funtasticko design

http://funtasticko.net

Spyshots Exora panel van!!!

39 Komen

Sahabat kita bro Aiman telah berjaya menemui Exora panel van disekitar Shah Alam. Dikhabarkan projek ini masih lagi berjalan dan dalam proses prototype. Bila model ini akan dilancarkan masih lagi tidak diketahui. Adakah model ini bakal menjadi pilihan kepada peniaga untuk menjadi kenderaan komersil mereka? Kita nantikan kemunculannya nanti jika tiada perubahan saat akhir dilakukan.

39 thoughts on “Spyshots Exora panel van!!!

  1. Exora ni yang pernah saya tgok dulu dalam track Proton.Tq bro Aiman..

  2. admin, u have any proton news ?

  3. Wah bagui, ni la proton drb dulu. Nantikan kita mungkin ada jumbuck replacement dengan kepala preve, belakang lori. Ataupun suv dengan kepala sawi. Like this proton will die faster.

  4. Bad move again. Semakin rase menjauhi nak beli exora. Image exora bold mpv yg exclusive dah tarnish sbb ade model versi jual ikan. Proton patut design another different version agar owner exora x kecil hati. Besar sgt ker market utk segmen ni hingga sanggup sacrify model exora. Ada kah peniaga2 sedia ada akan beli model ini yg mereka tahu reliability die yang x terbukti langsung berbanding model2 seperti nissan atau ford yg dh establish. Mereka pun x guna model mpv mereka sbg van bawa brg. Proton2 always do mistake. Build up your brand name first. Ini tidak kuantiti juga yg dicari2.

    • nk buat mcmana bro. yg penting boleh jual. kalau ikut saya pun, saya tak setuju. seolah2 zmn proton arena/jumback pulak. kita tunggu sama ada proton berani merealisasikan model ini atau tidak.

  5. mesti nampak mcm exora cacat..
    sebab untuk jadi van panel, pintu sisi belakang kena slide..
    tak boleh mcm style pintu exora sekarang..

    mesti malu sapa yg pakai exora bold…
    sebab konon2 kkereta keluarga…tgk2 kereta isi barang…
    proton pun, kala tykar jadi panel van,
    ko downgrade sikitdesign lampu ke apa…
    takut nanti exora bold tk laku snbb pembeli malu..
    exora isi bawang n telur…huhu…

    lembap betul proton..
    apa pun tk boleh..

  6. Meniaga itu pekerjaan yang mulia. Apatah lagi perniagaan yang memberi manfaat kepada masyarakat. Tidak ada yang hendak di malukan. Kalau Hyundai boleh jual Starex kenapa Proton tak boleh?

    Cuma pendapat saya, enjin diesel lebih sesuai untuk mengangkut barangan. Ia lebih jimat dari segi life cycle cost. Ini sepatutnya ciri penting untuk peniaga dan target market produk ini.

    Kedudukan pemandu dalam MPV dan enjin sama paksi dengan tayar dapat memberi pemanduan yang lebih baik berbanding dgn van biasa (tayar bawah pemandu). Comprominya adalah dalam bentuk kapasiti muatan yang boleh di bawa. Kebanyakkan van menggunakan ‘leaf spring’ kerana ia lebih tahan berbandingkan setup damper-spring biasa. Payload yang berubah menjadi cabaran bagi setup strut biasa.

  7. byk faktor yg perlu dikaji jika proton mahu mengeluarkan exora versi panel van ni. peniaga2 atau syarikat2 biasanya memerlukan knderaan yg tahan lasak, kos senggaraan yg rendah serta ruang yg ditawarkan.

    cuma aku hrp proton jgnlh letak nama exora jugak jika kereta ni dikeluarkn. letak nama lain. nama exora khusus utk mpv keluarga.

  8. Exora nie bru prototype la…lg pon nie bru internal usage bg proton….bg sye x jd issue bsr pon klu model ini d’realisasikn…kita tgk Nissan NV200 pon actually adalah serena 2012 kt japan…siap mitsu rebadge lg jd 2012 Delica…x effect yg luxury version pon….even toyota hi ace bru pon body mcm Alphard/ vellfire….

    • betul tu…..lebih lg model jdm…lagi banyak varian utk satu2 model tu…
      apa2 pun tunggu next update….baru je prototype pun…

    • Jangan sama kan model proton dgn brand yg sudah ternama. Kesilapan proton yg selalu buat. Proton is nowhere in international league. Rakyat malaysia pun masih skeptikal lg dgn proton. Import brand org bole terima lg sbb dh mindset org kita hasil ciptaan history proton in the past.
      Exora adalah model line proton yg berjaya. Sepatutnya jaga dan jgn jatuhkan status tu.

      Nissan xgear dan livina 1.6 xder cvtc org puji melangit tapi preve yg ade VVT pun org kita duk hina technology usang. Fikir2 la.

      • bro..klu kita xsmekn..smpi bile2 proton akn ade d’takuk yg lme…xjd issue bsr pon klu exora ade variant utk commercial…xjtuh saham pon…sila bg pencerahan terhadap teori anda bersertakn contoh….

  9. Pingback: Proton Exora Panel Van Ready To Join Commercial Market | sembang-auto.com

  10. Saya rasa tidak patut guna Exora. Sekurang-kurangnya, Proton tolong ubahkan rekabentuk depan dan belakang supaya van komersial ini nampak lain.

    Contohnya, lampu belakang boleh gunakan rekabentuk yang lebih ringkas dan diletakkan lebih bawah dan bukannya seperti Exora yang diletakkan di bahagian yang lebih tinggi (dari atas).

    Untuk “bumper” depan dan belakang bolehlah gunakan rekabentuk lama dan bukannya yang digunakan oleh Exora Bold (model yang dinaiktarafkan) seperti sekarang.

    Kalau tidak, ia akan memberikan satu pandangan yang akan tidak baik untuk model Exora sekarang.

  11. saya pun memang tak bersetuju.. tak kan nak jadi mcm proton wira dulu ni kot.. masih ingat lagi bermula proton wira, satria, putra dan arena… semuanya muka hampir 100% sama.. cuma ubah kot tepi dan belakang saja.. sepatutnya proton dah mula keluarkan mpv design lain lak.. kalau nak buat van buat yang betul2 van.. exora tetap exora..

  12. macam dah register ja exora ni.

  13. Mungkin juga Proton hanya menggunakan model Exora sebagai asas untuk membanggunkan model van komersial.

    • sepatutnyer kena tukar:
      1) low roof kpd high roof
      2) redesign muka depan (gan lampu) & lampu belakang…
      3) rrdesign pintu sisi srbelah belakang kpd sliding door
      4) spring belakang kpd damper…
      5)enjin diesel.

    • nie bru prototype je bro…tp utk internal usage je stakat info yg sye dpt…sbb skang diorg lbih fokus kt p3-22

    • 1. aku setuju kalu pintu blkg jd sliding. ease of access.
      2. mgkn revised suspension setup. higher load carrying capacity.
      3. toned down rear seat configuration. optimizing cabin space.

  14. Sebenarnya Exora tu bukan lagi prototaip. Sudah pun register ngan JPJ. LIhat dipintu depan sudah tertulis nama kompeni dan syarikat. Pernah ke tengok prototaip yang guna plat pendaftaran sah camtu.

    • bro…project panel van still on running la…yg dah register 2 hanya utk kgunaan dlm proton shj…gmba nie pon d’snap kt proton part center glenmarie,shah alam…

  15. saya rase elok exora panel van die hh die buat bodykit ala2 nissan x gear. Baru nampak mcm kereta org buat kerja..

  16. kalau proton buat exora jadi van barang, aku tak akan beli exora. kalau tak buat pun, aku memang tak akan beli jugak. hahaha

    plan nak beli preve, tapi kena hold dulu sampai isu-isu besar settle.

  17. haha
    gua rindu ini location
    tmpt utk fire drill
    kehkehkeh

  18. seeloknye proton juara tu jadikn van.. kalo x, berkubur la mcm tiara.. exora kekalkn sebagai mpv je dah.. juara tu memg da mcm kotak kn? buat sliding door kiri kanan, dah jadi van.. harga pn mesti murah punye, org pn mesti rmai beli utk jadikn van niaga kn, kn, kn..

    • en repsol honda,

      sekarang nh org dah paltform sharing + pelbagai kan jenis 1 produk dah. Mungkin kat malaysia kurang tapi di uk, europe, kereta /van banyak dijadikan kereta komersial untuk org niaga. Sebagai conto Fiat grande punto. Ada jer yg dibuat untuk commercial purpose dgn tingkap besi.
      Even convert into truck pun ada..
      http://www.fiatprofessional.com/com/Models/Scudo_Conversion
      so kalau nak buat kepala exora body bawak barang pun x d masalah..

  19. hmm.. jatuh la sedikit imej exora sebagai family mpv.

    • x nak jatuh senang jer… revise muke luar exora. kalau pakai cfe, kene letak bodyguard kereta kat depan ala2 fiat strada(google jer). Bodykit mcm nh baru ngam dengan untuk org bekerja. X pun, biarkan mcm kat atas jer. Merc pun buat benda yg sama kat MERC VIANO deorg.

  20. rasa2 ni utk internal use… dulu waktu open day proton pun mcm2 kete pelik ada utk kegunaan internal.. dengan keadaan financial proton sekarang… rasa2 takkan kot keluarkan van… byk lagi area yg derang bleh fokus…

    • bro,

      kalau deorg x pelbagaikan platform exora lagi rugi. Kalau deorg pandai, dari exora dah boleh buat 7-8 model lain.

  21. berniaga la bole kaya, klu harap jadi kuli makan gaji, (sila isi sendiri)…….org meniaga buah-buahan pun bole pakai keta rm1xxk cam camry (camry baru bukan 2nd), caya atau tak terpulang, huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s