funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton sertai Sydney Motor Show 2012

14 Komen

Proton Australia bakal mewakili Proton dipameran Sydney Motor Show 2012 yang bakal berlangsung pada Oktober depan. Proton Prevé bakal membuat kemunculan sulung dan akan disertai oleh Proton Exora. Jika dilihat pada iklan di atas Proton Prevé akan dijual pada harga permulaan di bawah 20,000 Dollar Australia sekitar RM62,666.38. Ia bakal berada dipasaran pertengahan tahun hadapan. Gambar ini diperoleh dari static.lowyat.net

Jom pilih calon hos Auto Anda! https://funtastickodesign.wordpress.com/2012/10/13/jom-pilih-calon-hos-auto-anda/

Teringin nak jadi Tony Stark aka Iron Man? KLIK SINI https://funtastickodesign.wordpress.com/2012/10/09/advertorial-tempahan-t-shirt-arc-reactor-edisi-khas-kini-dibuka/

14 thoughts on “Proton sertai Sydney Motor Show 2012

  1. promosi kaw2 preve cfe kt sana tau proton

  2. kalaulah cukai eksais dihapuskan boleh jual preve murah di negara sendiri. walaupun dah beli tapi tak kisah harga jadi murah. maybe boleh recommend family kita beli ke apa ke

  3. ooo..6 airbags..means gambar test crash tu mmng real la….dual front…dual side…curtain driver n passenger blkng driver

    • yup, sama gak ngan elantra md kat sana, diaorg anto kat ancap awal coz nk dpt rating supaya masa launch dh bleh tunjuk rating. Kete kaler putih gak elantra tuh. Tp yg elantra jadi isu ckit coz side airbag airbag x fire,tp ancap bg full 5 star jugak.

      • aku bukan bash elanta pun, ada yg trase ker? Aku cume bgtau jek, menda betul,tanyalah mr google klu xcaya.

        Ok aper, airbags malfunction bg 5 star, kira kuatlah tuh kan, ke tidak…

  4. lambat juga ia akan berada di showroom sana. diharapkan proton dapat memperkenalkan kereta preve dgn “full spec” seperti pasaran Australia untuk pasaran tempatan.

    • boleh jer, tapi biler mahal org komplain. Lagipun regulation malaysia nh dual airbag jer wajib (itupun ada carmaker letak 1 lepas tu kata body kereta die kuat”kepala otak die”). Kira bila proton bagi side airbag pun dah kira baik la..

  5. dh ler bg 1 airbag, nk uprgrade leh capai 100k, tp still 1 airbag jer….

  6. Hairan kenapa proton tak launch preve di indonesia motor show, kenapa pilih sydney, proton patut bagi tumpuan asean market dulu. Mat salleh ni cerewet buktinya walaupun satria berjaya menang rally tapi tak ada apa2 impak di australia.
    Ada untung untuk bos2 dan staf kaki kipas dapat p melancong percuma ke sydney.

    • ada sebab nyer.. Proton mungkin tengah buat test kat indon. Preve mmg akan launch kat indon tahun nh dengan exora. Tapi x tahu la biler (itu yg saya tahu la)

  7. I thought Proton plans to sell Preve in September. Now heard that it only will be there middle 2013. Why so late?

    Still waiting for P3-22A…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s