funtasticko design

http://funtasticko.net

Toyota Porte & Spade

27 Komen

Toyota Porte

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Toyota Spade

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Toyota melancarkan model Porte versi rekaan semula dan salah satu varian terbarunya yang dikenali sebagai Spade untuk pasaran Jepun. Terdapat dua pilihan enjin 1.3 liter dan versi naiktaraf enjin 1.5 liter petrol yang dipadankan dengan kotak gear automatik Super CVT-i (Continuously Variable Transmission-intelligent) dan pilihan antara pacuan roda hadapan ataupun pacuan empat roda keseluruhannya.

Adakah Perodua bakal menjadikan model ini sebagai salah satu model terbarunya pada masa depan? Kita tunggu dan lihat. Agak unik rekaan model ini terutama versi Spade yang lebih sporty.🙂

27 thoughts on “Toyota Porte & Spade

  1. Porte seakan Forte.. apa takde nama lain ker?

    • you bodoh janganlah tunjuk kat sini…toyota porte dah dikeluar semenjak tahun 2004….kia forte tahun 2008

      • Butt hurt ker brand T kena query? kalau keluar kat malaysia ni mesti dapat nama Pork te..

  2. awal tahun ni pnah nmpak toyota porte kt area masjid jamek…mgkin versi recond…sesuai sbg urban car…

  3. Kerana badge Toyolta kreta mcm ni nmpak lawa ..kiut miut…comel bla bla bla…
    TATAPI…kalau dlogokan Proton yg design kreta ni penuh menyumpah menyampah diludah pada Proton…..

    • klo dilogokan dgn perodua camna lak..??ada yg nk sumpah seranah ke…wekeke…perodua kan anak emas toyota/daihatsu…wekeke…

    • xla, mg lawa pun..savvy pun cun ape..yg kutuk tetap akan kutuk mcm si dugong vios tu..apa2 pun, cantik x cantik kat mata org semua lain2..

    • kerana badge toyota aje you nak bash……kalau dilogokan kia you memang cakap baik….

  4. New Perodua Myvi…hehehe

  5. Interior dalam, Kosong~Kosong~

  6. dgr kabonye produa nex year ade replacement viva…model ape la agaknya diorang rebatched nnti ek..xmungkin model baru camni..atleast model 3 4 tahun kebelakang dr dihatsu

  7. Lepas ni tak perlu Perodua pasang apa jua model Toyota/Daihatsu;

    Kurangkan harga kereta jadi manifesto Pakatan

    Pakatan Rakyat akan menjadikan pengurangan harga kereta – yang dianggap barangan keperluan – sebagai sebahagian daripada manifesto pilihan raya umum akan datang.

    Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli berkata laporan Kajiselidik Pendapatan dan Kemudahan Isi Rumah 2009 yang baru dikeluarkan Jabatan Perangkaan menunjukkan hampir 72 peratus isi rumah menggunakan kereta sedangkan 53 peratus isi rumah Malaysia berpendapatan di bawah RM3,000 sebulan.

    http://www.malaysiakini.com/news/204482

  8. mcm kelisa jerk…

  9. not nice at all. ugly car. design sangat sangat tak cantik. bak kata orang, hampeh.

  10. ..admin lepas nih boleh letak pula Honda N box model yg lebih kurang cam Porte ni.haha..proton under DRB mesti nak remake balik Juara!Amacam ade bran?

  11. sejak bila perodua ada kaitan dgntoyota japanni??? tomakeit clear…peroduahanya rebadgeproduct DAIHATSU dan bukannya toyota…senang nak paham..contohnyaVIVA… tu product daihatsu Avy.. dan takde kena mengena dgn toyota model

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s