funtasticko design

http://funtasticko.net

Renault Scala versi rebadged Nissan Almera

19 Komen

Inilah hasilnya apabila Renault melakukan pembedahan plastik pada model Nissan, maka jadilah Renault Scala. Model yang asalnya daripada Nissan Almera yang dijangka bakal memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi. Renault Scala akan berada dipasaran India bermula bulan hadapan. Difahamkan terdapat 2 pilihan enjin iaitu enjin petrol 1.5 liter empat silinder yang menjana 98hp (99PS) dan enjin 1.5 liter diesel yang menjana  85hp (86PS). Kedua-dua enjin tersebut bakal dipadankan dengan kotak gear manual lima kelajuan.

Advertisements

19 thoughts on “Renault Scala versi rebadged Nissan Almera

  1. lagi lawa dr nissan almeriah tu

  2. Lagi lawa dari nissan almera

  3. aper2 pun side profile die paling x best..

  4. this is why European stylist is more favorable.

  5. proton nk rebadged pun tk reti.
    reti tukar logo ja.
    hahaha….apa beza lanncer gt dgn inspira?
    logo cikguuuu…hahahahaha..

    proton mmg bodoh…

    • Mmm… semua tertakluk dgn terma n syarat la brother boy. Inspira jadi gitu sebab mitsu x kasi ubah banyak benda. Even enjin pun depa x kasi sentuh. Cuma benefitnya proton dgn inspira nie adalah kualitinya menjadi standard bagi model2 proton seterusnya.

      salam cheers!

    • sibuk je ko ni, semuanya nak dikaitkan dengan proton. ko mmg bodoh sebab setakat tu je pengetahuan ko.

      • udah2 ler bela proton…
        buat agreement pun tk reti..
        takat tukar logo..claim kereta sendiri…
        agreement nk kasi untung kroni ja…
        yg bodonya rakyat yg tak nampak benda tu..

      • Mmm… statement ko tu sgt sesuai utk blog fan perodua. Ke rakyat cam ko yg x nampak benda cam tu?:)

        salam n cheers!

      • jual je proton ni kt orang luar..VW kan nak sangat2..
        hahaha…
        biawak hidup kepada Malaysia dan api dalam sekam buat rakyat..

    • renault and nissan has a clear JV thats why they can alter excessively, they also do engine swaps across their model range. fairlady uses renault engine for example and nissan employs diesel from renault.

    • kalau tanya org mcm kau mmg la tak reti beza lancer dgn inspira, yg kau tau tukar logo je, hehe

    • hang ni bkn stakat cerdik tp super genius.

  6. aku rase headline nissan-renault
    ape kes proton pon kene
    aku bkn nk bele proton
    nk kutok proton dipersilekan
    tp kutukla jgk perodua yg tiru bulat2 then jual smpai 63k apehal
    krete kontot je yeop
    lg shelake kroni sejenis…

  7. scala mmg nmpk lg segar berbanding almera.
    blkg cm merc, horiz chrome mmg masuk, bumper dpn cm gtr?

    reliable renault car due to nissan powerplant? 😉

  8. Ini gambar utk press Ad atau brocher… memang angel cantik. Cuba google tgk gambar yg shoot biasa… Tak lawa mana pun,,,,,

  9. off topic, nissan almera kat australia dah launch. Versi manual paling murah dlm au 20k@dkt2 rm 65k. Camne nk dpt vios rm 30k kat malaysia?

    Biasa org banding rega luar sbagai rega global. Tp klu kat au dah rm 65k manual, camne kata rega saga bleh dpt vw golf? Entahler. Aper2pun, klu almera masuk malaysia, vios n city ada saingan yg kuat. Goodluck tan chong

  10. baru google gambo scala ni..gambar di atas ni hanya efek gambar saja..gambar on the road/real tak cantik..huhu sama je ngan almera..

  11. hermmm…grill depan cam GT-R. . . lampu blakang mcam Maybach…gabungan yg aneh…huhuhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s