funtasticko design

http://funtasticko.net

Exora BOLD & PRIME, bukan sekadar rupa

166 Komen

Exora BOLD

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 EXORA PRIME

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Bukan sekadar rupa! Inilah yang boleh disimpulkan untuk kedua-dua variant terbaru dari Exora, iaitu BOLD & PRIME. Disebalik perubahan pada rupa luaran, tetapi tersembunyi di dalamnya nadi kuasa enjin terbaru Campro Charge Fuel Efficiency (CFE) 1.6-liter yang menyamai kuasa enjin 2.0.

Enjin tersebut hanya boleh didapati pada variant PREMIUM Exora BOLD & PRIME serta dipadankan dengan kotak gear CVT yang membantu pecutan enjin yang lancar serta menjimatkan petrol. Menurut Pengarah Urusan Proton, penggunaan teknologi CFE boleh membantu mendapatkan prestasi yang maksimum pada RPM yang rendah. Dengan teknologi ini juga dapat membantu penjimatan minyak kerana dengan hanya enjin 1.6 pengguna mendapat kuasa seumpama enjin 2.0. Kelebihan CVT pula, ia memberikan pelbagai pilihan ratio yang terbaik serta sesuai mengikut gaya pemanduan.

Exora BOLD juga mempunyai variant 1.6 Campro CPS dengan transmisi automatik & manual selain versi standard yang juga menggunakan enjin yang sama tetapi hanya terdapat transmisi manual.

Exora PRIME yang merupakan versi ekslusif hanya mempunyai 6 tempat duduk dengan pelbagai penambaikan yang dilakukan seperti rekaan bumper depan & belakang yang baru, lampu depan (black-out), lampu belakang (smoked),  cermin sisi boleh dilipat secara elektonik, rim 16″ warna emas,  disc brek belakang & ditawarkan dengan tambahan warna baru Absolute Brown. Untuk bahagian dalaman pula, kerusi & panel pintu dibalut kulit dua tona, panel tengah dengan kemasan walnut, Captain Seat untuk kerusi baris kedua, monitor pada headrest & sistem audio yang mempunyai fungsi sebagai navigasi serta kamera undur.

Exora BOLD Premium juga mempunyai ciri-ciri yang hampir sama dengan PRIME, cuma mengekalkan 3 tempat duduk baris kedua, tanpa monitor pada headrest & juga mempunyai kamera undur serta cermin pandang belakang dengan LCD. Kedua-dua model ini mempunyai rekaan ekslusif & elegan dengan kombinasi Lotus Ride and Handling untuk pemanduan yang lebih tangkas, stabil, selamat & responsif.

Untuk pengetahuan semua model ini  hanya boleh didaftarkan OTR bermula pada minggu kedua Januari 2012. Sempena dengan pelancaran kedua-dua model ini, Proton akan mengadakan Hari terbuka Proton 4 U bermula esok hingga 18 Disember ini di bilik pamerannya seluruh negara. Cenderahati akan diberikan kepada sesiapa yang memandu uji model Exora BOLD. Untuk Exora PRIME, tiada unit pandu uji, hanya boleh dilihat dibilik pameran yang terpilih sahaja iaitu di Crystal Showroom, Juru Branch, Plentong Branch & Mutiara Damansara. Esok dah boleh booking ye!!!

Variant

Tentative OTR

1.6 Standard MT

RM 59,998

Bold 1.6 Executive MT

RM 70,998

Bold 1.6 Executive AT

RM 74,998

Bold 1.6 Premium CVT

RM 79,998

Prime 1.6 Premium

RM 88,998

* first time dapat official punya gambar & media release dari Proton, puas juga nak transalate & olah ayat dari benda alah ni, hahaha… kalau ada apa kekurangan dari segi ayat tu tegur2 la ye.. :)

About these ads

166 thoughts on “Exora BOLD & PRIME, bukan sekadar rupa

  1. Ape kena ngan marketing proton bagi gambar tak kena warna ni .. nampak sangat warna dia lari .. haish..

    • mungkin nak highligtkan apa yg patut kot

    • sebenarnya, gambar studio dan gambar ori mmg berbeza. Pencahayaan tinggi kat studio buat warna jadi lain. Sebenarnya sama jer. Sebab tu kalau pak paper mane2 pun, kat bawah iklan tu mesti ada nh.
      *gambar hanya untuk ilustrasi / mungkin berbeza dari produk sebenar.
      Bukan Proton jer, banyak syarikat buat mcm tu.

      • Sorry bro, tapi ni bukan masalah studio shoot.. actually gambar external exora tu ok, cuma masalah yg gmbr internal. Colour hue dia dah lari, contrast kurang, brightness naik menyebabkan warna dan tone jadi flat. Hue lari pulak mengakibatkan kita nampak ada blue/purple colour cast. Kalau ini nak dijadikan cara utk menonjolkan certain element, rasanya tak sesuai sebabnya ianya boleh jadi misleading pula dgn warna sebenar. Yg peliknya, kalau ianya nampak lebih menarik, boleh juga la nak dimaafkan, ini tidak. Aku pasrah. huhu

      • saya rasa monitor lcd yg tukang edit gambar ni tak calibrate betul2 tu sebab nya hue saturation dia nampak lain..

      • Mmm…. mgkin kot bahagian grafik designer proton agak rushing tu…. rasanya paparan gambar tu utk tujuan printing resolusi tinggi. So format gambar utk tujuan printing adalah CMYK. Tapi bila nak publish kat PC/internet kena ar tukar format jadi RGB. Kalau tidak, warna asal akan lari sket. Betul tak bro Campro? :)

        Apa2 pun. BOLD n PRIME nie terbaik! Autobot…transform!!! ..hehheehee

        cheers!

  2. harap interest untuk bold cfe tak tinggi sangat . dapat 2.5% pon dah ok dah

    • mula2 baca ingatkan berharap taknak kasi exora bold cfe ni dpt perhatian org sgt. rupanya ‘interest’ yg lagi satu. hahaha

  3. ayark, veneer dia tu real kayu ke? corak dia x menarik

    • walnut efek je kot, mustahil la kayu betul, mahal tu bro, hahaha

      • Beza harga dkt seploh ribu.. apa salahnya kayu betul.. buat pakai kayu getah ke.. jimat sket.. huhu. gurau je bro..

        Btw, better kalau Proton nk letak jugak wood effect ni, jgn letak terlampau byk sgt. Dalam kes ni, bagi aku la, less is more.. Tapi ini cuma pandangan aku yg x reti apape dlm rekabentuk kereta ni laa.. ;)

    • aku rase efek kayu 2 da cantik..better kaler dashboard n door trim bg warne krim br kene ngam kaler coklat kayu….nmpak mewah n esklusif sket exora Prime…luar da cantik ganaz tp dalam need to improve lg…interior designer n colour selction kene matching br ala2 alphard ke vellfire high spec punye…

      Then kt setiap blower aircond kasi taruk efek kayu jgak seat pn kasi krim kaler kemas n mantap…so far aku da test drive td kt Bukit Gasing, overall aku bg 4 bintang untuk Exora FL ni…..

  4. so,rega hanyalah tentative price jek,maksudnya bukan price sebenar lagilah. Bulan januari bila formal launch baru tau. Suspensi betullah

  5. Aper2 pun thumb up untuk bro campro pasal sanggup men”translate”kan media release dr P1. dah la banyak lak tu.

    p/s: sebenarnya kelakar biler Bi direct translate BM. Saya baca rangkap pertama mcm nak tergelak pun ada. Jangan mara yer bro..

    • sy pun baca macam pelik je, tapi tu ayat saya yang create, dengan berpandukan benda yg diorang bagi, nak nampak unik je post, ada tambah2 skit la ayat tu sebenarnya…takpe la,.bukan pro punya journalist, blogger je, hahaha… :)

  6. ni pandangan peribadi ajerlah yek, mgkin corak tuh dipilih coz nak selari dgn texture dashboard exora yg pkai line n checked cubic textured. Mgkin sebab nak blend kan, xnak nampak console tuh terlalu menyerlah n dr dash asal. Klu tgk pemilihan color, dr warna exterior, rim, console n seat sume cam warna berasaskan coklat, so cam tema selari. Itu pandangan peribadilah coz macam umah aku, tema sume selari, shape bulat n diamond concept modern,warna asas hitam n merah. Sampai kipaspun pkai kipas standard panasonic tp rona hitam n rod putih coz syiling color putih.
    Lain org lain taste.So,terpulang.
    Aku rasa ok dah coz xsilap, target market prime ni lebih ke brunei, singapore, thai n indon.

  7. Exora BOLD cun.. warna yang diperkenalkan untuk Bold pun OK.. tapi PRIME cam tak kena la warna dia camtu, dengan kemasan kayu pada centre cluster (kalau salah betulkan ya..) yang rasanya macam tak sesuai.. ni pendapat peribadi je ya.. tidak mempengaruhi atau dipengaruhi.. apa pun, ia masih menarik terutama pada CFE-nya.. tahniah Proton atas kejayaan anda menginovasikan enjin tersebut.. bangga nie.. :D

  8. esok aku nk gi plentong…siap dpt free gift tu sape x nk…

  9. Blog Funtastickodesign dh makin maju, PT pun start mcm ni, tapi sekarang dh terlalu commercial, kalau blog mcm ni lagi santai dan selesa

    • sy akan cuba kekalkan konsep ni dengan penambaikan dari semasa ke semasa… :)

      • Bro Campro,kalo boleh kekalkan warna kelabu gelap pd background blog ni,nanti tkderla sakit mata sgat nk surfing he he he ^_^

      • bro, saya newbie je agak baru layan blog bro campromania nih. sebelum ni saya layan PT je tp yg syoknye smlm saya post la link funtasticko kt PT, akan tetapi diorg tak approve lak my comment tu hehe.. mesti cuak sbb funtasticko makin ramai reader muahaha :p

        p/s: jangan marah ye bout my nickname coz ive been using d same nick at PT also for 2 years :)

  10. Jadi ada peningkatan harga disini..

    Exora MC square OTR Price ialah

    – Proton Exora B-Line MT RM58,998
    – Proton Exora M-Line MT RM65,998
    – Proton Exora M-Line AT RM70,998
    – Proton Exora H-Line AT RM76,998

    Exora BOLD tentative price pula:

    – Standard 1.6 MT RM59,998 (comparable to B-Line, + RM1000)
    – Bold 1.6 Executive MT RM70,998 (comparable to M-Line MT + RM5000)
    – Bold 1.6 Executive AT RM74,998 (comparable to M-Line AT + RM2000)
    – Bold 1.6 Premium CVT RM 79,998 (tak comparable to H-Line)

    Varian Standard dan Executive lebih kepada perubahan kosmetik. Tapi varian Premium sendiri mau ingat lah..

    • ooo…harga naik dgn tukor bumper je utk Executive line…ish2, xpatut…nak untung lebey ni!!

      • Perodua, Toyota, Honda pun buat macam tu jugak. Jadi saya kira ini adalah normal bagi kebanyakan carmaker.

        Cuma kenaikan RM5000 utk Executive MT tu macam tersangat tak relevan.

        Varian Premium saya tak komen. Ia duduk dalam kategori tersendiri.

    • untuk yg dah ada exora, agak brapa harga bumper tuh… nampak menarik plak… takkan bumper je sampai RM5k…

  11. Lama x komen kat sini….pandangan aku bold mmg terbaik..nampak cntik luar dalam.prime plak mula2 tgk rasa cam x kene wood panel tu.tp bla tgk btol2 masuk gak la design tu ngan overall interior. Cuma nmpk old skool sket. Mgkn market target prime untk org yg lbh berumur.overall cantik.

  12. terbaikk..esok lps cabut gigi ble nak test drive BOLD ni..huhuhu..

  13. tak tgk yg betul lg jd nk komen pun tak bole, cuma nak best lg klu door handle dlm dan luar ada efek chrome tp nanti tak kena lak dgn efek kat stereng

    pastu handbrake pun lg ok klu dibalut dgn kulit sbb stereng dh balut, tp bole je buat kat luar balut2 kulit ni.

    stereng pun nak la yg walnut cam kat waja, altis, camry dan merc hehe. apa pun rasanya dah memadai mcm tu..

    • rasanya handbrake perlu diganti dengan foot brake so ruang tengah dekat driver tu boleh wat center arm rest lagi exclusive

  14. so apa yg best?
    bg aku warna rim prime yg ikut warna body. pastu efek pada dashboard, semua aksesori dan yang best sekali mesti la enjin turbo huhu

  15. saya lebih suka tgk BOLD dari Prime.. mlm tadi lalu dekat proton kuantan dah ada nampak BOLD sebijik dia parking kat dalam SC yg dekat dgn Stadium tu.. tgk dari tepi jalan je lah

  16. klu pkai tyr gt radial bax 2, high performance tyre dah best, klu pkai eagle f1 directional 5@michelin pilot sport 3@bridgestone potenza adrenalin re001(r3)/re050(oem bmw)@ contisportcontact3, lg best, tp rega jelah xberapa best.
    Cume value for money ialah eagle f1 directional,of course xleh challenge award winning eagle f1 asymmetric 2(tp xda size), tp dgn rega dia,dah ok dah dr segi performance versus rega. Yg lain2,rega mahal,tp klu ada duit, yg angkat bold,aku suggest potenza adrenalin coz tayar pilihan r3, tested n proven by r3 dlm race.
    Yg lain,rasa xperlu usik dah kat bold nih coz dah mantop.

  17. klu pkai tyr gt radial bax 2, high performance tyre dah best, klu pkai eagle f1 directional 5@michelin pilot sport 3@bridgestone potenza adrenalin re001(r3)/re050(oem bmw)@ contisportcontact3, lg best, tp rega jelah xberapa best.
    Cume value for money ialah eagle f1 directional,of course xleh challenge award winning eagle f1 asymmetric 2(tp xda size), tp dgn rega dia,dah ok dah dr segi performance versus rega. Yg lain2,rega mahal,tp klu ada duit, yg angkat bold,aku suggest potenza adrenalin coz tayar pilihan r3, tested n proven by r3 dlm race.
    Yg lain,rasa xperlu usik dah kat bold nih coz dah mantop…

  18. tpkan,klu xdpt beli beemer,merasa tyr beemerpun ok gak :-) he…he… potenza re050 tuh oem beemer dr 1 series sampai 7 series.
    Rega tuh rasa akan berubah kot coz rega tentative jek,bukan finalised lg, mgkin bln satu nih br dpt rega sbenar(aku rasalah).
    Klu x cam xbest jek m-line manual kena tambah 5k, auto tambah 4k dr yg lama, yg beza hanya dvd player ajek(mmgler ada tune balik ride n handling n bodykit n bumper br,mc 1 pun ada bodykit gak, abs n ebd dh standard dr dl lg)
    hrp2 prtn revise smula rega yg standard n executive ikut rega mc 1coz itu kbiasaan org yg berpendapatan sederhana beli. Yg bold premium tuh,aku rasa ok dah,tp klu dpt rendah kit dlm range 78k,lg mantop berkali2.
    Harap pihak prtn mendengar pendapat nih n revise smula rega standard n executive, kan dah commited to be better.

  19. Pada pendapat aku, dengan terhasilnya version Exora Bold & Prime ni, Proton semakin berada pada landasan tepat untuk bersaing di peringkat global. Idea tu dah semakin bagus, cuma harap2 perlaksanaan (fit & finish, reliability, after sale service etc) akan bertambah2 baik lagi. Tahniah aku nak ucapkan pada team management Proton sekarang kerana telah cuba sedaya upaya untuk menukar semula persepsi masyarakat terhadap kereta Proton selama ini. Dah bertahun dan bergenerasi mengalami pelbagai pengalaman buruk bersama Proton, bukan mudah nak perbetulkan semula. Pengalaman manis pun banyak juga pastinya, cuma seperti kebiasaan, yang tak berapa manis lebih suka digembar-gemburkan.

    Aku rasa, formula terbaik yang Proton gunakan senang je, kembali mendengar kemahuan & kritikan dari pembeli. Tapi bukan setakat dengar je la. Nampaknya setakat ni dah semakin berhasil. Harap Proton tak terus duduk diam sahaja pulak lepas ni. Harapnya juga, siapa sahaja bakal pemegang saham terbesar Proton lepas ni (selepas dilepaskan oleh Khazanah), akan terus menyokong pengurusan yang ada agar kesinambungan dapat diteruskan. Bak kata Tun Mahathir, jangan pula lepaskan pada entiti asing kerana Proton sebagai projek kereta nasional haruslah terus menjadi milik mutlak rakyat Malaysia. Tak sabar nak tunggu P3-21a pulak :D

  20. minat dgn proton exora prime…tapi trim kayu kat dashboard mmg spoil lah…mcm aftermarket kat kedai abang..patutnya proton bagi trim kayu tu sebagai optional utk saper2 yg minat…kalu beli boleh ke mintak kat sc suruh buang je trim kayu tu, pastu ganti ngan spec bold?

    • Xdelah bro, sy dh tgk live stni kat coe, wood trim tu mmg nice act..bkn photogenik kot ;) cntik gak. Test drive, hy mmpu trsym kehebatan powernye.

  21. saya rasa exora bold disasarkan utk golongan muda…. rupanya agak sport… dan exora prime pula disasarkan utk org tua yg mempunyai citarasa oldskool… sbb saya lbh berminat pada bold sbb nampak cun dan sport tp ayah dan datuk saya lbh minat pada prime sbb ade finishing walnut, 6 kerusi dan byk skrin…. warna dan design bumper hanya sebagai bonus…

    • Yup, ada betul kat kata2 mu motto..

      Macam Prime nanti kurang sambutan je bila dah tgk berkali2 spec dan features yang lebih hanya pada lcd monitor, 2-din DVD-navi, 4 pilot seat..

      Value for money untuk orang2 bawah 35 tahun aku rasa Bold Premium.. Yang agak2 warga emas, dan tahun anak tak bertambah dah akan ambil Prime.

  22. huuhuhuh harini nak gi test drive dui proton PONTIAN.. jum sama2!!!! hihhi ehh nak tanya Exora da dipamirkn juga ke???

  23. opss silap…. Exora prime ada dipamirkn juga ke tak??

  24. Depan dah cantik, tp belakangnya masih “kureng” lagi.

    • utk facelifted model, da mmg cantek dr sblm ni + rim 16, mmg ok..
      next gen exora sumenye br total new…

      • yep blakang blakang kureng skit..depan cun dah…

        besi chrome melintang tuh napela proton x potong kasi pendek skit

        kasi ngam2 ngan tmpt no plate tuu…

  25. Jangkaan harga saya sebelum ni lari sikit, tapi yang Executive AT tu lari banyak giler.

    Kita rewind balik jangkaan harga:-

    1.Exora Basic – RM59k+ (Enjin CPS Manual)
    Sebenar : RM 59,998

    2.Exora BOLD (Executive) – sekitar RM 66k manual, RM 72k MT (Enjin CPS)
    Sebenar: RM 70,998, RM 74,998

    3.Exora BOLD (Premium) – sekitar RM 79k CVT sahaja (Enjin CFE)
    Sebenar: RM 79,998

    4.Exora PRIME – RM88,888 CVT (Enjin CFE) *88 ambik Ong Tahun Baru Cina
    Sebenar: RM 88,998

    Lepas ni saya boleh buat anggaran P3-21A dengan P3-22A based on price calculation model-model Proton sebeblum ni.

  26. Bro campro,

    Fuel tank Exora FL series ni semuanya betul ke 60l macam dalam brochure tu sebab Exora 1st batch dan Exora MC fuel tank capacity dia 55l, beza 5 liter juga tu. Sebab FC CFE lebih tinggi daripada CPS ke?? Musykil..

  27. Bagus Proton skrg ni…terbaik………….cuma nak tanya…knp proton tak mau wat iklan kat tv…cam myvi tu..ni takder promosi..yang saga 1.6 cvt tu diam2 jer….

    • Marketing Proton ni kurang sikit. Harapkan internet media aje. Chako punya strategi kot. Tapi rugila, ramai orang tak tahu menahu langsung pasal Saga FLX SE dengan Exora BOLD ni sebab takde iklan kat TV.

      • off topic
        ade sape2 da penah nampak saga flx se atas jalan?
        stakat ni x penah nampak lg.. atau delivery cume bt next year?

  28. Exora telah menjadi phenomena! Yang dok kutuk2 before ni pon senyap, sebab derang pon nak beli, ak cakap dah, tunggu official, korang degil, mulut macam jubur ayam, kan dah malu. hahahaha.

    Yahoo! I loike! Angkt bold sebijik, bwak makbapak jalan2! Syok siot.

    p/s: sbnanye ramai Malaysian yg pkai kete lua (Jepon, eropah, etc2) sebenarnye sgt meyanyangi Proton! hehe, go Proton.

  29. terbaik dari proton..kpd sape2 yg mampu dan bercadang menukar kepada mpv, exora adalah salah 1 pilihan terbaik untuk wang anda.

    mcm aku mmg tak tukarlah kereta baru, sbb rumah belum beli. mmg ingin nak merasa p3-21a, tapi pendam jelah.

  30. Dapat je kelulusan beli Exora..boleh beli untuk kereta rasmi….semua org dapat rasa..cantekkkk..

  31. serius aku lg suke baca komen2 kat sini dpd kt paultan..by yg mengarut dan mencarut…tah hape2..

  32. aku dah test aku dah test aku dah test….

  33. aku dah test aku dah test aku dah test…… tergamam beb…
    rekod aku waja auto..
    tapi bila bwak bold nie… masyallah…. mcm berok aku td… hehe…
    takleh nak ckp dah nie… rasa nak buang je waja tu…

  34. 1. picup mmg tiptop.. aku tekan minyak 2rpm dh 80km.
    2. 30minit aku main2 naik turun, jem,, brek.. kita dlm rilek je (x mmbuang).
    3. engin x mengaunggg pon tekan minyak 3/4…
    4. guna L gear mmg rsa mcm nak dfiff je td hehe… (tp bunyi engin kuat skit)
    5. nak paking undur ada lcd/cam.. perhhh.. dgn penuh yakin tu parking..
    6. mmg 1 skru asober sbelah kiri takde ke? adeke jurujual tu kata terjatuh… ciss bedebah… aku ada ambik gambar tp mcamna nk tunjuk kt korang skru tu..?

  35. sape pandai masukan gambar aku nak antr bg email..

  36. bro, cuba selidik skit ni, NST speculate UMW plak yg akan menang share Proton
    http://www.btimes.com.my/Current_News/BTIMES/articles/20111215232113/Article/index_html

  37. ok campro dah antar.. tlg ekk

  38. walopun umur sy bru 19 thn, tp sy lebih suka Exora Prime..mungkin sbb ciri2 mewah yg ditawarkan..Bold pn sy suke tp lebih kepada Prime..mmg agak sakit mata tgk wood effect kat centre panel tu..tp cadangan sy kpd Proton (walopun da lambat) kalo nk letak gak wood effect tuh, letak yg tak glossy mcm wood effect yg ade dlm Nissan Sylphy, G.Livina, n Latio..baru nmpk real kayunye..sbb glossy nie mcm xblend dgn keseluruhan interior Prime nie..unless interior Prime nie kaler Beige or Black or both combined colours baru leh masuk dgn glossy wood effect tuh..hehe..abah sy cadang nk amek exora mc1 aritu, tp sy ckp dgn abah sy suh tgu untuk BOLD or PRIME..lps jee official images nie sy tunjuk n terangkan technical info kat abah sy, terus die ajak test drive n nk place booking in february 2012..heheh..hebat tol ‘1st sight’ exora cfe nie bg impak kat abah sy..

    • sama lh kita bro… hihihihi… abah saya dhh kompon nak tukar exora lame kepada exora bold..weeiii

      • camne tukar tu? exora lama tu dpt tolak bape?

      • hehe..abah sy lak skang tgh pki waja campro..syg katanyer nk trade-in walopun ade baki 4 tahun lg loan..so thn depan cube nasib dpt ke tak loan untuk Exora Prime neh..sbbnye abah sy keje sendiri berniaga je..hehehe

      • xpe abah ko pakai prime…dpt kt ko la waja tu…

  39. Perfect…. but the wood trim please update proton…. please look at the VOLVO S40 wood interior….. but i will said that this exora sangat cun!!!! good job proton.

  40. em, ni br abis tgk n test drive bold. Xda plan pun nk test drive coz tggu masa nk test comprehensive ngan bro campro, tp member sa ajak jugak, testlah jgk, jarak test dlm 20km meliputi jln bandar, dua lane, naik jambatan tnjg lumpur(utk test bukit, walupun xpanjang mana), selekoh, kebetulan ujan, test dlm wet condition, bleh test tyr gt radial bax 2 sekali. Nanti mlm klu sempat akan bg review penuh. Tp yg btl2 comprehensive, nanti try ngan bro campro usha test jauh ckit n lama ckit.
    Cume nak review, interior,dlm brochure n depan mata mmg lain. Centre console mcm carbon fibre effect ckit, walupun warna lain dr ac vent n outer ring gear console, tp blend dgn checked cubic pattern pada dash board. Penggunaan liquid silver pd ac vent n oute ring gear console,bila tgk dpn mata, rasa bleh phm knp xpkai warna sama kat centre console. Nampak triangle projection silver bila tgk ring gear console n ac vent,cukup simetri. Centre console blend dgn dash. Kerusi kulit mmg nampak mewah. So overall,cukup impressive. Dash tempest grey, nampak mcm black,texture nampak lebih timbul. Tp klu pkai piano black,mgkin lg mewah kot. Sempat td test cvt 7 speed, d mode n L mode.sempat gak berentap ngan navara td, he..he..

    • test bukit bay route la nanti..

      • i.allah,bila dpt green light test drive komprehensive nanti test kat sana n bukit pelindung. Tp tgh nak try usha. Masa exo auto dulu, naik exo member naik bay route. Dlm d mmg perlahan, mcm dlm rancangan ape ntah dulu kat ntv7, yg adian yien bwk tp bila shift manually L, 2, xdalah lembab ngat, occupant 5 org. Klu 7 campur luggage,masih bleh gerak,tp kena pkai L jelah kot. Tp bold jauh beza,xpe,nanti klu dpt nanti,aku test,special review utk bro :-)

  41. nk tny Exo Bold & Prime ni , disk brake depan blakang ke ?.

  42. dah tgk exora prime and bold (plum-red) kt coe. center panel walnut effect die xde la mcm dlm gamba..exaggerated sgt. sgt mengujakan guys! igt ade intercooler, tapi xde. heh.

    photobucket.com/exora-prime/
    photobucket.com/exora-bold/

    • good job bro.. skang aku dh nmpk wood effect pada Prime, mmg jauh sgt dari apa yg kita tgk dari imej rasmi dari Proton. Jauh lebih baik la yg bro ni tlg snap.. Ramai sgt org rasa turned off bila tgk wood effect tu pada mulanya. Tu yg aku heran sgt2 kenapa Proton benarkan official photograph dia keluar gmbr mcm tu, hanya tuhan dan mereka ajela yg tau. huhu

    • asik bro..asal lak kte x de intercooler…sya tgok gmbar kt sirip kanan tu nmpk je ..melintang kot atas intercooler dia..hurmm…musykil2..

    • Memang lain sangat..saya pun baru tengok tadi..
      yang real lagi cantik sebenarnya.
      iskh iskh…fail betul photographer..

    • tp bg sy la bro, lps tgk pic prime baru ni lawa lak efek kayu tu.. sy rasa klo proton wat efek kayu tu pd steering yg part finishing silver tu pn mnarik gak..mcm kena la dgn overall finishing kt bhgian console dpn tu.. baru lengkap… ni hanya pndapat sy je la..

      nk suruh ayah angkat exora prime x trcapai sbb pengalaman buruk beliau trhadap proton dah trlalu lama (dlu guna wira & Gen 2)… haish, anak lak yg kecewa xdpt exora…hahaha

    • COE buka ker tadi lepas maghrib?.. ingat nak singgah balik dari kerja tp nmpk mcm gelap ajer, tu pasal terus ajer..

  43. Ok, ni ulasannya. Agak sukar juga nak guna bahasa melayu sbb biasa ngan bahasa inggeris, tp akan cuba. Perhatian, ulasan pandu uji ini adalah pandangan peribadi, 2 penumpang, dilakukan semasa hujan agak lebat dan hujan ini berterusan dr pagi lagi. Kalau diuji ketika keadaan kering,mungkin lebih baik keputusannya.
    Bermula dengan menghidup enjin, kedengaran bunyi sama je dgn unit iafm yg menggunakan ‘coil on plug’.
    Masuk gear undur, secara otomatiknya, kamera undur terpancar gambar pada cermin pandang belakang,tapi xsampai separuh cermin. Oleh itu,tidak menghalang pemandangan kebelakang menggunakan cermin pandang belakang. Mudah dan selesa untuk mengundurkan exora ini.
    Dari segi prestasi enjin dan transmisi.
    Masuk slot gear D, tekan minyak, diperhatikan, meter melonjak ke rpm 1600 dan mula bergerak. Amat mudah untuk capai rpm 2000. Pada rpm tersebut, exora meluncur dgn lancar dan laju tanpa sebarang masalah. Pemanduan dalam bandar, diperhatikan, meter rpm tidak lebih dr 2000, bukan kerana lambat utk naik ke rpm tinggi, tapi sudah memadai dan terasa agak laju juga kelajuan meningkat sehingga terpaksa mengawal pedal minyak dan bermain brek kerana terlalu cepat menghampiri kenderaan dihadapan. Apabila dah biasa dengan ‘throttle’ yg responsive, pengawalan jadi amat mudah. Berbanding dengan flx @ flx se, pengalaman yang amat berbeza kerana pada flx@flx se, kita bleh rasa peningkatan kuasa dr rpm 800 ke rpm 2000, tp bg exora ini, kuasa datang secara tiba2, mgkin ini kelebihan tork maksimum pada serendah 2k rpm berbanding dgn flx@flx se hanya sekitar 80-90 peratus tork dijana pada rpm yg sama.
    Keluar dari laluan sibuk dibandar ke jalan yang 2 lorong ke arah luar bandar, enjin cfe+cvt ini mula menunjukkan kehebatannya. Bermula dari berhenti di lampu isyarat jalan utama sebelum naik jambatan tanjung lumpur, hanya menekan separuh ‘throttle’, exora ini meluncur dgn mudah mendaki jambatan pada kelajuan 120kmh yg mana waja peribadi saya harus diperah ke tahap maksima dgn mematikan mode ‘overdrive’, utk mencapai pada kelajuan yang sama di puncak jambatan tanjung lumpur.
    Ketika di lampu isyarat yayasan pahang, sebuah nissan navara berada dihadapan, oleh kerana ada kenderaan disebelah kiri dan navara seperti tidak mahu masuk ke lorong kiri(mgkin kerana perasan exora cfe nih kerana kami beada sebelah menyebelah ketika dilampu isyarat tanjung lumpur, mgkin nak menduga kuasa cfe), kami bersama2 sampailah ke kelajuan 120kmh sebelum ada peluang utk saya memintas ke lorong sebelah kiri(amaran,salah disisi undang2 membawa kenderaan laju dan memotong sebelah kiri. Tp memandangkan navara tuh xnak ketepi,saya terpaksa gunakan lorong kiri), memijak pada angaran 3/4 pedal minyak, cfe terus mengaum, jarum rpm melonjak melebihi 4000 rpm, lebih kurang 4300rpm, saya memintas navara tersebut tanpa sebarang masalah dan agak cepat kelajuan meningkat dari 120kmh ke 160kmh sebelum saya perlahankan kenderaan kerana kereta dihadapan dan lampu isyarat. Pada jalan rata, exora ini mengekalkan kelajuan 100kmh pada 2300 rpm. Pada mulanya kelihatan seperti 2500 rpm, tapi bila kelajuan tercapai dan setara, jarum rpm turun ke 2200 rpm. Pada kelajuan setara 110kmh, jarum rpm sekitar 2500 rpm. 90kmh disekitar 2000rpm pada kelajuan setara.(perhatian, rpm akan berlainan pada yg dinyatakan bergantung pada faktor jalan kerana rpm yg dinyatakan ketika kelajuan yg setara dipandu secara relaks)
    Tidak tahu berapa rpm pada kelajuan 160kmh kerana rpm ketika itu sudah 4500rpm tp kelajuan masih lg meningkat tapi terpaksa diberhentikan kerana kenderaan dihadapan dan lampu isyarat.
    Secara keseluruhannya, jika dibandingkan dengan kereta enjin cvt lain yg pernah saya pandu dan pandu uji seperti saga flx,flx se, inspira 1.8, lancer gt 2.0, nissan sylphy, honda city vtec n jazz idsi, harus saya katakan, cfe+cvt pada exora ini adalah combo yg terbaik diantara yg saya nyatakan diatas termasuk lancer gt 2.0(pemilik lancer 2.0 dan inspira 2.0,jgn terasa ok,hanya pandangan peribadi) berdasarkan pemanduan sebenar,bukan atas kertas dan dari segi kuasa pada setiap band rpm. Cvt pada exora ini bunyinya masih kedengaran(stakat ini,mmg sume cvt akan ada bunyi) tp lebih senyap berbanding dengan flx@flx se,mgkin kerana faktor kedap bunyi yg lebih baik, jauh lg senyap dari mitsubishi cvt. Bleh katakan setara@lebih baik sedikit dari xtronic cvt nissan slphy. Bunyi engine cfe juga lebih senyap didalam kabin,walupun diperah, ngaumannya masih terkawal,mgkin faktor kewujudan ‘hood insulator’ pada ‘engine bay’. Ada membaca komen lain yang menyatakan bunyi enjin kuat ketika diperah,tp amatan saya, bukan bunyi enjin, tapi gabungan bunyi enjin dan bunyi cvt menyebabkan bunyi macam kuat,tp kalau bunyi enjin sahaja, paling senyap dlm variasi campro.
    Dari segi pemanduan.
    Em, sperti yg kita tahu,ada perubahan pada ‘ride n handling’ exora bold berbanding exora standard sblm nih. Oleh kerana hari hujan, xdapat nak komen tentang ‘feedback’ atas jalan kering, tp cukuplah saya katakan, ‘feedback’ dr steering dalam keadaan hujan,agak baik masih bleh rasakan limit mengambil selekoh ketika hujan dan ketika melalui lopak air. Steering terasa agak ringan sedikit berbanding yg lama, tp masih baik dari segi keberatan kerana kalau steering terlalu ringan,agak merbahaya jika dipandu laju.
    Membawa exora lama,dijalan sama diuji tadi, menunjukkan,mmg ada perubahan dalam ride n handling. Terasa spring agak keras kerana tidak terasa teroleng hinggalah mngambil selekoh pada kelajuan tinggi, baru terasa olengannya tapi masih minimum. Boleh saya katakan, jauh lebih baik dari waja saya dan jauh lebih baik dari exora lama pada jalan yang sama kerana selekoh tajam laluan harian saya, paling laju saya bwk waja peribadi pada 110kmh dan kelajuan tersebut hanya berani diambil sekiranya kenderaan disebelah sebab jalan 2 lorong, kdg2 terpaksa makan jalan sebelah, tetapi td, disangkakan bawa pada kelajuan 100kmh kerana ada bas disebelah,tetapi rakan sa saya menegur kerana rupanya ianya adalah 120kmh, dia menegur bukan kerana terasa terbuai,cume terkejut bila melihat meter kelajuan kerana xsangka rupenya dah 120kmh kerana xterasa 120kmh pada selekoh dan secara peribadi,saya sendiripun amat terkejut terhadap ‘body control’ exora bold.
    Tapi walupun agak keras,tapi masih lagi selesa bagi saya sebagai pemandu dan rakan disebelah, tetapi penumpang dibelakang,xpasti kerana tidak duduk dibelakang.
    Tayar gt radial champiro bax2, walupun krg terkenal dimalaysia, menjalankan tugas dgn baik walupun dlm keadaan jalan basah dan ada lopak air. Bunyi tayar tidak boleh dikomen kerana jalan basah, cume memadai utk mengatakan,ketika melalui lopak air,hanya pada kelajuan baru terasa ‘aqua planning’, hampir sama xslh saya dgn yokohama adrive r1 yg pernah saya gunakan dahulu.
    Brek walupun masih lg br,tp memberi cekaman yg memuaskan dlm keadaan kereta yg br 173km semasa pulangkan kunci.

    Dari segi nvh.
    Bleh saya katakan walupun dalam keadaan hujan, nvh dia lebih baik dari exora sblmnya, memandang masih br, tiada bunyian2 pelik, tp jarang dengar pengguna exora komplen bunyi2 misteri dr kete diaorang.

    Maaf kerana olahan terlalu panjang, susah juga yek nak menulis dalam bahasa melayu kerana dah biasa kalau review@bacaan2 semuanya dalam bahasa inggeris dan susah jugak nak terangkan.
    Kesimpulannya, secara peribadi, sebuah mpv yg lengkap dan lebih baik dari mana2 mpv mahupun kereta berharga dibawah rm100k dari segala aspek sekiranya anda boleh menerima logo steering tanpa krom dan kelemahan kecil seperti kunci pintu yang pada test drive unit berfungsi, tapi tidak naik sepenuhnya seperti tersangkut sedikit,namun tidak mengganggu fungsi kunci,hanyalah pada saya,yg mementingkan kesempurnaan,mgkin lebih baik jika punat kunci itu selaras je tinggi dia bila unlock. Namun mgkin xsemua exora mghadapi masalah itu kerana dilihat exora rakan saya tiada masalah itu n unit showroom juga ok,mgkin test drive unit aje. Tp perkara ni kecil aje n ramai org xkan perasan,tp alangkah indahnya sekiranya perkara itu tidak ternampak oleh saya. Namun, tetap yang terbaik dari proton setakat ini. Diharapkan p321a jauh lebih baik dr exora bold premium.
    **ps : kalau saya diberi pilihan antara exora bold premium dengan inspira 2.0 premium, exora bold premium pilihan saya. Lupa lak nak cite pasal fc, td masa nak test drive, s a isi rm20 coz dah xda minyak, DTE(distance to empty) pada meter panel xdpt bg jarak kerana dah hampir sgt kering, tapi bila diisi rm 20, dte tulis anggaran dalam 159km, dan paling teruk dalam 120km, ketika memintas navara td. Tp ini xmenunjukkan ketepatan pada fc cfe ini,hanya sebagai rujukan umum sahaja. Maaf kalau ada salah ejaan coz taip pkai e5.

    • Terbaik la ulasan bro mat…saya cadang nak ambil tahun depan..

    • aku yg target nk angkat p3-21a pun tetiba dah dtg perasaan ragu2.. hahaha cayalah bro.. great 1st impression review! harap2 p3-21a pun bakal mengejutkan kita lagi sekali *with all the right reasons la of course. hehehe

    • thanks for the review
      tanjung lumpur, kat situ ada restoran seafood kan? bole pilih dan ambik dr kotak ais pastu order jenis masakan yg kita nak

      klu waja dh bagus , cfe ni lagi bagus hehe cam mana tu. kena test sendiri kot. jalan ms hujan waja mmg stabil tp awas klu ada lopak air jgn laju sgt sbb licin, kenderaan bole dirasakan ‘tertolak’ ke tepi.

      klu waja ev auto saya 100km/h dlm lebih krg 3000 rpm , mgkn paling rendah pun 2,800rpm kot. pasal tiada lmbg krom pada stereng tu , ada kesan ke klu lekatkan yg 3rd party punya? sbb takut firing angle berubah klu letak apa2 benda berhampiran airbag.

      nk tulis panjang pun takpe , aku percaya ramai yg nak baca huhu

  44. panjang nya review pasal exora turbo..xda sapa test saga flx se ka..bg review la juga pasal saga flx se ni..

  45. tambahan, skrg br tau knp prtn pilih cvt dr 6 speed auto@twin clutch. Mmg faktor utama kos mahal, tp lepas bwk bold cfe td, xtau plak bila turbo kick n xprasan lak ada lg@x coz mmg xterasa lgsung, n xda bunyi kepish2, ha..ha… Mgkin penggunaan cvt dpt mengelakkan rasa turbo kick@spooling n lag, yg ada hanya continuous acceleration. Klu pkai manual@at@twin clucth, mgkin ada rasa spooling n lag walupun minimum. Pndpt aku jelah stelah pandu uji

    • bro nie soft turbo.. bunyi kepish kepish takde coz tidak di pasang blow off valve.. kenapa tak pasang blow off valve coz soft turbo menghasilkan induction yang cukup2 untuk gerakkan kan kenderaan.. kenapa tiada turbo lag…. turbo yg dia gunakan kecil and anda takkan perasan.. mcm kita beli kipas rumah… lg kecik kipas tu lagi cepat dia laju… teorinya lah

  46. nk tgk gambar high resolution center console exora prime please…..

  47. oh..meter die cantik sgt…..sesedap mata memandang…

  48. tesd the exo cfe and saga flx SE
    the plus point is a low rpm cruising speed at certain point xo cfe cruised 2100rpm at 100kmh and the SE cruise 2900rpm at 120kmh.

  49. Cume ada kerisauan,xtaulah mana silapnya, pas test drive,g minum dgn 6 org sm termasuk sahabat saya, yg mngejutkan apabila diaorg bgtau, xdapun di briefing tentang penjagaan cvt cntoh jgn push start n sbgainya. Ini masalahnya, cvt ni,lain jagaan dia,jgn buat main,nanti rosak,customer ssh, mmg prtn bleh bg alasan,void warrantylah n sbagainya coz dh nyatakan dkn owners manual, mmg btl dr segi undang2, tp nanti,berulang kesilapan lama, org dh mula beri kepercayaan kat prtn,tp klu mcm ni berlaku,klu byk masalah cvt muncul kemudian hari kerana customer xtau pnjagaan cvt, sejarah akan berulang kembali. Diharap,prtn hendaklah buat sesuatu seperti menekankan aspek ini pada salesman supaya disampaikan kepada pembeli, bg yg dh beli,lancarkan di servis centre,stiap kali customer anto servis, sentiasa s a peringatkan@ sediakan kad n suruh sa terangkan buat pada customer dan simpan peringatan itu@buat mcm sticker cermin kereta, masukkan no emergency sekali.
    Hrp proton mendengar perkara ini,jgn put blame kat customer krn xbaca buku manual, mmg prtn xyah ganti rugi, tp kena ingat, akan kehilangan future buyer, kalau dia seorang suami, bukan sahaja isteri malah anak2 akan serik dgn prtn,so akan hilang byk future buyer.
    Pastu,atleast terang juga penggunaan gear L pada cvt kat salesman coz dpt juga dia sampaikan kat customer,wajibkan menda tu terang kat customer. Bkn aper,menda dah ader,klu xtau guna,sampai kete tu jual balik,buyer xguna,so rugi padahal L mode ada kelebihannya.
    Nampak kecik, tp perkara macam ni akan bakal jatuhkan proton. Jgn buat xtau pada perkara kecik, coz lama2 jadi bukit. Harap prtn mendengar, peace yo.

    • ya..mmg patut pun proton kena bgtau pada pembeli. tapi kalau proton buat tak tahu juga, sekurang2 nya apa kata admin buat penjagaan pasal cvt dalam blog ni..
      kadang2 pembeli tak akan baca semua yang ada dalam manual tu, belek2 apa yang dibaca pun xtau..
      dalam blog ni mungkin boleh bg manfaat selain bertukar2 pandangan..

    • push start tu maksudnya cuba start enjin berkali2 ke?

    • aku rasa sales after servis proton edar dari dulu lagi dah teruk.. walaupun dah bertukar CEO proton edar byk kali… kalau bab servis after sales tak ada improvement,.. marketing advertisement besar mcm manapun tak guna…

  50. yup,mmg xda blow off valve,so xda bunyi kepish,tp xpasang blow offpun, rasanya,ada bunyi ngauman lain mcm, mcm pug 308 thp 4at, pastu stiap gear change,mmg xrasa,tapi lag ttp ada tp cukup minimum, biasanya lag berlaku bila kita change gear n lepas pendikit minyak, bukan ketika throttle masih ada pada gear yg sama(manual lah). Xtaulah,itu sefahaman aku based on pengalaman aku zaman2 joim geng bwk wiralution n wiravec dl,so bwk gak dulu. Dulu xda cvt turbo. Pug 308 mmg jauh beza dgn wiralution, tp bila test yg at, ada juga lag bila kita pedal to metal, tp xprasan sgt,tp coz penah bwk tubo, tau rasa lag dia. Tp cfe dgn cvt,xtau nak kata ada@x coz xda shifting,satu pengalaman baru n ngauman enjin mcm na.
    Klu pkai cvt, high performance turbo, isi blow off,bila masa nak bunyi kepish yek?kdg2 terpikir gak, ke bunyi kepish xberhenti2 ? Mgkin sapa2 yg beli exora bold, bleh try boh blow off valve, tgk tang bile dia bunyi kepish.

  51. dah test dah…fullamaakk terbaeek la proton…

  52. lupelak nak komen hehehe…exo bold dah terbaik..so jgnla pulak marketing dgn adv.x buat rugi…kalau kat paper org x baca sgt brp org sgt yg baca paper skang ni,internet ape lg,paling praktikal kat tv..billboard..

  53. i like the rush of low end torque in exora, its electrifying.
    and its comfortable too, put hand on the armrest let the car sail with it low rpm you can feel as exora has the luxury.
    let the exora follow the liine straight or curvy at speed becaust handling is the trait of proton’s car. it gives a great feeling.

    saga flx special edition, is responsive, a good power to weight ratio makes the car feels light. and i can feel saga is made for low fuel consumption.
    you can be naughty sometimes by pushing the car hard straight and corner because ‘handling by proton’ can take this anytime.

    both car are great just a little tiny comment,a slight jerk when the cars about to move but its no issue , its normal for a cvt.

    i would say that they are trendy and capable,

  54. Saya ingin bertanya, gearbox cvt kalau rosak boleh overhaul ke x? Saya risau sekiranya jika berlakunya banjir dan kenderaan tenggelam. kalau enjin mungkin gagah lagi nak keluarkan kos overhaul, tp kalau gearbox cvt masuk air boleh ke di overhaul? Anda pun maklum sekarang banjir kilat selalu aje berlaku…

  55. dgr kate official release 16 hb tp xd berite pn kuar….release ari sabtu ke?

  56. to bro esbidon,tggu jek p321a klu xperlu angkat mpv. Lenla klu mmg nk angkat mpv, bold premium yg terbaik dlm klas dia kat malaysia.
    Cfe buat bold rasa mcm saga flx guna enjin 1.8.
    Tp flx se best jugak. Xjauh ngat ngan bold klu sama2 rev pada 4k rpm dr segi pickup coz torque to weight ratio, hampir sama +- 2nm jek pada 4k rpm, tp beza tang hp ajek flx se ada kelebihan dr segi power to weight ratio, itu yg nampak century sprint flx se lebih pwr dr exora cfe. Tp dr segi technology n comfortable driving, banding flx se n cfe bold, cfe bold lg best coz relaks jek bwk, jalan jauh ke, bandarke, naik bukit ke, hanya perlu rev xlebih 2.5k rpm.
    Tp klu nak rasa lg power. Masa kat trafik light, drop dr D mode ke L, pedal to metal@half pedalpun dah cukup.
    Tp nk rasa beza, masa tgh bwk dlm d, drop l, terus nampak meter rpm melonjak n enjin ngaum, mcm button overboost plak :-).
    Tp p321a, lg ringan dr bold n first global car, so klu bold dh mantap, p321a, bertambah mantap ler.
    Off topic, kat blog pt,skrg nih trend org banding prtn ngan conti cars, bukan lg jepun@korea. Saga banding ngan jetta, cfe bold banding ngan crosstouran, 3008 n 5008. Esok, bila p321a kuar, mgkin banding ngan beemer@merc. Walupun mengarut jek basher tuh, tp dlm xsedar, diaorg dh upgrade playing field prtn ngan conti, secara xlangsung dh akui prtn on par ngan korea n japan (bg bashers lah).
    Bg aku, on par ngan korea@japan, mgkin dah klu ikut price segment,tp better,blum lg.

    • bro mat, yg buat aku terpesona dgn review exora bro tu bukan apa, dgn body sebesar mpv tu, 7 seater, tapi still performance not bad & handling pun boleh challenge kereta.. perghh.. Pasal beli mpv ni org kata ada gak kelebihan dia, dari segi social n politik, blk kampung, nk jln2, boleh angkut org tua sekali, blk kampung bini, bwk mertua plak, campur family sendiri, kan meriah. hehehe..

      btw cerita psl cvt exora tu, kalau kita drop ke L, apa yg berlaku actually? sori la tak berapa pandai bab ni. kalau normal gearbox, dia akan drop lowest gear la kan. tapi kalau cvt pulak macam mana? boleh explain sket tak bro.. aku rasa penggunaan dia mungkin sama – naik bukit, sudden acceleration & turun bukit (ada effect engine braking ke ni). Tapi tu la, dari segi mekanikal nya tak pasti mcm mana cvt ni beroperasi pasal dia cuma ada virtual gearing kan.

      lastly, dgr bro cerita psl flx se & exora bold ni, mmg bikin hati gundah gulana menanti p3-21a.. kalau siap dgn enjin cfe + cvt tu, handling better with lower center of gravity compare to exora.. 6 bulan lagi rasa mcm lama sgt tu! haha

  57. Agak2 berapa ramai dalam forum ini yang da book @ confirm order ??? or hanya syiok2 puji memuji dan cela mencela, kesian sama salesman attend punya attend yang datang suma nak joy ride aje.

    Sy cadangkan sebelum test drive kita bg tau dengan salesman kita nak test je tak cadang lagi nak beli so dia boleh bg priority untuk yg betul2 nak beli.

    Tolong menolongla semua nak hidup, proton bukan ada bagi basic gaji pd salesman semua tergantung pada sales aje.

    Meraka (Proton) sanggup rugi ratusan juta (Agusta) dan sanggup golok gadai untuk plan 5 tahun Lotus (Danny Bahar), sayang Proton tidak pernah ingat @ melupakan front liner…..

    Selamanya lah Proton akan ditahap sekarang @ takuk ini….

    Sorry Datuk Syed Zainal memang bagus tapi dia tak pernah dan tak mahu ingat salesman.

    • Bro ni salesman la kan. hehehe.. actually bro, rasanya test drive dibuka pada org ramai, mmglah kalau ikutkan paling penting adalah sales. Tapi public awareness juga sama penting. Ada yg tak pernah pandu Proton seumur hidup. Ada yang pernah memiliki Proton satu ketika dulu, tapi mmg dah menyumpah seranah dek kerana pelbagai masalah dsb. Sampai bertekad takkan beli Proton lagi. Ada yang mengagungkan jenama2 luar dan memperkecilkan jenama tempatan. Mereka2 inilah antaranya yg Proton mahu supaya memandu dan merasai sendiri pengalaman Proton generasi baru. Mereka mungkin tak beli sekarang, tapi sekali dah merasa suatu pengalaman hebat, pasti sukar melupakan. Mana tau satu hari nanti, akhirnya dia nk beli kereta, dicubanya jenama2 lain, tapi tetap pelik dan tak puas hati, walaupun best, tapi tetap tak sama dgn Proton yg pernah dicuba dulu. Ada sesuatu yg kurang, akhirnya kembali ke showroom Proton, jumpa balik salesman yg kasi dia test drive dulu, sambil2 tersengih terus sign deal. Yang penting, puas hati ;)

      Walaubagaimana pun, luahan hati bro, kalau lah betul Datuk Syed Zainal tak appreciate golongan salesman Proton, perlu juga didengar. Seharusnya diperbaiki segenap aspek utk memastikan bukan produk sahaja bagus, tapi marketing juga berjaya.

    • ala joy ride pun ok apa, nanti baru bole bukak cerita from mouth to mouth..ble sembang dgn memebr aku dh test bold..then compare dgn keta sendiri, pros and cons

      dah la kat media massa kat tv / radio tak byk promosi, inilah win-win situation namanya hehe

    • Maaf jk mencelah, test drive jg slh st marketing tools. Sy prnh beli proton, toyota, honda. SA proton yg plg teruk, maaf sy ckp. Time nk beli bkn main lyn, itu ini..tp aftersales, angkat tel pn xmau, pi showroom nmpk kita mula lari, pggl pn ckp de meeting la etc. but SA toyota & honda ckp brbeza, aftrsale ckp jaga, jd member pn. Bkn sy sorg yg merasa, almost all kwn2 yg beli campur (proton+brand lain) pn ckp bgt. And y? Y keadaan bgt trjadi pd sales team proton? Sy sk kereta proton tp pahit berurusan dgn SA proton. Sblm beli mmg baik, aftr beli, nk jmpa pn ssh.

      Sekian

  58. betul saya sokong…marketing proton kene lbh aggresif..tapi kalau diperhatikan skang ni mcm ade yg xkene dgn marketing proton.(salahkan saya kalau saya silap)..biar org ramai sedar kehadiran model2 baru proton.xyah pg jauh2,tgk p2 model yg dah releast 1 thun lbh pun msh diiklankan kat tv…da planning nak beli exora,tapi kene tunggu lg dua taun..huhuhu..

  59. bro,push start tu cntoh klu bateri weak, kete xleh idup, kalu manual,,kita tolak, pastu masuk gear 1(xdgalakkan)@ gear 2 dlm keadaan enjin on utk idupkan dia. Klu auto,xleh idup walu push start,tp xda menda,xsilap coz pkai torque converter,tp klu cvt,coz belting dia sentiasa attach walupun dlm n,nanti dia rosak. Ini jawapan yg kurg teknikal coz segi hardware,eden xtau scr mndlm. Sng cite, jgn push start.
    L dlm cvt ni mcm sport drive sng cite. Klu tukar dr D ke L, enjin akan rev 20 peratus kg tinggi utk induce pickup n power.
    Setiap kali aku test drive,mmg bgtau salesman,aku xbeli. Salesman tu pun kawan aku, dia dah tau coz sejak dulu lg,klu kete proton,aku test drive ngan dia. Tp test drive bukan bererti nak beli,tp kdg2 membantu jualan. Mcm dulu,aku test drive exora lama, bwk member aku. Mber aku bwk honda ek,xterpikirpun nak beli kete prtn,apatah lg beli mpv. Tetiba,2010, dia call aku coz nak beli exora coz tertarik masa duk dlm exo masa test drive. So,sapa yg untung?mber salesman aku jugak yg untung. Ramai kawan2 aku, selalu bertanya ngan aku time nak beli kete n ramai yg dh beli kete proton coz aku bg review. So, rugi ke?

  60. doing sales is never easy, tapi seperti Esbedon Esbebet tulis, semua org perlu test. public awareness tuh penting. aku kerja company FMCG, and tahu betapa pentingnya public awareness and potential customer… takkan org test ur product, tapi tak beli, u nak masam muka? itulah cabaran doing sales. kena sabar. kena layan karenah pelanggan. sama mcm masa aku beli vios dulu. salesman dia sabor jerks pasal aku kutuk2 mahal lar, kecik lar, aku tekan minyak kuat2 then lalu laluan jauh giler dari yg sepatutnya… siap sengaja langgar lubang2 and bumper lagik… hehehehehe… dia ok jerks… senyum lagik… dalam hati menyumpah, lantak lar… aku tk dgr… aku pon bukan beli time tuh, tak bagi tau pon nak book kat dia, just blah time tuh… aku saja jerks nak test salesman tuh punya respond… tapi masih ok n senyum…. last2, lepas 2 or 3 hari kot aku dtg semula and book vios tuh…

    salesman kat kluang nih bagus; bagi aku test drive semalam (aku, plus wifey and anak aku 3 tahun test sama). dari pagi sampai kol 7 mlm tak renti2 kerja, tak renti2 org test drive. muka masih senyum. dia sampai cakap, nak test drive mlm pon ok pasal tutup kol 9 pm. and aku test guna different route lagik, dia ok jerks. pasal dia tau, pentingnya wat public awareness. aku tak book pon semalam. cuma bagi tau dia, aku akan dtg semula esok (hari ini). janji mulut. tapi dia tetap senyum and menerima ngan hati terbuka. Good job to him. By the way nama dia Dzul.

    review aku n wife:
    2nd row bagus. tak terasa berbuai mcm nak cheap mvp. mcm naik naza ria. solid. interior mmg ok utk rm 80k punya keta. test naik bukit dari round about Kluang ker taman sri kluang, rpm tak lebih dari 3k. tak sampai 2.5k kot… tak pasti. naik bukit smooth. langgar lubang and bumps rasa firm (comfort firm, bukan lorry firm) and smooth. bagus. Elantra 2005 wife aku pon rasa bumpy selepas langgar bumper. maybe pasal keta lama kot.

    engine noise, ok lar. biasa jerks. sound insulation could be made better, maybe later leh wat kat kdai.

    interior mmg nampak lagi best, pasal ada kulit kat pintu tuh. nampak lagi best lar. cuma bila tutup pintu kuat2, tak rasa solid. again, maybe kalau letak sound dampening material kt dalam pintu tuh, akan sedap lagik rasanya.

    mpv nih nampak mcm lowered, tak ‘jinjang’ mcm yang lama. SA tuh cakap tak lowered, maybe disebabkan guna 16 inch rim kot, tuh yg nampak mcm lowered.

    extrior, aku tak suka, chrome kat blkg tuh. erm, nampak tak lawa. maybe kalau pendekkan ker etc… bontot masih tak lawa; seb baik lampu baru blkg tuh menampakkan ia prominent sket, and larikan sikit fokus kot bontot mpv nih.

    anyway, aku skrg tgh pikey nak amek prime or BOLD. center console prime menyebabkan aku turn off. so, kalau anyone ada gambar yg clear and high resolution utk center console prime, sila post kat sini, nak tgk. kat kluang nih tak der laks PRIME.

    anak aku da mandi, wifey da siap2, aku pon da siap. japs agik nak g proton edar semalam; utk booking. hrmmm…. prime ker bold, prime ker bold, prime ker bold…. argh!!!!!!!!! tolong!!!!!!

    • Try tengok link yg bro campro bg tu, real prime punye interior better than offical picture…

    • bold premium bro, anak bole main2 kt seat blkg..mcm aku lak salesman huhu

    • peyno dah tgk real punya.. center console tu cantik and matching dgn kaler body prime.. sa tu kata prime ada satu kaler tu je..

      pilot seat belakang jenis sliding..sesambil leh layan dvd depan mmg menarik

  61. ambik atas kemampuan bro…kalau saya ambik premium pun dah kira ok..berbaloi-baloi sesgt…

  62. satu lg yg aku xsuke, perangai salesman yg sambil lewa, xpenah nk tingkatkan pengetahuan, jual dgn menipu. Kena ingat,klu awak org islam, menjual brg dgn menipu, camne ngan duit yg dpt bg mkn anak bini?kena ingat,walupun kecik nampak kecik, bg mkn anak bini rezeki hrm,ada kesan dia.
    Cntoh, penah tanya salesman prtn,apa beza cps n enjin campro biasa? Oh, dia punya throttle body bukak lg luas,yg tu power. Em,cvt prtn pkai nih yg mana. Ada jwb mitsu cam inspira. Ada yg ckp, cvt nissan. Penah masa test drive fiesta, salesman ckp, oh,ini enjin,kuasa dia sama cam kuasa enjin 2.0, sng cite sama cam perdana punya enjin.
    Stiap kali diaorg bercerita bkn2, saya tanya, betul ke maklumat nih. Jwpannya, kami salesman bang,kami taula produk kami, kita org ada product knowledge lg.
    Klu perodua, sng, customer tanya,oh,enjin ni toyota@daihatsu punya,em, myvi nih, asal kete toyota@daihatsu. Walupun kita tahu myvi ada perubahan2 n kekurangan dr produk asal, tp atleast,apa yg diaorg ckp betul.
    Tp prtn? Apa yg salesman nk ckp pada customer, kebanyakannya ayat menipu. Yg paling merbahaya,bleh mnjananmkan kete. Mcm amt,dia xleh bwk cam auto biasa, ada cara bwk dia. Ada yg bernasib baik,amik kete pdi kat sc, technician n foreman ajar cara betul bwk amt, n amt nih,xleh stary terus bwk,kena tggu gbox panas dulu,bg minyak dia flow dl,br xjerking n tahan.
    So ingat, sbgai salesman,produk kamu adalah kereta. So,mmg keje salesman amik tau aper produk yg dia jual. Klu xtau,jgn reka cite,so jd penipu,nanti jual,mkn duit haram.
    Maaf,cam kaso je bahasa, tp mmg kena ckp jugak,klu x,buat2 xreti ajek.
    Atleast yg test drive bold cfe, xangkat pun,mereka adalah future buyer p321a. Apa improvement pd bold cfe, so bleh lah agak p321a,lglah bgs.

    • agreed bro mat. this is a long ‘told’ (bkn untold) story that never being improved.

      bila la mau berubah xtau la..

    • tadi peyno pi mutiara damansara showroom.. tgh tgk2 prime ada satu mamat tegur… pakai tshirt proton tapi bukan slaesman.. mungkin pomen technician yg kerja kat 3S situ.. dia dgn bangga cite aritu dia tipu customer cakap pilot seat PRIME ni boleh rotate 180deg..

      aduii melayu

    • Aku mmg paling tak suka org yg tak tau, tapi buat2 tau. Kalau tak tau, ckp je betul2 tak tau, senang. Ni sanggup bagi jawapan suka hati sendiri. Btw, aku fahamla dlm kes salesman ni, diorg sure akan malu kalau byk benda org tanya tapi tak tau, jadi hentam aje la janji sedap bunyi. Masalahnya mcm bro ckp la, kalau yg Islam, tak takut ke dosa menipu org dlm berurusan jual beli? Hadoilaaa.. Itula pasal kalau nk jadi salesman, ilmu kena cukup, kalau info Proton tak suap, cuba cari sendiri, jgn jadi malas. Proton pun kena make sure la hal ni tak terjadi, make sure lengkapkan info2 terkini utk setiap product diorg pada setiap branch/dealer supaya salesman takde alasan tak tau dan seterusnya jadi lesen utk diorg menggoreng fakta dongeng sampai hangit.

  63. Kenapa detail Exora Bold dalam broucher dan dlm laman web Proton Edar berbeza,

    Fuel Tank Capacity (Litre) 60(Broucher) 55(Proton Edar)
    Acceleration 0-100 km/h sec 13.3(Broucher) 11.3(proton Edar)

    Kesilapan kecil mcm ni x patut berlaku contohnya kalau betul 0-100km/h 11.3 seperti dalam laman web proton edar kan dah satu point yg lebih baik…first sekali customer akan tgk kat broucer lps tu baru nk test drive, kalau dkt broucer pun dah x tepat/seragam mcm mana…..Produk dah terbaik tapi marketing let me down……

    http://www.proton-edar.com.my/Experience/Models/Exora/PricingSpecs-%282%29.aspx#info

  64. spec kereta proton byyk berubah dlm tempoh 10 thn kebelakangan ni, mmg ada yg trasa cam rugi sbb dah beli dulu, tp klu tunggu2 bila lak nak beli kan? kereta mmg untuk pakai klu untuk hiasan tu atau pakai sekali sekala lain citer la. cam pc, laptop, hp gak, cepat sgt berubah, baru setahun dah ada yg kuar yg lain lak yg lg bagus.

    apa pun proton tak boleh brhenti dr terus maju ke hadapan, yg dah pernah pakai tp ms tu spec tak sebagus skrg anggap je dah untung sbb masa diorg pakai tu, org tgh pakai yg krg bagus. cam lps 2 thn diorg pulak yg tukar ke yg lg bagus. mcm tu la bukan nak pakai sampai bila2, sampai masa akan tukar jugak.

    cuma aku harap proton bole rectify semua defect yg ada (kalau ada), kesian pembeli dh beli mahal (masing2 punya pndptn) tp dpt defect teruk..defect la bkn spec ..benda berbeza tu huhu

  65. Bila semua variant Exora nak pakai cfe cvt…aku budget nak ambil std manual je

    • cfe cvt tp brp nak manual.. mmg tak mgkn bro.. cvt tu bkn manual lg… rasa cfe manual takde.. coz susah nak maintain enjin tu…. taknak enjin ada isue bila pengguna over revve enjin tu..tahu2 lah org malaysia nie.. kecuali lah proton terpaksa tukar blok kereta kepada aluminium blok atau forge dah tentu harga akan melambung tinggi…. bila guna cvt.. engineer dapat control rpm kereta…. bila user usik ecu jer dapat tahu

      • tq for your info…sebenarnya nak tanya kenapa Bline dan Mline tak masuk enjin baru ni…bukan semua mampu nak beli prime atau premium..

  66. boleh dikatakan Proton semakin membangun dengan teknologi yang terkini tetapi harga masih boleh dikatakan maintain dan mampu dimiliki ramai. Td wktu p showroom tengok Exora Bold ni naik jealous tengok spec dia yang dashat2 terutamanya tang ‘CFE ENGINE’ la huhu.. ^_^ Yang Prime pulak nampak mewah tapi kan lebih best kalau interior dia warna Beige mesti masuk dengan wood grain tuh. Hehe just my 2 cent.

  67. bro.. nak tanya mmg 1 nat skru absober depan slah kiri takde ke??
    bila tanya juru jual mcm katanya… tercicir atas lori, lupa pasang, pasang kemudian.. yng kelakar lagi.. ada yg kata nnti tak blance pulak…
    adoihh.. tlggg skit bg pentadapan…. he he…
    takan 80k nut tu kena beli lain pulak…

  68. udeng, menda skru nih,dr exora mula2 kluar org duk tanya, tp sampai skrg masih org tanya. Yg xtahan tuh, salesman slamba jek bgtau menda ngarut, ni yg aku hangin nih.
    Udeng,stakat dlm ingatan akulah, skru absorber kete, samaada ada 2, atau 3 batang ajek. Cer ko tgk kat exora, dia ada 4 btgkan. Sbb yg xda skru tuh bukan skru absorber, mmg btg tambahan, cer tgk alik kanan dia gantung aper kat btg tunggal tuh? Klu g negeri org putih cam us@china(putih gak kulit depa), tank itu akan beralih tempat kesebelah kiri.

    Xpe, Bak kata pepatah melayu, malu bertanya,sesat jalan. Bgs bertanya, cume yg aku xbleh blah jwapan salesman, skru tertinggal atas lori. Nanti udeng, klu jumpe smula salesman tu, ko ckp kat dia dh jumpe skru, klu dia tanya kat mana, jwb ada dlm kepala dia coz buk skru2 ilang duk dlm kepala dia :-)

    • ha… betul betul… tq byk2 ye.. aku pn baru tahu nie.. sbb jawapn dorg tu mcm betul2 je..
      mmg kelakar… kwn2 cubalah tanya pasal skru tu ek.. mana tahu dpt jwpan yg lagi pelik.. hu.. hu..

  69. lembap la proton ni,order exora bold primium awal JAN (warna coco) sampai sekarang tak dapat2.proton ni order 1 baru buat 1 kut….

  70. saya dah test drive yg model primium n dah minat sgt cuma satu je nak minta, kasi la juga monitor kat head rest nak nengok kat bumbung teruk sgt kena dongak naya ke budak2 dan monitor kat d.board tu biarlah boleh dinonton juga kan skrg dah boleh menonton astro dlm keta rugi lah klu xdigunakan. mungkin mendatangkan bahaya kepada pemandu tapi bagaimana pula dgn penumpang hadapan dan skrg ramai para suami melepaskan anak dan isteri ke tempat shoping dan suami menunggu dlm keta boleh le juga menonton daripada membuta dan kebaikannya plak si isteri tak le kena marah pasal shoping lama sgt contoh tbaik kat umah klu menonton tunggu berjam jam pun xkisah..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,459 other followers