funtasticko design

http://funtasticko.net

Honda Civic generasi baharu terima lebih 6,000 tempahan

8 Komen

Honda Malaysia Sdn Bhd hari ini mengumumkan tempahan bagi model Civic generasi baharu mencatat lebih 6,000 unit sehingga bulan Oktober 2012.  Sejak pelancaran rasminya pada bulan Julai lalu, hampir 4400 unit telah dijual sehingga Oktober 2012. Rekod jualan cemerlang dipegang oleh Civic generasi ke-9  di tempat teratas dalam kategori sedan bukan nasional saiz pertengahan yang menguasai 30% daripada pasaran sehingga September 2012. Berikut adalah rekod tempahan varian masing-masing.

MODEL JUMLAH TEMPAHAN
Civic 1.8L i-VTEC 2138
Civic 2.0L i-VTEC 1292
Civic 2.0L i-VTEC Navi 1148
Civic Hybrid 1.5L i-VTEC + IMA 1493

Dibangunkan berdasarkan konsep “Sedan Pintar Termaju”, Civic generasi baharu dilengkapi ciri-ciri teknologi baru termasuk kokpit futuristik dan skrin 5-inci Maklumat Paparan Multi (i-MID) untuk menggalakkan pemanduan yang pintar dan cekap. Ia juga bukan hibrid pertama Honda model dengan fungsi Eco Assist yang membantu pemandu untuk mencapai kecekapan bahan api yang lebih baik.

Sebagai sebahagian daripada rancangan untuk mewujudkan satu pengalaman yang baik untuk pelanggan, Honda Malaysia telah memperkenalkan pakej perkhidmatan baru untuk menawarkan pengalaman pemilikan jenama baru. Antara pakej terbaru  baru dan menarik perkhidmatan selepas jualan termasuk :

1. 5-tahun jaminan dengan tanpa had perbatuan termasuk bateri IMA *
2. Tambahan penyelenggaraan pencegahan dari 5,000 km kepada 10,000 km
3. Percuma perkhidmatan buruh sehingga 6 kali lawatan untuk setiap perkhidmatan alternatif yang dibayar sehingga    100,000 km
* mengikut terma dan syarat

Civic generasi baharu mempunyai beberapa varian yang memenuhi keperluan pelanggan yang berbeza. Ia boleh didapati dalam varian 1.8L, 2.0L, 2.0L dengan Navi serta Civic Hybrid pada harga RM115, 980, RM131, 980, RM136, 980 dan RM119, 000. Civic generasi baharu varian petrol ditawarkan dengan pilihan warna seperti Alabaster Silver Metallic, Crystal Black Pearl, Polished Metal Metallic dan Taffeta White. Pilihan warna untuk varian hibrid pula ialah Frosty White Metallic, Crystal Black Pearl, Polished Metal Metallic dan Taffeta White. Tempoh menunggu adalah antara 1 hingga 4 bulan bergantung kepada varian ditempah.

8 thoughts on “Honda Civic generasi baharu terima lebih 6,000 tempahan

  1. yang pakai saga tak perlulah komen banyak… haha…

  2. pakai baju?

  3. Sy ingat skrg ni lah lineup terbaik honda malaysia selama puluhan tahun di malaysia, kalau honda brio pricing 5xk-6xk sudah tentu honda dapat menjaring market myvi dan preve. Bertambah kaya lah syed mokhtar , tambah boncitlah perut pak menteri2 kita.

  4. kalau sapa2 ada info terkini ttg sales record proton terutama preve tlg la la share kat sini. Meriah sikit…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s