funtasticko design

http://funtasticko.net

Koleksi Satria Neo R3 Sultan Johor

25 Komen

563841_388764047876186_1279356661_n

Nampaknya Tuanku Sultan Johor juga merupakan pemilik kereta Proton dengan 2 buah Satria Neo R3 yang mempunyai warna yang unik. Salah sebuah Satria Neo ini menggunakan nombor pendaftaran termahal di Malaysia setakat ini WWW1, manakala sebuah lagi menggunakan nombor JUL1. Menurut facebook Historic Motoring Ventures kereta ini adalah keluaran kilang dan tidak dipastikan apa yang membezakannya dengan Satria Neo R3 yang lain kecuali warnanya dan rim aloi dibahagian luaran. Mungkin juga Satria Neo R3 ini menggunakan enjin CPS . Apa pendapat anda?

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

25 thoughts on “Koleksi Satria Neo R3 Sultan Johor

  1. JUL or JJL ?
    nampak macam JUL..
    xtau la kot salah tengok..haha

  2. JJL1
    JUL tak keluar lagi.
    sultan johor ada banyak satria neo.
    macam macam colour ada

  3. harus ada neo S2000..

  4. JUL 1 la. Confirm. memang tak keluar lagi, tapi Sultan Johor dari dulu lagi kereta memang guna plate yang tak keluar lagi.

  5. kenapa nak tunjuk satria neo sultan….apa tujuan nya. Tunjuklah kereta-kereta SUPERCAR yang ada dalam garaj tu lagi best. Biar ramai orang Malaysia dapat tengok.

    • because it’s a Proton!

    • hoho!! bahaya beb.. sedangkan www1 pun orang dah pertikai, inikan pulak nak tunjuk koleksi kereta.. lagi ramai la nanti yang komplen tu duit rakyat.. kalau nak tgk, mintak la private tour kat istana.. hehe!

  6. thanks your Highness , whilst the you can afford priceless cars, satria neo is one of his adored design machine by proton, proven that satria neo is special in its nature.

  7. tgk rim same mcm neo lotus r3 edition..

  8. Cat dia pun lawa Violet 3D/Iridescent. Tapi bukan setakat cat sahaja ada yg lebih dari yg lain tu.

  9. look at the clue, it must be the version from limited r3 neo with stage 2 engine,

  10. Apalah rasa nawak supercharger tu

  11. actually,kete ni manual assembly kat kilang siap punching body no pon manual…memang body no tu no cantik la coz gua dah tgk…kete ni siap Supercharger…

    • bukan jer manual… no khas tu body tu…. kene tgk kereta ni real life baru nampak kesan pada cat tu…

  12. actually,semua kereta DYMM Tuanku dan DYAM Tuanku adalah custom made even kereta satria neo sekalipon,JUA1,JUB1,JUC1,JUL1,JUN1,dah diguna pakai oleh Tuanku,harga kereta neo Tuanku hampir sama dengan harga neo spec World Rally Championship,tuan2 bole check brape harga NEO spec WRC,kalau dah tau tu diam2 je..🙂 dan untuk pengetahuan semua,Tuanku sangat berahsia mengenai jumlah kereta yg Tuanku ade

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s