funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambar “ANCAP Crash Test” Proton Prevé

40 Komen

Gambar ini saya ambil dari forum.lowyat.net. Ia telah dimuat naik oleh ruffstuff dan setakat ini keputusan ujian tersebut masih lagi belum dikeluarkan. Untuk makluman ANCAP (Australasian New Car Assessment Program) adalah sebuah badan seperti EURO NCAP dan Proton Prevé telah dihantar melakukan beberapa ujian sebelum berada di pasaran Australia.

UPDATE : Lagi gambar Proton Prevé ANCAP Crash Test dari http://www.flickr.com/photos/86795094@N06/page2/

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Advertisements

40 thoughts on “Gambar “ANCAP Crash Test” Proton Prevé

  1. harap dapat tunggu front crash lak.

  2. Tinted patut jadi safety features jugak. Cermin yg tajam tusuk mata boleh buta kekal. Patut pasang tinted yg elok sbg add on safety features.

    • tinted safety mmg perlu tapi tinted yg terlampau safety lak karang mengganggu bomba lak.. nak pecah cermin pun makan masa.. mcm mana nak tolong org ..

    • cermin canggih dah ada, bila pecah, ia takkan jadi buitran yg tajam

  3. walau eh….belakang punya pintu kemek sampai masuk dalam….entah apa akan terjadi kat belakng punya pemumpang….

  4. Preve ni ade curtain airbag..chrome lining kat belakang..memang Proton ubah spec last minit agaknya..sebab kalau ikut rumours, preve patut harga RM75K kan…aishhh so even preve ni dapat 5star ANCAP pun..maybe yang ade kat market malaysia skarang x sampai 5 star ANCAP lg kot…ke ada engineer proton mana2 boleh tolong jelaskan? hmmm

    • saya leh tolong jelas sikit.
      Krom belakang tu kang jadi isu biler gamabar preve kuning dengan crom nampak buruk.. Biler dah ramai kata buruk, Proton buat la body color. Last biler org tengok proton tengah test keret preve dengan trade plat with the chrome lining, semua org kata lawa.. so bukan salah protn.
      Mana dapat tahu Preve kat AU % star.. Kitorg pun x tahu. Semua sama cume bezanya sekarang adalah x d curtain airbag. Side and front ada lagi..
      Harga tu rumors. Sebab proton pun kena cukai macam2 so.. itu remain unknown..

      • Em kan Proton ada cakap diorang yakin dapat 5 star rating masa buat crash-testing kat Spain dlu and berdasarkan computer simulation….DSSZ pun ade sebut2 jugak..tapke awak google jumpe la kot statement diorang..tapi rasanya curtain airbag mesti ade effect terhadap rating side impact test..so kalau model yg xde curtain airbag maybe lain ratingnya..xpela..sya dah beli dah pun preve ni..haha seronok je dh nk cecah 8000km 😀

      • Muhammad kamarul
        mmg deorg target 5 stars tapi ancap nh cepat berubah. Rules regulation deorg ketat. x silap airbag nh wajib dan juga ESP. Sebab sekarang ESP jadikan ia 5 star

      • nak tambah sket..kalo tak silap exora pon dpt 4 star…(kalau salah tolong betulkan..) so,rasanya preve should b no problem to achieve 5…tapi tak sure yang tu test dari mane lupe dah..

      • Exora IDIADA.

  5. Preve ada curtain airbag??? Sejak bila pulak ni…. ke anak malaysia di tiri kan? lagi dan lagi dan lagi dan lagi….

    • la.. x tahu ker.. malaysia ada 4 jer… Dekat malaysia nh x DIWAJIBKAN untuk curtain.. So, kalau ada lagi mahal la harga kereta. Dan mesti korang kata mcm tu baik x payah, Well nak buat mcm mana.. dan rules and regulation berbeza.. terima la hakikat..

      • aku setuju dengan pendapat prolever…kalau curtain airbag dipasang, harga pun perlu ditambah, oleh itu masa beli preve, seperti biasa minta penjual pasang tinted sebagai ganjaran membeli preve…wekeke…

  6. ni test utk masuk pasaran australia.. mmg kena ada curtain airbag.. kt eropah pun dah wajib ada 6 airbag sekurang2 nya + auto braking

  7. Seturn2 pengomen disini perlu rujuk balik post2 preve since dari tahun 2011.mungkin ada akan lebih jelas apa yg bro Prolover maksudkan.tq

  8. Lama dah tak komen di funtasticko…(mungkin sbb kurang cerita mengenai Proton pasca DRB)

    B-Pillar nya keras betul..sama-sama kita nantikan ANCAP rating bagi Preve ni..

    • yup.. itu yg paling saya terkejut. Pasal pintu belakang siap boleh masuk and B pillar mcm x d aper2 jer..

    • btol bro..kalo ikut kejadian sebenar,mmg terbukti..ade preve yg dilanggar lori dari side b pillar..walopon kene hentam kuar tp mangsa selamat dan tak serius..damage besar tp still nampak kukuh..

      • oh dah ada preve yg total lost la ek..

      • tk sure total lost ke ape..tp klo tgk gambo mmg mcm byebye la preve tu..tp penumpang tak serius..minor injury..leh ggogle tgk pic tu..

  9. rasa2 testing ni utk maklumat internal proton je kot…
    utk rujukan bagi testing ANCAP di aus & yg kat italy tu utk Euro NCAP europe market…
    memandangkan tarikh testing tu dibuat bulan 2, seblom preve launch…
    tak silap utk ANCAP ni diorg akan amik sample kereta yg dah masuk market…
    amik by random, supaya manufacturer takde ubah2 utk tujuan testing…
    ni yg saya fahamlah, kalau salah info saya, harap ada yg dapat memberi penerangan lain…

  10. Crash test ini rasanya diperlukan kalau hendak jual ke eropah dan australia, utk market australia dan eropah mmg kena letak 6 airbags kalau nak dpt rating terbaik dan utk bersaing dgn jenama lain
    Proton Saga pun ada buat crash test kat ANCAP sbb diperlukan sblm boleh jual kat Australia

  11. erk..agak2 bila polisi automotif Malaysia nak maju dan ketat macam negara2 eropah atau Australia ni?

  12. Offtopic,

    bro campro, Smart a cara preview gambar. Guna aper a.. nampak Smart la.

    • pakai gallery punya view, selama ni saya tak pernah guna pun benda ni.. patutlah dulu puas nak upload 1 1 supaya jadi thumbnail, ni kejap je… belajar dari pengalaman & ekperimen, hehehe

  13. menurut sumber maklumat yg aku ada, termasuk buku internal, prtn mmg anto kat idiada utk validity crash test pas buat computer simulation n internal crash test kat malaysia bermula dgn waja, n seterusnya sampailah ke preve. Cume ada perkhabaran, cheewah, preve nih lebih ckit coz buat juga validity dgn ancap walupun kete xlaunch lg. Sbb tuh ada gambo nih, tp result xkan release coz kete x launch kat sana lg, n xsilap, ancap nk buat lg skali crash test pas launch.

    Miros xsilap ada buat 1st aseancap test, toyota vios, sbgai pilot project, tp frontal jek. Tp slow ckit aseancap nih. Bila betul2 officially buat n kluarkan result, masih samar2. Masih dlm fasa testing fasiliti. Hrp2, seawal thn dpn, dptlah kite tau kete2 dlm pasaran asean nih camne result dia coz ada dgr ura2 antara punca2 kelewatan coz dpt bangkangan dr manufacturer diasean. Tp hrp2 xbtl, hanya rumours ajek.

    Xslh, saga pkai htss kat b pillar, exora pkai uhtss kat b pillat tp preve prai hpf. So, secara logik aku yg bkn engineer nih, exora punya side crash sepatut lebih baik dr saga, preve lebih baik dr exora coz kekuatan steel berbeza htss<uhtss<hpf.

    Walupun nampak pintu blakg mcm terpesuk kedalam ckit, tp byk yg bengkok ke arah luar, mcm pintu xdalah masuk dlm kabin sampai sbb fatality. Tp test nih pada kelajuan biasa, tp klu kelajuan lebih dr 56@64 kmh, besi aper pun pkai, mmg teruklah akibatnya.

  14. ni bukan gambar official yang dikeluarkan oleh ANCAP, tapi oleh pembuat kamera kelajuan tinggi untuk promote kamera mereka. test ni mungkin dibuat menggunakan kereta pre-production… so, maybe result ni takkan dikeluarkan oleh ANCAP. mungkin ANCAP akan buat test lagi selepas kereta mula dijual di sana.

    • mmg bukan gamabr official. Sebab kita sendiri pun tahu Ancap berfungsi kan. Die beli kereta dari dealer mana2 dan boom..

  15. hum i think this is the ANCAP testing the preve ,because according to caradvise australia, proton had sent a unit of the Preve on the month of febuary

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s