funtasticko design

http://funtasticko.net

Nissan Note 2013

20 Komen

Nissan memperkenalkan kereta kompak hatchback Note generasi kedua yang diilhamkan dan juga model produksi dari model konsep Nissan Invitation yang dipertontonkan di Geneva Motor Show awal tahun ini. Model Note generasi kedua bakal memberi saingan kepada Renault Clio dan Ford Fiesta dalam kategori supermini segmen B. Dua enjin petrol 1.2 liter NA (naturally aspirated) dan supercharged akan dipadankan dengan kotak gear generasi baru XTRONIC CVT (Continuously Variable Transmission) dengan sistem Idling Stop System untuk model 2WD.

* sekali imbas rekaan belakangnya ada iras Honda Jazz🙂

sumber : carscoop.blogspot.com

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

20 thoughts on “Nissan Note 2013

  1. side profile cm alza.

    tp kete ni mmg cantik all-in.

  2. byk tul lekuknya… tp cantik gak…

  3. pakai platform v lagi ke.. agak sama mcm nissan sunny

  4. agak2 masu msia x?

  5. Cantik…tapi designnya macam cepat boring..

  6. ade unsur KeKoreaan di sini…

  7. cm honda jazz pun ada.. belakang tak bape cantik

  8. mcm honda jazz dan prius c, bukan segmen faveret aku huhu

  9. off topic

    why don’t proton to have a PROTON Platinum Showroom in the east cost together with R3 accessories parts for public.

    how about that bro camp…

    • agree with bro, i heard from proton edar branch manager, proton is planning to st up the 1st platinum showroon in kuantan soon.. 3s centre, the location is near my home.. hopefully the plan is still on going

  10. nama dah sama macam samsung galaxy note plak… sesuai la utk muda mudi… kereta note utk notty-notty. haha.

  11. ade cite pasal preve kt sungei besi..tlg bro fd carik maklumat..bole kite bincang…

    • haha..kalau browse kat facebook..
      1. tengok pengomen2 nya yang kutuk2 proton..
      2. kemudian tgk timeline mereka atau wall mereka
      3. rupanya 90% adalah penyokong tegar satu parti politik, sbb bagi mereka proton ni kroni umno, bn, idea Tun Dr.M dll.
      4. yg tak tahan duk jaja cerita proton mahal kat malaysia, kat arab saudi murah pulak.. tu je dok jaja dari dulu

      dan aku rasa;
      – yang duk tampal2 tu bukan pemilik preve pun, sekarang ni ada macam2 cara dan saluran yang betul, dan pemilik proton yang beli preve pun bukannya golongan bawahan, sekurang2nya mesti mereka yang ada lepasan ijazah.. so kejadian tu sakadar provokasi dari pihak tertentu..

      – sekarang ni upah je mat indon, bangla buat kerja, setakat bagi RM50 pun boleh dapat.. kalau user cerdik mungkin dia print guna printer, ni main tulis dan ejaan pun salah “KERATA” jangan silap tulis keranda sudah..haha

      – pesaing terdekat sales figure makin menjunam, sehingga tak sanggup nak pamerkan figure jualan… why not mereka provoke preve ni… dan penjilat bontot politik dan cyber trooper mereka sukala ada bahan untuk hantam proton kan kan kan???

      p/s: politik = neutral a.k.a atas pagar..kah kah

      • Mmm… preve bikin panas graf jualan kereta2 pesaing sesegment dengannya. Tu yg mcm2 timbul isu utk menggugat jualan preve.

        cheers!

      • ye aku setuju…cam brand honda pun dh mula buat waranty 5 tahun dgn jarak tanpa had tuk model baru city n civic bg nak naikkan graf jualannya sbb kene bersaing dgn model proton preve…wekeke…

        proton bile lg nk wat camni..???

      • sebab politik la kita jadi bodoh sebenarnya, kadang2 terlalu taksub sampai mendewa2kan pemimpin.. kalau sy banyak duit nak je beli negara ni, campak semua ahli politik dalam laut, menyusahkan je..hahaha

      • saya doakan bro campro cepat jd kaya…. insya allah…

      • Jijie,
        Pasal Preve yg kena tampal tu,actually memang owner Preve…dia baru beli kete tu pas naik pangkat kat 1 c0mpany…then ada la isu kat kete dia…tp SC yg detect,bkn dia…dia juz detect minor isu je…s0,nak perhatian lebih,buat demo depan SC Proton…tp bila org Proton sendiri explain,baru dia buang tampal2 tu smua…

  12. boring

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s