funtasticko design

http://funtasticko.net

“12 jenama sudah cukup, tak perlu lagi mengambil alih Proton” kata Bernd Osterloh

10 Komen

Menurut sumber www.autoblog.com, Bernd Osterloh, ketua wakil kesatuan pekerja Volkswagen berkata majikannya tidak perlu lagi menambah Proton menjadi jenama terbaru di bawah kumpulan Volkswagen yang setakat ini mempunyai 12 jenama terkemuka termasuklah Porsche, Ducati dan Scania. Menurutnya syarikat tersebut perlulah menstabilkan dahulu kumpulan tersebut sebelum membuat pembelian lain.

Kini desas-desus semakin kuat mengatakan yang Volkswagen kembali berminat untuk membeli kepentingan dalam Proton sebagai tapak untuk menguasai pasaran Asia Tenggara selain menguasai Lotus yang berada di bawah Proton ketika ini. Sama ada Volkswagen akan mendengar suara pekerja mereka atau meneruskan cita-cita mereka, kita tunggu perkembangan selanjutnya nanti.

* pepatah Melayu ada mengatakan, orang tamak selalu rugi..mungkin ini yang dibimbangi oleh Bernd Osterloh agakya, hehehe…🙂

10 thoughts on ““12 jenama sudah cukup, tak perlu lagi mengambil alih Proton” kata Bernd Osterloh

  1. Yer la sangat.. jangan jadi mcm GM sudeh la..

  2. Kalau VW beli Proton, tinggal Perodua je la yang boleh dibanggakan sebagai pembuat kereta nasional, tu pun bukan sepenuhnya sebab ada kena mengena dengan daihatsu…duta tidak rasmi Malaysia kurang satu lagi kalau VW ambil alih Proton…tapi mungkin ada kebaikan bagi rakyat Malaysia sebab teknologi kereta Eropah bertembung dengan kereta Asia di sini…lagi banyak pilihan dan mungkin harga kereta semakin murah dan kualiti semakin baik…


  3. 0151407258274572&set=a.393577579571.209827.33
    1481044571&type=1&relevant_count=1&ref=nf

  4. masa drb hicom dapat protn dulu, dia dah janji tk jual proton.
    jadi, kenapa isu ini jadi besar?
    pokok tk bergoyang kalau tiada angin.
    adakah drb hicom sekarang ini sedang melobi kpd vw untuk jual proton?
    sebab vw n drb hicom kan partner dlm malaysia.
    drb hicom adalah proxy vw.
    gua nk tgk apa akan jadi kt proton ni.

    drb hicom ni mmg gila saham ja.
    produktivitii mmg hampeh.
    modenas pun hampeh. dia suka beli saham buat koleksi.
    mentang2 syed bukhary duit bnyk.
    model elektrik modenas sekarang mana laku.
    sebab tadak kualiti. production pun lingkup.
    yg peliknya, modenas dh tahu model eletrik tu tadak kualiti, tapi jual jugak.
    pakai dlm kilang pun baterinya tak tahan, tiba2 management surub buat production.
    nampak sgt buta perut. konon2 nk kata modenas boleh, sampai rakyat yg beli motor elektrik tu merana sebabdpt produk tiada kualiti.

    stop main politik la kalau nk buat profit.

    • ko dah pkai lom modenas elektrik tu?klo tak pakai n sekadar dgr cite je bek takyah komen..aku pon tak pakai moto tu..sbb tu tak nak komen ape..even kalo ade pilihan pon,tetap akan beli model lain selain modenas.sory,bukan nak menghina brand kita.bukan sebab kualiti takde tapi brand tak kukuh..aku rasa tu je sebab nape tak berape laku..lagipon pembeli lebih tertarik dgn jenama lain2 yg berlambak kat kedai moto tu..so aku rasa ko pon tak pakai sbb brand je..

      aku walopon tak pakai,aku still support buatan kita..yela,akupunya kan kaya..duit blambak…famili pon berada..cube kalo ada salah sorg yg keje dgn company2 tu (proton/modenas)..kesian nya kalo takde keje klo asyik kondem suruh tutup ja..nak harap akupunya suap beras kat diorg jangan harap la…

    • Bro ko penah pakai x moto modenas…kalau x penah pakai x yah la komen base on assumption and cakap2 orang je….aku owner kriss 100, motor bawk g keje hari2…dah 4 tahun usia moto aku…ok je moto aku…x pnah buat hal…pg2 start senang…skali tendang dh hidop…pnah aku bwk moto tu dr ktn-kl-ktn x der masalah pon

      • Btul tu bro..aku walopon tak pakai,takdela nak buruk2 kan..klo nak buruk2 kan sila pakai/try dulu…tak puas hati baru cite.masalah sekarang ni cuma branding tak kuat je..apa la bro Akupunya..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s