funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo R3 akan dilancar semula tidak lama lagi

39 Komen

Menurut info dan gambar yang diambil dari forum.lowyat.net melalui pembacanya EhWhatNowLah?, Satria Neo R3 akan dilancar semula dalam masa terdekat. Dijangka pelancaran semula model ini akan dibuat pada hari Khamis dan tiada maklumat terperinci mengenai model ini kecuali terdapat tiga pilihan warna Putih, Hitam dan Fire Red. Selain itu sumber tersebut berkata, model ini akan dipasang dengan rim MME 16 inci R3 namun tiada perubahan dibuat pada enjinnya yang masih kekal dengan CPS.

* adakah DRB-HICOM akan umumkan halatuju Proton pada masa yang sama? kita tunggu dan lihat… 🙂

KILK UNTUK BESARKAN IMEJ

39 thoughts on “Satria Neo R3 akan dilancar semula tidak lama lagi

  1. oh no, still a cps.

  2. price…?…145bhp???

  3. the least is supercharged,
    even some satria gti was supercharged in the united kingdom last time

  4. harapan untuk aku beli neo cps r3 masih aderrr. jyeahghh

  5. diangkut bersama saga.. maknanya ia dipasang di kilang Shah Alam, bukan lg Tg Malim..

  6. Yup di pasang di Kilang S.Alam,Projek ni start production bulan 6 hari tu..confirm 3 color.

  7. kt blog PT,bro taboogen kate satria supercharged otw ke arah JB…tu dier komen utk post psal satria cps ni gak…

  8. hope this is one of past story to become a reality, but still….
    http://www.wabusinessnews.com.au/user?destination=node/88499

  9. confirm ada supercharger? hp / torque berapa?

    • its only the cps availabled, thats what some of us said, but i would urge if it were SC then its a sold out in no time.
      the SC extract 175 hp and 200NM of torque, its a modest figure, but athletic enough for 1200kg neo.

      just wait and see if proton is really serious in making a true icon they have to SCed the neo.
      i think proton knows what people want, so,,,

  10. Gua dah ckp tapi korang x caye…hehehe

  11. nampaknya peminat satria neo yg bercadang membelinya bolehlah menarik nafas lega. Mungkin pasaran bagi kereta kelas ni tak sebesar kelas kereta lain, namun aku rasa ia perlu di pasaran kerana tak semua mampu membeli clio, golf, civic euro, toyota 86…

  12. berangan jgk nk pkai neo nI..umur pun muda agy..kenari rs dah ada..agak2 bpe harga ek..

  13. Kenari RS keta org tua yg di pasang bodykit bro.. keta macam tin milo.. jgn banding dgn neo.. jaaaaaauhhh tu… hahahahah

    tapi aku rasa xda Supercharge la.. ada 2 spec akan dikeluarkan.. yg pertama, NEO CPS (siap bodykits R3) harga 60k+…then yg second spec.. Base Line Satria Neo (engine Campro kosong)… yg kaki nak modified leh la beli Base Line punya.. yg nak prestej skit beli la Neo CPS!!

    Jangan kuat berangan… we are talking about Proton here!!😛

    • mmg kete owg tua pun..m.cik aku cikgu nk tolak kt aku 10k je tinggal aku bedal je la..janji dh ada kete sendiri..nama atas geran pun nama aku..umur bru 21 beb …huhu

  14. yg Supercharge Version mugkin akan keluar.. but not this time…its will be on limited spec.. and the price will be nearly 90k.. so if u have tick pocket…go for it.. its worth it!! haha

  15. ‘Super charge’ imiginasi proton fanboy terlalu tinggi tapi realitinya proton tak de capablity dan skala ekonomi. Feedback dari member2 SA CFE banyak complaint. Pengurusan proton masih dengan perangai lama bodoh sombong.
    Sorry no harm mssg ini dari member lama meniaga proton, tempat dia ada kes enjin cfe pecah owner terpaksa enggaged lawyer kerana proton tak nak bertanggungjawab.

  16. They wanna rip u( neo buyer) off again with high price with older spec in this new satria…..lol. Anyway…good luck people…..wink wink

  17. nampak mcm rim 15 inch je..

  18. yg confirm, launch Khamis ni

  19. so just like the inspira R3, ,,,body kit for the look,

    seemed preve cfe is a worthy buy. big relaxing and fast. burbs after eating up neo cps r3 for breakfast on the highway.
    even a bigo exora cfe is waiting for a dash.

  20. proton lemau….
    satria ni relaunch tapi mcm tu jugak…
    org yg pekak badak je nk beli satria ni yg dashboardnyer plastik baldi…kusyennya macam tilam rumah kongsi bangla….
    nk jadi macam waja jugak ni…

    apa nk jadi proton… comp kereta lain termasuk skoda yg nk bandkrup dulu pun dah launch model baru …

    proton yg lemau lembu lembek…

  21. i thought proton would exploit cfe as a selling point in proton;s product, range. quite a frustration.

  22. Adakah ia bermakna Preve Hatchback jd delay sbb Neo relaunch balik

  23. nak beli boleh….just prepare your wallet….minyak mahal dooo….

  24. herm, nak tau gak apsal prtn xlyn warranti tuh? Tukar timing belt ngan prtn ketika kete dh abis warranty pun klu berlaku aper2 atas kesilapan psg timing belt tuh pun dia cover warranty (dh penah berlaku kat prtn sc semambu). Kete ayah aku sendiri, penah tkr bearing saga dia, tp pas sbulan, bearing tuh ada prob, anto smula, dpt warranty sbb dia bg warranty 6 bulan. Itu kete iswara lama ayah aku yg xda warranty, dh pkai 8 thn masa tuh. Aku sendiri, dh abis warranty savvy aku, dpt claim speed sensor sbb aku dh penah komplen masa servis dulu(ketika itu dlm warranty),tp depa xganti, just clean jek. Last2, dh abis warranty, menda tuh kong, tp dpt claim. Driver seat dpt claim seketul,tinggal lg 2 minggu sblm abis warranty, sbbnya, span dlm seat,sedikit sebelah dalam, xnampakpun ngat, tp klu pegang bleh rasa dia terbelah.kecik jek,klu ikutkan xda aper2pun. Saje try claim, dpt seat seketul baru.

    Pelik nape prtn xentertain kecuali owner dh buat menda yg void warranty. Trylah claim, cume tkt jadi kes honda hybrid dulu, watlah camne pun, ttp klh sbb dh buat menda void warranty @ pun kes naya, cite dr mulut ke mulut jek.

    • Memang banyak sangat orang terpedaya dengan buah mulut tanpa soal periksa. Orang lebih terus percaya pada kata ‘kawan atas kawan’ dari cuba mendalami isu sebenar. Saya hanya beranggapan mereka ini tidak berapa pandai dalam segi teknikal. Ada pula dalam keadaan psikologi yang tidak menentu. Segelintir pula suka menjadi focus perbincangan antara rakan-rakan. Masalah psikologi jugak tu.

      Saya juga pernah claim warranty dan kena reject. Tapi memang salah saya pergi cuba repair sendiri. Maklumlah dalam 15 tahun saya pakai kereta, tak pernah beli kereta baru. Kebiasaan buat sendiri sahaja. Lagi pun tak seteruk mana masalah tu. Bila kawan mengapi-apikan baru hantar. Bila dia kata tak dapat claim pasal repair yang saya buat sendiri, saya terima sahaja.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s