funtasticko design

http://funtasticko.net

Ford Fiesta LX 1.4L Manual cuma RM69,999.00

20 Komen

Ford Fiesta LX 1.4L Manual telah diperkenalkan semula dan didatangkan bersama 7 beg udara. Harga barunya kini RM69,999.00 berbanding harga sebelumnya RM69,888.00. Wow!!! Memang berbaloi…mana dapat kereta ada 7 beg udara harga macam ni, kereta segmen B jenama Jepun yang kosong pun mahal lagi.😉

20 thoughts on “Ford Fiesta LX 1.4L Manual cuma RM69,999.00

  1. menarik.. Lagi cun kalau enjin 1.6 (nak lagi cun ecoboost)
    Kat Malaysia ni pelik sikit, keta manual biasanya dapat trim yg paling rendah.

  2. “….kereta segmen B jenama Jepun yang kosong pun mahal lagi”

    Cynical statement. Haha

  3. 7 airbag yang geram nie..
    ada spec penuh tak?

  4. dugong???

  5. camry RM 150k 4 airbag je~

  6. saingan sehat utk proton🙂

    *mungkin saga flx replacement or emas patut letakkan benchmark lagi bagus dari ini 😀

  7. Cerita pasal 7 airbags ni, teringat masa pergi ke showroom Hyundai. Nak belek Elantra masa tu. Boleh SA hyundai tu cakap, “airbag banyak2 lagi cepat mati. Mati kena henyak 7 bijik airbag…Kalau dah nak ajal, 20 airbag pun mati jugak”…pergh..

    Saya faham masa tu SA Hyundai tu sedang perli Kia Forte 2.0SX.

    Saya kemudian cakap kat SA tu, “Sekarang abg pergi naik tingkat 12 dan terjun, kalau belum ajal, insyaALLAH tak mati”.

    – Ingat orang selekeh macam aku ni boleh diperbodohkan?

    • rasanya sedara x perlu pun cakap camtu kt SA tu…
      nampak sgt sedara mmg selekeh n bodoh…

      • Ko kata aku bodoh?

        Xpelah, orang bodoh je yg kata org lain bodoh…dan aku tak ambil hati pun dgn kenyataan ko.

      • udemg, ape la masalah ko nie.. mungkin dier la SA tu kut.., takpon sedara die.. tu pasal la terserlah kebengapan nye.. haha.

    • kasi ajor ke SA cmtu.

      mau jual kete, jual la. xperlu kutuk kete org lain.

      mgkn boleh ckp, instead of 2airbags, body fiesta ni kukuh etc.

      offtopic>
      kalu korg rajin, bukak US punya site, IIHS cmtu la nama dia.
      serach utk video mazda2 n fiesta nih.
      time frontal crash, agak kalu curtain airbag tu xde, kepala mangsa boleh terkeluar drp kereta?

    • saya memang pangkah salesman tak kira mana2 produk yg kutuk produk orang lain… nak berniaga tunjukkan kehebatan produk sendiri bukan kelemahan orang lain supaya kelihatan bagos..

  8. OK sebenarnya spec dia, cuma yg berbeza enjin 1.4 dan 1.6
    Proton bila lagi nk buat spec mcm ni, kalau kasi 2je mmg x kan jadi world class product, 4 airbags dh sepatutnya jd standard kt semua preve model dan exora bold
    itu belum campur ESP

    • ikut keperluan lah kot?

      bg yg bli kete utk short distance & dlm bandar, mgkn boleh jual yg very basic xde airbag & esp.

      tp kalu incremental price hike tu kecik je, kasi sumbat je la sume…hahaha

      (sokong spec penuh, xmo bayar lebih)

  9. Kurang RM 12 jadi 70k ~~~Tagline baru Ford Fiesta ‘7 Airbags – Now Everyone can Drive’

    Tak cukup sinis ke? Ford mengajar kita cara nak cover harga kereta engin 90hp manual dengan 7 airbag, Ford memang cukup bijak. Minggu lepas baru saya menonton Alan Mullaly punya lecture dalam class MBA di Stanford. Dia orang nak jadi setiap model ‘best in class’. Maka, jika kita lihat, mereka menambah value kerana telah membuat andaian dari apa mereka pelajari tentang pengguna.

    Padahal dari segi enjin dan berat Power to Weight ratio sama aje dgn Myvi 1.3. Ok ler dia aerodinamik lagi tak melawan angin sangat. Interior jadi tumpuan untuk menarik pandangan. Janji jangan tengok enjin, sudah.

    Model ni cover segmen pasaran murah. Perbandingan telah dibuat antara model-model dalam segmen ini. Bila mereka dapati menambahkan Airbag lebih murah dari memberi ciri-ciri mempertingkatkan prestasi, ekonomi, ciri dalaman ataupun luaran, maka keluar lah ia sebagai USP (Unique Selling Point).

  10. ini bukti bahawa keta jepun spec kosong tu mahal bukan sbb tax seperti yg dibising-bisingkan……. tp margin keuntungan yg diambil… ambil kesempatan keatas pembeli yg dewakan mereka sambil menyalahkan tax

  11. Ford Fiesta S 1.6L Auto ade 7 airbags tak?

  12. harga mcam mahal jer skg…tgk kat website dia… da naik harga ke skg???

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s