funtasticko design

http://funtasticko.net

DRB-HICOM bakal umumkan plan perniagaan Proton bulan depan!

14 Komen

Menurut Buletin Utama malam ini, DRB-HICOM bakal umumkan plan perniagaan Proton bulan November. Setakat ini tiada sebarang informasi atau butiran lanjut mengenainya. Perkara ini telah diumumkan oleh Ketua Pegawai Operasi DRB-HICOM, Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh. Kemungkinan juga Proton bakal mengumumkan rakan strategik asing yang bakal bekerjasama dengan mereka nanti. Kita tunggu pengumuman rasmi mengenainya bulan depan.

* Ada kemungkinan tak DRB-HICOM mengumumkan model apakah yang bakal dikeluarkan oleh Proton nanti?🙂

Jom pilih calon hos Auto Anda! https://funtastickodesign.wordpress.com/2012/10/13/jom-pilih-calon-hos-auto-anda/

Teringin nak jadi Tony Stark aka Iron Man? KLIK SINI https://funtastickodesign.wordpress.com/2012/10/09/advertorial-tempahan-t-shirt-arc-reactor-edisi-khas-kini-dibuka/

14 thoughts on “DRB-HICOM bakal umumkan plan perniagaan Proton bulan depan!

  1. biasanya kalau cerita bab plan perniagaan, mesti ada termasuk model2 baru yg dirancang. Tapi tak taulah kalau ia sekadar mengumumkan agenda bisnes saja. jgn dgr berita yg kurang enak sudahlah…harap yg terbaik utk proton.

  2. Proton akan jual Lotus!!

  3. proton akn dijual….

  4. berita baik,akan ada model proton baru,kawan sy rnd eng disana…city car akan klua 2014,big boss da stju.depan ala fiesta blkg ala myvi.boleh byg?preve hatchback akan hadir dgn tranmisi manual six speed + turbo

  5. basher dah tak sabar2 tunggu nak hentam nie..

  6. rakan strategik asing….adakah proton + VW…

  7. harap yang terbaik la.. Yg saya harap, model SUV(rebadge/reskin) ada. Dan Exora FL 2012 ada..

  8. Mmm… plan perniagaan apa ek yg nak dicadangkan tu? huhu. Kalau ikut statement Do’ Khamil, dia meletakkan keyakinan utk proton menjadi peneraju kereta no. 1 di M’sia selepas nie. Untuk itu proton kena ceburi pasaran kereta popular kat m’sia; Compact car n low cost sedan. Saga dah ok utk low cos sedan, so, new compact car proton kot model terbaru proton utk compete dgn myvi n the gang;) Kalau nak buat JV dgn company lain ok tapi hati2… kalau bleh xnk ar rebadge model kereta lain utk pasaran popular..rugi dohh..

    cheers!

  9. x taula nk tulis camne lg..aku da follow proton since proton kuakn model waja lg..xnampak proton same macam kompony japan pomm..

  10. Yang saya betul harapkan adalah penambahbaik kualiti kereta proton. Kalau betul nak difokuskan pada compact car atau small sedan ke, etc, yang penting, kualiti kereta. Saya pengguna kereta proton & banyak lagi pengguna lain amat mengharapkan kemajuan dalam aspek ini. Vendor parts kereta kena main lebih peranan. Kalau vendor tak mampu, cari vendor yang mahu & mampu. Kita pengguna yang setia kekal dengan proton deserve a better quality car, walaupun hanya dengan saga. Terlalu lama kita dibekalkan dengan that cheap plastic feel of the interior. Harapnya, hala tuju makin baik & perkembangan yang baik selari dengan customer service yang baik. InsyaAllah.

  11. Istilah Kereta Nasional dah semakin kurang sesuai diguna dlm industri automotif antarabangsa kerana banyak komponen kereta datang berbagai negara, kereta Jerman x semestinya dipasang di Jerman dan komponen buatan Jerman, ianya industri global

  12. cfe engine need to be standard in preve and exora.
    , only for accessories and features to justify the price range.

  13. Wishlist utk plan bulan depan :

    Proton – Projek Preve hatch, GSC masih jln dan on track.
    – Cari gearbox lg bagus dr vt3 utk unleash potential campro cfe.
    – New gen petrol engine, 3 cyl. 1.0lit/1.2lit NA and turbo for REEV cars, GSC, new gen Saga, or low end Preve and 4 cyl. 1.6lit/1.8lit NA and turbo for Preve, Preve Hatch, and Exora.
    – Rebadge CUV and D segment sedan from potential foreign partner.
    – Develope diesel engine 1.5lit 3 cyl turbo and 2.0 lit 4 cyl turbo hopefully with partner.

    Lotus – Don’t sell. Try to fix mismanagement and finance. Make sure maintain production of current products (evora S and exige s)
    – new Esprit and lotus reev gsc by 2014.
    – New gen Elise no later than 2016.

    Conclusion try sell more car globally so as not to depend on domestic market.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s