funtasticko design

http://funtasticko.net

KIA Rio bakal dilancar tak lama lagi!

8 Komen

02-2012-kia-rio

Dah lama tak kemas kini blog, agak sibuk dengan tugas. Nampaknya KIA bakal membuka gelanggang industri automotif untuk tahun 2013 dengan pelancaran model yang dinanti-nantikan, Rio generasi baru tidak lama lagi. Kemungkinan Rio akan diperkenalkan pada bulan ini atau selewat-lewatnya sebelum Tahun Baru Cina jika tiada perubahan disaat akhir.

Saya memang amat berkenan dengan Rio ini kerana rekabentuknya sangat memikat dan nampak seperti sebuah kereta buatan Eropah. KIA Rio untuk pasaran Malaysia akan menggunakan enjin 1.4l dengan transmisi automatik 6 kelajuan. Harga untuk model ini akan diumumkan semasa pelancaran rasminya nanti. Nantikan kemunculannya!

* berharap untuk berpindah ke hosting & tukar domain name jadi .com tak lama lagi, dah jumpa yang sesuai, tunggu ye…🙂

trial 1

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!

8 thoughts on “KIA Rio bakal dilancar tak lama lagi!

  1. sebelum ni ada yg kata 4speed? tp bagus la 6speed huhu..
    Memang design mantop.. huhu

  2. adakah segmen rio baru ni sama dengan preve h/b?

  3. smart jugak designnye…..cume sya mmg msih sceptical dgn reliability kete korea ni….

    • zaman dah berubah. skrg KOREA antara negara yg kedepan dlm teknologi. cuma mentaliti perlu diubah. after sales service NAZA maybe bkn yg terbaik d Malaysia

  4. Mmm… design wise mmg menarik. terutama bahagian blakang; simple n clean. X complicated mcm fiesta.

    cheers!

  5. bontot yg menarik ala2 golf/conti.. agak2 preve hb boleh challenge x design kia rio ni..

  6. sejak bila plak kia rio guna 6 speed?..kat europe pun 4 speed jek..hmmmmm

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s