funtasticko design

http://funtasticko.net

Lakaran KIA Forte generasi baharu

13 Komen

Tu dia lakaran KIA Forte 2013 generasi baharu. Semakin lama semakin gempak dan menarik rekaan dari KIA sejak Peter Schreyer menjadi taiko design kat sana. Sekali imbas ada gaya rekaan VW Passat CC pada keseluruhan profil luarannya dengan lampu depan ala BMW 3 series baharu. Gril harimau Schreyer melengkapi rupa hadapannya yang moden, ringkas dan garang. Saya tak sabar nak lihat rupa sebenar model ini dan harap Naza akan membawanya seberapa cepat yang boleh. Nampak gayanya makin ketinggalan la rekaan jenama lain terutama dari Jepun kalau macam ni, hahaha…🙂

13 thoughts on “Lakaran KIA Forte generasi baharu

  1. lepasni H n T pakat nangis la.. huhu… Tengok civic baru2 ni ntah apa2 bentuk macam insight sebijik!

  2. mantap…i like

  3. wow….dh iras2 K-Series dh…design “Korea” mkin lama mkin power…
    Hermmm…bila la lagi auto negara kita nk camnih…Proton N Perodua cam dh diam jer especially Proton la…sedeh..=”(
    kalau Proton amik Designer dari luar…camner la agak nyer kita Proton skrang..mmg standing ngn power brand..

    • Proton Diam sbb owner baru…cooling period la katakan.. kena audit sana sini… but Perodua?? apa citer… mmg tak pernah berbunyi pun… mmg tak pernah nak test keta…mmg tak pernah ada spyshoot…sbb Perodua mmg tak dak kepakarang langsung… hanya sekadar rebadge keta org lain… then mengaku dgn tanpa segan silu keta Nasional…hahahaha

      • agree bro ttg yg Perodua tu…hahaha tapi yg ttg Proton aku mmg sdeh..post yg lepas2 tu ade ckap Proton lepas raya baru active balik dgn citer Prevé Hatchback..but citer ttg Emas x tau lagi…citer 1st SUV Proton pun x tau jugak..or DRB nk reset game start all smua 2013?? kalau la. . .Harap ader design concept yg lbih fresh n Power!! =)

  4. usha viper dia dlm spyshot..ala2 civic.. keta korea mmg makin lama makin lawa…tapi kebanyakkan tiru meniru…takda identity sendiri… ini pendapat aku secara peribadi…

  5. Proton Preve dh ketinggalan 1 cycle berbanding dgn kereta Korea, Preve di benchmark dgn Forte 1Generation, Forte 2Generation dh keluar dan outperform Forte lama, Proton nak maju kena agresif dan 1 langkah kehadapan berbanding pesaing2 Korea ,Jepun dan Eropah, kalau tidak kedudukan Proton di mata dunia akan masih ketinggalan dan jualan eksport pun akan masih lemah

    • forte baru outperform forte lama?
      dr segi ape bro?

      bukan ke forte baru ni amik drp chassis elantra baru?
      elantra baru ni bagus ke?

      • saba bro..proton baru nak naik..slama ni bukan xnaik tp produk tak brapa dapat diterima luar..preve tu permulaan yg baik utk proton walopon masih ada isu2 kualiti..tp slow2 la perbaiki..

  6. design cantik.. tp enjin cmne..? member aku nk pkai optima, kwn die kat bengkel kate cmni, ”kalo rosak jgn anta kat aku. gearbox je da 14k..”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s