funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Ujian kemalangan dari Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) untuk model 2013

13 Komen

Menarik untuk kita tonton. Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) merupakan sebuah badan bebas yang dibiayai oleh syarikat insurans. Jom layan video ni 🙂

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!

Advertisements

13 thoughts on “VIDEO : Ujian kemalangan dari Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) untuk model 2013

  1. Bagus betul testing diorang ni.

    Betul, area tu jarang di test. Kita selalu elak dari kemalangan dan selalunya akan kena sedikit macam apa yang derang buat. Itu baru kereta2 segment D.. macammana pula yang kecik2 gamaknya.. walaupun test sebigini rupa mahal, tapi ia cukup bagus untuk automative car maker improve their security.

  2. tak beraper setuju pasal sekali test jek terus judge

    • nh test 20% offset. Untuk 40% offset semua kereta nh dapat 5 star. deorg dah kaji x banyak kemalangan adalah 40% offset. Kebanyakaan adalah headon dan juga 20-25% offset.

  3. new honda accord wins

  4. Toyota engineers suck…hahaha

  5. Volvo s60

  6. Ini adalah dari Institut Insurance di US. Saje dia nak naikkan premium insurance kereta. Ingat kita bodo ke apa? Habis tu duit dah perabih kat derivative. Cubalah cari cara lain nak tambahkan asset tu. Pasal kebanyakkan industri kewangan di US tak boleh meet BASEL III.

  7. Mungkin ini harus menjadikan satu ujian yang harus dilakukan oleh pembuat-pembuat kereta (Proton juga) dan NCAP juga harus menjalankan ujian tersebut. Semoga kekuatan rangka kereta pada masa depan akan menjadi lebih kuat.

    Dunia belum musnah….. 🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s