funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambar skodeng KIA Forte baharu

39 Komen

Nampak macam KIA pun ikut style Proton sumbat kereta barunya dalam kotak “peek a boo”. Tapi dalam kotak ni terang, tak macam Proton gelap tak ingat, nak skodeng pun tak nampak, hahaha… memang menarik rekaan KIA Forte baharu, gril depan yang lebih kemas ala-ala KIA Cee’d baharu. Paling saya minat lampu belakangnya ikut trend semasa seperti lampu Volvo & Audi. Apa pendapat anda?

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

Advertisements

39 thoughts on “Gambar skodeng KIA Forte baharu

  1. tu dia! Civic mmg kalah jauh r hahah

  2. cuba la lampu Prevé buat cam Tuah x ker cantik….tgok K3 aka Forte ni. . . langsung x lari dari concept design nye….why la Proton. . .

    • Sikap orang Malaysia…I refer tentang vendor proton sini…apa pun tak boleh…apa pun susah…apa pun nak duit cepat…redesign sikit mold nak charge Mahal….kerja 20% nak gaji 120%….jadi concept akan sentiasa menjadi concept la…

      • agreed bro…some Vendor just want to see Proton Burn….then in the end Proton jugak susah n customer pun x satisfied n pilih brand lain…cam kes power window. . .vendor bagi kualiti low…jual harga tinggi…and then Proton keta harga tinggi sbb part harga tinggi p kualiti low…customer beli brang cpat rosak…customer marah,sakit hati,sedih…Proton dpat nama buruk..Vendor just sit and laugh..kalau cam Perodua lain…org ckap bgus..Perodua mmg bgus sbb dier org rebadge keta…80% keta Perodua tu Daihatsu/Toyata part then 20% tu biasany yg headlamp,bumper,backlamp…

      • in the end kita beli produk Proton kan? janganla blame vendor. Proton sebagai manufacturer yang patut dipersalahkan. tapi masalahnya kat malaysia, only segelintir yang diberikan “rights” to supply to proton. itula isuya…harap DRB solve this issue.

  3. wiper xsorok…

  4. Kalah kereta jepun…….
    hyundai & Kia pilihan yang 1000% lebih baik dari toyota,honda&nissan…
    jika anda buta seni buta perut beli kereta jepun,.,,

    • bro…x jugak camtu…mmg la keta Korea tu mkin maju n cantik…p keta Jepun ader gak yg cantik…Cam Mazda 6 Concept Takeri tu…automotiv ni ader masa nye die naik…ade mase down…

      • only Mazda bro..the only japanese doing very good in design 🙂 european influenced 🙂

    • Di Malaysia ni untuk segmen bawah RM100k kalau nak merasa tukar-tukar kete macam zaman dulu2…terpaksa la pilih toyota, honda atau nissan bro….walaupun tak cantik atau spec tk sama tapi susut nilai tk teruk bro….brand lain pakai la sampai buruk sebab hutang lebih banyak dr nilai semasa kete….
      Aku harap keadaan ini akan berubah…Pinjaman kete tak sesuai sampai 9 tahun…patutnye 5 tahun macam zaman dulu2…(senang cite harga kete sekarang ni terlampau mahal…tak tahula kat mana silapnye….)

  5. mgkn lebih cantik dr elantra md?
    tungguuuuu

  6. Two piece rear combi lamp yang cantik….kalaulah Preve design ala2 cam nie, ada kesinambungan antara lampu dalam dan luar, baru ada umphh……

    Offtopic sket: bile Preve enhanced atau SE version nak kuar?? sori kat sini pun nak cite pasal preve, sebab preve je mampu dibeli, Forte berangan je la =)

    • bydway bro preve more value for money..compare to forte mmg hampir sama dgn preve nya spec..ada beberapa bende je xde..yg mahalnya forte sbb import car..tu je,,so,don say like that..

      • for those who dislike my comment,what i mean here..to bro atan..jgn ckp ”berangan je la pakai forte”..(bunyi mcm preve tu jauh benor standard nye) bukan kata forte teruk..tp preve pon dah ok. ada paham? xde kutuk2 forte pon bro

  7. X sabar menanti kemunculan K3 di Malaysia! Rekabentuk sangat menarik. Makin bertambah la agaknya diskaun Forte sekarang ni?

  8. Lampu depan yang ada kink sikit dekat grill tu dah macam 3 series baru pula dah. Bila diamati, nampak sangat yang design KIA pun dah lari sikit dari bersegi-segi ke arah fluidic sculpture macam Hyundai juga.

  9. Hi admin: i’m having slowness issue when browse this website..kalau boleh enhance skit..dah ramai orang baca blog you ni.

  10. pehh memang terbaik….. skrg carta kereta pilihan aku no 1 adalah KIA… proton jatuh no 2….uhhuhuuh

  11. jauh beza rupa ngan preve.
    preve lepas ni buat Preve Replacement, cedok forte baru ni la pulak…
    maklumlah preve pun cilok city plus forte 2010…

    preve design burok, tapi nanti ada org marah sbb diorang tk leh terima hakikat…
    tgk preve kt jalan, gua confius city ka civis..rupa2 nya priyyyyy veeyyyy…

    boleh ka preve jd model global?
    hahaha…

    susah2 kita jual ja proton kt VW dgn harga satu rupiah….
    lotus pun ada comp englang nk beli 1 pound ja…hahahaha….
    gua nk tergelak masa kes mv agusta hari tu…
    beli berjuta…last2 jual kat rg lain 1 pound ja….
    huhu…
    pandai melayu berniaga…

    • kerajaan problem …. & AP tax problem

    • cantik buruk tu subjektif, tp pelik gak klu ko design proton buruk, preve copy city, jd maknanya design honda buruk jugak? aku pun bole kata tgk civic fb kat jalan, confius forte ka preve, rupa2 nya civic fb…so what

      • jangan dilayan sangat akupunya!
        Meroyan lebih
        Dear all, pls ignore akupunya

      • sume kete sama je tiru meniru..suma ada 4 tayar..pintu,cermin…ada paham..nak kata preve copy design x jgk..nak tidakkan pon xleh jgk..n preve pon italdesign nya design kan..g la kutuk diorg tu yg dah lama buat design kete..

  12. design camane cantik pun, kalau FC kedarah minyak pun tak guna.
    sbb tu penguna yg smart akan pilih kereta yg jimat petrol tak kisah la dungong, pirahna, joss atau pari-pari rupa bentuknya yang penting FC rendah dan CO2 pun rendah…

    • Xsume org bli kete sbb FC.
      Tgk pakej.
      Nk jimat sgt, bli kancil.

      • mmg la tgk kesemua pakej yg di tawarkan, termasuk la juga FC dan CO2… kebanyak penguna hanya pentingkan rupa-paras, ruang besar dan banyak gadget cangih tapi kuasa engine siput. kita kena ambil kira berat kereta dgn power engine yg di bekalkan.

        Tau pulak kancil jimat minyak…. tapi tak kaji kenapa ia jimat.

    • hybrid pun jimat fc tp x ramai org beli

    • orang tak kira FC. orang kira kepuasan untuk memandu. kalau kira FC pakat ramai beli viva n kancil la..

  13. Mmm… forte baru nie design nya dah semakin kompleks sket drp forte lama tu. So far ok. Nak kata cantik atau tak itu subjektif. tapi bagi saya dah mcm mutan of forte jer 🙂

    cheers!

    • btol bro..sbg org awam kite leh je nak komen tp jgn smpai menjatuhkan produk tu..tok tak? tp mmg ya la lampu dan gril dah nak sama dgn bmw style tu..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s