funtasticko design

http://funtasticko.net

Mazda6 Station Wagon

3 Komen

Setelah kemunculan Mazda6 sedan, kini tiba giliran versi Station Wagon pula muncul dengan gambar yang terkini. Walaupun berkongsi wajah yang serupa, model ini boleh dibezakan dengan ketara terutama dibahagian belakang. Untuk pasaran Rusia bagi model sedannya, pilihan enjin yang ditawarkan adalah unit petrol SKYACTIVE-G 2.0 liter yang menjana 148hp (150PS) dan 2.5 liter berkuasa 189hp (192PS). Untuk pasaran Eropah, kedua-dua model sedan dan wagon bakal diberi pilihan enjin terkini iaitu SKYACTIVE-D 2.2 liter twin turbo diesel dalam dua talaan berbeza yang boleh menjana 150hp dan 175hp.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

3 thoughts on “Mazda6 Station Wagon

  1. yg wagon xcantik sgt..

  2. Mmm… baik sedan mahupun wagon, bagi saya keseluruhan ok. Cuma sy tak pasti kenapa sy tidak begitu gemar grill depan model mazda 6 baru nie. Dah mcm model merz dulu2. Kalau konsep KODO dgn rekaan grill mazda 6 lama lagi much better:)

    cheers!

    • perasan x, chrome line/curve pd preve & mazda6 ni:
      time konsep, chrome tu masuk dlm lampu,
      time production, chrome tu xmasuk pn.
      susah ke nk buat cmtu utk kete production?

      lampu preve yg skrg ni ok, tp ngn chrome cm konsep tuah, mmg lg cun.
      kete proton kurang “detailing”.
      cth pd lampu, kena bg effect detailing “depth”.
      eg mazda6 kt atas ni lampu dia mmg nmpk “depth”.
      cth lain ialah lampu Audi TT.

      btw..skrg ni trend kete kaler merah?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s