funtasticko design

http://funtasticko.net

Zulfahmi sekali lagi naik podium!

10 Komen

Tahniah kepada pelumba sensasi Moto3 negara, Zulfahmi Khairuddin kerana sekali lagi menaiki podium dengan menduduki tempat ke-3 di Grand Prix Valencia, Sepanyol tadi. Dengan kejayaan ini, sememangnya beliau memang layak dianugerahkan Pelumba Paling Meningkat Moto3 baru-baru ini. Pada tahun hadapan beliau akan berlumba untuk pasukan baharu Red Bull KTM Racing dengan menggantikan pelumba utama pasukan tersebut yang bakal berlumba dalam kategori Moto2.

Cayalah bro! Semoga jadi “champion” pula tahun depan, teruskan usaha!!!

Advertisements

10 thoughts on “Zulfahmi sekali lagi naik podium!

  1. Tahniah zul, masih tak dengar apa2 reward utk zul ketika naik podium di sepang tempoh hari harap kera jaan dan pak menteri berlaku adil.
    Muak asyik2 nama lcw dan pandalela saja yg terima itu ini. Kemarau pengiktirafan juga dialami jaguh bina badan negara sazali said , pernah beliau hanya disambut oleh ahli persatuan sahaja selepas menjuarai kejohanan besar tiada palungan kompang dan kibaran bendera oleh puak2 samseng perkasa . Malang sungguh melayu.
    Credit to air asia kerana mempercayai bakat tempatan, proton bila lagi nak bagi peluang? Proton perlu segera guna bakat tempatan, pelumba asing tak byk membantu jualan, kerata proton masih dipandang sepi.

  2. setakat moto3 …kalau naik 100 kali sekalipun aku tak kesah… sikit pun tak rasa bangga
    harga barang, harga kereta, harga minyak semua macam tu jugak
    pemimpin negara semua tetap muka2 bodo bangang jugak… yg diaorang tahu 24jam sumbat duit rakyat dlm mulut kasi rakyat tahi

    • Mr. Mat..hang da naek berapa kali podium?

    • ntah2 naik motor zulfahmi pun kaki x jejak tanah…wakaka

    • at least die buat something yang membanggakan negara. aku pon bangga.

      aku rase xde kaitan pon pasal harga barang sume tu dengan die ni dapat naik podium. ko nak berpolitik pegi tempat lain ye.

    • oi, cukup2lah pkai nick aku, memburukkan name aku jek. Sapalah yg xtau malu pkai nick aku,pastu sesuka hati mak bapak dia komen guna nick aku.

  3. Menaiki podium tanpa perlu sembur champagne, tahniah Zulfahmi!

  4. -harap sket lagih dier bleh buat comeback yang gempak cam mamat nih. http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_M%C3%A1rquez 33rd to podium. what a talent.
    -kekalkan elak champagne tuh, semoga Allah mudahkan urusan kita.

  5. Review Exora Bold di Thailand. Tengok orang putih kat Thailand cakap apa dengan brand Jepun jika dibandingkan dengan rakyat kita sendiri. Malu la.

    http://pattayatoday.net/property-business/automotive/the-new-proton-exora-1-6-high-line/

    Proton! I like the name Proton. Reminds me of atoms, neutrons, the universe and Albert Einstein. And Exora. The name derives from the plant Ixora, known as jarum-jarum, jungle flame, or jungle geranium–a popular choice for hedges in SouthEast Asian countries like Thailand. The Proton Exora is conceptualised, built in Malaysia and successfully sold in Thailand with showrooms in every corner of the kingdom. The compact Multi Purpose Vehicles (MPV), the seven-seat wagon are not very stylish or unique-looking, per se. They look like vans and they drive like vans – but they are practical, compact people carriers. Five doors, three rows and seven seats priced all under a million baht. In the competition: Two Japanese giants, Toyota and HONDA, and one Malaysian, Proton.

    Verdict: Compared with the el cheapo styled Toyota Avanza mini-van priced at 699,000 baht but with a weak 1.5 liter petrol engine, or the Honda Freed compact MPV at 949,000 baht with a sluggish 1.5 liter VTEC motor, the winner here is clearly the new Proton Exora. The new Proton Exora turbo drives like a sporty saloon. Plus all the goodies! Leather upholstery, DVD-player, multifunction steering wheel and one of the best rear parking cameras in the industry.

  6. kat valencia ni la bru aku nmpak zulfahmi nk motong kat corner2 tajam. kalo x, asyik motong kat straight line je, tp kat corner tajam, adela 2org yg senang2 potong die.. harap tahun depan lebih defend, agresif kat corner tajam dan kekalkan kelajuan maksimum kat straight line..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s