funtasticko design

http://funtasticko.net

PROTON bakal lancar Prevé dan Exora di UK tahun depan

16 Komen

IMG_1965

Menurut www.bharian.com.my PROTON Holdings Bhd akan melakukan kemunculan semula di pasaran United Kingdom (UK) tahun depan menerusi pelancaran Prevé dan Exora. Kedua-dua model berkenaan sedang dipersiapkan supaya menepati peraturan dan spesifikasi yang ditetapkan pihak berkuasa UK serta menepati cita rasa pembeli kereta di negara itu.

PROTON Holdings sudah memperkenalkan model Prevé dan Exora di Australia pada bulan Oktober lalu dan ia menjadi penanda aras untuk menghasilkan model kereta yang menepati piawaian antarabangsa. PROTON Holdings juga baru-baru ini memperkenalkan Prevé dan Exora di Expo Motor Antarabangsa Thailand 2012, di Bangkok. Untuk masa hadapan mereka PROTON juga bakal memantapkan kehadirannya di negara lain seperti Asia Barat dan Indonesia.

Advertisements

16 thoughts on “PROTON bakal lancar Prevé dan Exora di UK tahun depan

  1. uk proton dah lama senyap.. eloak R3 pun bawak ke sana…

  2. crash test result dh ada kt euro ncap?

    • nanti keluar la tu..

    • euro ncap ade bile da dijual euro selagi xjual selagi tu xde

      • tp rasanya bergantung pada euroncap gak, walupun dijual di uk@europe, blum tentu diaorg akan test. Mcm gen2,persona, savvy, neo, sume ada djual di uk, tp depa xtest sbb biasanya depa test klu kete tuh popular@akan popular@sesuatu yg br cam waja dulu, 1st kete prtn develop, depa nk tau camne.

        Sbb sume melibatkan kos walupun disponsor. So, mereka agak selective. Hrp2 preve n exora dpt perhatian diaorg utk di crashtest.

  3. Tahniah PROTON langkah pertama dibawah DRB HICOM akan bermula.

  4. Harap2 berjaya di UK. org sana jauh lebih cerewet. Mereka boleh demand lebih. Maklumlah, pilihan kereta banyak, dan perbezaan harga pula tidak terlalu besar.

    • org malaysia tak boleh demand lebih. Maklumlah, pilihan kereta tak banyak, dan perbezaan harga pula terlalu besar. terima kasih dr madey… anda memang berpandangan jauh

      • Mmm… Tun M mmg berpandangan jauh, cuma kesian kat segelintir rakyatnya yg still gitu2 jer… kurang bersyukur:)

        cheers!

      • ya saya bersyukur kerana dapat membeli kenderaan dgn harga 2x ganda daripada harga asal kenderaan tersebut ^_^

        terima kasih TUN dr madey…

  5. Biasanya untuk pasaran luar negara juga, proton memberikan 5 years warranty+5 years free servicing+5 years road assistance. Difahamkan juga, khidmat lepas jualan proton di luar negara bertaraf 5 bintang.

  6. apo
    bersyukur la malaysia nyer income tax tak mahal macam UK,kereta diorang murah tapi
    income tax mahal
    roadtax mahal
    insurans mahal
    petrol/deisel mahal tkde subsidi(walaupun diorang lg byk produce hasil
    petroleum dari malaysia)

    kt UK
    low middle income kena bayar 22%
    high middle income kena bayar 30%
    very high income kena bayar 45%

    tahun lepas ko bayar income tax brp?2% aje kan?hahah bodoh

    • gaji penduduk UK RM 1000 ringgit malaysia ker? ^_^ hahaha…ya kami bersyukur walaupun kami negara pengeluar minyak, harga petrol kami masih muruh berbanding negara2 asian yg lain

      • apo,
        ikut percentage macam kt australia la,for every $1 earned ,tax is atleast 10cent up until u are super-rich, is 45cent tax for each $1 u earned

        so klaau kt malaysia,low middle income kena bayar 22%
        high middle income kena bayar 30%
        very high income kena bayar 45%

        kalau kalau ko dpt Rm1000,bayar atleast 220 sebulan lah hahahaha…takut la tu

  7. apo tkde pon aku cakap nk compare 1000Pound Sterling dengan 1000Ringgit,info yg aku bg tu ialah percentage dari ape yg ko dpt..lain kali jgn la bebal sgt ok

    indon nyer petroleum jauh lagi byk dari kita,negara diorang tkde subsidi pon ?cuba ko google pasal pertamina?hahahah sekali lagi pro-PR macam ko memang bodoh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s