funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambaran Proton Prevé versi hatchback (P3-22A) dari Amirul Fikr

32 Komen

Ini merupakan hasil kerja dari sahabat kita Amirul Fikr, yang merupakan gambaran Proton Prevé versi hatchback (P3-22A). Mengikut info yang kita tahu sebelum ni, model P3-22A merupakan model hatchback seperti Ford Focus, VW Golf, Opel Astra dan lain-lain. Bukan seperti Gen.2 yang lebih sesuai dipanggil liftback/aeroback. Ada kemungkinan rekaan P3-22A mempunyai ciri-ciri seperti rekaan di atas.

Dah lama saya tak muat naik gambar artwork macam ni, terima kasih bro Amirul Fikr kerana sudi memberi kebenaran kepada saya mempamerkan bakat dan hasil kerja anda untuk dikongsi bersama dengan pembaca Funtasticko Design. Apa pendapat anda?

32 thoughts on “Gambaran Proton Prevé versi hatchback (P3-22A) dari Amirul Fikr

  1. yang ini saja2 atau dia mmg kerja kat proton dan tahu rupa preve hatchback sebenar?

  2. hampir lah tu kot

  3. lawa..bro chaku xbuat 3d ke ni..
    try buat aeroback plak…

  4. boleh panjangkan roofline ltl bit sampai lampu atau bumper belakang. Bentuk ni agak dah byk di pasaran lah…just a suggestion…

  5. lama x melontarkan komen kat blog campromania ni🙂
    just nak share info,last week aku ada nmpak sebijik regular preve kaler hitam dgn trade plate b xxxa kat shah alam

  6. Dkt track Rnd, regular Preve tu la duk pusing2…hmmm bila leh nampak P3-22A

  7. macam SUV plak..

  8. more like a SUV

  9. Apa beza hatchback and aeroback?

  10. teringin nak tengok Putra versi Preve & Persona Elegance..

  11. handle belakang tu letak kt tepi cermin macam alfa romeo tu lg cun…yg lain tu dh nampak cun tp ada nampak2 iras2 lancer sportback…

  12. Mmm… usaha yg bagus drp bro Amirul:) Apa kata kalau ada designer2 amatur yg lain kat sini ker hasilkan la lakaran imaginasi masing2 bagaimana model hatchback nie kelihatan mengikut citarasa masing2. Tentu seronok kn? Mana la tau tiba2 sama plak rupanya nanti? Just suka suki jer bagi meledakkan momentum kewujudannya nanti. hehe… rasa2 tangan dah gatal plak nk buat sentuhan2 kecundang kat photoshop nie:) haha.

    cheers!

  13. Dah lama aku duk perhatikan si amirul ni…kecik2 cili padi…good job 4 design ni…ingatkan belakang tu body porsche cayenne…

  14. kawan saya kerja proton,r n d,fact: preve hatchback macam focus model sebelum ni

  15. yezza, dah kembali meriah dah…good start amir…maybe boleh start maner kereta nak compare dah lepas nih.
    http://autos.yahoo.com/car-compare/overview/?trimId0=34100&trimId1=20941

  16. camni baru meriah bro…tringat lak zaman2 exora dulu..byk jugak artist impression…pasni rajin2 edit ye sapa2 rajin tu..kasi upload..smooge funtastickodesign maintain meriah..

  17. Exora Bold tak de ke?

  18. design sapa2 boleh deaign gempak…
    tapi kt proton, bila kuar production..
    mcm biasa la..
    hampas nyoq!

    tlyh la dok mimpi sgt kt proton..
    design mcm kt atas tu tu pun belum mampu dihasilkan..
    yg keluar nanti mcm preve tu jugak..
    mcm gen2 jadi persona…
    proton mmg tiada harapan..
    kia pun sekarang mmg gila hebat…
    semua kelas model dia dh upgrade..
    bukan takat face, teknologi sekali.

    biarkan proton dgn org2 yg tamak duit…
    hancur proton…tk lama lagi..

  19. pemetik api mai dah…hahahha

  20. Mintak2 versi hatch ni comel la sket.yg sedan x berkenan la blkg dia..apasal kereta proton slps waja belakang x cantik ek.salah designer ke salah vendor nim?

    • design yg keluar tak kire depan or belakang,walopon tak cantik,ade funtion curve tu sume…preve bukan saje2 design ikut suka..design dia folo sume standard global..bagi aku design belakang not bad…cume perlu ada tambahan..baru nampak boom…perlukan skirting yg cantik..thats all..

      • Mksd nye salah designer la ye sbb x mampu nk pikir belakang yg folo global standard tp cantik.vote for new designer!!hehe

      • bukan slah designer.
        ia lebih kepada funtion. Mcm lampu belakang preve. Kenapa ada mcm lekuk kat lampu tu.. tu lebih kepada funtion untuk airflow. Dan kenapa bontot tinggi? ada seba2 tertentu..
        aper2 pun, harap sangat p322a ada 6 airbag untuk pasaran kita..

  21. saya suke design simple and clean mcm renault magane.

  22. proton preve kereta sampah aysik rosak je ……kawan – kawan jgn lah beli proton terutama preve nanti nyesal hidup

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s