2 jer.yg lain kosong.ye la nk sebijik mcm s2000.

      p/s;kalo silap harap dibetulkan

  8. aku nk jugak design celak mata tu ala corak hitam keliling headlamp depan, pastu mgkn bole letak sticker hisasan corak belang harimau kat tepi pintu, panjang, cam yg pernah buat kat 25th proton anniversary

    yg paling penting, tambah supercharger/turbocharger (dah ada kot) huhu

  9. mana engine bay??

    • Is it in a form of kit that can be plug an play and how about fuel regulator capability?
      Estimated cost if any

  10. I think the easiest way to power up satria neo is to plonk in the cfe engine, but which manual box will suit it?
    VT3 is ok but for manual with power to weight advantage, its capable of smaller ratio, soooo,

  11. If sprintax is proton’s r3 kit, i beleive many willl eye this power booster, provided sprintax suits the normal campro well. But the strain to be taken in campro maybe one has to give some positive answer,,,

  12. Mne nk cari bodykit nie?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s