funtasticko design

http://funtasticko.net

14 lokasi terpilih Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES)

8 Komen

Inilah antara 14 lokasi terpilih untuk fasa pertama Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) dari maklumat Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Kebanyakan lokasi terletak disekitar Kuala Lumpur dan Perak yang selalu berlaku kemalangan. Sistem ini akan dipasang diseluruh negara secara berperingkat-peringkat dan sila lihat gambar di atas untuk mengetahui dimanakah lokasi tersebut. Berhati-hati ye…🙂

8 thoughts on “14 lokasi terpilih Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES)

  1. Link lokasi kamera dalam Google map

    http://goo.gl/maps/TCO0m

  2. speed limit seriously need to be reconsider….i support the use of the system…but the 110kmh limit is unacceptable!

    • awak dah buat kajian ke melebihi 110km/h blh selamat sekiranya berlaku kemalangan? Dorang letak speed limit tu bukan suka2 je… mmg dah kaji itu adalah kelajuan selamat di lebuh raya.

    • kalau ko pegi negara lain pun, kebanyakkan ‘speed-limit’ memang setakat 100-110 km/h sahaja. kat US dan Australia pun sama, walaupun highway diorang ada yang sampai 6 lorong satu arah!

      cuba tengok dalam wiki ni: http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limit
      di Australia, dengan menurunkan speed-limit dari 110 ke 100kmh, kecederaan akibat kemalangan berkurangan sebanyak 19%… tapi bila diorang naikkan dari 100 ke 110, kecederaan meningkat 25%.

  3. lokasi di Zon A no. 4 tu adalah di Sungkai selepas simpang ke Sg. Klah Hotsprings menghala ke KL..

    • iyer betul, sy da kena flash pukul 6.30pm pada 17 september, smp skang xda saman g.. dengar cite dia start saman selepas 22 september ari tu..

  4. kalo letak kamera ni di kawasan lampu isyarat mmg aku setuju sangat, byk pemandu kereta perasan yg mereka tu penunggang motosikal, sesuka hati langgar lampu merah…kalau kawasan highway, lepas tu letak papan tanda ada perangkap laju, rasanya kurang praktikal…

  5. Lokasi no.3 tu tempat carik makan…Jalan lurus 60kmj…terbaikkk!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s