funtasticko design

http://funtasticko.net

Lagi gambar Exora BOLD dari bro Prolever

87 Komen

KLIK UNTUK BESARKAN GAMBAR DI BAWAH

Ini merupakan gambar tambahan Exora BOLD yang telah diemailkan oleh sahabat kita bro prolever. Ini merupakan showroom unit warna Solid White. Terima kasih bro prolever kerana berkongsi gambar-gambar ini. :)

About these ads

87 thoughts on “Lagi gambar Exora BOLD dari bro Prolever

  1. ada paddle shifter ke ek?

  2. cpt2 la campro, prolever atau mat g test drive pas launch esok… weekend ni ke…

  3. br jumpe member td, dia order h-line lama,3 minggu lepas, xdpt kete lg,xda stok, dh bambu salesman n nyaris cancel nk amik exora, salesman bwk dia n bini dia g tgk bold pg td kat stok yard, terus xjd cancel, trs angkat bold. Dia kata, bini dia terus jth cinta pandang pertama, dia bsyukur xdpt lg exo mc1 hline,klu x melepas. Dia ckp,mmg puas ati walupun rega klu 80k keatas pun, tp dia ckp,salesman ckp, rega dlm 79k jek. Informer aku ckp, ptg nih akan masuk memo rega. Kita tguu, mmg berbaloi baloi

  4. ops,lupe nak info,pug 5008, enjin na vti(prince)fc dia lg jimat dr thp156, jd xheran klu cfe lg kuat ckit fc dlm brochure berbanding cps.

  5. agak2 brp harga bold cvt h-line??jejak tak RM85K??

  6. memey kelass la kete ni. nasib aku umur 24, klu x, usehe kan loan dah. sabar2. tggu neo aprc edition, kot2 betol ada. pkai plak cfe. tuned by r3, pehh. geram ak tgk bumper bold ni, rasa nak gigit je, mcam mulut vampire kn? x main la senyum2. exora bold vampire! sedap gak. gerun2, hehe.

  7. argggghhh, dok bold jer, prime tak de ke?

  8. Cun la Exo nie!! klau sy free hari sabtu rasanya boleh singgah jap Mutiara Damansara kasi test tgokkk power dia..

    *Bro Prolover ambil gambar exora ni kedai yang depan Hospital Taiping kan?

  9. n yg vti tuh pkai gbox manual 5mt, yg thp 156 pkai manual 6mt, tp tetap vti lg jimat

    • bro mat,

      dulu idaman saya mmg thp 156, sbb enjin 1.6 jer, moonroof, ada 2 DIN dan mcm2….

      dh kuar exo cam ni, baik amik exo sbb rege RM 160k/2 = RM 80k…. so banding rege pun dh tau mmg berbaloi betul beli exo ni….walaupn enjin x de dpt award cam prince tu….

  10. fuhhh,seb baek xd dashboard design wpatern kayu tuh…

    • Design patern kayu tu mungkin utk prime kot.

    • tolong la jgn untuk prime pon. baik chrome kn, lg nmpk elegent. byk chrome, tp jgn melampau, nnt nmpk murah.

    • Exora Bold ni dashboard kaler macam2, serabutlah…center console warna dark grey, pergi ke aircond vent kaler silver cerah, pergi ke garnish tuil gear kaler silver cerah…tak kena langsung n tak seragam….texture pun macam2….macam buat kerja lepas tangan, tak study betul2

      Hrmmm….Proton perlu improve lagi, perlu tgk camne Perodua design dashboard (paling senang na tgk), design perlu seragam….

      Apepun bumper dpn + enjin CFE memang terbaik!! Caiyok

  11. Exora ni pakai tayar brand apa? Tak perasan kat gamabr rim tu.

    Kita rewind balik jangkaan harga:-

    1.Exora Basic – RM59k+ (Enjin CPS Manual)
    2.Exora BOLD (Executive) – sekitar RM 66k manual, RM 72k MT (Enjin CPS)
    3.Exora BOLD (Premium) – sekitar RM 79k CVT sahaja (Enjin CFE)
    4.Exora PRIME – RM88,888 CVT (Enjin CFE) *88 ambik Ong Tahun Baru Cina

  12. n yg vti tuh pkai gbox manual 5mt, yg thp 156 pkai manual 6mt, tp tetap vti lg jimat..

  13. SATU BNDA JE NAK KOMAEN,NASIB BAIK TAKDE WOOD PANEL TU, KALAU TAK MESTI SPOIL, EVRYTHING IS PERFECT

  14. Hahahaha… spt y ku bilang dlm post2 sblum ni…. p1 da start pki tyr gajah tunggal.. xlame lg byk la kedai jual gt radial… gt radial sanggup tune tyr untuk p1.. perfomance lg baik n tyr lg murah.. tgk kt gambo tu..gt radial 205 r16.. jgn under estimate tyr ni.. da tyr batuperak xmo tune..

  15. mcm kenal la tmpat amik gambar ni…ehehe

  16. saya dah bwak!! hehe.. pickup mmg power, kjp je smpi 100kmh. hndling pn best dtmbh dgn steering kulit.

    • Steering kulit cepat terkopek nanti kulit dia tu. jadi kulit bersopak.

      • betul bro, tp kenala pandai jaga. Klu rosak,susah ape, cabut ajek,pakai tanpa kulit,jd steering mline, tp bleh anto repair n ganti klu nak. Yg xdapun org tambah kulit, ni org dh bg,trime ajek :-).
        Tp klu jaga, lama tahan. Xtaula kot ada org pkai kete br sampai 10 thn skrg ni.
        Small matter jek. Tpkan,klu nak tahan, pkai titanium@stainless steel,xkarat, ada kesan jari,lap ajek :-). Jgn mrh bro azrai, gurau ajek ptg2 ari. Peace yo.

      • yeke.. tp ayh sy pnye waja cps ok je smpi skrg. klau steering tu dgunakn utk mmndu xde mslh pn..lgpun kilg yg psg msti thn pye. lainla klau tgn gatal nk kopek2 kulit tu kn..huhu. peace!

      • waja aku dah masuk 7 tahun ok je sarung kulit kat situ (stereng walnut), kat handbrake pun ok lagi.

      • proton wira 1.6 arwah ayah aku nak masuk 13 tahun.. steering kulit dari kilang .. elok lagi .. tapi macam dah nipis .. licin jadiknya..

  17. Pingback: Lagi Gambar Proton Exora Bold | sembang-auto.com

  18. Tadi lalu depan Proton dealer kat bandar kajang, depa dah naikkan banner exora bold baharu!

    Dan skrang saye kat COE Kesas, depa dah park exora bold kat showroom. Warna merah. Smart cfe!

  19. bro campro, apasal fc kat brochure ni lain dari yg kat sini…. mana satu yg btul ni…

    http://proton-sales.blogspot.com/2010/10/prices-specifications-exora-mc.html

  20. yg prtn salesblogspot tuh, dia tersalah isi data, terbalik. Biasalah, human error. Nanti cube kaunter ngan naz, betul ke,@ brochure official yg tersalah?mgkin tidak, hrp2 cpt btlkan bro naz,nanti org slh anggap plak. Xkan manual lg teruk fc dr auto cpskan :-)

  21. Price dari salesman proton

    Exora 1.6 standard MT -RM 59998.
    Exora Bold 1.6 exe MT – RM 70998
    Exora bold 1.6 exe AT – RM 74998
    Exora bold 1.6 premium cvt – 79998
    Prime 1.6 premium -RM 88998

    • knp bold mline auto jd mahal? just bumber baru je..enjin n gb still sama

    • risau plak fikir camner Proton nak tarik orang beli dengan harga yg agak tinggi ni
      sy faham exora ni function dia 7500X dari Avanza, 5000X dari Alza, 1000X dari Eastar tapi customer Proton sangat2 lah price-sensitive
      risau jadi mcm Inspira :( harap2 sales OK atau bertambah-tambah

  22. Nasib baik takder

    Expatriate VN
    Ajaw
    Alfie60

    #Comelnyer muka Exora Bold nih !

  23. warna putih ni memang nampak cantik dan elegan

  24. tgok tmpat ni mcm knal jea…slalu jalan kt cni sb nk g mkan bhun sup spcial…hehe taipg dkat trafc lght dpn hosp taping…ptg td sja g Proton tluk intan…nk tgok Saga flx 1.6se n usha BOLD..Dpt tgok skjap dr luar n enjin jea sb Ada Stu keluarga india naik nk test drive…rasanya diorg nk angkat la tu..apa2 mmg mnrik Bold ni,.enjin CFE Mmg lazat…

    • asal la proton suka release gambar yang warna sangat lari dari warna betul

      • photoshop :D

      • tu la psl.terlampau kontra…..

      • Yup.. siapala tukang edit gmbr2 ni.. heran aku. Product photography patutnya editing sikit2 aje, contrast, sharpness.. colour tone tak perlu edit. Ni bukan wedding photo ke apa.. Masalah ‘hue’ tak betul ni sama kes dgn Saga FLX aritu. Meaning org yg sama buat. Yg lagi pelik, Proton tak tegur ke..

        Bukan apa, wpun benda ni remeh bagi stgh org, tapi 1st impression sebenarnya penting. harap dapat improve bab ni next time. Ni tegur2 sayang nih.. hehehe

    • 2nd row seat tu blh tumble ke? utk access ke 3rd row…

    • x silap kat cbt tu PRIME. YG dekat Pt tu Bold. Prime warna die absolute brown. Salahkan saya jika silap.

    • consol walnut tu mmg FAIL…

  25. wow,makin menarikk…

  26. Saya ada beberapa soalan. Pakar-pakar bolehlah jawab.

    Adakah CFE ni sebuah enjin yg totally different? Dgn JPJ, CFE didaftarkan sebagai ‘Model Baru’ atau masih ‘Model Sedia Ada’? Sbb cubic capacity dah turun daripada 1,597cc kpd 1,561cc. Stroke pun dah kurang 2mm. Tambah turbo lagi.

    Ke sbb stroke pendek cubic jadik kecik? Ke macamana?

    • kapasiti enjin adalah jumlah isipadu semua silinder
      CFE 76mm x 86mm
      V= 3.142 x (0.076/2)^2 x 0.086 x 4
      = 0.00156074 m^3

      1liter =1000m^3
      V=0.00156074 X 1000
      =1.56074~ 1.561L

      • Jadi maksudnya, diorang pendekkan Crankpin utk reduce jarak pergerakan cylinder? Cylinder diameter tu memang fixed 76mm. Jadi masih gunakan block yang sama. Cylinder head, connecting rod pun sama. Cuma crankshaft dah lain? (Betul ke ni?)

    • mungkin juga tapi material utk cylinder block dan head kena upgrade sbb kuasa enjin lbh tinggi

    • ni ikut pengetahuan aku la.

      kebanyakkan kete turbo mmg akan kurangkan compression utk elak knocking. tapi dari pengalaman aku enjin campro ni mmg dah sesuai sgt letak turbo tak tukar piston atau conrod yg lebih pendek. tapi masalahnya adalah pd minyak yg digunakan. kene guna ron 97 minimum tapi boleh diatasi dgn ecu piggyback dgn delay spray fuel tu ke dlm head. tapi jln yg paling selamat ialah ialah lower compression ratio dgn pengurangan stroke.

      pengecilan bore tu mungkin utk menurunkan hp kereta bagi mengurangkan penggunaan minyak. bore kecik=minyak kurang=same torque=less hp.

      my 2 cent je. sape2 ada pendapat yg lain boleh kemukakan.

  27. Exora Bold CFE auto 0-100kmh dpt 13.3s dgn berat 1486kg, diharapkan Persona R CFE auto dan manual blh dpt bawah 10s

  28. Kalau nak improve handling blh upgrade tayar kepada continental sport contact 5, improve lane changing dgn more stopping power

  29. ape la korang,, aku da bwak exora bold 2 bulan lpas lg,, kat proton shah alam ade open day,, boleh testing,, mmg best bold ni,, tp satu je problem,, die takde manual mode ntok auto die,, slalu cvt da ade manual mode,, yg ade kat inspira je,,

  30. Ramai org Tepeng sini….he..he

  31. Salam,
    huhu jatuh hati pada Exora BOLD White.. cntikler exterior!! hrp dpt test drive ptg ni..
    Insya Allah pasti laris kaw2. punya..make sure Quality terjaga..
    All the best PROTON!!! Syabas!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,461 other followers